Bildirim
Mouse'un Hareketlerini Sapıttıran Bir Virüs Var mı?
Kioxia EXCERIA microSD 64 GB Hafıza Kartı, UHS1 R100 : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B088X252DK
4 yıl önce paylaşıldı
Camper Erkek Drift-k100876 Spor ayakkabı : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B09NQH44ZY
2 ay önce paylaşıldı
Gigabyte Aero 14 Oled BMF-H2TRBB3SH i7-13620H 16 GB 512 GB SSD RTX4050 14" W11H Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
https://www.n11.com/urun/gigabyte-aero-14-oled-bmf-h2trbb3sh-i7-13620h-16-gb-512-gb-ssd-rtx4050-14-w11h-dizustu-bilgisayar-53726405?magaza=ebrarbilgisayar
3 gün önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
başka mouse da denediyse sorun gerçekten zararlılar olabilir bunun için sistem geri yüklemeyi kapatarak güvenli modda tarama yaptır virus ve antitrojan programlarıyla -
optik mouse kullanıyosan arada bir sapıtır bunlar..ama her açılışta oluyosa virüs felan olma ihtimali var..bana oyun oynarken olur bazen -
evet aynı sorun bende de var. hatta teknik yardıma bununla ilgili bir konu acmıstım. bilg actıktan bir sure sonra benim de optik ps2 fare sapıtıyor. tam olarak sebebini anlayamadım. -
@surfer optic farelerin kalitesine göre bu durum oluyor zaten ama sürekli oluyorsa bir sorun var demektir -
quote:
Orjinalden alıntı: METAL
@surfer optic farelerin kalitesine göre bu durum oluyor zaten ama sürekli oluyorsa bir sorun var demektir
+ optik mouse unuzun altındaki alanda cok onemli. eger duz renk degilse cizgi falan varsa yine bu sorunu yapabiliyo... -
2 optik ve 1 toplu mouse denedim.
Sorun devam ediyor.
İşin ilginci Norton Antivirus yüklü. -
quote:
Orjinalden alıntı: Megavolt
2 optik ve 1 toplu mouse denedim.
Sorun devam ediyor.
İşin ilginci Norton Antivirus yüklü.
"Norton"un sadece ismi var bence, çevremde pc'lerde bu tip ve buna benzer olaylarda genelde karşıma hep "Norton" çıkıyor, tabi bende doğal olarak onu sistemden kaldırıyorum, ve başka bir A.V yüklüyorum....Bunun nedenine gelince, virüs, trojan ve keylogger gibi zararlıları üreten kişiler bunların ilk testlerini "Norton", "McAfee" gibi proğramlarla yapıyorlar, sonuçta böyle oluyor, bunu söyleyenler bu işin uzmanı kişiler ve firmalar...
Birde sistemde eğer senin isteğin dışında bazı hareketler oluyorsa , harddisk'de normal olmayan bazı çalışmalar dikkatini çekiyorsa trojan tipi bir oluşumda olabilir, sana bağlanan veya senden dışarıya bağlantı kuran proğramların çıkış ve varış noktalarını kontrol etmen lazım...
-
öyle bir virüs yok trojan var -
quote:
Orjinalden alıntı: klonajinsky
öyle bir virüs yok trojan var
Nasıl kurtulacağım konusunda bilgi verirsen sevinirim. -
İlknce işe antivirüs proğramını değiştirerek başla,,Arkasından sisteme bir kaç tane iyi antispyware proğram yükle, internet bağlantını kes ve güvenli mod'a gir, ilk a.v ile sonra a.s ile sistemini tarattır ve kontrölünü yap.
Yalnız sisteme bir firewall ve port kontrol proğramı yüklersen herşeyi daha rahat kontrol edebilirsin, böyle başa gelen bir durumda bu oluşumu engelleyebilirsin... Kolay gelsin.. -
quote:
Orjinalden alıntı: Megavolt
quote:
Orjinalden alıntı: klonajinsky
öyle bir virüs yok trojan var
Nasıl kurtulacağım konusunda bilgi verirsen sevinirim.
trojan konusunda en etkili ikili kanımca kaspersky ve spysweeper.bunlara ilaveten bir güvenlik duvarın mutlaka olmalı.gereksiz portlarını kapatmanda önemli.... -
Teşekkürler.
Avast,kaspersky,norton ve spysweeper'ı taratmama rağmen sorun hala devam etmekte.
Bu arada norton'un bulamadığı alakasız bir tojanı kaspersky buldu ve sildi.
Neyse format atmaktan başka çare kalmadı sanırım. -
Hmm.
Sen nasıl çözdün problemi? -
Söylenen lere katılmamakiçtenbile değil. Virüsün yapmayacağı şey yoktur.... Neden mouse hareketlerini bozmasın dimi ama. En garantili yolu seç ve formatı bas sisteme. -
Evdeki bilgisayarım olsa tereddüt etmemde.
İşte kullandığım bilgisayara format atmak o kadar kolay olmuyo. -
4 farklı virüs programıyla tarma yaptım.Spy programları denedim ama nafile.2 gündür bana kafayı yedirten bu sorun sonucunda bilgisayara formatı attım.
Windows kurulduktan sonra programları yüklerken ne göreyim!
Tekrardan mouse oynamaya başladı.Resmen dumur oldum.
Sonra biraz düşününce sorunun nedenini anlamaya başladım.
Kablosuz microsoft klavyemin (çok pil yediği için mouse'u kablolu kullanıyodum.) ofisteki başka bir microsoft klavye mouse ile etkileşime geçmiş.Bu yüzden farklı mouse taksamda usb veya ps2 sorun devam etmekteydi.
O kadar zaman ve o kadar siniri boşa akıttım.
Bi yaşıma daha girdim resmen
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X