Şimdi Ara

MOTOROLA ADETA ÇÖKTÜ...(2008-2007 4.Ç.SONUÇLAR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaşanılan global düşüşe karşın gelişmekte olan ülkelerde yüzde 2’lik büyüme olduğu görülüyor. Buna karşılık bilindiği gibi Türkiye pazarında bu gelişmenin aksine küçülme yaşanmıştı.
    Pazarın geneline bakıldığında lider üretici olarak yüzde 37.7 ile Finlandiyalı Nokia olduğu görülüyor. Bir önceki yılın son çeyreğinde yüzde 40.4’lük payı bulunan Nokia’nın, 3 puana yakın kayıp yaşadığı dikkat çekiyor. Nokia’nın N95 modelinin ardından ‘ikon’ olacak yeni ürünler çıkarmadığı, bu durumun da kayıpta ciddi etkisi olduğu bildiriliyor.
    İki Güney Koreli üretici Samsung ile LG, piyasada paylarını artıran üreticiler olarak sıralanıyor. Samsung’un yüzde 18.3’ünü kontrol ettiği pazarda, LG’nin payı yüzde 8.9’a işaret ediyor. Üç ve dört numaralı sıralarda bulunan Sony Ericsson ve Motorola tarafında kayıp yaşanmış durumda. Geçen yıl ciddi zorluklar yaşayan ABD’li Motorola’daki kayıp oranı 5 puanı gösteriyor.

2008 4Ç 2007 4Ç
    Nokia 37.7 t 40.4
    Samsung 18.3 s 13.4
    S. Ericsson 7.5 t 9.0
    Motorola 6.9 t 11.9
    LG 8.9 s 7.1
    Diğerleri 20.7 s 18.2
    4Ç: 2008 4. çeyrek. Gartner

1.2 milyar cep satıldı

Mobil iletişim pazarında önde gelen üreticilerin ardından gelen küçük çaplı firmaların da yeni modellerle piyasadaki payını artırdığı, açıklanan rakamlarda görülüyor.
    Gartner uzmanları, global krizin etkisindeki pazarın, en erken 2010 yılında yeniden büyümeyle tanışacağını belirtiyor.
    Gartner’ın rakamları son çeyrekte yaşanan küçülmeye rağmen, 2008 genelinde pazarda yüzde 6’lık büyüme yaşandığını ortaya koydu. Geçen yılın toplamında 1.2 milyar adetlik satış rakamı yakalandı.

‘Dijital’ beklentiler boşa çıktı
    Cep üreticileri, pazarda 5.0 - 8.0 Megapiksel seviyesinde fotoğraf çekimi yapabilen ürünleri geçen yıl art arda pazara sundu. Bu modellerin dijital fotoğraf makineleri ve video kameralarının yerine kullanılmaya başlamasıyla, pazarın 2008’de ciddi oranda büyümesi bekleniyordu. Son çeyrekte piyasaları vuran kriz, piyasadaki beklentilerin gerçekleşmemesine yol açtı.

• Motorola için üzüldüm nokia için sevindim yazık çok yazık
  • RAZR serisi gibi efsanevi yeni bir seri gelmedikçe Motorola belini doğrultamaz.
  • Motorola sağlam telefonlar yapıyordu ama artık kimsenin elinde göremiyoruz aslında nedeni çok açık kullanışsız arayüz basit ikonlar içi boş modeller nereye kadar gidebilirdi ki ... samsung ve lg gercekten ciddi atılımlar yapmaya başladı mesela lg renoir gercekten çok süper bir alet motorolada buna tekavül eden bir model yok veya daha aşağılarına ...
  • bigatusac... Bize ait olmayan yazıların nereden alındığını belirtmemiz gerekir
  • www.kanald.com.tr/Yasam/Detail.aspx?Yazi=1071394 - 85k

ve daha birçok sitede bununla ilgili haber vardır.yabancı kaynaklı sitelerde de haberin detayları vardırr.teşekkürler..
  • Çökmüştür. Bakınız benimtelefonda çöktü.

