Şimdi Ara

Motorola Moto G 'Ucuz, Hızlı, Karizmatik' video inceleme (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
1
Favori
7.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cosica

Telefonun Avrupa satış fiyatı üzerinden değerlendirmesini yaparsak yanılırız kanımca. Bu telefon Amerikan malı. Dolayısıyla maliyetini de ona göre hesaplamak lazım. Amerika fiyatı 200 dolar. Vergiler ve kar eklenince Avrupa fiyatı 200 Euro oluyor. Yani Amerika fiyatı 146 Euro olan telefon Avrupaya gelince 200 Euro oluyor. Meseleye ülkemiz açısından bakarsak; Amerikada 146 Euro olan bu telefonun satış fiyatı ülkemize gelince 285 Euro oluyor. 285-146= 139 Euro vergi veriyoruz bu durumda. 414 TL vergi, iyi para.

avrupadakılerın sucu ne ozmn daıma amerkadan pahalıya satın alıyorlar bızde ab de gozuktugumuz ıcın oyunsatın alırken bıle ab fıyatı gozukuyor ...
    ama yınede 200$ dolardan hesaplarsak vergısı falan 650 gıbı bı fıyat var 100 tl de dıs kazancı kı bu urunun dıs. brightstar genelde boledır.
    (avrupa ıle fazla vergı farkı yok aslıda sadce bızde otv fazladan var)

• skywalker06 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, telefon benim de hoşuma gitti aslında ancak 123 dolar maliyeti olan bir telefonu 390 dolara almak gene de işime gelmiyor açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryzboy43

quote:

Telefonun Avrupa satış fiyatı üzerinden değerlendirmesini yaparsak yanılırız kanımca. Bu telefon Amerikan malı. Dolayısıyla maliyetini de ona göre hesaplamak lazım. Amerika fiyatı 200 dolar. Vergiler ve kar eklenince Avrupa fiyatı 200 Euro oluyor. Yani Amerika fiyatı 146 Euro olan telefon Avrupaya gelince 200 Euro oluyor. Meseleye ülkemiz açısından bakarsak; Amerikada 146 Euro olan bu telefonun satış fiyatı ülkemize gelince 285 Euro oluyor. 285-146= 139 Euro vergi veriyoruz bu durumda. 414 TL vergi, iyi para.

avrupadakılerın sucu ne ozmn daıma amerkadan pahalıya satın alıyorlar bızde ab de gozuktugumuz ıcın oyunsatın alırken bıle ab fıyatı gozukuyor ...
    ama yınede 200$ dolardan hesaplarsak vergısı falan 650 gıbı bı fıyat var 100 tl de dıs kazancı kı bu urunun dıs. brightstar genelde boledır.

Yani işte nereden bakarsak bakalım 123 dolar maliyeti olan bir telefonun ülkemizde 390 dolara satılması pek mantıklı değil. Bu sadece Motorola için geçerli değil tabi hatta Motorola bu kadar pahalı cihaz içerisinde bir marka olarak bu fiyatla bile alternatif olabilir ama gene de pahalı işte.

• quote:

quote:

quote:

Yani işte nereden bakarsak bakalım 123 dolar maliyeti olan bir telefonun ülkemizde 390 dolara satılması pek mantıklı değil. Bu sadece Motorola için geçerli değil tabi hatta Motorola bu kadar pahalı cihaz içerisinde bir marka olarak bu fiyatla bile alternatif olabilir ama gene de pahalı işte.

