Şimdi Ara

motorola defy mini xt320 hakkında.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
452
Cevap
12
Favori
31.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: acemi1011

defy sonunda geldi iki gündür tanımaya çalışıyorum, ilk androidli telefonum olduğu için menülerde sıkıntı oluyor . örneğin sık kullananlarda olan kişiyi sık kulananlardan nasıl silebilirim? ama numarası rehberde kayıtlı kalacak. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Rehberde bulunan ve yıldızlı olarak işaretlenmiş ögeler, varsayılan olarak sık kullanılanlar grubunda görüntülenir.

Dolayısıyla, sık kullanılanlardan kaldırmak istediğiniz bir kişi için, rehberde o kişiyi açtıktan sonra, (sağ üstte görüntülenen yıldıza dokunarak) yıldız işaretini iptal etmeniz gerekir.
  • Ufak ekranı ve nispeten geniş kapasiteli bataryasına rağmen, batarya dayanım süresi, inceleme ve yorumlarda değinildiği ölçüde uzun gibi gelmedi bana. Kullananlar, kendi deneyimlerini paylaşabilirler mi?

Ben cihazı yaklaşık altı gündür kullanıyorum.

Bataryası üçüncü doldur-boşalt döngüsünü tamamladı (bunlardan ikisi, bataryayı tamamen boşaltıp, kapalı iken şarj etme şeklinde yapıldı).

Standart olarak yapılanlar:
    - Günlük 10-15 dakika telefon görüşmesi,
    - Günlük 15-20 dakika tarayıcı üzerinden yürütülen, mesaj ve haber okuma gibi işlemler,
    - Ve bunlara ilave, 15-20 dakikalık ekran açık kalma süresi.

Tüm bu işlemler ile, bataryası iki gün dayanabiliyor.

Batarya dayanımını ilgilendiren kullanım seçenekleri ise kısaca söyle:
    - Ekran parlaklığı otomatik modda ve ekranı otomatik döndürme seçeneği aktif.
    - Data ve kablosuz, kullanılmadıkları zamanlarda hep kapalı
    - Arka plan veri senkronizasyonu, kapalı
    - Pil tasarruf modu, Maksimum pil tasarrufu seçili.

Şarj etmeden önceki, kullanım istatistiklerine baktığımda, yaklaşık olarak, aşağıdaki gibi bir dağılım gözlüyorum:
    - Android sistemi %50,
    - Telefonla ilgili aktiviteler (bekleme/boşta/Sesli çağrılar) %50

ilginçtir, yukarıdaki seçeneklerin arasında ekran yok?

Esas sorum, normal kullanımla, şarj süresinde üç günü dolduranların olup olmadığıdır?

Daha önce kullandığım Nexus S ile (4" ekran ve 1500 mAh bataryasına rağmen), aynı kullanım şartlarında, üç günü rahatlıkla görebiliyorken, bu cihazın dayanım süresi biraz kısa gibi geliyor bana.. yoksa, bir değerlendirmede bulunmak için, batarya performansının açılmasını biraz daha mı beklemek gerekir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• deffy mini isteklilerine satılık 1.5 aylık temiz cihaz ilgileneler pm ile ulaşabilir.
  • @HasHoşaf

ben gunde en az 30 dakika telefon.
    10-15 dakika net (genellikle wifi bazen 3G)
    10-20 dakika oyun oyunuyorum. (okey ve batak)
    butun ayarlar energi tasarrufuna yonelik.
    misal : pazar aksamı 21:00 gibi sarja takıyorum. gece 12 gibi full oluyor cıkarıyorum sarjı (usb den degil pirizden bu onemli)
    salı aksamı saat 21:00 de yuzden 10 sarj kalıyor.
    eger oyun ile interneti cikartirsam cok rahat 3 gun gidiyor.

ben butun ozelliklerini ve sarjın gidisini begeniyorum. benim icn en buyuk sorun otofokus olmaması. resim kalitesinede raziyim isimi goruyor. lakin azıcık hareket ettirsen bulanık cıkıyo. acaba guncellemeler ile bu gelirmi . veya bunun bir programı varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: joker-38