Türkiye'de satılmıyor aslında. Yurt dışında satıldığını çok duydum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ıphone , omnia ,renoir , N85 vs gibi cihazların uzun zamandır var olduğu pazara anca v9 ZN5 gibi cihazlar üretirse olucağı oydu çok geç kalıyo v3i kullandım çokda memnun kaldım ama üzülerek söylüyorum ki ben motoroladan ümidi kestim zamana ayak uyduramıyo
  • Siemens'de başımıza gelen Motorola'da gelmesin Siemens telefon aldım siemens piyasadan çekildi,telefona kapak bile bulamadım elimde patladı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: inanki

bigatusac... Bize ait olmayan yazıların nereden alındığını belirtmemiz gerekir

keşke vermeseydim bu haberi. millette yanlış anlıyoo.düşüş çok şirkette var.sadece moto değilkii.kriz bitsin,tekrar toparlanmaya başlayacağını düşünüyorumm..
  • Amerikalı büyük şirketleri'nin çoğu ABD hükümetinden kredi dilenirken motorola'da böyle bir talep olmadı. Aslında motorola'nın sadece mobil telefon departmanında zarar var. Diğer departmanlarda karlılık devam ediyor. Bende global krizin bitmesiyle motorola'nın kendini toparlayacağına inananlardanım.

Haber için teşekkürler.
  • Bende motorolanın yakın zamanda kendini toparlayacağını düşünüyorum.Amerikalılar motorolayı çöpe atmazlar.Çünkü lg satışlarını yükseltmesine rağmen halen sorunlu cihazları var.motorola bu konuda dünyanın bir numarasıdır.(Bana göre)
  • Motorola firmasının Six Sigma isminde icat ettiği şirket yönetimi ve kalite kontrol standartı sistemi vardır. Bugün çoğu büyük firma bu sisteme adapte oldu ya da olmaya çalışıyor. Bilgi almak için ;

http://www.motorola.com/content.jsp?globalObjectId=3088
    http://en.wikipedia.org/wiki/Six_sigma

• motorola nın bize ne batması çıkması.biz ürettiği tellere bakalım diyeceğim ama yok o işide beceremiyorlar.
  • Bence ilgilenmeliyiz.Çükü motorola laneddeğin bir şirket değil.Yaratıığı teknolojilerle cep telefonu sektörünün bu güne gelmesinde önemli katkıları olmuştur.Her dev bir gün zor duruma düşer.Önemli olan bu zor durumdan yılmadan çalışarak kurtulmaktır.İşte büyük şirketlerinin ''BÜYÜK'' olmalarının altında bu yatar.

O zaman sony ile ericsson ayrılmak üzereler.Nokia 2 bin kişiyi işten çıkartabileceğini açıkladı.Asus eee pclerde 8.9''lik modellerin üretimini durdurdu.Bunlara da ''BİZE NE'' mi diyeceğiz?

Bunlardan haberdar olmazsak biz nasıl bilinçli tüketici olabiliriz?

Tekrar söylüyorum.Motorola bu kötü durumdan elbet çıkacaktır.b
  • Nedense Motorola telefonlar bana hep itici gelmiştir.Ama inşallah firma, durumlarını düzeltebilir.Sonuçta cep telefonu sektörine katkıları olmuş bir firma ve sayesinde geçinen insanlar var.
  • Cem uzan kuruttu motorolayı

şaka bi yana piyasaya ayak uyduran güncel bi modeli yok
  • Walla hepsi bu piyasadan gider ama motorola gitmez.Nedeni belli telekominikasyonun bel kemiği olan bir firmadır çoğu üreticiye geliştirdiği teknolojilere ait elektronik komponent ve patentler veren bir firmadır ama ne yazıkki bunları biraz daha kendi cihazlarında kullansa çok daha iyi olacak...
  • yahu motorolla nasıl bir şirkettir anlayamadım...
    ilk cep üreticilerindensin ama daha elle tutulur bir modelin yok..
    gecen bir v serisi tutuldu.. onunda aynısı kopyala yapıstır yapa yapa cılkını cıkardı...
    insan bir üretiği telefona bakar 5 mp telefon üretiyorsun kucucuk ekran nerdeyse ekrana yazılar sıgmayacak..
    resme bakınca dediğimi anlayacaksınız.. ekrandaki ikonlar emin olun en azından 2-3 senedir tüm motorolalarda aynı insan biraz düzeltir kendini..
    ekran kalitesi artıkca ikonlarınında kalitesi artsın arkadas ...
    hafif bir makyaj adam gibi bir menu ile al sana cok guzel bir telefon ama nerde...
    telefon cok güzel olabilir ..belki cogu aynı özellikli telden iyi olabilir ama cogu modelinde tip , ekran ve ikonları insanı itiyor...
     MOTOROLA ADETA ÇÖKTÜ...(2008-2007 4.Ç.SONUÇLAR)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapira_ -- 7 Nisan 2009; 3:40:49 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.