Şimdi Ara

## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ## (191. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.967
Cevap
53
Favori
326.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Muhtemelen o Usercss ile düzeltilebilecek bir sorun/istek fakat nasıl işler kodu nedir bir reddite bakmanı tavsiye ederim. onu aramak içinde reddite yazabilirsin buradan pek bulamazsın.

• berce B kullanıcısına yanıt

şimdilik alttaki gibi tuhaf bir görüntü oldu ama kurcalamaya devam.## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ## 

## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ##
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

Son gelen update ile bir ekrana sığan bookmarkların arası öyle bir kalınlaştı ki, en son kaydettiğiniz bookmarka ulaşmak için scroll down yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu dizaynsal değişiklikler nedense hep mobile uygulama kafasında, dokunmatik ekranla cebelleşen şişman parmaklar için hazırlanıyor sanki ama PC karşısında avantajdan çok dezavantaj sağlıyor. Koca koca ikonlu mobile kafası dizaynlar insanın midesinde kusma hissiyatı yaratıyor. Neyse, bugün de hayatımıza tecavüz gibi düşen izinsiz ve gereksiz bir update karşısında sinirlendik, çözüm için saatlerimizi harcattılar ve güzel insanlar sağolsun çözümü bulduk. Yeni temadan ve yerimlerinin gereksiz büyümesi ve aralarındaki dikey mesafesinin artmasından şikayetçi olanlar için çözüm aşağıdadır.

Adres satırına about:config yazarak ince ayarların olduğu sayfaya geçin. Aşağıdaki parametleri arayın ve "true"dan "false"a çevirin.

browser.proton.contextmenus.enabled = false (bookmarkların aralıklarını eski haline çevirmek için)

browser.proton.enabled = false (tarayıcının dikey şişkinliğini azaltıp sekmeler arasındaki çizgi ayracı geri getirmek için)

Son update ile yine içimizden geçtiler; önceki çözümümüz işe yaramaz oldu. 15 Yıldır firefox kullanıyorum, artık tarayıcı değiştirmeme ramak kaldı; son updateler insanı deli etmekten başka bir iş yapmadı.

Arama yaptım, dünyanın dört bir yanından insanlar delirmiş durumda; herkes browser değiştirmekten söz ediyor. Şirket kimseye kulak asmıyor, ben hayatımda böyle kötü bir yönetim görmedim.

Gelelim yeni çözümümüze; biraz daha karışık bu sefer. Öncelikle yine "about:config" yazarak ayarların bulunduğu bölüme gidin. Orada "toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets = true" olacak.

İkinci adımda "C:\Users\Kullanıcı Adı\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles"a gidin.

"XXX.default-release" diye bir klasör olacakmış içerisinde lâkin bende dört adet "default" iki adet de "default-release" klasörü vardı o yüzden sıradaki adımı her bir klasör içine uyguladım ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım; sizde bir adet "xxx.default-release" klasörü varsa odur, birkaç adet profil varsa benim gibi her biri için aynı adımı uygulayın.

İçerisine "chrome" adında yeni bir klasör açın. Aşağıdaki kodu bir not defterinin (.txt) içerisine kopyalayıp yapıştırın ve "userChrome.css" olarak kaydedin.

menupopup > menuitem, menupopup > menu {padding-block: 0px !important;}

:root {--arrowpanel-menuitem-padding: 0px 0px !important;}

Daha sonra da "userChrome.css" dosyasını "chrome" klasörü içerisinde atıyoruz. İşlem bu kadar.

Eğer "0px" boşluk çok az geldi bana derseniz kodu "1px" yapabilirsiniz; her bir bookmark arasına 1 piksel boşluk bırakıyor. Ben "1px" kullanıyorum şu anda. 1 piksel boşlukla aşağıdaki gibi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 13 Ağustos 2021; 18:32:24 >
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Direkt bu konuyu aradım. İşlemleri yaptım ama, üst bar kalın duruyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nike35 kullanıcısına yanıt

Tablardan bahsediyorsunuz değil mi? Evet, bir iki ay öncesine kadar proton dizaynını kapatıp kompakt modda kullanmaya devam edebiliyorduk ama eski modu komple kaldırdılar. Son verdiğim çözüm yalnızca bookmarkların arasındaki boşluğu kaldırmak için; üst bar ve tabların dizaynını etkilemiyor.

Aranırken şu github linkinin paylaşıldığını gördüm; sizin çözümünüz sanıyorum burada yatıyor.

https://github.com/black7375/Firefox-UI-Fix

Çok haklısınız, Firefox maalesef artık bir sürü ayarla düzeltme yapma ihtiyacı duyduğumuz bir tarayıcı haline gelmeye başladı.

• Merhabalar,

Uzun bir süre şehir dışındaydım. Bugün döndüm ve bilgisayarı açtığımda windows güncelleme yaptı. Güncelleme sonrası bilgisayarımdaki pek çok veri ile birlikte firefox yer imleri de gitti maalesef. Zannediyorum firefox da güncelleme aldı. Yakın zamanda yedek de almamıştım. Bu durumun bir çözümü var mı acaba? Yer imlerimi geri getirmem mümkün mü? Teşekkür ederim.

