Şimdi Ara

MSİ 7950 >> GTX 970 Mantıklı mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
3.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: false shepherd

Unigine Heaven'la kart mı karşılaştırılır

anlatamıyorum işte sentetik test iyi olmaz diye.sevdiği kart var sevmediği kart var oyun testleri daha iyi ama oyunlar da farklı olabiliyor.sonicman 40 fps almış 7950 ile ben 40 fps alamayan 280x gördüm şimdi nedir herkes 7950 mi alsın?battlefield 4 deneyelim desek windows8.1 istiyor onda daha iyi çalışıyor.battlefield 3 eskidi 7790 bile olsa iyi kötü oynanıyor kart karşılaştırması için budur diyeceğim bir şey yok benim bilmiyorum sizin bir fikriniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edward Teach

Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

quote:

anlatamıyorum işte sentetik test iyi olmaz diye.sevdiği kart var sevmediği kart var oyun testleri daha iyi ama oyunlar da farklı olabiliyor.sonicman 40 fps almış 7950 ile ben 40 fps alamayan 280x gördüm şimdi nedir herkes 7950 mi alsın?battlefield 4 deneyelim desek windows8.1 istiyor onda daha iyi çalışıyor.battlefield 3 eskidi 7790 bile olsa iyi kötü oynanıyor kart karşılaştırması için budur diyeceğim bir şey yok benim bilmiyorum sizin bir fikriniz var mı?

bf 3 bf 4 hangisini istersen karşılaştıralım crysis 3 te %100 yakın fark var bf4 te %90 fark var daha hangi oyunları istiyorsun 2 sene önce çıkmış ozamanın bile orta seviye bir kartla şuan piyasadaki en üst seviye kartlaırndan birini karşılaştırmak zaten doğru değil.

• quote:

Bu arkadaş, 970'in 780 Ti'ı tokatladığını da söylüyordu. Kullandığı kartı övme psikolojisi oluyor sanırım.

Ben yer yer 780 ti yi geçiyor demiştim ki geçiyor boş konuşmak iyi değil bilip bilmeden yorum yapmakta iyi değil neyse sizlere laf yetiştirmekten sıkıldım ikinizde ispatlı cevabınızı aldınız hatta yer yer değil 780ti yi baya geçmiş.

http://www.youtube.com/watch?v=JalO4oHjhQA

http://www.youtube.com/watch?v=hXl7tKCC8FY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 19 Ekim 2014; 23:07:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35

quote:

quote:

bf 3 bf 4 hangisini istersen karşılaştıralım crysis 3 te %100 yakın fark var bf4 te %90 fark var daha hangi oyunları istiyorsun 2 sene önce çıkmış ozamanın bile orta seviye bir kartla şuan piyasadaki en üst seviye kartlaırndan birini karşılaştırmak zaten doğru değil.

7950 kullanan sonicman'dan başka tanıdığım yok 280x kullanan var ama bf3-4'te kart nasıl test edilir benchmark'ı yok haritaya server'e oynanışa göre değişir pek sağlıklı olmaz artı multi oynayanlar 4xaa'yı kapatıyor bu durumda ben zannetmiyorum 280x'in bir de oc yaparsa kötü sonuç alacağını.4xaa ve postaa kapatıp bf4'te test alırım dersen niye alıyorsun demem ama mümkünse fraps programının f11 testi olsun min max avg gösteren ve premium isteyen bir harita olmasın.ben ayarlayamasam da test eden başkaları çıkabilir oyun testi oyun testidir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

7950 kullanan sonicman'dan başka tanıdığım yok 280x kullanan var ama bf3-4'te kart nasıl test edilir benchmark'ı yok haritaya server'e oynanışa göre değişir pek sağlıklı olmaz artı multi oynayanlar 4xaa'yı kapatıyor bu durumda ben zannetmiyorum 280x'in bir de oc yaparsa kötü sonuç alacağını.4xaa ve postaa kapatıp bf4'te test alırım dersen niye alıyorsun demem ama mümkünse fraps programının f11 testi olsun min max avg gösteren ve premium isteyen bir harita olmasın.ben ayarlayamasam da test eden başkaları çıkabilir oyun testi oyun testidir.

