Şimdi Ara

## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ## (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.973
Cevap
53
Favori
326.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar..ben firefoxun sitelerden resim çekme eklentisi olan fireshot adlı eklentisini kullanmaya başladım..ekranın sağ üst köşesinde s harfi olarak simgesi var..resim çekiyorum herhangi bir sitenin..kaydediyorum ama kaydettiğim resim hep uzun bir çubuk şeklinde ve resmi tam olarak görüntüleybilmek için mause ile yakınlaştırmak gerekiyor ve tabi yakınlaştırıncada alt ksımlar görünmüyor..bu eklentiyi kullanana varsa yardımcı olabilirmi acaba..tam boyut site resmi çekmek için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: frodo1one

selam arkadaşlar..ben firefoxun sitelerden resim çekme eklentisi olan fireshot adlı eklentisini kullanmaya başladım..ekranın sağ üst köşesinde s harfi olarak simgesi var..resim çekiyorum herhangi bir sitenin..kaydediyorum ama kaydettiğim resim hep uzun bir çubuk şeklinde ve resmi tam olarak görüntüleybilmek için mause ile yakınlaştırmak gerekiyor ve tabi yakınlaştırıncada alt ksımlar görünmüyor..bu eklentiyi kullanana varsa yardımcı olabilirmi acaba..tam boyut site resmi çekmek için..

Uzun görünmesinin sebebi sayfa uzunluğu.Alt kısım gözükmüyor demişsin sitelerin tam ekran görüntüsünü alamıyor musun.?Eklenti ayarlarını falan kontrol etmeni öneririm.
    Eklenti ile çekdiğim resim.
    http://imgur.com/WT3us.jpg
    Ayrıca bu eklenti fazla bellek kullanıyor malesef.Screengrab adlı eklenti ile de ekran görüntüsü alabilirsin.Screengrab ile yapması daha basit.
  • quote:

selam arkadaşlar..ben firefoxun sitelerden resim çekme eklentisi olan fireshot adlı eklentisini kullanmaya başladım..ekranın sağ üst köşesinde s harfi olarak simgesi var..resim çekiyorum herhangi bir sitenin..kaydediyorum ama kaydettiğim resim hep uzun bir çubuk şeklinde ve resmi tam olarak görüntüleybilmek için mause ile yakınlaştırmak gerekiyor ve tabi yakınlaştırıncada alt ksımlar görünmüyor..bu eklentiyi kullanana varsa yardımcı olabilirmi acaba..tam boyut site resmi çekmek için..

Eklenti aşağıda göreceğiniz gibi normal kurulum ayarında ortadaki Capture entire Page işaretli olarak kuruluyor. Bu durumda sayfanın en başından sonuna kadar tüm sayfanın görüntüsünü alıyor. Sayfanın baştan sona kadar olan uzunluğundan dolayı aynı zamanda da .png veya .jpeg gibi formatlarda kaydettiğinden mecburen yukarıdan aşağıya ince uzun bir resim ortaya çıkıyor. Eğer sadece ekranda gördüğünüz kısımın görüntüsünü alırsanız yani ayarlarda aşağıdaki resimdeki gibi Capture visible Area bölümünü işaretlerseniz, o zaman tam sayfa kaydediyor, ince uzun olmuyor.

Tam sayfa veya seçilen alanın printscreen yapılması için ben size Gadwin PrintScreen diye ücretsiz bir program tavsiye edebilirim, bence daha başarılı..

/>
  • 3 Tane eklentide benden.

StartupMaster:Firefox açılışına şifre koyun.Eklentinin seçeneklerinden iki kutucuğuda işaretleyin.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/9808/

Tineye Image Search:Resimlere sağ tıklayıp "search ımage on tineye" deyin o resmi internette sizin için arasın.

addons.mozilla.org
    TinEye Reverse Image Search – Get this Extension for 🦊 Firefox (en-US)
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/8922

Minimize to tray:ctrl+shift+M ye basın firefox sağ alt tarafa insin.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2110/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egé

quote:

Eklenti aşağıda göreceğiniz gibi normal kurulum ayarında ortadaki Capture entire Page işaretli olarak kuruluyor. Bu durumda sayfanın en başından sonuna kadar tüm sayfanın görüntüsünü alıyor. Sayfanın baştan sona kadar olan uzunluğundan dolayı aynı zamanda da .png veya .jpeg gibi formatlarda kaydettiğinden mecburen yukarıdan aşağıya ince uzun bir resim ortaya çıkıyor. Eğer sadece ekranda gördüğünüz kısımın görüntüsünü alırsanız yani ayarlarda aşağıdaki resimdeki gibi Capture visible Area bölümünü işaretlerseniz, o zaman tam sayfa kaydediyor, ince uzun olmuyor.

Tam sayfa veya seçilen alanın printscreen yapılması için ben size Gadwin PrintScreen diye ücretsiz bir program tavsiye edebilirim, bence daha başarılı..

/>

teşekkürler yardımın için..ya aslında ince uzunda alsa sonuçta yakınlaştırınca görünüyor da neyse...senin önerdiğin Gadwin PrintScreen bu pro site resmi çekiyormu yoksa yazdırmak içinmi demiştin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taarruzZ

3 Tane eklentide benden.
    ...
    Tineye Image Search:Resimlere sağ tıklayıp "search ımage on tineye" deyin o resmi internette sizin için arasın.

addons.mozilla.org

...

Şerefsizim benim aklıma geldiydi. Kaç ay önce bu tarz bir arama motoru sormuştum da forumda bilen biri çıkmamıştı.
  • Mozilla Firefox 4 planlarını açıkladı

Mozilla’nın gelecek nesil internet tarayıcısı Firefox 4′ü merakla bekliyoruz. Bu arada Mozilla’nın başındaki isim olan Mike Beltzner şirketin yeni nesil Firefox ile ilgili planlarını açıkladı.

Her ne kadar özellikler ve çıkış tarihi tam olarak belirtilmemiş olsa da, Beltzner’in sunumunda Firefox 4 beta’nın Haziran ayında çıkacağı belirtiliyor. CSS3, kısmı HTML5 desteğinin yer alacağı bu web tarayıcısında çoklu dokunmatik ekran uyumluluğu da bulunacak. Arkaplan güncellemeleri, coğrafi konum, Firefox Sync ve arayüzde yapılan büyük değişiklikler Firefox 4′ü daha da kullanışlı hâle getirecek. Sunum dosyasında kırmızı ve büyük harflerle “PLANLAR DEĞİŞEBİLİR” şeklinde bir cümle yer alıyor, bu nedenle yazdıklarımıza bakıp da hemen sevinmeyin. İyi yönde de kötü yönde de değişiklikler görebiliriz.

Daha fazla ayrıntıyı aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.
    www.slideshare.net
    Firefox 4: fast, powerful and empowering
    http://www.slideshare.net/beltzner/firefox-roadmap-2010-0510

Teknoblog
    Mozilla Firefox 4 planlarını açıkladı - Teknoblog
    http://www.teknoblog.com/internet/mozilla-firefox-4-planlarini-acikladi.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: caadas

quote:

Orijinalden alıntı: taarruzZ

3 Tane eklentide benden.
    ...

addons.mozilla.org

...

Şerefsizim benim aklıma geldiydi. Kaç ay önce bu tarz bir arama motoru sormuştum da forumda bilen biri çıkmamıştı.

Evet bende forumda gördüm güzel bi eklenti.
  • 3.7 ne zaman çıkıyor yaw, geciktimi ne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

3.7 ne zaman çıkıyor yaw, geciktimi ne.

Mozilla, Firefox 3.7'yi yol haritasından düşürdü
    Böyle bir karar alınmıştı en son.
    3.6.4 sürümü bu ay içinde gelir herhalde.
    wiki.mozilla.org
    Releases/Firefox 3.6.4 - MozillaWiki
    https://wiki.mozilla.org/Releases/Firefox_3.6.4
  • Firefox 3.6 ya şifre koydum birkaç gündür bu şekilde kullanıyorum, bugün dikkatimi çekti şifre açılan ekranda Vazgeçe tıklayınca yine açılıyor Firefox, ne anladım ben bu işten
  • quote:

Firefox 3.6 ya şifre koydum birkaç gündür bu şekilde kullanıyorum, bugün dikkatimi çekti şifre açılan ekranda Vazgeçe tıklayınca yine açılıyor Firefox, ne anladım ben bu işten

Eklenti seçeneklerine gir iki kutucukta işaretli olsun.
  • Bunu demek istedin heralde zaten bu şekilde.

## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ##
  • quote:

Bunu demek istedin heralde zaten bu şekilde.

Ana parolayı bir kez girdiğinde zaten karşına çıkmaz o ekran.Şifreyi girdiğin zamanda mı çıkıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunship

Ana parolayı bir kez girdiğinde zaten karşına çıkmaz o ekran.Şifreyi girdiğin zamanda mı çıkıyor?

Orada Firefoxu kullanmak için her girişte (Firefox kapalı iken) Parola kullan demek istiyor demi ben yanlış anlamadım eğer öyleyse;

Firefoxu açtığımda şifre ekranı geliyor şifre girmeden Vazgeç desemde Firefox açılıyor, aslında açılmaması lazım değilmi?
  • quote:

Bunu demek istedin heralde zaten bu şekilde.

• quote:

quote:

Orada Firefoxu kullanmak için her girişte (Firefox kapalı iken) Parola kullan demek istiyor demi ben yanlış anlamadım eğer öyleyse;

Firefoxu açtığımda şifre ekranı geliyor şifre girmeden Vazgeç desemde Firefox açılıyor, aslında açılmaması lazım değilmi?

Ana parola üye girişi yaptığınız sitenin kullanıcı adı ve şifresini yazmadan sadece ana parolayı girerek giriş yapmamızı sağlıyor.
    Eğer açılışta şifre sormasını istiyorsan.Aşağıdaki sitedeki eklentiyi kurup.Sonrasında Araçlar>ProfilePassword>Set/Change Password tıkla şifreyi belirle.
  • quote:

Eğer açılışta şifre sormasını istiyorsan.Aşağıdaki sitedeki eklentiyi kurup.Sonrasında Araçlar>ProfilePassword>Set/Change Password tıkla şifreyi belirle.

Teşekkürler aradığım buydu.
  • Firefox 4 Artık Daha Yakın

Internet Explorer’ın tahtını sarsan yegâne internet tarayıcısı olan Firefox’un dördüncü sürümüyle ilgili çok uzun zamandır haberler yayınlıyoruz (2008 yılından beri). Ancak bu sefer çıkış tarihiyle ilgili internete yayılan bilgiler biraz daha somut.

beltzner.ca sitesinde yayınlanan bilgilere göre Firfox 4’ün Haziran ayı sonunda Beta, Ekim ayında RC1 seviyesine erişeceği ve Kasım ayı içinde de son kullanıcıya sunulacağı belirtiliyor. Tabi bu tür yol haritaları genelde daha ileri bir tarihe atılmak üzere sürekli güncellenir umarız Firefox 4 için bu geçerli olmaz.

Firefox 4’ün getirmesi beklenen yenilikler kısaca şöyle:

* İlk olarak yeni tarayıcı çok daha hızlı olacak
    * HTML 5 gibi yeniliklere destek sunacak
    * Kullanıcıların tarayıcı, veriler ve internet tecrübesi üzerindeki denetimleri artırılacak
    * Kullanıcı arayüzü tamamen yenilenecek
    * Eklentiler tarayıcı yeniden başlatılmadan etkinleştirilebilecek
    * 64-bit desteği gelecek
    * Donanımsal hızlandırma desteklenecek
    * Kararlılık ve güvenlik artırılacak
    * Çoklu-dokunma desteği gelecek
    * Geliştiriciler için daha iyi araçlar sunulacak

• foxiFrame basic

Başlık çubuğunu kaldırarak firefox'un kapatma ve simge durumuna getirme butonlarını araç çubuğuna taşınmasını sağlamakta.
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/71425/
    Hide/Show Google left-hand menu

Google'nin navigasyon barını açıp kapamaya yarıyor.
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/161661/

foxiFrame basic eklentisi hoşuma gitti.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.