Şimdi Ara

Motorsiklet kazası yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba kolay gelsin herkese geçen hafta cumartesi istanbuldan balıkesir-altınoluğa giderken motosikletimle kaza yaptım ben orta şeritde dümdüz giderken adam sol şeritte ilerliyor tam yanından geçiceğim esneda önüme geçiyor sağ aynasına bakmadan bende yüksek hızda gittiğim için (şehirler arası-otoban) fren mesafesi yetmiyor ve ben adama arkadan giriyorum.Arkadan gelen arkadaşım 130 civarında bir hızla düştüğümü söyledi ben ise düşüş anıyla itibaren hastanede gözlerimi açabildim.Karşı taraf %100 hatalı bu durumda ve ne yaptığınıda çok iyi biliyor ama ben hastanedeyken adam karakola gidip kendini suçsuz çıkartıyor jandarma hastanede yanıma geldiğin de yorumum şöyle ; maddi hasarım karşılandığı halde şikayetçi olmuyacağım. Tabi arkadan ben çarptığım için suçlu %100 ben gözüküyorum sigortadan hiç birşey alamıyorum ve kaskom olmadığı içinde mağdur durumdayım.Motorum balıkesir de otoparkta yatıyor.çekici ücreti bekliyor park ücreti her gün yiyor..Motorun hali pert.. Daha önce hiç böyle bir kaza yapmadım.Ne yapmam gerekiyor hiç bir fikrim yok.Motorumun şu an ki değeri 14.750 (R-25) mantık çerçevesi içinde düşüncelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum...
     Motorsiklet kazası yardım? Motorsiklet kazası yardım? Motorsiklet kazası yardım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle cana gelmemiş ya ona şükredin bence. motorun kaskosu da yok sanırım. Karşı taraf kendini hatalı kabul edip masrafınızı karşılayacak mı? sanmıyorum.
    Bence şikayetçi olun ve hastaneden rapor alın. yaralanmalı kazalarda kamu davası görülüyor, olay bilirkişiye gider büyük ihtimalle %50 %50 kusur çıkabilir. %100 karşı tarafa beklemeyin sizin hızınız çok yüksek ve belli ki takip mesafesi de yetersiz. Hukukçu değilim ama sanki durum çok lehinize görünmüyor.
    Dava en az 6 ay sürer tahminim bu süre boyunca motorunuz tamircide bekler ekpertiz raporunu takiben yaptırabilirsiniz. Ama astarı yüzünden pahalıya gelebilir.
    Büyük geçmiş olsun işiniz çok zor.
  • arkadan vuran her zaman haksiz diye bir kural var ama olayi iyi anliyamadim. Adam seni geçip onune mi kirdi? Ne dedigin gerçekten anlasilmiyor?
  • Ben orta şeritten ilerler iken adam sol şeritten önüme atlıyor ve kaçıcak yer bırakmıyor bende o sırada hızlandığım için fren mesafem yetmiyor arkadan vurmak zorunda kalıyorum yan yatırıcak zamanım bile kalmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Öncelikle cana gelmemiş ya ona şükredin bence. motorun kaskosu da yok sanırım. Karşı taraf kendini hatalı kabul edip masrafınızı karşılayacak mı? sanmıyorum.
    Bence şikayetçi olun ve hastaneden rapor alın. yaralanmalı kazalarda kamu davası görülüyor, olay bilirkişiye gider büyük ihtimalle %50 %50 kusur çıkabilir. %100 karşı tarafa beklemeyin sizin hızınız çok yüksek ve belli ki takip mesafesi de yetersiz. Hukukçu değilim ama sanki durum çok lehinize görünmüyor.
    Dava en az 6 ay sürer tahminim bu süre boyunca motorunuz tamircide bekler ekpertiz raporunu takiben yaptırabilirsiniz. Ama astarı yüzünden pahalıya gelebilir.
    Büyük geçmiş olsun işiniz çok zor.

