Şimdi Ara

MOTOROLA V3 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
763
Cevap
0
Favori
202.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl cihaz bu arkadaşlar? Herkes sadece soru soruyor???
  • quote:

Orjinalden alıntı: samet baba

Bu cihazda tlf. rehberinde isme sadece 1 tek numara mı atayabiliyoruz?
    cep, ev , iş , fax, email, doğum tarihi vs... mümkün değilmi?
    yokmu bi çaresi, firmware yukleme veya hack leme gibi?

Var zaten dostum böyle bir özellik,istediğin kadar ekleyebiliyorsun.
    Telefon Rehberinde,Yeni,sonra en alttaki diğer'den istediğin kadar numara ekleyip etiket verebiliyorsun.

Saygılarımla,

MERTŞENER
  • beyler gprs ayarlarını nasıl yaıcaz bulamadım
    bi de msn e nasıl girebiliriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: MANiN

beyler gprs ayarlarını nasıl yaıcaz bulamadım
    bi de msn e nasıl girebiliriz

Kullandığın operatörün Müşteri Hizmetlerini ararsan 5dk da halloluyor.
    MSN içinde yukarda bir link verdim.Emsn için. ama çalışıyormu bilemiyorum...
    Bir dene istersen.

Saygılarımla,

MERTŞENER
  • mert Sener her seyi hallettim sagol ancak bu telefona java programı usb kablosundan nasıl atılır nasıl çalıştırılı bunu merak ediyorum...
    bi de msn e girmek için bi program var mı nasıl kurabilirim?
  • arkadaşlar .jar dosyalarını usb kablosu ile telefona atıp nasıl kurabılırım biri anlatabılır mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MANiN

mert Sener her seyi hallettim sagol ancak bu telefona java programı usb kablosundan nasıl atılır nasıl çalıştırılı bunu merak ediyorum...
    bi de msn e girmek için bi program var mı nasıl kurabilirim?

http://gallery.mobile9.com/f/24661/ --->bu adreste var java msn ama nasıl atılır kurulur malesef bende bilmiyorum.

Saygılarımla,

MERTŞENER
  • 2 tane msn kurdum 2 side baglanmadı
    agile messengerın gozunu seveeyım :)
  • Bu v3x nedir arkadaşlar yaa...eğer tasarım aynıysa ve bazı özellikler eklenmişse hiç başka telefon düşünmem hemen alırım anında...bilen varsa satışa çıkış tarihini falanda yazıwersin lütfen...sanırım birçok arkadaşta benim gibi bekliyodur.özelliklerinide unutmayalım
  • ya bu bluetooth niye devamlı açık kalmıyor? kendiliğinden kapanıor sonradan?
  • telefonu modifiye ederken ilk olarak yapılması gereken iş firmware upgrade'dir. telefonu alıp *#9999# tuşlarına basın ve s/w version entrysinde ne yazdığına bakın. 41.c2r ya da daha eskiyse upgrade edilmesi gerekir. c2r firmware öncesindekiler telefon rehberinde ilk harften sonra arama yapmaya izin vermediği gibi tuşa birden fazla basarak bir sonraki harfe atlamaya da izin vermez, c2r bu sorunları giderir ancak bunun da sesle ilgili önemli sorunları vardır. benim şu anda kullandığım firmware r374_g_0e.42.08r, bunun resim görüntüleme kalitesini gözle görülür oranda yükseltmesi ve telefonun 5 mb olan belleğini 8 mb üzerine çıkarması gibi baba özellikleri var. bunun resmi sürüm olduğundam emin değilim ve telefonun garantisini madara edip etmeyeceğini bilmiyorum, açıkçası sikimde de değil. belleği 2 katına çıkarayım, buglar gitsin telefon adam olsun diyorsanız lakin garantiyi bok etme endişesi yüzünden içinize sinmiyorsa açın telefonu aldığınız yere sorun derim.