öyle bakarsak arkadaşım 1200tlye türkmenistandan note 3 aldı bizde satıyorlar 2000tlye türkmenistanda sattıklarıda 4gli versiyonu birde

• skywalker06 kullanıcısına yanıt
    Dedim ya ""Bu sadece Motorola için geçerli değil tabi"" diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skywalker06

quote:

quote:

quote:

öyle bakarsak arkadaşım 1200tlye türkmenistandan note 3 aldı bizde satıyorlar 2000tlye türkmenistanda sattıklarıda 4gli versiyonu birde

benım tezım aslında cıhazlar kdv +120 tl otv ye satılabılır ama dıs. yuzunden bukadar pahalı bence fırmalar arasında ve dıs ıle bı anlasma var (turkıye ıcın)
    topu vergılere atıp kendılerı yuksek kazanc saglıyor. note 3 ozelınde konusursak cıhazdan hem sansung hem de samsung tr kazanıyor halıyle fıyat 2200 lere cıkıyor
    halbukı olması gereken 1800 ısın ozu olayın vergıyle falan cok fazla alakası yok tamamen dıs kazıgı

• cryzboy43 C kullanıcısına yanıt
    işte 200 Dolar Abd satış fiyatı üzerine dediğin vergileri ekleyince 635 TL gibi bir fiyat çıkıyor hesabıma göre Moto-G için. Netekim Avrupa'da da öyle yapmışlar. Amerika fiyatına 54 Euro eklenmiş.
    Erdi'nin videodaki hesabı da ilginç. Avrupa satış fiyatına %18 kdv + ÖTV ekliyor :) Sanki bizdeki mağazalar telefonları Almanya Mediamarkt'tan perakende alıyorlar :)
  • hepsiburada da hediye çeki ve puanla 700tl geliyor telefon neyin peşindesiniz 150tl avantası var buda mı gol değil
  • 100 TL TRT bandrolünü unutmayın fiyat hesabı yaparken cihazda dahili FM Radyo var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya güya hesap yapmışlar.
    Şimdi buraya ithal eden distr. cihaz basşına 200$ mı ödüyor.Komiksiniz.
    Suçu vergilere atmak kolay.Asıl deyin ki bu telefon 500-600 liraya satılırsa benzer segmentte ki
    1000+ liralık cihazlara kimse bakmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 17 Şubat 2014; 11:02:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1080p

Ya güya hesap yapmışlar.
    Şimdi buraya ithal eden distr. cihaz basşına 200$ mı ödüyor.Komiksiniz.
    Suçu vergilere atmak kolay.Asıl deyin ki bu telefon 500-600 liraya satılırsa benzer segmentte ki
    1000+ liralık cihazlara kimse bakmaz.

aynen. distrubitorler isini iyi biliyor. hangi telefonun ne fiyatlardan gideceginin hesabini iyi yapiyorlar. ona gore fiyatlandirma yapiliyor. arada general mobile yada huawei gibi marka imaji olmayan urunler uygun fiyatdan suruluyor, o fiyat segmentindeki alicilara hitap etsin diye. yoksa moto g gibi bir urun 600tl den satilsa tum piyasayi oldurur. distrubutorler oyle cakaldirki bir mali alirken su fiyatin altina satamazsin diye belge imzalatanini bile gordum. sadece piyasadaki fiyat dengelerinin istedikleri gibi kalmasi icin.
  • Moto g 3 haftadir kullaniyorum, fiyat muhabbeti yapmiycam cunku iphone abd de 350 dolara satilirken ulkemizde 2000 tl Ye satilmasi gibi bi durum var, gmd de mtk islemci var yani replika telefonlarla ayni islemci, neyse gmd yi de sizi kotulemiycen, antututu puani ise galaxy s3le arasinda tam 100 puan var, gmd ile 4000 puan. Neyse , urnun kotu yani sadece biraz agir.. Bir bilgisayar teknikeri olarak size verebilecegim tek bilgi, urunun butun donanimlari birbiriyle uyumlu...bundan once galaxy s

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    bir defa 350 dolar değil, kontratlı 350 dolar olabilir. normalde iphone 5s 16 gb 649 dolar demekte.

isterseniz buyurun burdan bakın.
    store.apple.com
    301 Moved Permanently
    http://store.apple.com/us/buy-iphone/iphone5s
  • kaç sene gider acaba bu ,stabil çalışırmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Traktorrrrr

