Şimdi Ara

Mozilla Fazla Ram Kullanıyor (Özellikle Facebook'ta)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarıma yeni format attım, fakat mozilla kullandığımda bir süre sonra inanılmaz ram kullanıyor. Öyle ki; görev yöneticisinden baktığımda işlemci kullanımın büyük bir bölümünü firefox.exe kaplıyor, tarayıcı donuyor ve görev yöneticisi ile kapatıp baştan açmak zorunda kalıyorum. Bilhassa facebook kullandığımda oluyor. İE yi hiç kullanmıyorum, öylece bir kenarda duruyor, bazen opera ile internete girdiğimde mozilla gibi donmasa da ramden oldukça kullanıyor...
    Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir ? (mozilla ram eklentisini de kurdum ama fayda etmedi)

• chrome'da deneseniz birde?
  • Chrome denemedim ama kasılmaya başlayınca hardiskten sesler geliyor. Acaba onunla ilgili olabilir mi?
  • Bilgisayara format at !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: HpWin7

Bilgisayara format at !!!

İlk cümleyi okuduysan yeni format attım yazıyor, format fayda etmiyo bu sorun için.
  • O zaman bilemeyecem . Ama bu tür sorunlar format atınca düzeliyor .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mozillada fazla sekme actıgında kasar mozillanın yapısı bu. Rami doldurur.
    chrome tavsiye ederim, aynı anda cok sayıda sekme açmamanı tavsiye ederim, ramini yukseltmeni tavsiye ederim, ccleaner tavsiye ederim, sıkıntı yasatcagnı zannetmedigin sitelerde gezerken antivirusu geçici kapatmanı tavsiye ederim :)
  • Ayrıca ekran kartını düzgün yukleyip yuklemedigini kontrol edip güncellemeni de tavsiye ederim :)
  • son bişey daha auslogics disk defrag tavsiye ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: astamiga

son bişey daha auslogics disk defrag tavsiye ederim :)

Çok sağol, ama bunların çoğusunu denedim ve sadece facebook açıkken bunu yaptığını fark ettim. Galiba flash player ile mozillanın sorunu var...
  • bütün i.e wb tqrqyıcılqrı denemek istiyorum..... bqnq bir liste göndermeniz mümkünmü.... kendim bizzat test etmek istiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_yavuzy_

Bilgisayarıma yeni format attım, fakat mozilla kullandığımda bir süre sonra inanılmaz ram kullanıyor. Öyle ki; görev yöneticisinden baktığımda işlemci kullanımın büyük bir bölümünü firefox.exe kaplıyor, tarayıcı donuyor ve görev yöneticisi ile kapatıp baştan açmak zorunda kalıyorum. Bilhassa facebook kullandığımda oluyor. İE yi hiç kullanmıyorum, öylece bir kenarda duruyor, bazen opera ile internete girdiğimde mozilla gibi donmasa da ramden oldukça kullanıyor...
    Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir ? (mozilla ram eklentisini de kurdum ama fayda etmedi)

Özellikle facebook kullandığımda oluyor demişsiniz. Facebookta bulunan bazı uygulamalar açıldığı zaman (Top Eleven gibi mesela), sanırım kodlamadan kaynaklanıyor, tarayıcılar ram kullanımında alıyor başını gidiyor. Ben top eleven oynadım bi ara. Facebook ta top elevenı açınca hem firefox hem opera 300 mb lara çıkıyordu. Onu kapatınca tekrar düşüyordu. Bu ram kullanımları tarayıcıların hatası filan değildir. Gerçekten düzgün kodlanan sitelere girince görürsünüz 50-100 mb arası kullanırlar.
    Ama sizin sorununuz biraz daha aşıyor.Artık donmalara kadar geldiyse arkaplan yada firefox eklentilerinin yaratmış olduğu işlemci yükünü de hesaba katmak lazım.

• Yok ben uygulama falan pek kullanmıyorum da, heralde flash playerdan ya da benim takoz harddiskimden kaynaklanıyor gibi gözüküyor sorun...
  • Aynı sorunu bende yaşadım bir anda kilitleniyor ve firefox çalışmayı durdurdu hatasını veriyor bende mecburen chorme'a geçtim önceleri firefox da böyle bir sorun yoktu gelen gncellemeler ve gereksiz özellikleri sayesinde firefox battı bana göre.
  • mozilla firefox kullanıyorum şu anda 8 sekme açık 207 mb ram kullanımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: IamjustaAdmin

mozilla firefox kullanıyorum şu anda 8 sekme açık 207 mb ram kullanımı

:) Antifacebook grubu, peki facebookta bu sekmeler içinde var mı? Ben de facebook olmadan bir sorun yaşamıyorum firefoxta ama face açıkken sapıtıyor bilgisayar :)
  • hocam su programı bi denesene

http://www.tamin dir.com/speedyfox/

aradaki boslugu silin hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeKNoYDN -- 2 Şubat 2012; 0:15:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_yavuzy_

quote:

Orijinalden alıntı: IamjustaAdmin

mozilla firefox kullanıyorum şu anda 8 sekme açık 207 mb ram kullanımı

:) Antifacebook grubu, peki facebookta bu sekmeler içinde var mı? Ben de facebook olmadan bir sorun yaşamıyorum firefoxta ama face açıkken sapıtıyor bilgisayar :)

No Facebook
    kendilerini kullanmıyorum
  • google chrome
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.