my media-pictures menüsüne girip menü tuşuna basarak en sondaki view free space ya da türkçe menüde nasıl geçiyorsa artık onu bulun ve en alt satırdaki toplam belleğe bakın. burada gördüklerinizi bir yere not edin.

firmware upgrade yapmak için gereken araç gereç:

- bir adet windows 2000 ya da xp çalıştıran bilgisayar.
    - bir adet usb veri kablosu. motorola logolusundan olması şart değil ama olsa daha iyi olur.
    - motorola mobile phone tools isimli yazılım. telefon rehberi ve diğer hedelerinizin yedeklerini bununla alacaksınız. firmware upgrade işlemi telefonun işletim sistemine ve szin dosyalarınıza dokunmaz, master reset ve master clear falan yapmazsınız ama ne olur ne olmaz diye yedek almak en iyisi.
    - motorola pst isimli yarmış yazılım grubu. pst_6.7_general.zip ve pst_6.7_patch.zip isimli iki adet dosya bulacaksınız (nereden* bulursanız bulun, bana sormayın, warezci değilim) dosya isimlerindeki bütün harfler büyük harf olacak.
    -http://www.motox.us/reflash.php adresinden indireceğiniz bir adet r374_g_0e.42.08r_reflash.rar ya da bir yerlerden bir şekilde bulacağınız r374_g_0e.42.08r_reflash.shx firmware upgrade. bunun da reflashtan önceki kısmında bütün harfler büyük olacak.

önemli not: telefonun aküsünün dolu olmasına dikkat edin. flash ederken aküsü biterse o telefon fena halde folloş olur ve üstüne bir bardak soğuk su içip oturursunuz.

bütün bu malzemeleri tedarik ettikten sonra bilgisayara önce motorola mobile phone tools, daha sonra da motorola pst yazılımlarını kurun. kurma işlemleri bittikten sonra pst_6.7_patch.zip dosyasını alıp program files\motorola\pst altına extract edin. çakışan dosyaları yes to all seçerek overwrite ettirin. bunların hepsini overwrite yapmanız çok önemli. daha sonra mobile phone tools ve pst'nin telefonu görüp görmediğini test edin.

driver bulamama sorunu başgösterdiyse o zaman motomodders.net sitesinin downloads kısmından p2k manager (p2kman) programını indirip hard diskinizde müsait bir yere unzip edin. telefonu bilgisayara bağlayıp mobile phone toolkiti açınca found new hardware zımbırtısı geliyorsa driver mekanı olarak p2kman dizini altındaki drv dizinini gösterin.

mobile phone tools'u açın, ekrana çıkan telefonun menu tuşuna basıp çıkan menüden synchronize ya da backup seçeneğini bularak (yazılımın sürümüne göre sadece synchronize ya da backup/restore seçenekleri oluyor) telefon rehberi ve ajanda hedelerinizin yedeğini alın.

daha sonra files\motorola\pst dizininde bulunan multiflashflex.exe dosyasını çalıştırın. (m,f,f harfleri büyük olacak) telefonu gördüğünden emin olun. alt tarafaki beyaz satırlar olan yerde device sütununda telefonu, status kısmında conneced yazısını görüyorsanız herşey yolunda demektir.

şimdi işin esas kısmına geldik. üst taraftaki enable flash kutusunu işaretleyin, enable flex kutusunu ise boş bıraktırın. sağ taraftaki preferences kısmında 2. kutucuk hariç hepsini işaretleyin. sadece flash yapacaz, flex yapmayacaz ve aslında master reset master clear falan da olmayacak ama siz yine de test edip onaylamış olan beni dinleyin ve seçin. her şeyi doğru seçtğinizi falan iyice kontrol ettikten sonra start tuşuna basın ve ayetel kürsi okumaya başlayın (eğer sıçar da telefonu folloş ederseniz o zaman fatiha okuyabilir, telefon peder parasıyla alındıysa son duanızı falan da edebilirsiniz). alt kısımda status sütununda flash işleminin ilerleyişini izlerken tırnaklarınızı yememeye özen gösterin.