HALEN GENERAL MOBİLE DİSCOVERY GİBİ BİR TELEFONLA BU TELEFONU KIYASLAYANALAR VAR.GENERAL MOBİLE DİSCOVERY İLE BU TELEFONU KIYASLAMAK MOTO G YE HAKARETTİR ! BU TELEFONUN KIYASLANACAĞI TEK TELEFON GENERAL MOBİLE DİSCOVERY 2 Kİ O BİLE BU TELEFONUN YANINDAN GEÇEMEZ GEREK MALZEME KALİTESİ (SUYA KARŞI DAYANIKLILIGI SAGLAMLIGI TUTUŞ HİSSİ) GEREK GÜNCELLEME DESTEĞİ (4.4 KİTKAT ALDI VE DAHADA ALACAK) VE DAHA SAYAMAYACAĞIM TONLARCA ÖZELLİKTEN DOLAYI.NE DİSCOVERY MİŞ YAHU !

discovery'nin neredeyse iki katı kalınlığa sahip bu telefon hocam. gmd dünyanın en ince telefonlarından biri. ip5s'den bile ince denebilir yani aynı ama 0.01mm ince

gmd malzeme kalitesi kötü ama ben ve 8 tanıdığım kullanıyor, sıkıntı yaşayan olmadı. incelik hissi harika hakkaten.

bir de şu malzeme kalitesi iyi diye BU TELEFON KIYASLANAMAAAAAZZZ!!! diye feryad edenleri de anlamıyorum. malzeme kalitesi iyi olabilir ama piyasada malzeme kalitesi iyi olan telefonlar genelde kalın ve büyük oluyolar. bu kıyaslanamayacak bi durum yaratmıyor. üstelik gmd malzeme kalitesi bana yeterli (cebimde kılıfsız-jelatinsiz kullanıyorum, zerre sıkıntı yok, kılcal çizilme bile yok) ve ince olması da cabası. üstüne para verseler iki katı kalınlıkta telefonu alıp kullanmam ama kullanana da saygım sonsuz tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: simbilli

quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

bu mu GMD mi deseler her türlü GMDyi tercih ederdim

Sizin derdiniz nedir anlamadım gm'ciler. Her telefon haberinde gmd der durursunuz bir kez her kullanıcı her telefonu kullanmak istemez veya kullanamaz. Karşılaştırdiginiz iki telefon arasında büyük farklar var. Telefonu s3 ile karşılaştırırsaniz bir şey demiyorum da moto G ile karşılaştırmanız Saçmalığın ötesi.
    Hiç baktiniz mi gmd deki problemlere yetkili servislerinin ne kadar iş yaptığına malzeme kalitesine. nokia 6300 la bile karşılaştırırsınız gmd'yi.

At gözlüğü ile bakmayı unutmayın eksilemeye devam edin.

aşırı tepki göstermişsin. bikere gmd bu telefonun direkt muadilidir. aynı konsept, benzer tasarım, çok benzer teknik özellikler, yakın fiyatlar.. pek tabiki gmd ile kıyaslayan mesajlar gelecek.

eleştirilerine gelince, bir telefon olarak gmd ile, bir distribitör ve garanti sağlayıcı olarak telpa yı ayrı değerlendirmek gerek. telefon olarak gmd malzeme kalitesi dışında hakkaten iyi telefon. akıcı çalışıyor, ekranı iyi, ben şahsen S3'ü bırakıp geçtim bu telefona. malzeme kalitesi konusunda sıkıntı yaşayanlar çok oldu, ikinci partide soket sorunu yaşayanlar oldu ama işin garibi şu ki ben ve birçok tanıdığımda ikinci parti gmd var, bi kısıntı yaşayan yok. umarım da olmaz bundan sonra. malzeme kalitesinin iyi olmaması zaten bu telefon hakkınca olumsuz yorumalra neden oluyor ki haklılar, ben telefonu çok sevdiğim halde önerirmisin diyenlere ilk olarak malzeme kalitesi sıkıntısı yaşamış olanları anlatıyorum ki sonra başıma kalmasın. tabi benden öneri alıp telefonu satın alanlar sorun yaşamadı şükür.