@HasHoşaf

misal : pazar aksamı 21:00 gibi sarja takıyorum. gece 12 gibi full oluyor cıkarıyorum sarjı (usb den degil pirizden bu onemli)

ben butun ozelliklerini ve sarjın gidisini begeniyorum. benim icn en buyuk sorun otofokus olmaması. resim kalitesinede raziyim isimi goruyor. lakin azıcık hareket ettirsen bulanık cıkıyo. acaba guncellemeler ile bu gelirmi . veya bunun bir programı varmı ?

joker-38, detaylı bilgilerin için çok teşekkür ederim öncelikle..

bu başlıktaki mesajlardan anladığım kadarıyla, cihazı bir aydır kullanmaktasın.. bu durumda, her ikimizin kullanım bilgilerinden yola çıkılınca, batarya dayanım süresi, yaklaşık iki gün civarında gibi duruyor.

kamerayı daha çok, dökümanları kaydedip, net ortamında arşivlemek için kullanan birisi olarak, bu cihazın otofokus olmayan kamerası, benim için de sıkıntı oldu.. cihazı almadan önce yaptığım incelemelerden, bu tarz kameraların yakın plan çekimleri konusunda yetersiz olduklarını okumuştum, ancak, yine de, bu kadar kötü olacağını beklemiyordum.

görüntü kalitesini (detaylardaki yetersizliği) düzeltme yolu, yazılımdan çok, donanımdan geçiyor. Şöyle ki, kamera lensinin önüne herhangi bir mercek (büyüteç merceği, vb.) yerleştirilerek çekim yapıldığında, lensin fokuslayamayarak ıskaladığı detayların bir bölümü, geri geliyorlar. Bu konudaki denemeleri gösteren bazı videolar youtube da mevcut. Linklerini hatırlayamadığım için şu anda veremiyorum. Ancak, ilave lens kullanmayı, bizzat kendim de deneyerek, olumlu sonuçlar aldığımı söyleyebilirim.

netice olarak, kamera lensinin önünde kullanmak için, ben şöyle bir ürünün sipraşini verdim: http://www.toptanmallar.com/?urun-2746-30-mm-Capli-Cift-Mercekli-Buyutec-180.html . Henüz elime ulaşmadığı için, sonuçlar hakkında şu anda net bilgi veremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HasHoşaf

quote:

@HasHoşaf

bu başlıktaki mesajlardan anladığım kadarıyla, cihazı bir aydır kullanmaktasın.. bu durumda, her ikimizin kullanım bilgilerinden yola çıkılınca, batarya dayanım süresi, yaklaşık iki gün civarında gibi duruyor.

kamerayı daha çok, dökümanları kaydedip, net ortamında arşivlemek için kullanan birisi olarak, bu cihazın otofokus olmayan kamerası, benim için de sıkıntı oldu.. cihazı almadan önce yaptığım incelemelerden, bu tarz kameraların yakın plan çekimleri konusunda yetersiz olduklarını okumuştum, ancak, yine de, bu kadar kötü olacağını beklemiyordum.

görüntü kalitesini (detaylardaki yetersizliği) düzeltme yolu, yazılımdan çok, donanımdan geçiyor. Şöyle ki, kamera lensinin önüne herhangi bir mercek (büyüteç merceği, vb.) yerleştirilerek çekim yapıldığında, lensin fokuslayamayarak ıskaladığı detayların bir bölümü, geri geliyorlar. Bu konudaki denemeleri gösteren bazı videolar youtube da mevcut. Linklerini hatırlayamadığım için şu anda veremiyorum. Ancak, ilave lens kullanmayı, bizzat kendim de deneyerek, olumlu sonuçlar aldığımı söyleyebilirim.

netice olarak, kamera lensinin önünde kullanmak için, ben şöyle bir ürünün sipraşini verdim: http://www.toptanmallar.com/?urun-2746-30-mm-Capli-Cift-Mercekli-Buyutec-180.html . Henüz elime ulaşmadığı için, sonuçlar hakkında şu anda net bilgi veremiyorum.

bunun gibi birseymi ?

www.zamazing .org/yazi/mobiscope-cep-telefonu-icin-8x

boslugu kaldırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 6 Haziran 2012; 22:53:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JQKER

quote:

Orijinalden alıntı: HasHoşaf

quote:

@HasHoşaf

bunun gibi birseymi ?

www.zamazing .org/yazi/mobiscope-cep-telefonu-icin-8x

boslugu kaldırın

Alıntıları Göster
    quote:

bunun gibi birseymi ?

www.zamazing .org/yazi/mobisco****p-telefonu-icin-8x

boslugu kaldırın

Prensip olarak, evet, böyle birşey.. ama linkteki ürün, tele (uzağı yakınlaştıran) bir lens.

