Şimdi Ara

MP3 indirirken K bit/sn değeri kaç olmalı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle kbit/sn değeri nedir ve siz hangi değerde indiriyorsunuz??

• bielede iner 250 ilede iner. internet hızı ve indirdiğin servera bağlı birşeyç
  • quote:

Orjinalden alıntı: BoGo

bielede iner 250 ilede iner. internet hızı ve indirdiğin servera bağlı birşeyç

Soruyu anlamamışsın, çok saçma bir cevap olmuş seninki

Bahsedilen indirme hızı değil mp3 ün kbit değeri! mp3 lerde genelde standart olarak 128kbit olarak kodlanırlar bu standart gibi bişey oldu zamanla daha kaliteli olmasını istiyorsan artık 192kbit ler var genelde albüm riplerini artık 192kbit ile yapıyorlar daha kaliteli oluyor doğal olarak. Bende bir yerden mp3 indirirken minimum 128, bulabilirsem 192 kbit lik olanını indiriyorum. 320kbit olanlar ise eğer özel bir durum yoksa gereksiz boyutlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

quote:

Soruyu anlamamışsın, çok saçma bir cevap olmuş seninki

Bahsedilen indirme hızı değil mp3 ün kbit değeri! mp3 lerde genelde standart olarak 128kbit olarak kodlanırlar bu standart gibi bişey oldu zamanla daha kaliteli olmasını istiyorsan artık 192kbit ler var genelde albüm riplerini artık 192kbit ile yapıyorlar daha kaliteli oluyor doğal olarak. Bende bir yerden mp3 indirirken minimum 128, bulabilirsem 192 kbit lik olanını indiriyorum. 320kbit olanlar ise eğer özel bir durum yoksa gereksiz boyutlar.

Evet 192 lerde çok net bass ve tiz sesleri alabilirsin.

• evet minumum 192 olanları secmelisin
  • bence de en ideali 192

320 çok yer kaplıyo,ortalama 40 - 50 dakkalık falan bi albüm 100 mb yi geçiyo

bi de bu orjinal auido cd den,riplenip mp3 yapılırken ki kullanılan programa göre falan da değişiyo...

mesela bazen 128 lik bi mp3 ten 224 lük,256 lık mp3 ten daha iyi ses çıkıyo...

bitrate converter programlar var bir de mesela 128 de 192 ye de çevirsem,320 yede çevirsem bişey farketmiyo,sadece daha fazla yer kaplıyo
  • Orjinalden alıntı: Hunter_one

Dikkatli okumadığım için saçma cevap olmuş. standart 128kbps 44khz doğru cevap.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 320 gibi görünenlerin çoğu variable bitrate (değişken bit değeri) olarak kodlanmıştır. şahsen ben cdrip yaparken ya da indirdiğim .flac uzantılı dosyaları mp3e çevirirken variable kullanırım. gereksiz yerlerde bitrate'i düşürerek dosya boyutundan kazanır, kalitede herhangi bir düşüş de yaşanmaz. dolayısıyla indirilecek dosyanın bitrate'i 320 yazıyorsa bu stabil 320 olacak diye bir kural yok. şarkının süresi ve dosya boyutu incelenmeli...

kolay gelsin...

düzeltme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 12 Haziran 2006; 2:32:45 >
  • 128 indiririm hep. audio cd leri mp3 çevirirkende 128 yüksek kaliteye ayarlıyorum.
  • Ben ne bulursam indiririm bakmam öyle K bit/sn değerine falan..
  • 128 Kbps de kalitelidir.
    128 Kpbs ve üzeri gayet iyi. Ama, fazla yer kaplamamsı ve özellikle kotalı bağlantısı olan arkadaşlar için 128 ve/veya 192 Kbps öneririm...
  • 192
  • Yorumlar iiçin tşkler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.