ama öte yandan, bu telefondan ayrı olarak telpa için konuşmak gerekirse, telpa hakkaten çok perişan etti milleti. ama bu da ülke klasiği biraz, ülkede düzgün garanti sağlayıcı yok neyazıkki. yarın moto g de bi sıkıntı çıksa onun servisi de perişan eder muhtemelen çünkü son yıllarda iyi iş yapan servis neredeyse duymadım. hatta neredeyse kısmını da at, direk duymadım diyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Şubat 2014; 12:14:38 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu mu GMD mi deseler her türlü GMDyi tercih ederdim

Neden ? sırf 80-100 lira için bu yapılırmı ? Arada o kadar büyük fark var kii

fark ne ?

fark ne diyorlar bide ya...şahinle ferrari arasındaki fark ne ise bu telefonla gmd arasındaki fark da o.İyiki bi fp telefonu almışsınız arkadaş nerdeyse lg g2 ile kıyaslayacaksınız.Çok istiyorsan farkları sayayım.öncelikle donanım olarak bu telefon gmd ile kıyaslanamaz.daha asphalt 8 i bile orta ayarlarda 10 fps oynatan bir telefondan bahsediyoruz burda.2. olarak ses kalitesi bariz gmd den kat kat üstün.3. olarak yazılım anlamında konuşmama bile gerek yok sanırım bi yanda google bi yanda general mobile.4. olarak malzeme kalitesi.bu telefonun malzeme kalitesi videodanda söylenildiği gibi çok iyi.suya karşı dayanıklı ve tutuş hissi çok güzel.gmd nin arka kapağını suya koysan eriyip gidecek gibi oluyor ve bu telefonun camı gorilla glass 3 internette test videolarını izleyebilirsiniz telefon çok sağlam.gmd yi düşürüp tuz buz eden kaç arkadaşım var.gmd deki gibi saçma sapan kamerada pembeleşme,şarj soketinin yamulması,son parti ürünlerinde ucuza kaçılması için ekranının değiştirilmesi gibi sorunları yok.emin ol 1 saat düşünsem 100 madde yazarım buraya

sakin ol ne bu hiddet bu celal.

herkesin ihtiyaçları bir değil. mesela ben çok uç seviye oyun oynamam, döküman okurum telefonda, film izlerim. benim için şahsen grafik işlemcinin çok iyi olmasına gekre yok ki gmd gpu'su bile bana fazladır belki. bu durumda moto g tercih etmem için bi etken değil grafik kısmı. onun dışında, kalın telefon kullanmak da istemem, moto g gmd'nin neredeyse iki katı kalınlıkta. bu nedenle bana gmd'nin yarı fiyatına moto g verseler almam, gmd kullanırım, bu benim tercihim, gmd benim her işimi görüp üstüne moto g'de olmayan güzellikler de sunuyor (sanırım kart da takılmıyo moto g'ye) ama benim gmd tercih etmem demek, moto g daha kötü demek değil.

şahin-ferrari benzetmesi komik olmuş.

ama sen böyle cellalli bi mesaj yazıyosan zaten senden herşey beklenir, bukadar ciddiye alma bu meseleleri sakin ol (birazdan beni alıntılayıp küfredecen diye korkuyorum açıkçası)

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkAfter
    quote:

Orijinalden alıntı: huseyintat
    Turkiye de yasamak hem cok ucuza calisip hemde herseyi pahaliya almaktir.Daha dogrusu alamamaktir...Dunya'nin en iyi 10 ekonomisinden biriyiz ya...