flash işlemi başladıktan sonra telefona ve bilgisayara elinizi sürmeyin, hatta gidin bir sigara falan için gelin. kör cahilin tekiyseniz ve 'flash sırasında birileri ararsa telefon folloş olur mu?' gibi salak bir soru kafanızı kurcalarsa içiniz rahat olsun, flash sırasında telefon bootloader moduna geçeceğinden işlem bitene kadar kimse arayamaz. telefonun ön kısmındaki ufak lcd mavi renk olacak, bu da normaldir, panik olup telefonu kurcalamaya falan kalkmayın. firmware upgrade işlemi 2 dakka falan sürer, yüzde kaçının bittiğini status alt tarafta status kısmından görürsünüz, işlemin bittiğine dair mesajı gördüğünüzde usb kablosunu söküp bakın. telefon reboot etmiş olacaktır.

şimdi son olarak işleme başlamadan önce baktığınız bellek kapasitesine tekrar bakın ve aradaki farka bakıp oha falan olun.* daha sonra telefon rehberine girip tuşa birkaç kez basarak sonraki harflere geçiş hedesinin çalıştığına emin olun. telefon rehberi içinde menü tuşuna basarak en alttaki setup kısmına girin, buradan search method seçip bunu jump to'dan find moduna geçirirseniz ilk birkaç harfi girerek isim arayabilirsiniz.

tebrikler efendim cillop gibi bugsız ve belleği de epeyce artmış bir telefonunuz oldu, hadi geçmiş olsun.

• cep telefonundaki işletim sistemi muadili olan yazılım ve dosya yapısına flex denir. telefonun kullanıcıdan gizlenmiş menülerini açmak ve telefon menüsüyle değiştirilmesi mümkün olmayan bazı ince ayarları yapmak için flexin seem denen kısımlarını alıp modifiye etmek gerekir.

bu iş için gereken malzeme, rehberin ilk kısmındakilere ek olarak xvi32 isimli hex editörüdür. bütün harfleri büyük olacak şekilde googledan arayın ya da motomodders.net download kısmına bakın orada bir yerde olacak. bu hex editörün bit manipulation diye bir fasilitesi vardır, bu sayede fazla hesap kitap yapmadan her offetteki 8 biti tek tek set ya da unset edebiliriz.

işlemlere başlamadan önce seemlerin yanında menüyü de editlemek gerekip gerekmediğini belirlememiz lazım. telefonun orta tuşu ile açtığınız menüde ya da bunun alt menülerinin tekinde video camera hedesi yoksa son olarak menüyü editlememiz gerekecek. menüleri kurcalayıp iyice bakın video kaydı var mı?eğer telefonu abd'den aldıysanız çok büyük ihtimalle yoktur.

evet, şimdi p2kman'i açıp sol alt tarafta connected yazısını gördükten sonra update list tuşuna basarak telefonun file system'ini açalım. burada bilgisayardaki gibi bir dizin yapısı vardır ve herşey /a/ dizini altında listelenmiştir. /a/mobile/picture altında çektiğiniz ya da netten indirdiğiniz resimler, /a/mobile/kjava altında oyunlar ve java midletleri bulunur. bu dizinlere girip bütün dosyaları seçerek phone>>>pc tuşuna tıklayarak bilgisayara indirmek suretiyle yedeğini alabilirsiniz. yapacağımız işlem ayarlar ve dosyalara bir zarar vermeyecek ama neme lazım siz yine de yedekleyin. ben abartıp telefondaki dizin yapısının aynısını oluşturarak her şeyin yedeğini indirdim. böylece fazla sayıda ikon, animasyon, ringtone, java midlet gibi hedelerle oynayınca nereye upload edeceğimi de karıştırmıyorum, bayağı işe yarıyor.