Anlamadığın şu ben 7950 kötü sonuç alıcak demiyorum ben 144 hz monitör kullanıyorum o yüzden ne kadar yüksek fps alsam okadar iyi 60 hz monitörün varsa ultra takıntın yoksa aa açma 7950 yeter zaten.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anlamadığın şu ben 7950 kötü sonuç alıcak demiyorum ben 144 hz monitör kullanıyorum o yüzden ne kadar yüksek fps alsam okadar iyi 60 hz monitörün varsa ultra takıntın yoksa aa açma 7950 yeter zaten.

tamam işte ben de yap görelim 970 bf4 sonucu diyorum yoksa al bu da benden gibi bir niyetim pek yok ben ayarlayamazsam da görelim diye o yüzden dedim çünkü benim arkadaşlarım genelde 60hz monitörde vsync açıp oynuyorlar 970 ile kapışın desem ilgileneceklerini sanmıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tamam işte ben de yap görelim 970 bf4 sonucu diyorum yoksa al bu da benden gibi bir niyetim pek yok ben ayarlayamazsam da görelim diye o yüzden dedim çünkü benim arkadaşlarım genelde 60hz monitörde vsync açıp oynuyorlar 970 ile kapışın desem ilgileneceklerini sanmıyorum.

Bu iki üç gün içinde yapamam müsayit olmucam ama nette var multiplayer da çekilen videolar

http://www.youtube.com/watch?v=VWCD-xg2ghA

• arkdevil konuyu baltalamaktan vazgeç boş kısır tartışmalar yaratma. fikrini, bilgini, düşünceni paylaş uzatma. bana görede hd7950'den gtx970'e geçmek özellikle 1080p/60hz monitörler için ''MADDİ DURUMU KISITLI OLANLAR'' açısından mantıksızdır. Ama maddi durumda sıkıntı yoksa veya oluşmayacaksa kişinin keyfine kalmış. İstediğini alsın veya almasın zaten 2. durumda konu açmasıda saçmalıktan öteye geçmez. Konuyu açan arkadaşın durumu kısıtlı ise cvp ''MANTIKSIZ'' olur. Çünkü aralarında performans olarak uçurum yok iki kartın ama fiyat bazında uçurum var. Zaten 28nm'de elinde orta/ üst hd7xxx - r2xxx -gtx 6xx - gtx 7xx bulunan (bütçesi kısıtlı olan) yeni nm serilerini beklemeleri çok daha mantıklı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersol

arkdevil konuyu baltalamaktan vazgeç boş kısır tartışmalar yaratma. fikrini, bilgini, düşünceni paylaş uzatma. bana görede hd7950'den gtx970'e geçmek özellikle 1080p/60hz monitörler için ''MADDİ DURUMU KISITLI OLANLAR'' açısından mantıksızdır. Ama maddi durumda sıkıntı yoksa veya oluşmayacaksa kişinin keyfine kalmış. İstediğini alsın veya almasın zaten 2. durumda konu açmasıda saçmalıktan öteye geçmez. Konuyu açan arkadaşın durumu kısıtlı ise cvp ''MANTIKSIZ'' olur. Çünkü aralarında performans olarak uçurum yok iki kartın ama fiyat bazında uçurum var. Zaten 28nm'de elinde orta/ üst hd7xxx - r2xxx -gtx 6xx - gtx 7xx bulunan (bütçesi kısıtlı olan) yeni nm serilerini beklemeleri çok daha mantıklı olacaktır.

