Şimdi Ara

Motosiklet Tavsiyesi ve Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2-3 senedir içimde bir motosiklet hevesi var. Yaşım yetmediği için hep ertelemiştim. Şu an ehliyetimi alabildiğim için bu dünyaya girmek istiyorum.

Öncelikle ikna konusu, ailemde sadece annem karşı çıkmıştı ama babam izin vermişti, şu sıralar da garip bir şekilde babam konuyu fazla takmıyor. Nasıl ikna edebilirim? Maddi açından çok şükür bir problem yok. Kendi eğlencem için alacağım şeylerin bir kısım ücretini de kendim verdiğim için problem çıkmıyor.

Motosiklet tavsiyesi,
    0 yerine 2. el tercih etmek istiyorum sebebi ise 0 fiyatı ile 2. piyasa fiyatının yarı yarıya fark olması.
    Motosiklet olarak; YZF R-125 , MT-125 , Aprilia RS4 125(şu an Ankara'da satanı yok) , CBR 125.
    Aklımda olan motosikletler bunlar,
    YZF R125 parçası vs. çok pahalı diyorlar, Aprilia'nın incelemesini pek göremedim. CBR 125 ise Türkiye Cumhuriyeti'nin bitki örtüsü olduğu için kullanmak istemiyorum.

Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Açıkçası MT-125 şu sıralar çok hoşuma gidiyor, supersport , naked tarzında eğer 125cc'lik Chopper varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Lütfen yardımcı olun.

İyi forumlar.

• Bütçe nedir Hocam? Boyunuz ve kilonuzu da yazarsanız daha iyi tavsiye verebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.Miura

Bütçe nedir Hocam? Boyunuz ve kilonuzu da yazarsanız daha iyi tavsiye verebiliriz.
    Merhaba,
    0-13.000 butce olabilir ama 14-14,5 gibi fiyatlara sarksa problem olmaz.

180 boy ve 98 kiloyum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığım için demiyorum ama Pulsar RS200 tam size göre bir motor

Ciddiyim bu arada. ABS olması + 200 cc olması + parçalarının ucuz olması vs.. diye gider.

Negatif tarafları elbet vardır ancak listenizdeki motorlardan çok daha avantajlıdır.
  • strqfer kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız boy ve kiloya bakarsak bayağı iri birisi olduğunuz kesin. 125 lik motorlar altınızda çok ufak kalacaktır diye düşünüyorum. Naked düşünüyorsanız Mt125 değil de en azından MT25 almanız daha iyi olur. 13-14 e bulabilirmisiniz o konudan emin değilim tabi. Daha yüksek cc almanızı önermem en azından başlangıç için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

Kullandığım için demiyorum ama Pulsar RS200 tam size göre bir motor

Ciddiyim bu arada. ABS olması + 200 cc olması + parçalarının ucuz olması vs.. diye gider.

Negatif tarafları elbet vardır ancak listenizdeki motorlardan çok daha avantajlıdır.
    Selamlar,

Tavsiyeniz icin cok tesekkurler ama alacagim ehliyet A1 maalesef 125cc ustune cikamiyorum.

Baska tavsiye edeceginiz bir motosiklet var midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Wesley Benjamin Sneijder

Yazdığınız boy ve kiloya bakarsak bayağı iri birisi olduğunuz kesin. 125 lik motorlar altınızda çok ufak kalacaktır diye düşünüyorum. Naked düşünüyorsanız Mt125 değil de en azından MT25 almanız daha iyi olur. 13-14 e bulabilirmisiniz o konudan emin değilim tabi. Daha yüksek cc almanızı önermem en azından başlangıç için.
    Merhaba,

Tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler.

İstedigim tarzlar; supersport, naked, eger 125 cc chopper var ise chopper.

Tek sikintim alabilecegim ehliyet A1 bu yuzden 125cc ustune cikamiyorum. Bildiginiz ustune bindigimde altimda oyuncak gibi durmayacak bir motosiklet tavsiyeniz var midir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yamaha wr125 bakabilirsiniz. Sizin istediğiniz tarza uygun değil fakat ehliyetiniz, boyunuz ve kilonuz göz önüne alındığında en iyi seçenek gibi duruyor.

Benim bir başka önerim bütçenizi 800 lira kadar kısıp ehliyetinizi yükselterek sizin için daha uygun modellere geçmenizdir. Zaten ehliyetiniz olduğunda dolayı teorik sınava girmeden direk direksiyon sınavı ile ehliyetinizi alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.Miura

Yamaha wr125 bakabilirsiniz. Sizin istediğiniz tarza uygun değil fakat ehliyetiniz, boyunuz ve kilonuz göz önüne alındığında en iyi seçenek gibi duruyor.

Benim bir başka önerim bütçenizi 800 lira kadar kısıp ehliyetinizi yükselterek sizin için daha uygun modellere geçmenizdir. Zaten ehliyetiniz olduğunda dolayı teorik sınava girmeden direk direksiyon sınavı ile ehliyetinizi alabilirsiniz.
    Tavsiye icin cok tesekkurler hocam.

Yasim maalesef ehliyet yukseltmeme yetmiyor.

Bahsettiginiz motosiklet tasarimidir, tarzidir guzel ama zevkime uymuyor.

Kararimi cbr125 uzerine verdim aileyi ikna edebilirsem harika olacak

• 125 CC alıcaksan düşünmeden CBR 125, yakıtı az güzel gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sly_Owl

125 CC alıcaksan düşünmeden CBR 125, yakıtı az güzel gider.
    Hocam merhaba,

Ankarada 2015 ustu model yok... ne yapacagim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.