Şimdi Ara

## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ## (190. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.974
Cevap
52
Favori
326.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bundan kurtulmak mümkün mü

## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ##
  • wa$abi kullanıcısına yanıt

"Seçenekler / Firefox güncellemeleri / Genel " altındaki "Firefox güncellemeleri" ni "Otomatik olarak yüklensin (Önerilir)" olarak işaretlerseniz bildirim çıkmaz.

• ufak tasarım değişiklikleri güzel olmuş.

• Son gelen update ile bir ekrana sığan bookmarkların arası öyle bir kalınlaştı ki, en son kaydettiğiniz bookmarka ulaşmak için scroll down yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu dizaynsal değişiklikler nedense hep mobile uygulama kafasında, dokunmatik ekranla cebelleşen şişman parmaklar için hazırlanıyor sanki ama PC karşısında avantajdan çok dezavantaj sağlıyor. Koca koca ikonlu mobile kafası dizaynlar insanın midesinde kusma hissiyatı yaratıyor. Neyse, bugün de hayatımıza tecavüz gibi düşen izinsiz ve gereksiz bir update karşısında sinirlendik, çözüm için saatlerimizi harcattılar ve güzel insanlar sağolsun çözümü bulduk. Yeni temadan ve yerimlerinin gereksiz büyümesi ve aralarındaki dikey mesafesinin artmasından şikayetçi olanlar için çözüm aşağıdadır.

Adres satırına about:config yazarak ince ayarların olduğu sayfaya geçin. Aşağıdaki parametleri arayın ve "true"dan "false"a çevirin.

browser.proton.contextmenus.enabled = false (bookmarkların aralıklarını eski haline çevirmek için)

browser.proton.enabled = false (tarayıcının dikey şişkinliğini azaltıp sekmeler arasındaki çizgi ayracı geri getirmek için)

• Haplo kullanıcısına yanıt

Ben yenisine alıştım. İlk başta bana da değişik geldi, ama yenisine alışmam 1 saat sürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 16 Haziran 2021; 13:7:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

Son gelen update ile bir ekrana sığan bookmarkların arası öyle bir kalınlaştı ki, en son kaydettiğiniz bookmarka ulaşmak için scroll down yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu dizaynsal değişiklikler nedense hep mobile uygulama kafasında, dokunmatik ekranla cebelleşen şişman parmaklar için hazırlanıyor sanki ama PC karşısında avantajdan çok dezavantaj sağlıyor. Koca koca ikonlu mobile kafası dizaynlar insanın midesinde kusma hissiyatı yaratıyor. Neyse, bugün de hayatımıza tecavüz gibi düşen izinsiz ve gereksiz bir update karşısında sinirlendik, çözüm için saatlerimizi harcattılar ve güzel insanlar sağolsun çözümü bulduk. Yeni temadan ve yerimlerinin gereksiz büyümesi ve aralarındaki dikey mesafesinin artmasından şikayetçi olanlar için çözüm aşağıdadır.

Adres satırına about:config yazarak ince ayarların olduğu sayfaya geçin. Aşağıdaki parametleri arayın ve "true"dan "false"a çevirin.

browser.proton.contextmenus.enabled = false (bookmarkların aralıklarını eski haline çevirmek için)

browser.proton.enabled = false (tarayıcının dikey şişkinliğini azaltıp sekmeler arasındaki çizgi ayracı geri getirmek için)

Çok makbule geçti, çok teşekkür ederim. Ben en çok en üstteki sekme çubuğunun renginin sistem rengi olmasının bozulmasına üzülmüştüm. 2. ayarla bu da düzeldi. Yer imlerindeki dosya rengini de windowsdaki gibi sarı renk yapabilseydik keşke, var mı bir yolu acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 4 Haziran 2021; 23:49:23 >
  • Yer imlerinin arkaplan rengini ben de değiştiremedim. Şu anda klavye kısayollarını nasıl değiştiririm diye bakınıyorum; eskiden yeriminin üzerine sağ tuş tıklayıp "S" tuşuna basınca yerimini kaldırıyordu. Klavye kısayolunu "S"ten "İ" ye almışlar, klavyenin ta öbür ucuna atmışlar, saçmalık resmen. Hatta daha büyük saçmalığı söyleyim; "Yeni sekmede aç" ile "Yer imini sil" kısayollarını aynı tuşa atamışlar; "İ"ye basınca da silmiyor yani; iki seçenek arasında gidip geliyorsun. Yıllardır aynı kısayolları kullanırken birden klavye kısayolu değiştirmek de neymiş... Akıllarını yitirmiş bu Mozilla çalışanları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 7 Haziran 2021; 5:38:59 >
  • Tarayıcıyı açtıktan sonra Google ekranı geç geliyor diğer tarayıcıları açtığımda saniyesinde geliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Haplo kullanıcısına yanıt