Çok sağolun ama takip mesafesi diye bir şey yok bu olayda önüm bomboş adamın yanından geçiyorum adam aynasına bakmadan neyin geçip geçmediğini kontrol etmeden önüme atladı benim de fren mesafem yetmediği ve adam da yavaşladığı için arkadan vurmak zorunda kaldım kaçıcak yer bile bırakmadı evet malesef o işler çok uzun ve kimse o kadar süre geçtikten sonra ilgilenmez diye düşünüyorum olan bana oldu gerçekten tek parça olmam ve bunları yazıyor olmam şaşırtıcı

• quote:

Orijinalden alıntı: bkbatu

Ben orta şeritten ilerler iken adam sol şeritten önüme atlıyor ve kaçıcak yer bırakmıyor bende o sırada hızlandığım için fren mesafem yetmiyor arkadan vurmak zorunda kalıyorum yan yatırıcak zamanım bile kalmıyor

adam seni solluyor mu? yoksa sen mi adamı sağlıyorsun? belki de sol şeriti boşaltıp sana yol vermek istemiş de olabilir. aynaya baktığında seni gördüyse hızlandığını anlamamıştır. çok şeritli otoyol da olsa sağından geçmemen ya da hızlanmaman gerekirdi. Kusura bakma ama bence kazanın esas nedeni aşırı hız. Önüne kırdığını gördüğün zaman frenaj yerine manevra ile kurtulabilirdin ancak, ben öyle anladım anlattıklarından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 13 Temmuz 2015; 23:12:25 >
  • arkadan vuran her zaman hatali diye kural var ama aniden serit degistirmekde yasak. maalesef Tr de her an yapilan hatalardan bir tanesi. Adamin aniden serit degistirip onune geçtigini ispatlaman lazim; Tabiki bu çok zor. Keske kamera olsaydi motorunda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Riskli ya bu motosiklet

• olayın böyle olduğuna dair bir ispat olsa neyse. Yani adam aynaya bakmadan aniden şerit değiştirdi ve sizde Aşırı hızlıydınız duramadınız. Bence her iki tarafta da kusur var. Karşınızdaki aynaya bakmadan şerit değişiyor ya da bakıyor fakat sizi uzakta sanıyor. Sizin suçunuz ise aşırı hız, 130 km aşırı hızdır ve bu durumda büyük ihtimal haksız bulunacaksınız. Karşınızdaki kişi sorumsuzmuş biraz, insanda biraz merhamet olur çekersin kenara adam gibi konuşursun ya da hastanede ziyaret edersin. Kardeş tutanak tutalım ikimizde de kusur var masrafları bölüşelim diyebilirdi ? nasıl olurdu ? şöyle anlatayım tutanakta kazıyı aleyhine gösterecekti senin masrafların karşılanacaktı ve sende onun masraflarını cepten karşılayacaktın ki muhtemelen bir tampon değişimi ve birazda kaporta sıkıntısı vardır çok tutmaz. Karşılıklı bir şekilde iş çözülebilirdi.
  • Arkadaşlar, en ufak motorlu araçta bile kamera şart...

Büyük geçmiş olsun..
  • Öncelikle büyük geçmiş olsun. Rapor, mahkeme ..vs. gibi işlemlerin sonucu kesin olmamakla beraber, sonuçlanması geniş zaman alır diye düşünüyorum.Çarpıştığınız sürücüyle tatlı bir şekilde konuşmaya ve masrafları bölüşmeye çalışın derim.Biraz insaflıyla sizi anlayacaktır diye düşünüyorum.Baktınız olmuyor laf anlatamıyorsunuz, o zaman hukuki işlemlere başlayın derim.