Birincisi ben konuyu baltalmıyorum mesajlara iyi bak tartışmayı ben başlatmadım ikincisi sana ne yapıcağımı sormuycam bilip bilmeden yorum yapıp tartışma yaratma ben yukarda zaten

yazmıştım bütçe sıkıntısı yoksa diye ayrıca aralarında bariz performans farkı var seninlede tartışacak değilim yukarda testler mevcut yeni seriyi isteyen bekler

isteyen beklemez herkesin kendi terciği kendi bütçesi vede 60 hz 7950 yetmez diye birşey söylemedim aksine ayar kısar gene yeter dedim bizim tartıştığımız 970 ile 7950 arasındaki fark geçip geçmemek değil neyse bir daha bu konuya yazmıycam herkese iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 20 Ekim 2014; 0:22:00 >

• Çok ilginç şeyler söylenmiş.Öncelikle GTX460/HD6850 ekran kartıyla full hd ultrada arkadaşımın en çok kastığını iddaa ettiği yerde(ben Wow oynamam hangi haritada ne kasar bilmem ama arkadaşım bilir.Testleri beraber yaptık.) 45-70 fps arası oynanan bir oyun için neden 7950 yeterli mi diye sormuş ya da neden yeterince performans alamadığını düşünmüş konuyu açan arkadaş anlamadım.Bence konu 7950 ile neden istediğim performansı alamıyorum olmalıydı ya da x fps almam gerekirken neden y fps alıyorum tarzı olmalıydı ki çözüm üretilebilsin.İkinci anlamadığım şey ise Gtx 970 ile 7950'nin neden karşılaştırıldığı?Bildiğim kadarıyla 7950'nin Nvidia kanalındaki rakibi Gtx 760 olması lazım. İnsanlar 780ti ile 780 ile R9 290x/R9 290'larla 970'i karşılaştırıyor.Bana göre komik bir kıyaslama olmuş.7950CF yapmak istiyorsanız belirtirsiniz.Testlere bakarız.Yorumlarımızı ona göre yaparız.Buraya tıklayarak görebilirsiniz.Testlere göre 7950 ile 970 arasında %60'a kadar fark var.Buraya tıklayarak testleri inceleyebilirsiniz.(Sentetik testlerden bahsetmiyorum.)Üçüncü anlamadığım şey ise Wow için değil de ne bileyim Shadow of Mordor için vs... oyunlarda istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz.(Tabii istediğinizin full hd ultra oyun oynamak olduğunu varsayıyorum.)Güncel oyunlar için kart önerisi mi istiyor konuyu açan arkadaş anlamadım. Dördüncü anlamadığım şey ise yukarda ayrıntılı olarak "The Benefit" arkadaşımız Guru3d dahil ayrıntılı testleri vermiş.Neden testlere göre değil de herkes kendi kafasına göre konuşuyor ilginç.%30'lar %100'ler havada uçmuş.Beşinci anlamadığım şey ise bunun için birbirinize neden hakaret ediyorsunuz?

Sorunuzun cevabına gelirsek Wow için 7950 ekran kartı değiştirilmez.Güncel oyunlarda istediğiniz fpsyi alamıyorsanız 970 alabilirsiniz ki full hd ultra ayarlarda kaç fps almak sizi memnun eder bilmiyorum ama 970 de sizi memnun etmeyebilir.Bunu 970 sli kullanıcısı olarak 7950'nin Wow performansından memnun olmayan size söylüyorum.Ancak bütçeniz uygundur.Kart değiştirmek istiyorsunuzdur.O zaman kesinlikle 970'i öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 20 Ekim 2014; 2:54:23 >

• şu an kasma varmı? kaç fps alıyorsun? çok rahatsız olursan deişmen lazım bence, çünkü ben zevk alamıyorum dediğin yerde elli sayfa yazı yazsakta fark etmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7950 denilen kartın hafif rötüş geçirmiş hali bugün R9 280 olarak satılmakta. Dolayısıyla, halen üst sıralara oynayan bir kart diyebiliriz. O nedenle "Full HD çözünürlük ve altı için" ben de en az 1 mimari beklenmesi taraftarıyım ve bir 7950 kullanıcısı olarak beklemedeyim.
  • Arkadaşlar Merhaba.