Teşekkürler bunu arıyordum ## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ## 

• Tasarımın daha kompakt olması, yer imlerinin çok geniş olmaması güzel oldu ama şu yeni sürümdeki sekme görünümü daha güzeldi. Bu kompakt halini bozmadan sekme görünümünü yeni versiyondaki gibi yapabilirmiyiz.

• Firefox ta youtube veya müzik açtığımda notebook hoparlöründen daha fazla ses alıyorum. Edgre,chrom veya diğerlerinde daha az ses seviyesi alıyorum. Bunun sebebi ne olabilir?

• ## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ##

Merhaba yeni arayüzde sekme altındaki boşukları kaldırmanın bir yolunu bulabilen varmı? (userchrome.css kodu)

• Elektrotek kullanıcısına yanıt

Muhtemelen o Usercss ile düzeltilebilecek bir sorun/istek fakat nasıl işler kodu nedir bir reddite bakmanı tavsiye ederim. onu aramak içinde reddite yazabilirsin buradan pek bulamazsın.

• berce B kullanıcısına yanıt

şimdilik alttaki gibi tuhaf bir görüntü oldu ama kurcalamaya devam.## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ## 

• quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

Son gelen update ile bir ekrana sığan bookmarkların arası öyle bir kalınlaştı ki, en son kaydettiğiniz bookmarka ulaşmak için scroll down yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu dizaynsal değişiklikler nedense hep mobile uygulama kafasında, dokunmatik ekranla cebelleşen şişman parmaklar için hazırlanıyor sanki ama PC karşısında avantajdan çok dezavantaj sağlıyor. Koca koca ikonlu mobile kafası dizaynlar insanın midesinde kusma hissiyatı yaratıyor. Neyse, bugün de hayatımıza tecavüz gibi düşen izinsiz ve gereksiz bir update karşısında sinirlendik, çözüm için saatlerimizi harcattılar ve güzel insanlar sağolsun çözümü bulduk. Yeni temadan ve yerimlerinin gereksiz büyümesi ve aralarındaki dikey mesafesinin artmasından şikayetçi olanlar için çözüm aşağıdadır.

Son update ile yine içimizden geçtiler; önceki çözümümüz işe yaramaz oldu. 15 Yıldır firefox kullanıyorum, artık tarayıcı değiştirmeme ramak kaldı; son updateler insanı deli etmekten başka bir iş yapmadı.

Arama yaptım, dünyanın dört bir yanından insanlar delirmiş durumda; herkes browser değiştirmekten söz ediyor. Şirket kimseye kulak asmıyor, ben hayatımda böyle kötü bir yönetim görmedim.

Gelelim yeni çözümümüze; biraz daha karışık bu sefer. Öncelikle yine "about:config" yazarak ayarların bulunduğu bölüme gidin. Orada "toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets = true" olacak.

İkinci adımda "C:\Users\Kullanıcı Adı\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles"a gidin.

"XXX.default-release" diye bir klasör olacakmış içerisinde lâkin bende dört adet "default" iki adet de "default-release" klasörü vardı o yüzden sıradaki adımı her bir klasör içine uyguladım ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım; sizde bir adet "xxx.default-release" klasörü varsa odur, birkaç adet profil varsa benim gibi her biri için aynı adımı uygulayın.

İçerisine "chrome" adında yeni bir klasör açın. Aşağıdaki kodu bir not defterinin (.txt) içerisine kopyalayıp yapıştırın ve "userChrome.css" olarak kaydedin.

menupopup > menuitem, menupopup > menu {padding-block: 0px !important;}

:root {--arrowpanel-menuitem-padding: 0px 0px !important;}

Daha sonra da "userChrome.css" dosyasını "chrome" klasörü içerisinde atıyoruz. İşlem bu kadar.

Eğer "0px" boşluk çok az geldi bana derseniz kodu "1px" yapabilirsiniz; her bir bookmark arasına 1 piksel boşluk bırakıyor. Ben "1px" kullanıyorum şu anda. 1 piksel boşlukla aşağıdaki gibi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 13 Ağustos 2021; 18:32:24 >
  • 
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.