şimdi sadede gelip bu seem editing olayını video kaydını aktif hale getirip menüye eklemek ve video türünü seçmek işlemlerini yaparak açıklayalım. bu iş için 0032_0001 ve 004a_0001 seemlerini modifiye etmemiz gerekmektedir. şimdi rakamları görüp tırsmayın sabredin, hepsini tane tane anlatacaz.

önce seem 0032_0001'i indirelim. bu işi yapmak için p2kman ekranında en soldaki files kısmının yanında yeralan seem kısmında from kısmına 0032, to kısmına yine 0032 yazın ve download seem butonuna basın. karşınıza bir save as diyaloğu gelecek. burada dosya ismi olaral xxxx_yyyy.seem diye birşey göreceksiniz, buna dokunmayıp olduğu gibi bırakın (yoksa kaydetmez). seemi kaydetmek istediğiniz dizine gidin ve save butonuna basın. hex editing cahiliyseniz ve benim tane tane açıklamalarıma rağmen sıçma ihtimaliniz varsa işi şansa bırakmayıp bu seemin bir kopyasını daha başka bir dizine kaydedin. sıçacak olursanız bu ellemediğiniz sağlam kopyayı upload edip paçayı sıyırabilirsiniz.

şimdi bilgisayara kaydettiğiniz seem dosyasını ailenizin hex editörü xvi32 ile açınız. daha önce hex editing işine bulaşmadıysanız, burada soldaki kısım hex olarak offsetler, sağdaki kısım da bunların ascii halidir. hangi kısıma tıklarsanız orası beyaz renk alıp aktif hale gelecektir. sol kısma tıklayın. burada her kutucuk bir offsettir. hangi offsete gelirseniz bunun adresini sol alt köşede görürsünüz. kutucuğun içinde ise o adreste saklanan değer hex olarak durmaktadır. biz işte bu değerlerle oynayarak telefona ince ayar çekecez.

şimdi 6e offsetini bulun. hex cahiliyseniz başta offset bulmak biraz kasar ama eliniz alışınca kolay gelir. en soldaki adres indexi sütununda 69 rakamını bulun. bunun hemen yanındaki kutucuğa tıklayın. en sol alttaki adres hanesine dikkat edin. şimdi klavyenizdeki sağ ok tuşuna basarak bir sonraki kutucuğa gidin. adres hanesinde 6e görene kadar devam. 6e'yi bulduğunuzda tools'tan bit manipulation seöin. karşınıza 6e offsetindeki 8 bit gelecek. burada 2 ve 3 numaralı bit kutucuklarını işaretleyin. zaten işaretliyse olduğu gibi bırakın ve set butonuna basın. işte bu kadar basit.

eğer gerizekalının teki değilseniz işi kaptınız, geri kalan offsetleri ve hangi bitlerin set edilmesi gerektiğini iste olarak yazayım. bu offsetler birbirine yakındır, çoğu da yanyanadır ve tek tek ilerleyerek bulabilirsiniz. tekrar hatırlatayım, bitler eğer zaten işaretliyse dokunmadan geçin.

offset 6f - bit 7 (video kalite menüsü)
    offset 70 - bit 0 ve bit 6 (ortam ışığı durumu)
    offset 7d - bit 7
    offset 7e - bit 0 ve bit 1 (yukarı-aşağı tuşları ile zoom olayı)
    offset 7f - bit 0
    offset 82 - bit 0 ve bit 1 (video parkalığını değiştirme)

evet, gözünüz aydın, ilk seem editiniz başarıyla tamamladınız. şimdi bunu hex editörümüzdeki disket ikonuna tıklayarak kaydedelim ve bu modifiye edilmiş seemi alıp upload edelim. bunun için p2kman'de seem kısmında 'upload seem' tuşunun hemen üzerinde yeralan kutucuklardan seem kısmına 0032, rec kısmına 0001 yazıp upload seem tuşuna basın.