Defy lensinin sıkıntısı ise, yakına netleyememek.. onun için, teleden çok, makro özelliği veren, büyütücü merceklere ihtiyacı var.

photojojo adlı bir markanın iphone 4 için ürettiği bazı ürünler var. Aratırsanız, onların arasında, bu tarz makro lensleri de mevcut. Ama, bu kadar harcama yapmaya ve fazlalık taşımaya gerek yok derseniz, ki doğrudur, bazı amatörlerin evde yaptığı son derece pratik sistemler de görülebiliyor youtube içerisinde.

bir de, önceki mesajınızda, çekerken hareket edince bulanıklaşan görüntüden bahsetmişsiniz.. bu durum, defy kamerasına özel, deklanşöre basma zamanı ile, çekim (perdenin inme) zamanı arasındaki, nisbeten uzun süreden kaynaklanıyor olabilir.. cihazın kamerasında bu süre, benzeri cihazlara göre, biraz fazla.. Bu nedenle, deklanşör tuşuna bastıktan sonra da, kamerayı bir süre daha kıpırdatmamak gerekiyor.

• Batarya riske girmeden 2 gün (sync felan açık, pil modu gece tasarrufu) riske girersen pek kullanmazsan 3 gün oluyor. Muadilleri 1 gün gittiği için bana çok hoş geldi.
  • şimdi arkadaşlar bişey sorcam bu gece sipariş veriyorum bimeks den bu telefondan şebeke üzerinden görüntülü konuşma yapılabiyormu acaba ???
    http://kiyas.la/cep-telefonu/karsilastir/Motorola-Defy-Mini-XT320-vs-Samsung-Galaxy-Ace-S5830 linkinde şebeke ve wifi üzerinden yapılabiliyor yazıyor kafam karıştı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bt1903

şimdi arkadaşlar bişey sorcam bu gece sipariş veriyorum bimeks den bu telefondan şebeke üzerinden görüntülü konuşma yapılabiyormu acaba ???
    http://kiyas.la/cep-telefonu/karsilastir/Motorola-Defy-Mini-XT320-vs-Samsung-Galaxy-Ace-S5830 linkinde şebeke ve wifi üzerinden yapılabiliyor yazıyor kafam karıştı..

@ HasHoşaf

cevap icin tesekurler..

@ bt1903

cevab hayır.
    sadece net uzerinden goruntulu konusabiliyorsun.ister wifi ister 3g internet uzerinden farketmiyor ama sadece internet ile goruntulu konusabiliyorsun.
    misal ben skpy kullanıyorum gayette memnunum.

• Benim telefonun ara ara ışığı yanıyor bir kaç saniye içerisinde geri sönüyor.Sizde de böyle bir şey oluyor mu acaba ? Beni görünce sevincinden mi yanıyor yoksa bilemedim
  • ışık sensörü var, ortam aydınlıksa ışığı artar, karanlıksa azalır. ekran parlaklık ayarlarından kapatabilirsin. parlaklık ayarının üzerinde A varsa otomatik olarak değişir.
  • bugün IBB trafik uygulamasını açık bırakayım dedim. Ekran navigasyonda olduğu gibi açık kalmadı (normal tabi). Ama ilginç, 5 dakika sonra yeniden uyandı ve yeni veriyi gösterdi. Yani veri iletişimi yapan bazı programlar isterlerse ekranı açabiliyorlar. Siz de bir uygulama yüklemişsinizdir ve o arka planda veri alışverişi (ya da alış veremeyişi) yapıyorsa ondan uyanıp duruyordur.

Çalışan uygulamaları kontrol ederseniz bulabilirsiniz herhalde.
  • bimex te bugüne özel inidirim var 400 tl kaçırmayın bence..
  • Ustatlar size birkac sorum olacak sanirim sorduklarim android ile ilgili oluyor yillardir javali standart telefonlardan sonra bu android cok karisik geldi bana.

