Bildirim
motorun gücünü öğrenme
Apple M4 çipli iMac Hepsi-Bir-Arada Masaüstü Bilgisayar: 8 çekirdekli CPU, 8 çekirdekli GPU, 24 inç Retina Ekran, 24 GB Birleşik Bellek, 512 GB SSD Depolama, Uyumlu Aksesuarlar. Gümüş Rengi : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DL6L7WY1
20 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
motorun üzerinde hiç birşey yazmıyor demişsin, yani watt olarak mı birşey yoksa hiç mi birşey yazmıyor?
hiçbir şey yazmıyorsa 320 volt olduğunu neye dayanarak söylüyorsun, onu açıklığa kavuşturalım. eğer üstünde volt yazyorsa muhtemelen amper de yazıyordur diye varsayıyorum.
her neyse, eğer 320volttan emin isen, yine şu bilgileri tesbit edebilirsen, ortaya bir şey çıkabilir:
1-motor kaç faz?
2-fazların om değeri nedir?
3-yıldız mı üçgen mi bağlı?
bunları bilmeden, ancak motoru çalıştırıp, tornada tork testi yapman gerekir ki, bu da hem uzun hem de hata payı yüksek bir iş olur. -
320V dc motor galiba. Bence motoru çalıştır pensampermetre olmadı avometre ile akımını öl. Gerilimle çarp gücünü bul.
Boşta çalışma akımından gücünü tam bulamazsın tabi de yine yaklaşık olarak bulursun. Yada şöyle motora alıcı gözüyle bi bak. Bu olsa olsa şukadardır de anlamıyosan fotoğrafını bize gönder biz söyliyelim.
Motorun ac veya dc olduğu yazıyodur galiba üstünde o kadar da değildir yani abi.Hiç olmadı kablolarına bak kaç kablo çıkmış dışarı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokajy -- 15 Şubat 2010; 22:07:58 > -
evet net görünebilecek şekilde resimleyebilirmisin -
quote:
Orijinalden alıntı: cokenerjik
motorun üzerinde hiç birşey yazmıyor demişsin, yani watt olarak mı birşey yoksa hiç mi birşey yazmıyor?
hiçbir şey yazmıyorsa 320 volt olduğunu neye dayanarak söylüyorsun, onu açıklığa kavuşturalım. eğer üstünde volt yazyorsa muhtemelen amper de yazıyordur diye varsayıyorum.
her neyse, eğer 320volttan emin isen, yine şu bilgileri tesbit edebilirsen, ortaya bir şey çıkabilir:
1-motor kaç faz?
2-fazların om değeri nedir?
3-yıldız mı üçgen mi bağlı?
bunları bilmeden, ancak motoru çalıştırıp, tornada tork testi yapman gerekir ki, bu da hem uzun hem de hata payı yüksek bir iş olur.
320 VOLT DİYE BİR DEĞER OLDUGUNU ZANNETMİYORUM. 380 OLMASIN 2 İLE 8 ARASINDA 5 VAR AMA GENEDE 2 YAZMIŞ.
YADA,
2. BİR SEÇENEK 220 VOLT OLABİLİR 2 İLE 3 ARASI ÇOK YAKIN.
BU MOTOR 220 VOLT İLE ÇALIŞAN TEK FAZLI BİR MOTOR BU.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Qan -- 18 Şubat 2010; 1:36:40 >
-
abicim adam yazdı gitti bize de tasası düştü :)
işi gücü var herhalde, 220 mi 380 mi neyse, bir gün döner herhalde geri.
evden ekmek alıyorum diye çıkan ve kendisinden bir daha haber alınmayanlardan olmaz inşallah...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X