Bilgisayarım normal kullanımdayken bu problem olmuyor. Ekran kartı ısısı 44 - 45 derece arasında oluyor ama oyuna girdiğim zaman bir sure sonra ekran kararıyor ve cevap vermemeye baslıyor. Yalnız oyunda yaptığı için ekran kartı problemi gibi görünüyor.
Sürücü olarak en güncel versiyonu indirip kurmustum ama bu problemden sonra o sürücüyü kaldırıp kutusunun içinden çıkan cd si ile kurdum(henüz ısınma aklıma gelmemişti). CD deki driverla oyuna tekrar girdim. Ekran kartı 68 dereceye kadar çıktı ama vakit geç olduğu için çok fazla deneyemedim. Daha yükseleceğini sanmıyorum ama emin değilim yine de. Bu ısı ne derece normal yada yüksektir? Kartın üzerinde pasif soğutma var ve kart yeni dolayısıyla fan problemi yada sogutmanın arasında biriken tozlar olmayacağı açık. Ama bu sorunun ısınmadan mı yoksa sürücüden mi olduğunu henüz anlayamadım. Daha detaylı incelemeden önce fikirlerinizi almak istedim.
İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Sıcaklık değerleri normal, benimde X1650XT var, masaüstünde fan hızı %33 iken sıcaklık 52C, oyunda ise %50 iken 65C oluyor, seninki pasif soğutuculu olduğu için kasa içi soğutmana biraz daha önem vermen gerekiyor. Eksoz fanlarını daha büyük 12cm mesela, fan ile değiştir istersen... Ama problemin sıcaklıktan kaynaklandığını düşünmüyorum, ekran kartında yada power supply ında bir problem olabilir.
Aslında ekran kartının hemen uzerinde kasanın arkasında 12 cm lik kasa fanı var o da sogutmaya yardımcı oluyordur biraz da olsa diye dusunuyorum. Power supply a gelince kasayla birlikte gelen bir power supply ama kasa ole dandik bişey de değil cooler master 380watt PSU var uzerinde. Ben de driverdan kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum akşam eve döndüğümde tekrar deneyeceğim. Cevap için teşekkürler.