Akşam Nişamlımı eve bırakırken şeytan dürttü, Vatan Bostancıya girip bir sorucam dedim, ellerinde hiç g1 gigabyte gtx 970 kaldı mı diye ?

Girip üst kata çıkmam ile reyonda bir adet kuzu gibi yatıyordu.

Cumartesi 4 adet gelmiş, ben akşam 18.00 gibi son kalan kartı aldım, arkadan gelen arkadaş laf etmesin :)

Bakalım şimdi format atmadan 7950 yı çıkarıp, bu arkadaşı monte edicem.

Bilgileri veririm zamanla
  • whodagang W kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullan bakalım
  • Tayfun Bey teşekkürler,

Windows + Oyunları ( Wow + diablo ) SSD'de tutuyorum. Format atmaya pek gönlüm yok SSD den ötürü fakat temiz bir kurulum olsun bakalım.
    Bu arada 7950 + Ultra ayarlarda , wow oynayan arkadaşlar bilirler, Stormwind, Orgrimmar gibi yerler ve raidlerde 60 fps altına çok rahat düşüyordum.

şimdi bakalım neler olacak.
  • quote:

Bir şeyden anladığın yok boş boş konuşuyorsun testleri araştır görürsün boşa yorum yapma.

7970-7950 den %30-35 hızlı bir kart gtx 970 ise 7970 den %35 hızlı bir kart al sanada test 970 vede çok iyi o.c oluyor %20 kadar ekran kartı bölümüne bak görürsün.7950 biraz o.c yapsan kart ateş gibi 970 +400 mhz arttırabiliyorsun.

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1443&page=13

HD 7970, 7950'den % 10 daha hızlıdır, kim diyor % 30-35 fark olduğunu ?

• whodagang W kullanıcısına yanıt
    Fark olacaktır elbet ama bakalım ne kadar olacak eski ekran kartı ile ilgili birşey bırakmayın pcde sorun olacağını sanmam
  • quote:

yapma yav diğer oyunlarda da geçerli demek yapmış özürlü crysis3 bütün oyunlarda aynı sanıyor.yapsana bir shadow of mordor benchmark ben ayarlarım sana 7950 7970 280x neyse kullanan arkadaşlar ki birini çağırdım yani bakalım o ne diyecek?

Düz HD 7950'den bahsediyorsak, %100 iddialı ama çok da uzak değil. Kartlar arasındaki farkı biraz düşük gösteren TPU'ta bile %80 gibi bir fark görünüyor.

Bahsi geçen spesifik örnekler iki taraf için de mevcuttur. Mesela HD 7950'nin GTX 970'i yakalayabileceği bir oyun da görebilirsiniz, GTX 970'in HD 7950'ye 3'e katladığı bir oyun da... Ortalama performans konu edildiğinde ise %80 civarı bir performans farkı bulunduğu ortadadır. Çok da kafaya takılacak ya da tartışma gerektirecek bir durum değil esasen. 2012'de çıkmış bir kart ile 2014'te çıkmış yeni nesil bir kart arasında bu tip farklar olağandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 26 Ekim 2014; 20:37:30 >

• gösterdiğiniz siteye milimetre itibar göstermiyorum 2 sene öncesinin 800 mhz kartlarının sonuçlarıdır onlar.yeni sürücü ile yeni test yaptıklarını hiç sanmıyorum ve forumda 1225 mhz çıkabilen 7950'ler var shadow of mordor'da neredeyse geçiyor 970'i yani tutup da bu karta %100 fark atar demek arkadaşın tek oyuna bakarak ki o da crysis3 söylediği bir şeymiş sonradan mevzuyu kapattık biz bf3-4'te 4xaa kapatıp karşılaştıralım deyince çünkü o şekilde 7950 zaten yeterli dedi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.