Bu arada 130 kms hızla düşüpte hayatta kalamayan çok sürücü var, üzerinizde kaliteli ekipman vardı yada şanslıydınız heralde...Masrafı düşünmeden önce biraz dinlenin derim.Umarım sağlığınız yerindedir ve fazla hasar görmemişsinizdir.Tekrar büyük geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: askerim102

Öncelikle büyük geçmiş olsun. Rapor, mahkeme ..vs. gibi işlemlerin sonucu kesin olmamakla beraber, sonuçlanması geniş zaman alır diye düşünüyorum.Çarpıştığınız sürücüyle tatlı bir şekilde konuşmaya ve masrafları bölüşmeye çalışın derim.Biraz insaflıyla sizi anlayacaktır diye düşünüyorum.Baktınız olmuyor laf anlatamıyorsunuz, o zaman hukuki işlemlere başlayın derim.

Bu arada 130 kms hızla düşüpte hayatta kalamayan çok sürücü var, üzerinizde kaliteli ekipman vardı yada şanslıydınız heralde...Masrafı düşünmeden önce biraz dinlenin derim.Umarım sağlığınız yerindedir ve fazla hasar görmemişsinizdir.Tekrar büyük geçmiş olsun...

Çok sağolun valla motoruma bakan çekiciler çok şaşırdı sapa sağlam olduğuma o hızla düşüpte benim bildiğim kurtulan yok allah tuttu ellerimden şimdi herkes sanıyor kameram yoktu ama kaskımın gopro'su vardı giderken açmiştim bilgisayardan baktık kayıtı bulamadık ama büyük ihtimal videolar gopro studio denen programda işlenmemiş olduğu içindir eğer kayıtlar duruyorsa direkman tazminat davası açacağım ben hastanedeyken adam gidip kendini suçsuz çıkarıyor var mı böyle bişey ya? hangi allahın kulu bu kadar vicdansız olur.
    Motosiklet tehlikeli vs gibi yorumlar görüyorum yukarıda da dediğim gibi mantiklı şeylerle gelin dedim malesef anlayan fazla yok.. ben acemi sürücüyüm doğrudur 1 yıl bile olmadı süreli ama acemilikle beraberde çok kaza atlattım ve bu acemliğime dayanan bir kaza değildi diye düşünüyorum ama elvet ki benim de hatalı olduğum noktalardan biri hız yapmam aynen öyle ancak kontrolsüz bir şekilde şerit değiştirip te sinyal vermeyipte aynaya bakmadan şerit değiştiren adamı da korumaya çalışan arkadaşların aklından şüphe ederim.
    Bakalım şu an motorumu balık esirden İstanbul'a pert motosikletleri tamir eden bir ustaya getirttirdim 450 liraya şans eseri.. Benim gibi uzakta kaza yapıp ta yardım isteyen arkadaşlar deneyim kazansın istiyorum motorum pert değilmiş motorum sapa sağlam çalışıyor sadece granajlar-ön amortisörler-takozlar-radyatör ve silindirlerde yamulmalar var şasem tamamen sağlam allaha şükür motor bloklarında da bişey olduğunu düşünmüyorum ustadan da bir expertiz bekliyorum yine tahminen masraf çıkacak ama umrumda mı değil..
    Yaşıyorum,sapasağlamım,elim ayağım tutuyor çalışırım öderim diğer arkadaşların işinin zor olması vs demesi moralimi kesinlikle etkilemiyor herşeye çağre var ama ölüme yok o yüzden burada düşünceli yorumlar atan ve bi nezde olsa içimi rahatlatan arkadaşlara teşekkür ediyorum gerçekten diğer düşüncesizce yorum yapanlari karşı tarafın psikolojisini düşünmeden saçma sapan kendini bilmiş yorumlar yapanlarıda kınıyorum biraz merhametli olmaları için dua ediyorum bunuda bu şekilde atlattım...

• bkbatu B kullanıcısına yanıt
    Kelimesi kelimesine kesinlikle haklısın, yazını okurken tüylerim bazen diken diken oldu.Adamsın... Diyecek başka bir şey bulamıyorum.Zihniyeti seninki gibi olan insan yok denecek kadar az bu devirde.Haline şükretmeyen, hemen vaz geçen, pes eden...Biraz samimi konuştum sanırım, hitap biçimim için özür dilerim.Kalın sağlıcakla...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.