Şimdi Ara

klima motorun performansını etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bundan yaklaşık 4-5 yıl önce klimalı araçlarda arabanın klimayı kaldırabilmesi için motorun en az 1600 cc. olması gerekiyordu. bugün böyle bir sorun yok. 2007 model bir araçtaki klima motorun performansını az da olsa etkiler mi? (motor hacmi 2500 cc.)

• Motor hacmi ne olursa olsun hafif araç klimalarının kompresörleri motordan hareket alarak çalıştıkları için performansı etkilerler. Motor hacmi ve gücü arttıkça bu kayıbı farketmek güçleşebilir ancak her zaman bir kayıp olacaktır.
  • Klima daha güçlü çalışınca yakıt tüketimi de artar mı?
  • klima performansı etkiler benim araçta etkilediğine şahidim
    quote:

Orjinalden alıntı: arikanturk

Motor hacmi ne olursa olsun hafif araç klimalarının kompresörleri motordan hareket alarak çalıştıkları için performansı etkilerler. Motor hacmi ve gücü arttıkça bu kayıbı farketmek güçleşebilir ancak her zaman bir kayıp olacaktır.
  • klima ister istemez aracın performansında etkleme yapacaktır. hareketleri havayı motordan alacağı için biraz etkiler. haliyle yakıtı da yükseltir.
  • etkiler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolfhonda

klima performansı etkiler benim araçta etkilediğine şahidim
    quote:

Orjinalden alıntı: arikanturk

Motor hacmi ne olursa olsun hafif araç klimalarının kompresörleri motordan hareket alarak çalıştıkları için performansı etkilerler. Motor hacmi ve gücü arttıkça bu kayıbı farketmek güçleşebilir ancak her zaman bir kayıp olacaktır.

senin araç lpg li sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet arkadaşım,motor hacmi ne olursa olsun etkiler.sadece etki oranları motor hacmine göre değişir.
  • Rampa Yukarı çıkarken klimayı kapatıp deniyorum. Sanki arabaya arkadan biri asılıyordu da büyük bir yükten kurtulmuş gibi gaz pedalında hissedilir bir şekide (gazdan ayağımı çekiyorum o zaman) farkettiriyor. özellikle rampa yukarları çıkarken bunu hissetmeniz daha barizdir. Düz yolda da hızlanırken hissettiriyor. Sürekli aynı aracı kullanan biri bunu rahatlıkla hissedebilir.

Aklıma 2004 de Fiat Stilo 1.6 alan bir arkadaşım geldi. Cenazeye gidiyorduk. Bu yüzden araçta 5 kişiydik. Dik bir rampada durmak zorunda kaldı ve kalkarken bir kaç kez stop etti. Ne kadar bağırttıysa motoru ne kadar gaz verdiyse kaldırmadı (Araba da yeniydi) Sonunda ona iki üç kere söylememe rağmen klimayı kapattı rahat bir şekilde araç yerinden kalkıp rampayı çıktı. Bizde arkamızdakilerde rahat bir nefes aldı. Ben ona klimayı kapat dediğimde ne farkeder bu arabaya klima da olsa farketmemesi lazım diyordu. Nasıl farkettiğini görünce sustu. Bazen bir musibet bin nasihatten iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 24 Ağustos 2007; 8:28:58 >

• Benim tecrübe ettiğim kadarıyla dizel gibi torku yüksek araçlarda güç kaybı biraz daha az farkediliyor araç 1600 cc ve altı birde lpg li ise yokuşlar ve sollamalar sabır işine dönüyor.
  • hayır. araç lpg li değil,dizel, 2500cc. , 140 bg. ve 2007 mozel bir hyundai starex. ama klima motorun ısınmasında rol oynar değil mi?
  • evet arkadaşlar klima motoru etkileyip devir düşüyor bu aradada sonrada fazla yakıyor
  • Araç içindeki hertürlü ekipman kullanımı motordan güç alacağı için performansı etkiler. Bazılarını hissetmezsiniz. Ancak klima hissedilir. devamlı açık tutmak yerine zaman zaman kapatmak faydalı olacaktır. Hoş hep açık olsa da bir şey kaybetmezsiniz.
    Selamlar.
  • klima arabayı 10hp kaybina uğratır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.