Şimdi Ara

msi 790fx gd70 ile oc hakkında bir kaç soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar sitede de video incelemesi bulunan msi 790 fx gd70 hakkında bir kaç soru sormak istiyorum.

öncelikle hiç oc bilmediğimi bilmenizi saçma bir soru sorarsam beni yadırgamamanızı rica ediyorum:)

videoda da bulunan anakarttaki otomatik fsb limitini bulma özelliğiyle ile ilgili sorularım var.

diyelim ki phenom II x3 720 be işlemcinin fsb limiti videodaki gibi 341 mhz.Yani işlemci frekansı bu değere çıkabiliyor demek bu değil mi?

Peki bu değere çıktıktan sonra otomatik olarak anakart işlemci çarpanını düşürüyor.Peki işlemci çarpanını düşürmek zorunlu mu?

yani frekans limitini bulup frekansı o limite ayarlayıp hem de çarpan kilidi kırık bir işlemci olduğundan çarpanı artırabilir miyiz?

yoksa fsb limitinde iken çarpan arttırmak çok mu riskli?

şöyle sorayım çarpan kilidi kırık bir işlemci de hem fsb hem de çarpan olarak oc etmek çok mu zor?

ben bu anakartla bu işlemciyi alıcam ve oc etmek istiyorum ama stok fanla yapabilicem bunu ilk bir ay.Sonra soğutucu alıcam.Sunbeam core contact freezer ile bu işlemcinin frekans ve çarpan ikisi birlikte oc limiti ne kadardır?yani ne kadara kadar çıkabilir?

Ben limitini zorlamak istiyorum ve anakarttaki ek özellikler hakkında bilgi almak istedim.oc ile ilgili ezberlenmiş hiç bir bilgim yok.nette bulduğum videoları inceleyerek yapıcam.onlara bakarak yani.

bir de bu anakart üzerindeki güney ve kuzey köprüleri oc edilebiliyormuş diye duydum oc etmek çok mu riskli?

bir pc alıcam ve oc adına neyi oc edebiliyorsam yapmak istiyorum.İşlemci,anakarttaki,köprüler,ram,ekran kartı.

Siz bunlardan hangilerini oc için önerirsiniz yani yapması kolay yapabilirsin diyebileceğiniz hangileri?

kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1050Ti Hakkında Bir Soru ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.