Birincisi butun yukledigim programlari direk SD karta yuklemesini nasil ayarlayabilirim bulamadim menulerden cok aradim ama yok boyle bir secenek.Ayrica bazi programlari kesinlikle SD karta yukleyemiyorum bunun sebebi nedir?Yer kalmadi normal hafizasinda cunku butun program vs oyun hepsini nasil SD karta yukleyebilirim.

Bir diger cozemedigim konu bu ana ekrandaki hava durumu wifiden nete girdigimde daha kesinlikle guncellenmiyor uzerine tikladim sitesine falan girdim ama yok nedense guncellenmiyor ben nete girdigimde otomatik olarak anllik guncellenmesini istiyorum bunu nasil yapabilirim?

Alarm sanirim telefon kapaliyken telefonu acip calmiyor halbuki benim eski javali telefonumda bu ozellik vardi.Bunun icin ozel bir alarm programimi cekmem gerekiyor yoksa bu androidin buyuk bir eksigimi?Eger telefon kapaliyken calimiyor baska hangi modda caliyor benim icin onemli olan en az pil harcayan modda olsun ve geceleyin msg bildigim arama vs geldiginde ses cikarmasin.

Birde aktive merkezindeki kaydettigim bilgileri nereden gorecem.O kadar yuruduk kalori yaktik bilgileri kaydet dedi onayladim ama o bilgilere hicbiryerden ulasamadim goremedim.

Telefonun sol ust kosesinde biryigin ufak simge var tiklanmiyorda oradaki resimler ne anlama gelir ve oradaki ufak bilgi resimlerini nereden kapatabilirim?

Kullandigim programlar inatla hala arka planda calisiyor gozukuyorlar hemde kapattigim halde ve her seferinde uygulama yoneticisine girip bu gereksiz programlari tek tek kapatmaktan biktim bunun kolay bir yolu yok mu?

Hayatimda ilkkez android kullanan biri olarak bu yazilimi cok karisik ve kullanissiz buldum javadan sonra.Acaba ios nasil onu merak ediyorum acikcasi.Umarim androidin ilerleyen surumlerinde bu problemleri hallederler.4 surumude kotu diyorlar cunku.

• quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Ustatlar size birkac sorum olacak sanirim sorduklarim android ile ilgili oluyor yillardir javali standart telefonlardan sonra bu android cok karisik geldi bana.

Birincisi butun yukledigim programlari direk SD karta yuklemesini nasil ayarlayabilirim bulamadim menulerden cok aradim ama yok boyle bir secenek.Ayrica bazi programlari kesinlikle SD karta yukleyemiyorum bunun sebebi nedir?Yer kalmadi normal hafizasinda cunku butun program vs oyun hepsini nasil SD karta yukleyebilirim.

Bir diger cozemedigim konu bu ana ekrandaki hava durumu wifiden nete girdigimde daha kesinlikle guncellenmiyor uzerine tikladim sitesine falan girdim ama yok nedense guncellenmiyor ben nete girdigimde otomatik olarak anllik guncellenmesini istiyorum bunu nasil yapabilirim?

Alarm sanirim telefon kapaliyken telefonu acip calmiyor halbuki benim eski javali telefonumda bu ozellik vardi.Bunun icin ozel bir alarm programimi cekmem gerekiyor yoksa bu androidin buyuk bir eksigimi?Eger telefon kapaliyken calimiyor baska hangi modda caliyor benim icin onemli olan en az pil harcayan modda olsun ve geceleyin msg bildigim arama vs geldiginde ses cikarmasin.

Birde aktive merkezindeki kaydettigim bilgileri nereden gorecem.O kadar yuruduk kalori yaktik bilgileri kaydet dedi onayladim ama o bilgilere hicbiryerden ulasamadim goremedim.

Telefonun sol ust kosesinde biryigin ufak simge var tiklanmiyorda oradaki resimler ne anlama gelir ve oradaki ufak bilgi resimlerini nereden kapatabilirim?

Kullandigim programlar inatla hala arka planda calisiyor gozukuyorlar hemde kapattigim halde ve her seferinde uygulama yoneticisine girip bu gereksiz programlari tek tek kapatmaktan biktim bunun kolay bir yolu yok mu?