oyunlar pahalı deriz ---> volfteam'a metin 2 ye araba takası görürüz
    Kiralar pahalı deriz -----> 10*30 dan 300 ayda sigara içeriz
    Teknoloji pahalı deriz -------> iphone samsung kullanırız
    insanın kazancı değil harcaması belirler ekonomisini.
    domates satıp dakka başı her çıkan yeni telefonu alırsak Cari açık da büyür tabi.Cari açığın büyümesi tüketimin azalmasından değil (ocakta ihracat cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı) hunharca tüketip bazı şeyleri lüx değil ihityaç görmk. 2 milyar ver telefon al sonra flappy birds oyna

yazık....

oyunlar pahalı deriz evet çünkü senin 1 oyuna verdiğin para 1 insanın aylık asgari ücretin 5,64te biri iken(35,4 saat çalışman gerekiyor)(yani (CoD:Ghosts ps4 fiyatından hesaplıyorum) avrupada bu durum hollandada yaşayan niteliksiz bir adamın sadece 6,22 saat çalışarak alabileceği bir ücrete tekabül ediyor.. yani avrupada yaşayan bir insan seninle aynı oksijeni tüketip aynı emeği sarf ettiğinde senden 5,69 kat daha fazla kazanıyor..

kaldı ki birkaç zekası çok iyi olmayan insanın oyun için arabasından vazgeçiyor olması bireysel zeka sorunlarından ileri gelebilir ancak sen bunu sanki türkiyenin genelinde var olan bir durummuş gibi lanse edersen ancak insan kandırmaktan başka bir şey yapmamış olursun..

kiraların pahalı olması semtten semte değişiyor olsa dahi bütün semtlerde olan tek bir ortak nokta var: altyapı eksikliği.. yollar delik deşik desen bizde gani gani, rant için insanlar evlerinden ediliyor desen yine gani gani, insanlar borçtan intihar ediyor yahut hapse giriyor desen sen araştırmamışsındır ama türkiye tarihinin hiçbir döneminde halkın bu kadar borçlanıp bu kadar borcundan dolayı hapse girdiği bir tarih yok ama türkiye ekonomisi dünyada 16. çok süperiz yani.. oturup da 5 dk düşünmüyorsun yani yüzyılın krizine girmiş yunanistandaki insanların sosyal güvencesi de bireysel mutluluğu da bizden daha çok o krizdeki yunanistanın bile işsizlik oranı bizden iyi(üstelik 6 ay iş bulamayanı işsiz olarak bile kabul etmeyen bir istatistiki sonuç var türkiyede, yunanistanda elbette yok).. yani sen sanıyorsun ki türkiyenin kaymağını yiyen o şirketlerin karı senin zenginliğin(hani türkiyenin ekonomisi süper diye övünüyorsun ya) bi kendinin nasıl yaşadığına bile bakmadan bu yalanı da yutabildiğin bir de propagandasını yapabildiğin için tebrik etmek lazım seni aslında.. zira sizin kadar kolay inanıp kolay kontrol edilebilecek insan zor bulunuyor, bence az bile sömürüyorlar sizi, ne de olsa sömürüye boyun eğen sömürüyü hak ediyor demektir, hani ben senin gibi halkı bulsam yine bu kadar acımasız davranmam ama bu durumla övünebilecek kadar da saf olduğuna göre az bile yapıyor olmalılar..

teknoloji pahalı deyip 10. el aldığın telefonla kendini biraz olsun daha iyi hissedebilenler malesef ki sorunlarını görmezden gelmek için en azından bir şeyim iyi olsun kafasındaki insanlar canım kardeşim.. bu kafada kredi kartı borçlarının dibini görüp hapse girenler de yine onlar.. istersen bir araştır bakalım kredi borçlularının erdoğan's way de ne kadar arttığını ama iddia ediyorum ki bunu yapamayacaksın.. gördüğün oranları ve yüzbinlerce kişiyi, daha önceden neden böyle şeyler olmuyordu acaba diye bile sorgulamadan bireysel tutumsuzluklarına filan vurarak görmezden gelmeye çalışacaksın.. zira bu senin içini daha iyi hissettirecek ve yaptığın hataları görmezden gelebilmene olanak sağlayacak..