• Kalemtiras. kullanıcısına yanıt

Sağ üst köşedeki üç çizgiye tıkla. Sonra yer imlerine tıklayıp yer imlerini yönete tıkla. Açılan yerde içe aktarma ve yedekleme bölümünden geri aktara tıklayıp oradan bir tarihe tıkla. Bu şekilde olması lazım.

• ugursimsek_03 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Sorunu çözdüm. Benzer durumu yaşayanlar için söylüyorum:
    Windows ile eşleştirdiğim outlook hesabıma giriş yapınca one drive etkinleşti ve tüm sorun çözüldü. Yer imleri de dahil olmak üzere silindiğini düşündüğüm verilerim de geri geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leydiler ve centilmenler, birkaç saat önce Opera'ya geçtim. Bir süredir kendi içinde yüklü gelen VPN özelliğini ihtiyaç olduğunda kullanıyordum zaten çünkü diğer tarayıcılarda üçüncü parti eklenti kurmak zorunda kalıyorduk ve o eklentiler de yüklemek ve çalışmak için yığınla kişisel bilgi toplama izinleri alıyorlar sizden. Yine içinde yüklü gelen kendi reklam engelleyicileri var. 15-16 yıl kullandıktan sonra bu bana bu kararı aldırmaya zorlayan Mozilla'ya yazıklar olsun. Terk etmiş değil terk edilmiş hissediyorum. Bir gün akılları başlarına gelirse uyandırırsınız; döner miyim orası da ayrı.

Geçiş yapmayı düşünen arkadaşlara da söyleyeceğim şu; o kadar gözde büyütülecek bir işlem değilmiş. Opera kayıtlı hesaplardan tutun da bookmarklara, klasörlerinize, hatta dilerseniz tarama geçmişinize kadar her şeyi Firefox'tan tutup aktarabiliyor. Alışkın olduğum birkaç klavye kısayolunu değiştirdim ve işim bitti; evet yanlış duymadınız klavye kısayolları dilediğiniz gibi değiştirilebiliyor! Ayrıca Opera'nın kendi geliştirdiği "Install Chrome Extensions" diye bir eklentisi var, Chrome eklentilerini de yükleyebiliyorsunuz; denemek için Google'ın kendi geliştirdiği Google Translate eklentisini yükledim, sorunsuz çalışıyor.

Oyuncular ayrıca Opera GX versiyonuna bir göz atsın. Oyun oynarken kastırmasın diye tarayıcının içine CPU, RAM ve internet ağ kullanımını limitleme özellikleri koymuşlar. Oyun haberleri, yakında çıkacak oyunlar, indirimler, Twitch, Discord, Spotify, Apple Music vesaire entegrasyonu da yapmışlar. Bi' ara göz atacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 21 Ağustos 2021; 10:53:9 >

Yeni Opera Chromium alt yapısıyla çalıştığı için Chrome da yaptığınız her şeyi Operada da yapabiliyorsunuz, güle güle kullanın. Yine Chromium alt yapısıyla çalışmaya başlayan Microsoft Edge yi de denemenizi tavsiye ederim, eskisine göre çok farklı.

Operayı bir aralar kullanmıştım. En üstteki sekme çubuğunda sistem rengi kullanamamaya başlayınca uzaklaşmıştım. Bu konuda çözüm varsa bildirirseniz sevinirim.

• Ege.. kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Sekme rengi konusunda emin değilim hocam, ben sistem rengi ve tüm temaları hep karanlık kullandığım için "Sistem" ve "Karanlık" tema arasında gidip gelince renklerde hiçbir değişiklik olmuyor bende. ## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ## 

• 92.0 versiyonu çıkmış.

• Bu bölümde neden Chrome ana konusu yok? Bir şey sormam gerekiyordu.

az önce Opera tarayıcısında bir şey gördüm ve inanılmaz hoşuma gitti. Bir metni fare ile seçtiğinizde hemen üstünde "Ara" ve "Kopyala" çıkıyor. Araya basınca Google'da aratıyor. Bunun Chrome için eklentisi var mı acaba? Bilen vardır belki.

• Firefox'tan vazgeçemiyorum diyenlere Waterfox'u önerebilirim. Özellik Abyss teması ile başka bir güzel oluyor. Sekme çubugu ile yer imleri arasında mesafeye çözüm olabilir.

https://www.waterfox.net

https://www.waterfox.net/download/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KatranKatırı -- 3 Ekim 2021; 20:14:28 >

Şahanesin ellerine sağlık sayende çözdüm

• geri döndüm firefoxa. diğer tarayıcılar en basit şeyleri bile eklemekten aciz sanırım. sekmede sesi kapatmak için illa sağ tık sesi kapat yapmayalım aga oraya imleci getirince hoparlör simgesine tık yapalım yeter yani.
    tarayıcıda aradıgım tek kriter heralde budur ya. bu yani daha ne kadar düz kullanıcı olabilirim. diğerleri yaptıkları tarayıcıyı hiç mi kullanmıyor aga.
    nightly olanındayım onu da yaziim gayet iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Younes Belhanda kullanıcısına yanıt

Firefox harika hocam. Sanıyorum ömür boyu Firefox’ta kalacağım. Tabi Apple için Safari hariç. Firefox ve Safari’yi tek geçerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.