Hayatimda ilkkez android kullanan biri olarak bu yazilimi cok karisik ve kullanissiz buldum javadan sonra.Acaba ios nasil onu merak ediyorum acikcasi.Umarim androidin ilerleyen surumlerinde bu problemleri hallederler.4 surumude kotu diyorlar cunku.

1) http://forum.donanimhaber.com/m_61562362/mpage_1/f_/key_//tm.htm#61562362

2) Telefonu uçak moduna alırsanız (kapatma tuşunda çıkan seçenek) diğer bütün operatör bağlantıları kapanır ve enerji tüketimi minimuma düşer, sadece alarm çalar böylece.

3) Marketten indirebileceğiniz ücretsiz Android Task Killer adlı program bütün çalışan uygulamaları tek tıkla kapatır.

4) Üst çubuk, bildirim çekmecesidir, parmağınla tutup aşağı doğru çektiğinizde bütün bildirimleri görürsünüz ve temizlersiniz.

Biraz araştırsanız hem telefondan zevk aldıracak yazılımları, hem de neyin ne işe yarayacağını öğretecek çok kaynak bulurdunuz, üşeniyorsanız java telefonlara devam.

• quote:

Ustatlar size birkac sorum olacak sanirim sorduklarim android ile ilgili oluyor yillardir javali standart telefonlardan sonra bu android cok karisik geldi bana.

sen smartphone olmayan telefonlarda yaptığın gibi direk ev,kapatma,no yada ev tuşu (artık hangisi doğruysa) kullanırsan arka planda uygulamalar çalışmaya devam eder, pc'de oyun açıp windows tuşuna basınca kapanıyor mu? hayır simge durumuna küçülüyor yada arka planda kalıyor hah işte aynı... uygulamanın ayarlarından çıkış seçeneğini seçmelisin. eğer androidte bu sıkıntıları çekiyorsan windows mobile kullansan gecen gündüzün karışırdı heralde :))
    kolay gelsin

• andoridi yeni yeni kesvediyorum.
    teamviver diye bir program kesvettim.
    salondan bilgisayarimi yonetiyorum.
    tv de yeni oldugu icin kablosuz pc ekrani haline getirebiliyorum.
    dun aksam misafir geldi. serdar kilicin bolumleri varmi pc de dedi. girdim hemen cepten tv yi pc ekrani haline getirdim daha sonra calistirdim videoyu direkt izledik..
    bilen birisi icin cok normal gelebilir bu ama benim icin uzaya atilan ilk adim gibi
    iyiki almisim bu telefonu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfun808

2) Telefonu uçak moduna alırsanız (kapatma tuşunda çıkan seçenek) diğer bütün operatör bağlantıları kapanır ve enerji tüketimi minimuma düşer, sadece alarm çalar böylece.

3) Marketten indirebileceğiniz ücretsiz Android Task Killer adlı program bütün çalışan uygulamaları tek tıkla kapatır.

4) Üst çubuk, bildirim çekmecesidir, parmağınla tutup aşağı doğru çektiğinizde bütün bildirimleri görürsünüz ve temizlersiniz.

Biraz araştırsanız hem telefondan zevk aldıracak yazılımları, hem de neyin ne işe yarayacağını öğretecek çok kaynak bulurdunuz, üşeniyorsanız java telefonlara devam.

Cevaplar icin cok tesekkur ederim.

Acikcasi yeni nesil javali guzel bir tel bulsam alacaktim ama yok maalesef.Kullanimi kolay ve cok daha stabil en azindan androide gore ve tabi kapaliyken tel acilip alarm caliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tayfun808

Cevaplar icin cok tesekkur ederim.

Acikcasi yeni nesil javali guzel bir tel bulsam alacaktim ama yok maalesef.Kullanimi kolay ve cok daha stabil en azindan androide gore ve tabi kapaliyken tel acilip alarm caliyor.

Ben kullandıkça seveceğinize ve ne güzel teknolojiler yapmışlar diye düşüneceğinize ihtimal veriyorum. Android telefon ile PC'nizi uzaktan kontrol edebilir, Dropbox yazılımıyla flash bellek kullanmadan dosyalarınızı her yere götürebilirsiniz örneğin. Sözün özü, tek başına bir android telefon fazla bir anlam ifade etmezken bütün yazılımlar android için yapılıyor artık, ve onları kullandıkça hayat kolaylaşıyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.