şimdi modifiye edeceğimiz diğer seem olan 004a_0001'i indirip açın. burada yapılacak değişiklikler:

offset 1d0 da diğerlerinden farklı olarak kutucuğun içine 01 yazın. bit manipulation falan açmadan sadece 01 yazın. bu video çekiminde yüksek çözünürlüğü default hale getirecektir. düşük çözünürlüklü video mikroskopik boyutta olur ve bir bok anlaşılmaz, siz beni dinleyip adam gibi yüksek çözünürlüğü seçin. video dosyaları büyük olur da belleği doldurur falan diye evham yapmayın, doldurmaz. sağa sola mms olarak yollayacağınız videoların fazla yer kaplamasını istemiyorsanız (video aşırı büyükse wap gateway ya da serverlar kıllık çıkarabilir) o zaman kaliteyi düşük yaparsınız olur biter.

offset 1d1 video formatını belirler. bunu bit manipulation hedesiyle değiştireceksiniz. 3gp formatı için bit 1, mp4 formatı için bit 0'ı işaretleyin. dingillik edip ikisini birden işaretlemeyin de ne yaparsanız yapın.
    offset 1d3'te yine bit manipulation falan açmayıp kutucuğun içine 01 yazın.

şimdi bu seem'i de bir önceki gibi seem kısmna 004a, rec kısmına 0001 yazarak telefona upload edin.

son olarak menüleri açıp modifiye edecez. eğer sizin menüde video camera yoksa bu işlemi yapın, yoksa usb kablosunu sökün, işleminiz bitmiştir. bende zaten video kayıt hedesi vardı, şimdi ne halt etmeye bunları bana yaptırdın diye dırdır etmeyin, en azından video formatı değiştirmeyi ve yüksek çözünürlüğü default hale getirmeyi, ayrıca zoom ver parlaklık ayarı yoktuysa bunları da aktif yapmayı öğrendiniz ya işte.

menüde video camera yoksa p2kman'den /a/mobile/sysem altındaki mma_ucp ve mma_dcp dosyalarını bilgisayara indirin. mma_ucp dosyasını hex editörle açıp search - find seçin. bu gelen diyalogda text string daiersini işaretleyip text kısmına m'si büyük olmak üzere moto yazın. sağ tarafta motomixer yazısını bulun. şimdi motomixer ikonunu kaldırıp yerine video camera ikonunu koyacağız. (motomixeri çok seviyorsanız bir yere gitmeyecek, sadece ikonu yokolacak. my media'da sounds kısmından en altta bir yerde new motomixeri seçerek ulaşabilirsiniz.) her neyse, motomixer yazısını v ve c'si büyük ve bitişik kelime olarak videocamera ile değiştirin. tabii bu string motomixerdan uzun olacak ve içinde kare olan kutulara da yazmak mecburiyetinde kalacaksınız, içiniz rahat olsun siz yazın. v ve cnin büyük olmasına dikkat edin yeter. bunu bilgisayara kaydedin, aynı işlemleri mma_dcp için de yapın. p2man'de /a/mobile/system dosyasını üzerine tıklayarak highlight edin ve pc>>>phone tuşuna basarak az önce modifiye ettiğiniz menü dosyalarını telefona upload edin.

daha sonra en sağ taraftaki phone cotnrol kısmında yeralan restart phone tuşuna tıklayarak telefonu reboot ettirin. işlem tamam! şimdi resimleri falan açtığınız my media menüsüne girip bakın, burada moto mixerin yerinde kamera ikonu göreceksiniz. buna tıklayıp video çekimi yapabilirsiniz. yön tuşlarını aynen fotoğraf öekerken olduğu gibi parlaklık ayarı ve zoom için kullanabilirsiniz. yalnız video çekimi başladıktan sonra zoom yapamazsınız. zoom olayını çekime başlamadan önce halletmeniz gerekir.

