Şimdi Ara

mSata mı? Sata III SSD mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarım inanılmaz derecede yavaş olduğu için artık bi ssd alıp takmak istedim. Şimdi direk hddyi söküp yerine sata 3 ssd taksam 1 tb depolama alanından feragat etmiş olacağım mSatada bi değişik geldi sağlam mıdır sata 3 gibi aynı performansı verir mi? çabuk bozulur mu bilgisi olan bana yardımcı olabilirse sevinirim. Birde önceden 16gb bi msata vardı o sistemi hızlandırma amacı ile kullanılıyordu herhalde ben 120 gb aldığımda windows kurabilirmiyim m satada bunu merak ediyorum biraz karışık oldu ama yardım ederseniz sevinirim

Teşekkürler.

• Msata teknolojisi inanılmaz derece yükselişte diyebilirim özellikle 32gb/s veri aktarımı 2200mb'lara kadar okuma hızlarıda cabası.Lakin bu sistem üst seviye z170 ve x99 larda mevcut.

Orta karar bir sistem düşünüyorsanız şayet m2 sata tavsiye edebilirim.Boot hızı ssd'ye nazaran daha hızlı olmasına karşın işleyişte neredeyse SSD'ye göre aynı.

Böylelikle HDD'inden feragat etmemiş olursun.
  • DH.COM kullanıcısına yanıt
    peki msatanın herhangibi eksi yönü varmı fiyatı haricinde birde kolay bozulurmu ?
  • Pardon hocam hdd' den niye feragat etsinki yeterli sayıda sata girişi var anakartlarda ve güç kaynaklarında birden fazla kullanım için gereği kadar kablo çıkıyor hiçte feragat etmez arkadaş bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanoman

Pardon hocam hdd' den niye feragat etsinki yeterli sayıda sata girişi var anakartlarda ve güç kaynaklarında birden fazla kullanım için gereği kadar kablo çıkıyor hiçte feragat etmez arkadaş bence.

Buradan cihazın bir notebook olduğunu varsaydım..
  • Merhabalar. Ben de sizinle aynı durumdayım şimdi. Neye karar verdiniz? Bu konuyu araştıyorum ama pek sağlıklı bilgiler bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msata'nın eksi yönü yok hatta veri yolları daha hızlı (4x pcx arayolunu kullandıklar için) ama bu veri younu kullanmak için okuma yazma hızları yüksek modeller almanız gerek yoksa ha ssd ha msata ikiside aynı iş. 500 okuma 500 yazma işi yapan ssd de aynı mstada aynıistediğini al tak.

bu iş içinde kullanılıyorlar.
    http://www.enpedi.com/2012/12/expresscache-ssd-bellekleme-nedir-asus.html
  • Freeline F kullanıcısına yanıt
    Peki işletim sistemi ssd ye kuruluyken ufak bir msata ssd yı bellekleme için kullanırsak extradan bir hızlanma sağlar mıyız? Yoksa zaten ssd ye kurulu olan windowsun böyle şeylere ihtiyacı yoktur diyebilir miyiz?

• Ram düşük ise ihtiyacı vardır.

• KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • msatanın hızı ssd den yüksekse sağlar yoksa sağlayacağını sanmıyorum çünkü bellekleme mekanik hddsi olan sistemlerde erişim süresini ve en çok yüklenen dosya süresini kısaltmak için
  • msata ile sata 3 aynıdır arkadaslar sata 3 kutusunun içini açın msata ssd cıkar. Laptop hddsinin kutu içinde harci hdd olarak satılması gibi düşünebilirsiniz. Hız okuma yazma vs.. hiçbir farkı yoktur. Sadece M.2 SSD ler çok daha hızlıdır. (M.2 slotuda günümüzde kısıtlı zaten. msata ile sata 3 aynı anda takarsan 2 tane ssd takmış olursun (2 hdd takmak gibi) Sadece Raid yaparsan hız artışı sağlarsan. HDD den feragat etmene gerek yok. msataya tak ssd nı sadece oraya windows ve programları yukle hdd ne de film, müzik, oyun vs.. yuklersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.