Şimdi Ara

motorun performansını yükseltmek için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayırlı cumalar benim bi sorunum var motorum mondial drift mh125

Motoru tutan yani performansını engelleyen birsey var daha cozemedim yani diger motorlara gore cok hantal kalkıyor cok hızlı gitmiyor

Motorun üstüne ne takabiliriz performans arttırıcı olarak ?

Burda amac apaçiler gibi üstüne yatıp max hız yapmak degil hızdanda nefret ederim zaten sadece motor biraz rahatlasın ve serilessin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Motorun üstüne ne takabiliriz performans arttırıcı olarak ?

67mm piston + ona uygun silindir ve diğer parçalar
  • hocam öle pistonla silindirle demiyorum küçük parçalar mesela dereceli egzantirik varmış performans hava filtresi dişli buna benzer şeyler gibi
  • Çok kapsamlı bilgim yok o yüzden öneri de fazla bulunamam onu al vb. diye.Performans hava filtresi performans buji iphone motül vs. gibi modifikasyonlar olabilir belki.

• Huseyın397 H kullanıcısına yanıt
    peki yinede teşekkür ederim hocam
  • Hayırlı Cumartesiler.
    Motorun "tutulması" olarak tanımladığınız şey o marka o model motorların tümünde mi var, yoksa sadece sizin motorunuzda mı? Eğer sadece sizin motorunuzda sorun varsa, üstüne "performans arttırıcı bir şey" takılmamış olan aynı marka/model motorlara göre performans farkınız nedir, hiç ölçtünüz mü? Yani bir diğer motor 0-100 arasını kaç saniyede alıyor da sizinki alamıyor? Ayn motor hangi hıza çıkabiliyor da sizinki çıkamıyor? "Performans arttırıcı şey" dediğiniz zaman kendisini mucit zanneden herkes inanılmaz mucizesini satmak için kapınızın önünde kuyruk olur. Yardım istiyorsanız daha açık olmalısınız ve sorununuzun ne olduğunu araştırmak için biraz terlemelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entarhan -- 3 Ekim 2015; 13:42:15 >
  • entarhan E kullanıcısına yanıt
    evet motorumun aynısından yakın arkadaşımdada var arkadaşım max 105-110km civarı hıza ulaşıyor benimkide o hızlara çıkıyor sorun max hız deil kalkış olsun 2 kişi çekiş olsun onunki daha kuvvetli
    benimki biraz daha hantal yani sorun burda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkay9800

...arkadaşım max 105-110km civarı hıza ulaşıyor benimkide o hızlara çıkıyor sorun max hız deil

Dostum galiba senin aklın biraz karışık, ya bizlerle kafa bulmaya çalışıyorsun, ya da ne istediğini bir türlü anlatamıyorsun. İlk mesajında ne demişsin, hep birlikte bakalım: "...diger motorlara gore cok hantal kalkıyor cok hızlı gitmiyor". Hani sorun max hız değildi?

Birbirinin aynı görünen iki motosikletten birinin kalkış performansının diğerinden az olması için bir sürü sebep gelebilir akla. Önce senin motordan anlaman ve iki motosikleti birbiri ile çeşitli değerler bakımından düzgün bir şekilde karşılaştırman gerekir: Kilometre, ilk andan itibaren yumuşak veya sert kullanılmış olmaları, ekzos ile oynanmış olup olmadığı, debriyajın durumu, teker göbeklerinin sıklığı, zincirin gerginliği, buji, supapların durumu,... şu anda aklıma gelmeyen, gelse de saymakta yarar olmayan bir sürü olasılık söz konusu. İyisi mi sen motor bilgini (motosiklet değil) geliştirmenin bir yolunu bul, 6 ay 1 sene sonra buyur tekrar görüşelim.

• entarhan E kullanıcısına yanıt
    yok ben sorunumu dogru aktardigima inaniyorum ama bi turlu anlamadilar neyse ben en iyisi sanayiye...

• berkay9800 B kullanıcısına yanıt
    Galiba en doğrusu da bu olacak. Şöyle 6 ay 1 sene sanayide eğitim aldıktan sonra motosikletini en çevik, en hızlı yapabileceğine güveniyorum.
  • mondial motorunun hızını arttırmak istiyorsanhttp://www.turbotuning.gen.tr/tag/mondial-mh-drift buraya bak derim.
  • Eyw tesekkur ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.