Şimdi Ara

Motorola SB5101 Alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1/2 güne kadar uydunet almayı düşünüyorum fakat modemde kararsız kaldım. Forumda gördüğüm kadarıyla kullananlar memnun.
    Evde tek Pc var fakat tablet/notebook 'ta kullanabilirim diye acaba kablosuz olsa daha mı iyi diyorum, onlarda biraz tuzlu.

MOTOROLA SB5101 KABLONET MODEM 1PORT ETHERNET 1PORT USB 41.30 $ / 72.56 TL
    Data Hızı (Maksimum) 300 Mbit/s ye kadar veri hızına ulaşımı destekler
    Harici konnektör 1 PORT LAN GİRİŞİ 1 PORT uSB GİRİŞİ
    Açıklama 63 kullanıcı kadarını destekler (çoklama aparatı ile)
    Açıklama 2 Telefon modemlerine göre 100 kata kadar daha hızlı veri alış verişi
    Diğer CableLabs Sertifikalı DOCSIS 1.1 ve 2.0

Bu bana ileriye dönük bir sıkıntı çıkarır mı onu bilemedim yada artıları-eksileri var mı ?. Modemlerden pek anlamıyorum.

• Bende kablosuz almayı düşünüyorum..Tuzlu muzlu alacağız artık
  • Kablosuz 170 TL onun yerine 72 lira bu modem birde router 44 tl alsak daha iyi sanki

TP-LINK TL-WR702N KABLOSUZ 150MbPS 1 PORT TAŞINABİLİR NANO N ROUTER 24.78 $ 43.54 TL
  • docsis 2.0 almak pek akıllıca değil bence. yakın zamanda 100mbps gibi tarifeler gelecektir diye umuyorum. (2009 da tanıtımını yapmışlardı. hatta Mesut bey röportaj yapmıştı.) docsis 3.0 almak daha mantıklı. Motorola SBG6580 alınabilecek en iyi kablo modem.n-destekli wireless özelliği ve gigabit portları var. fiyatları da 100-120$ arası değişiyor. e-bay'den kontrol edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Levo0

docsis 2.0 almak pek akıllıca değil bence. yakın zamanda 100mbps gibi tarifeler gelecektir diye umuyorum. (2009 da tanıtımını yapmışlardı. hatta Mesut bey röportaj yapmıştı.) docsis 3.0 almak daha mantıklı. Motorola SBG6580 alınabilecek en iyi kablo modem.n-destekli wireless özelliği ve gigabit portları var. fiyatları da 100-120$ arası değişiyor. e-bay'den kontrol edebilirsiniz.

Evde olacağı için 100mbps fazla zaten hadi çıksam en fazla 8/10/16/20 gibi bi'şey olur yani. Bu modem yeterli olmaz mı? Birde modem alırken neye bakamak lazım? Bunun için bir makale var mı? Bulamadımda

• quote:

docsis 2.0 almak pek akıllıca değil bence. yakın zamanda 100mbps gibi tarifeler gelecektir diye umuyorum. (2009 da tanıtımını yapmışlardı. hatta Mesut bey röportaj yapmıştı.) docsis 3.0 almak daha mantıklı. Motorola SBG6580 alınabilecek en iyi kablo modem.n-destekli wireless özelliği ve gigabit portları var. fiyatları da 100-120$ arası değişiyor. e-bay'den kontrol edebilirsiniz.

Bu kablomodem Türkiye'de var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: cormen

quote:

Bu kablomodem Türkiye'de var mı?

TR'de yok USA'dan açık arttırmadan almıştım 80-85$ 'amı ne 1.5 sene önce
    şimdi az zamlı 100$ seviyelerinde

modem hatta bağlandımı çok iyi ,ama altyapı bu modemi sevmiyor az sayıda kullanıcısı olduğundan sorun oldumu sadece ankaradaki merkez ekip müdahale edebiliyor,onlarada ulaşmak fax çek vb.. dönsünler uzun prosedür.
    (bu arada yaşanan tek sorun CMTS cihazının modeme IP vermemesi)

1.5 yılda 2 kere başıma geldi 10 günde çözdüm :D port güncellemelerinde CMTS'lere ayar çektilermi bu modemi unutuyorlar :D merkez hariç kimse anlamıyor derdinden.

Motorola USA ile yazıştım son kullanıcıyla ilgilenmiyorlar dedikleri ,Distirübütör konuşsun şebekeyle aralarında halletsinler ilgileniriz ozaman diyorlar :D,bizim modemler mükemme uyumludur diyorlar,Çok katılar.

O kadar firmware güncelleme aldı modem yurtdışında çok meşhur modem,henüz turksat bu modem için firmware yayını yapmadı şebekeden ( Kablomodemler'in yazılımarı şebekeden güncelleniyor)

Şuan sorunsuz Istanbul-Beşiktaş'ta kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 3 Mayıs 2012; 2:45:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Huawei Ideos X5 bir sorum var acil
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam biz bu modemden aldık hatta hepsiburada'da router ile birlikte "acil yardım seti" gibi bir isimle paket olarak satılıyordu. Beklentin yüksek değilse işini görür derim.
  • bu modemi eve forumdan 2.nci el olarak aldım. araştırma yaparsanız 30-35tl ye alabilirsiniz. elimdeki adsl router le gayet sorunsuz çalışıyor.

bence şuan docsis 3.0 la vs ile uğraşmayın, uydunetin altyapıyı uyumlu hale getirebilmesi için baya zaman var forumda docsis 3.0 modellerle altyapı nedeniyle sorun yaşayan kullanıcılar olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herodoot -- 3 Mayıs 2012; 13:34:06 >
  • quote:

Hocam o tanıtımı çok iyi hatırlıyorum ama 3 sene oldu hala bir gelişme yok :(

• NetMASTER CBW-700V buldum bi'tane takas yapacaz. İyi mi kötü mü bilmiyorum artık şansıma ne çıkarsa (:
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.