evet insanın kazancı değil harcaması belirler ortalamasını, peki mesela insanca bir yaşam sürmek için ne şekilde beslenmek ne şekilde çalışmak kaç kişiye bakabilmek gerekir? yahut ne gibi sosyal güvencelere ne gibi gelir gider oranlarına sahip olmak gerekir? mesela aylık net 846 tl alan asgari ücretli çoğunluk için konuşalım: kiraya ne kadar versin? elektriğe ne kadar versin? suya? doğal gaza? ekmeğe? ete süte sebzeye meyveye ilaca doktora? ah evet sen bilmiyorsundur tabii ama her doktora gidişinden sana gacır gucur ücretler sokulmaya başlandı ve eczaneye gittiğinde ilaç parasının üzerine ekleniyor bu ücretler.. sen de eczacıya veriyorum sanıyorsun elbette.. eşini çocuğunu çalıştırmadan aile bakabilen asgari ücretli adam yok memlekette.. ama ekonomimiz dünyanın 16.sı o açıdan süperiz..

cari açıkla ilgili en ufak bilgin olmadığını bize kanıtladığın için de teşekkür ederiz.. zira cari açığı telefonu alarak ancak kapatabilirsin(tabii eğer paran varsa) neden mi: zira telefon ithal edildiğinde ülke borçlanmaz, firmalar ödemesini geciktirmez zira paşalar gibi öder, bu sırada sen %20 ötv ödersin(sanırım depremden sonra gelip kalıcı olan vergi bu) bu verginin üzerinden bir de %18 vergi ödersin(reelde %21.6 ya denk gelir bu da) daha başka vergiler de vardır muhtemelen ama bu konuda uzman olmadığım için sadece bu ikisini ele alarak konuşayım 100 liralık mal alırken devlete 41.6 tl verirsin ve bu da cari açığını kapatmakta kullanılabilir, ya da eşe dosta peşpeş çekilerek yolsuzluk yapılır, yapılan yolsuzlukları tespit eden polisler sürülür, soruşturmayı yapan savcılar görevden alınır falan filan.. hırsızlıklar da görünmez oluverir birdenbire..

ocakta ihracatın cumhuriyet rekoru kırdığını söylemişsin pek süper pek harika, peki ithalat, cari açık, iç ve dış borçlanma, özelleştirme adı altında özdeğerlerin peşkeş çekilmesi konusunda ne gibi cumhuriyet rekorları kırmış olabiliriz diye merak edip baktın mı hiç?(en basitinden türk telekomun satışını ele alalım.. türk telekom 1.5 yıllık net karına satışı gerçekleşmiş bir özdeğerimiz idi ve 5 yıllık taksitlere bölünerek satıldı, bu ne demek? ödenen taksitler ettiği kardan bile düşük iken düzenli para getiren özdeğerini sattın kısacası epey kötü bi alış-veriş yaşadın demek)

neyse canım, senin bunların %5ini bile anlayamayacağın ortada.. zira senin içinde yaşadığın illüzyon sana tatlı geliyor.. ancak senin bu sorumsuzluğun, senin çocuklarının ve torunlarının hayatına bir balyoz gibi indi çoktan, sadece sen bunu fark etmiyorsun.. ne diyeyim, allah azıcık akıl fikir versin sizin gibilere..

• merhaba arkadaşlar a.b.d.den moto g geldi ama 1hafta sonra kapandı pasaportda yok imesini nasıl değiştirebilirim
  • dolar maaş alan amerikalıya vergi 50 TL iken bize 300 TL

oha diyorum ve başka da söze gerek yok
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.