Şimdi Ara

MOTORUMA HANGİ EHLİYET LAZIM (POLİSLER BİLE BİLMİYOR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mcx 150 motorum var. Ve buna ehliyet almak istiyordum. Normalde 17 yaşındayım bu sene alıyordum fakat 2016 nın yeni kanununa göre 18 oldu ve A1,A2 ehliyetlerinde değişmeler oldu.
    MOTORUMUN SİLİNDİR HACMİ: 162 cc
    MOTORUMUN MOTOR GÜCÜ (KW): 10.5 kw

A1 Ehliyetlerinde 125cc ve 11kw altı OLAN özellikli motorları sürebiliyoruz,
    A2 Ehliyetinde ise; 35 KW motor yazıyor.

4 Tane polise sordum benim motoruma hangi ehliyet gerekiyor diye; 1 tanesi ilk A1 dedi sonra A2 dedi. 2 si o kadar bilgisizki saat satan esnafa danıştılar, diğeride bilmediğini diğer memur arkadaşın yardımcı olabileceğini söyledi.

Sürücü kursların bazıları A2 diyor, bazıları ise Motor cc si değil KW daha önemli senin motora A1 gerekli diyor. Birisi bi aydınlatsın beni BİLEN BİRİSİ vallaha yıldım.

• Ruhsatta ne yaziyor peki? Ornegin mondial 125 cc makinesi ruhsatta 135 cc olarak geciyor.

A1 yerine imkaniniz varsa A sinifini alin kurtulun yada a2 alin a1 ben hic kimsye tavsiye etmiyrm bisikletten hallice 125 ybr bile kullanirken sikinti yasatanlar var, alin a yada a2 dusunmeyin boyle seyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş zamanında uğra bir trafik şubeye detaylıca sor.Onlar çözsün.
  • i) Eğitim ve sınav aracı (“A1” sınıfı sertifika için): Silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, iki tekerlekli motosikleti,

j) Eğitim ve sınav aracı (“A2” sınıfı sertifika için): Gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, iki tekerlekli motosikleti,

A2 alman gerekiyor. 11kw ve güç ağırlık oranı uyuyor A1 e ama kafa karıştıran yer 125cc geçtimi A2 alman gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.