Şimdi Ara

iPhone 16 ve 16 Pro'nun tanıtım tarihi ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
4.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 15 serisinin tanıtılmasının üzerinden neredeyse bir yıl geçti ve artık gözler iPhone 16 modellerinde. Bildiğiniz gibi iPhone 16 serisinin tasarımı ve özelliklerine dair her şeyi konuştuk ancak tanıtım tarihi belirsizliğini koruyordu. Geçtiğimiz saatlerde ise bir sonraki Apple etkinliğinin ne zaman düzenleneceği ortaya çıktı. Apple’ın Eylül ayının ikinci haftasında yeni iPhone’ları tanıtması bekleniyor.

iPhone 16 ne zaman tanıtılacak?

Apple’a yakın kaynaklara göre, iPhone 16 tanıtım tarihi 10 Eylül olacak. Bilmeyenler için Apple, şimdiye kadar iPhone’ları Salı günü gerçekleştirdiği etkinlikte tanıttı. Geçen yılki iPhone etkinliği ise 12 Eylül Salı günü gerçekleşmişti. Peki, iPhone 16 ne zaman çıkacak? iPhone 16 ve 16 Pro'nun 20 Eylül'den itibaren satışa sunulması bekleniyor.

Kıyaslama açısından, iPhone 15 ön siparişi 22 Eylül’de başlamış, 29 Eylül’de ise resmî olarak mağazalarda satışa çıkmıştı. Dolayısıyla yeni nesil iPhone'ların daha erken piyasaya çıktığını görebiliriz.

iPhone 16 beklenen özellikleri

Apple’ın iPhone 16 serisi, tasarım ve teknik özellikler açısından dikkat çekici yeniliklerle geliyor. Apple'ın ekran boyutlarını artıracağı söylentiler arasında. Ayrıca tüm iPhone 16 ve 16 Pro modellerinde sessize alma düğmesini aşamalı olarak devre dışı bırakacak Eylem düğmesi ile karşılaşacağız. Bu noktada temel iPhone 16, FHD+ çözünürlüğe sahip ve hala 60 Hz'de sınırlı 6,1 inç OLED ekranla piyasaya çıkacak. Ancak bir yükseltme olarak daha ince ekran çerçevelerine sahip olabilir.

Ayrıca Bkz.iPhone 16 serisinin maket görüntüleri ortaya çıktı: İşte tasarımı

Bunun dışında, iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro ve 16 Pro Max olmak üzere dört iPhone 16 modelinin de Apple A18 yonga setiyle piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu aşamada Pro modeller A18 Pro versiyonunu alırken, temel sürümler A18 yonga setini alacak. Apple'ın ayrıca iPhone 16 Pro'da 3.577 mAh, iPhone 16 Pro Max modelinde ise 4.676 mAh pile yer vermesi bekleniyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/08/03/iphone-16-series-launch-date-tipped/

• Şaşırt bizi Allah'ın pintisi. Cömert davran bu sefer. 16 serisine 16 GB ram yakışır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hala 60hz diyor ve bunu alacaklar 😅😅😅😅

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ulan pinti apple. Yap 16 Ram i megapixeli yükselt pinti seni gerek yok diyenler falan geçççin bu işleri bir model 5 yıldır aynı megapixel olurmu babacım kafayı mı yedik biz

• 13 pro max kullandım bir ara. Hiç beğenmedim tamamen abartı bir telefon apple. Hele fiyatını hiç etmez zaten, androide göre artısı olmayan hatta eksiği olan bir cihaz. İsmi var statü göstergesi gibi bisey diye alıyor millet.

• 14 pro Max kullanıcısıyım. Apple saçma ama çok seviyorum kullanmayı :) android kullanamıyorum. Bağımlılık olsa gerek 10 yıldır apple kullanıyorum. 18 çıksın o zaman değiştirmeyi planlıyorum :)

• Hala QHD 2K ekran KOYMUYORLAR SAMSUNGUN EKRANI BAKINCA O KALİTEYİ ANLIYORSUN BİRDE 60hz

• Android mi kullanıyorsun şimdi ?

• 8plus yaklaşık 8 sene oldu 2 kere pil değiştirdim artık 16plus a geçme zamanı sanırım.

