Şimdi Ara

Motosiklet üzerinde görünmez tehlikeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Motosiklet sürerken yüksek süratlere çıkılmadığı sürece sırt çantası çoğumuzun severek kullandığı pek faideli bir nesnedir.

Lakin sırt çantanız içerisinde motosiklet kilidi, sert metal ve plastik nesneler hatta yedek vizör bile taşıyorsanız -Allah korusun- bir kaza durumunda omurga kemiğinizi kırabilir!

Omurga koruyucu bile kullanıyor olsanız düşmenin o korkunç şoku ile sırtınızdaki çantadaki yedek vizör bile kalın ve yuvarlak olduğu için dikey direnç gösterecek ve kırılana kadar omurganızda tırpanla biçilmiş gibi korkunç bir sonuç doğuracaktır.

Darbe anı öyle birşeydir ki ha yolda yürürken arkanızdan birisi omurga kemiğinize çekiçle vurmuş, ha bir sert nesnenin üzerine omurganızı vurmuşsunuz tamamen aynı etkidir.

Bu yüzden içinde sırt çantanızda sert nesneler taşıyorsanız güvenliğiniz için vücudunuzdan ayrı yere koymanızı, ahtapotla taşımanızı vs. öneririm. (Spor makinalarda kuyruğa çok iyi bağlanmamış çantaların yüksek süratlerde uçup gidebileceğini de unutmadan)

Bu gibi yükleri illa ki sırtımda taşıyacağım diyenler de kaza anında düşerken çantanın sırttan fırlayıp gidebilmesini olabildiğince sağlamak için sırt çantalarının kayışlarını olabildiğince bollaştırırlarsa kendi menfaatlerine olur.

Asla pratiğini yaşamamamız dileği ile hepimize kazasız sürüşler arkadaşlar.

Görünmez tehlike 2: Kol saatlerimiz!

Kolumuzdaki saatler ister iri olsun ister küçük, kaza anında kolumuzu yere çarptığında bileğimize çekiçle vurulmuş etkisi yapacaktır, en hafifinden bileğinizde morarma, incinme, kanama ve en kötüsü kırıklara sebep olabilir.

Motosiklet kullanırken kol saati takmamaya çalışmak lehimizedir. Gereksiz yaralanmalara gerek yok bence.

İlla ki kol saati takacağım diyenlere ise yolculuk süresince kol saatlerini darbe alma ihtimalinin bileğin üst kısmına göre biraz daha düşük olabileceğini zannettiğim (yalnızca zannettiğim) iç kısma çevirmelerini öneririm.

Görünmez tehlike 3: Bel çantaları ve pantalon ceplerimiz !

Belimizde taşıdığımız içinde sert nesneler olan ev yumuşak olmayan bel çantaları kaza durumunda leğen kemiğimizi kırmaya çalışır.

Pantalon ön ceplerinde taşıdığımız metal anahtarlar vesaire bile bacağımızın üst kısmını berbat eder. Kot pantalonun ön cebinde tek bir adet anahtar bile taşıyor olsanız yuvarlanmalı kazalarda bacağınızın o noktasının mosmor olduğunu göreceksiniz!

Hele ki belinde silah taşıyanlar için tehlike daha da büyük. Silahların koltuk altında taşınması riski nispeten azaltır (kaburga kemikleri hala tehlikede!)

Ufak tefek ama sert nesneleri taşımak için motorunuzda yer yoksa (topcase filan gibi), ufak bir depo çantası edinmenizi öneririm. Mıknatıslı olanlarından kullanırsanız heran yanınızda kolayca taşıyabilirsiniz.

• Güzel paylaşımlar. Demekki neymiş, kol saatlerine veda edecekmişiz.
    Bunun dışında zaten yan çantaları var makinemin; sırt çantası derdim yok. Ceplerde bu devirde pek dolu olmuyor zaten!
  • Kol saati ve anahtarlık yüzünden yaralanmalarım oldu, kesinlikle çok doğru tespitler. Ancak motosiklet değil de, bisikletle kaza yaptığımda olduğu için bu yaralar Allah'tan çok fazla etkili olmadı.
  • motorun altına koyarım hepsini..
  • Kullanmayı bilene bunlar hikaye
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaNeRR

Kullanmayı bilene bunlar hikaye

Motosiklet yarışçıları da düşebiliyor arkadaşım!
  • Güzel bilgiler,teşükkürler.Biz kullanmayı bilsekte bazen herşey bilmek olmuyor maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Senin gibi gençleri ormanda veya MX pistinde görmek isteriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

quote:

Senin gibi gençleri ormanda veya MX pistinde görmek isteriz

Orda sırf sen düşersin ben gitsem düşmeden çıkarım.:P Kullanmayı bilenler hiç kaza geçirmiyor yaw, bu kaza geçirenlerin hepsi scooter dan 1000 lik motora geçenler(!). Kullanmayı biliyorum diye çıkarsın hiç bir şeye dikkat etmessin Allah korusun başına iş gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhany -- 8 Ekim 2007; 23:00:04 >

• Çok yararlı bilgiler, özellikle sırt çantasına çok dikkat etmeli, Ben ne varsa dolduruyordum, şimdi daha dikkat ederim. Teşekkürler.
  • Allah allah adam soru sormadığı halde banlanmış, başlık açanlar da mı kaybolmaya başladı
  • quote:

Allah allah adam soru sormadığı halde banlanmış, başlık açanlar da mı kaybolmaya başladı

Forumdan düşmekte bu olsa gerek
  • quote:

• quote:

son sözler listesine bir girdi daha
    valla ben iyi kullandığımı idda etmem ama trfikte kimse motora dikkat etmiyor etsede gözden çıkardığı ilk şey sen oıluyon
    " geçen hafta bana çarpan kamyon gibi adam önündeki araba durunca sola kırdı direk allahtan tretuvar yüksektide yere çarpma etkisi olmadı ama kayarak direğe girmek çok can yakıyorcroostan yeni geliyordum tamkalkanlı olmama rağmek göğüsümdeki kalkan kırıldı kaburgam zedelendi ve hızım 70 civarıydı bi racing kullanıo olsam şimdi mezarımda fatiha okurdunuz
    kamyonculara

• quote:

Orjinalden alıntı: HyperXCrossfire

quote:

Allah allah adam soru sormadığı halde banlanmış, başlık açanlar da mı kaybolmaya başladı

Forumdan düşmekte bu olsa gerek

harbi niye böyle yaa ban yemiş

• http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7480423.asp?gid=180&sz=23907

Bu tür haberler insanı motorsikletten soğutuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.