Şimdi Ara

Motosiklete başlamayı düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle bu karara nasıl vardığımı açıklayayım, araba için ehliyet almayı düşünüyordum normalde, ama araba kullanırken sonuçta bana göre büyük bi araç olduğu için (büyük dediysem sedan tip bi araba, kia rio) yani sürekli aman arkayı vurmayayım, aman yan kaportalar çizilmesin falan derken araba kullanmaya pek elverişli olmadığımı farkettim artık, çünkü arabayla trafiğe çıkmak hele ki İstanbul'da (benim için) tehlikeli bir iş gibi görünüyor. Motosiklet araçlara kıyasla küçük hacimli olduğu için onun sorumluluğunu daha rahat alabileceğimi, daha rahat kullanabileceğimi düşünüyorum. Elbette motosikletin de kendine özgü zorlukları olabilir trafikte şunda bunda, ben alışabilirim / daha doğrusu kabullenebilirim bu yükümlülüğü.

Her neyse, asıl soruya gelirsek, a2 ve b ehliyeti aynı anda almayı planlıyorum ( ya da yan yana mı olur nasıl olur bilemiyorum ) , bunun için de bana şehir içi trafikte rahat kullanabileceğim, rahatça uzanabileceğim (1.75 boyundayım) , tiplere baktım ama tam bilmiyorum neyin ne olduğunu touring/sport touring veya enduro tarz bi motor önerisi , bir de bunların yanında koruma amaçlı kask, kolluk, ceket vs. ne alınması gerekiyorsa önerilerinizi bekliyorum , öncelik ekipmanlar olmak üzere almayı planlıyorum. Bir de tabii yakıt masrafının fazla olmaması önemli. Mesela arkadaşım 13 liraya doldurduğu depoyla 100 km gittiğini söyledi ( Honda marka, modelini bilmiyorum ) bunun gibi bir şey olabilir.

ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM ARKADAŞLAR

• amacınız nedir? şehir içi kullanmakmı? uzun yol yapmakmı? hedeflediğiniz sürat nedir? bütçe nedir? 13 krş yakacak bir motor 125 150 cc civarında olur
  • senolas S kullanıcısına yanıt
    Yani nasıl desem kışın şehir içi yazın uzun yol amaçlı bilmiyorum ikisini birden götüren bir şey var mı yok mu emin değilim , hız olarak çok bi hedefim yok ancak uzun yol yaparsam kendimi denemek isterim , alışınca tabii . Yani 150-200 (200-250 cc var mı onu da bilmiyorum) cc kaç km yapabiliyorsa onu denerim tabi önce alışmam gerek gerçekten bi heves motor alıp direk hız denemesi yapmayı düşünmüyorum elbette

Bütçe olarak şöyle söyleyeyim bu ekipman motor vs. hepsi 10-15 bin lira arasında tutmalı tabi 10 bin aşağı tutarsa ne ala

• emonetti E kullanıcısına yanıt
    bütçeniz güzel o bütçeye görede size önerebileceğim iki motor var biri bajaj 200 ns ; bu motorda 3 buji mevcut 6 vites, su soğutma, şekil itibariylede çok iyidir, az yakar dediğin rakamlarda yaktıgı söyleniyor son sürat 155 90 100 lerde az yakacağını tahmin ediyorum, kısacası bu motor aradığınız gibi birşey fiyat olarakda 7400 gibi bi fiyatı var şuan, ikinci el piyasası yüksek ve çok tutuldu. bütçenize göre önerebileceğim diğer motor suzuki inazuma bu motorrun tanıtımlarını altın elbiseli adamdan izleyebilirsiniz son derece performanslı rahat ve konforlu bir motor. bunun dışında yamaha xmax var 250 cc scooter isterseniz bu araba gibi bire motorsiklettir son derece raahat konforlu, güvenli ve uzun ömürlü bir motor, ikinci el piyasası yine yüksektir
  • Suzuki Inazuma veya Ktm Duke 200
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.