• KeremMuşdal 5GAVZ K kullanıcısına yanıt
    Aynen haklısın kumlu mumlu :)

• Bizim gibi geri kalmış ülkelerde, yeni bir telefon almak büyük bir sorun olabiliyor. Yurtdışından mı getirtsek, Kıbrıs’a ya da Gürcistan’a gir çık mı yapsak diye düşünüyoruz. ABD’de fiyatlar daha ucuz, Avrupa’da pahalı. Nereden alsak daha iyi olur? Avrupa’da veya ABD’de bu tür sorunlar yok; tercih meselesi olarak hangi telefonu almak istiyorsan alırsın, sadece seçim yapman gerekir. BMW, Mercedes, Volvo gibi markalar da sadece tercihine bağlıdır, ikinci eline, parça fiyatına ya da servisine değil.

Örneğin, iPhone 13 ile aynı dönemde çıkan Android cihaz, tüm yeni sürüm güncellemelerini alıyor mu? Aldığından 1-1,5 sene sonra güncelleme gelmediği için mevcut Android sürümünden geri kalmıyor mu? Aynı mantıkla, ikinci el değeri iPhone kadar yüksek kalıyor mu? Kullanımı beğenmezsin, bu kişisel bir tercihtir ve kimse bir şey diyemez, ama bazı gerçekler de maalesef değişmez.

• zknmr kullanıcısına yanıt
    7 plustan devam ediyorum 😅

• 60hz olması ve pil 🔋 seviyesi düşüklüğü iyi karar verilmesi lazım.

• ahmetdu kullanıcısına yanıt
    İnsanların almasının ana sebebi ikinci elde değer az kaybetmesi zaten. Ama bu yüzden oturupta güzelleme yapacak değilim. Ben zaten avrupada yım, burada arabalar sıfır aldıktan 3 sene sonra, telefonlarda 1 2 sene sonra yuzde 30 40 değer kaybeder, istediği marka olsun. O yüzden ekstra eleştiri yapıyorum. Turkiyede iphone alan adam güzelleme yapabilir çünkü ikinci eli değerli

• LordFreedom25 kullanıcısına yanıt
    Evet Honor magic 6 pro. Gayet memnunum

• Karbon emisyonu konusunu öne alarak reklam yapan Apple, farkında mısınız düz model için her sene kasa değiştiriyor ki her sene yeni kap satsın… Tüm firmalar her sene karlarına kar katmak amaçlı tüketiciyi sömürüyor ve buna kimse dur demiyor. Ne var yani kamera tasarımını her sene neden değiştiriyorsunuz? Her sene kasayı neden değiştiriyorsunuz ne var bu kadar önemli değişiklikler için ihtiyaç? Aynı kasayı aynı koruma kapları ile kullansak plastik tüketimi azalmaz mı? Buna bir dur denmesi gerekiyor. iPhone kullanıcısıyım ama artık beni de baydı bu durum

• Maksat güzelleme yapmak değil. Ben, Windows 3.1 ve 386’dan beri PC kullanan birisiyim. Son 5-6 yıldır macOS kullanıyorum. Android 2’den itibaren Android kullandım ve 2012’den beri de iOS kullanıyorum. Linux dahil her şey hakkında bilgim ve fikrim var; meraklı birisiyim. Bu tamamen tercih ve zevk meselesi. Bu kadar yazılım yatırımım olmasa, S24 Ultra kesin alırdım, ama pişman olacağımı bildiğim için bulaşmadım. Sonuçta, altı üstü cep telefonu; tartışacak bir şey yok. Herkesin yaptığı aynı: Instagram’a girmek, WhatsApp’a bağlanmak. Çok da önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdu -- 4 Ağustos 2024; 12:14:54 >
  • ahmetdu kullanıcısına yanıt
    Evet tercih meselesi fakat tamamen tercih meselesi de değil. Mesela MacOS cihazlar çok yavaş kalıyor güncel windows laptopların karşısında. Yazılımla uğraşan biri olarak elimde macOS cihaz olmasının tek sebebi iOS cihazlara app buildi almak için şart olması, raminin ssd sinin gelistirilemiyor olması zaten tam komedi. Bazı şeyler tercih meselesi olsada bazı şeyler yapılan tercihi etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42FA489A0 -- 4 Ağustos 2024; 12:28:48 >
  • iPhone’da ikinci el değer muhabbeti bir tek bir avuç insanın takıldığı forumlarda yapılıyor gerçek hayatta iPhone’u değer kaybetmiyor diye alan bir kişi bile görmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.