henüz işimiz bitmedi. bu haliyle makine default olarak birkaç saniye video çekebilir, bunu da düzeltmemiz lazım. video modundayken yani ekranda photo viewfinder yerine video viewfinder yazısı çıkar. bu modda menü tuşuna basıp videos setup'a girin ve video length'i mms yapın. daha sonra kırmızı power tuşuna basarak buradan çıkıp zarf tuşuna basarak mesajlar menüsünü açın, buradan message inbox'a girin. burada menü tuşuna basıp gelen menüden setup'ı seçin. buradan da mms message setup'ı açarak size limit: none yapın.

her ne kadar dosya büyüklüğü limitini kaldırmış olsanız da video çekerken kalite ve çözünürlüğe göre 1-2 dakika arası çekim yaptıktan sonra kendiliğinden durur. dosya çok büyükse mms olarak yollarken sorun çıkabilir, kaç kb'dan sonra sorun oluyor bilmiyorum ama yarım dakikalık yüksek çözünürlüklü videoyu sorunsuz yolladım.

rehberin ilk kısmında yaptığımız firmware upgrade ile telefonun belleğini artırdığınız için bir sürü video kaydedebilirsiniz. şimdi sözlüğü falan bırakıp gidin ve cillop gibi telefonunuzla sağda solda karizma yapın. rehberin bundan sonraki kısmında şu ana kadar derlediğim seem hacklerinin/ ince ayarların listesi ve vaktim yettiği kadar açıklamaları, ayrıyeten türkçe telefonlar için language pack yükleme/bootloader patch işlemleri ve p2kman'le yapabileceğiniz bazı kral atraksiyonlar yeralacak.

• yazılar ekşi sözlükten queen of the damned adlı userın hazırladığı rehberden alıntıdır.
    link :http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=motorola+razr+v3+modifiye+rehberi
  • @planewalker

üstad eline, diline saglık.. Özellikle üslubuna bayıldım, kendimden parçalar gördüm!! çok iyi bi çalışma olmuş ama özellikle argomsu kısımların baş harflerini en azından * şeklinde yaparsan banlanmazsın ve böylece biz senin engin tecrübelerinden daha çok faydalanabiliriz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MertSener

quote:

Telefon Rehberinde,Yeni,sonra en alttaki diğer'den istediğin kadar numara ekleyip etiket verebiliyorsun.

Saygılarımla,

MERTŞENER

Saol da,

Benim incelediğim USA-Cingular V3 ünde, aynı isme 5 numara atayabiliyorsun ama,
    telefon rehberinde hepsini alt alta gösterip kalabalık ediyor,
    Nokia ve siemens gibi sadece isimleri alt alta sıralayıp, isme girince oradaki kayıtlı telefonlardan birine çağrı yapma şansımız yokmu?
    V3 teki cok kötü bir telefon rehberi yani....

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MertSener

quote:

Saygılarımla,

MERTŞENER

Saol da,

Benim incelediğim USA-Cingular V3 ünde, aynı isme 5 numara atayabiliyorsun ama,
    telefon rehberinde hepsini alt alta gösterip kalabalık ediyor,
    Nokia ve siemens gibi sadece isimleri alt alta sıralayıp, isme girince oradaki kayıtlı telefonlardan birine çağrı yapma şansımız yokmu?
    V3 teki cok kötü bir telefon rehberi yani....

Sadece V3'e has bir durum degil bu.. Motorolanın cihazlarında kullandıgı yazılım bu şekilde bir rehber sıralaması saglıyor.

• bayılıyorum şuuu telefona
  • SİLNSİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmmr -- 6 Haziran 2006; 16:13:43 >
  • bu son firmware ile bluetooth un 60 snden sonra deaktif olma bug i gideriliyor mu?
  • bende pembesi war.. cok guzel bi telefon.. ozellik olarak değil ama goruntu olarak superrr...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.