Şimdi Ara

MSİ 7950 >> GTX 970 Mantıklı mı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
3.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: Zero Limit

Arkadaş 7950 nin 970 e yetiştiğini hatta geçtiğini söylüyor. Sen 7950 ye daya ultra oc yi sonra referans 970 e yetişti diye sevin(oda eminim ki bazı spesifik durumlarda). 970 te hiç oc olmuyor sanki oraya parmak basan yok.
    hayır korkarım ki hd 5770 metehan edition, 9800gt emreonal edition dan sonra forumda bir de 7950 tuoni edition furyası başlamasa

İki yıl önce olanları unutuyorsun. HD 7800'lerle GTX 670/680 yarıştıran bir zihniyet vardı. Şimdi de bir benzerine şahit oluyoruz galiba.

Şimdi hâlâ %80 mevzusuna kafası takılanlar için küçük bir açıklama yapacağım. Israrla anlamazsanız, yapabileceğim bir şey yok. Arkadaşlar, HD 7950 dediğiniz kart, taa 2012 başında çıkmış, özgün hali 800 MHZ GPU hızına sahip bir kart. Bu kart zaten özgün HD 7970'ten %15-20 geridedir. Bu durumda HD 7970 GE de bu karttan %30 kadar hızlıdır. 290 ise %65 kadar hızlıdır bu karttan. Buna dayalı 290X ise %70-75 civarında daha hızlıdır. GTX 970'e geldiğimizde de bu %80 civarına ulaşmaktadır.

Verdiğim sonuçta görülebileceği üzere düz GTX 970, 98x performans değeri sağlarken, azcık OC'lu model 100x baz alınmış. Bu durum karşısında HD 7950, 55x olarak gösterilmiş ki; bu sonuçlar inceleme boyunca verilmiş olan oyun testlerinin bir sonucudur. Şimdi mevzu şu, biz bu sayıları nasıl değerlendireceğiz?

Bizim için önemli olan düz GTX 970 olduğuna göre 98x olan kartı baz alacağız. Yani 98x ile 55x karşılaştıracağız. O halde karşılaştıralım:

98, 55'ten ne oranda büyüktür? Cevap %78,18. Benim belirttiğim orana çok yakın değil mi? Kaldı ki bu oran, oyunlarda yer yer ayarları kapatan, AA'yı kapatan bazı oyunları hesaba katmayan ve bu sayede kartlar arasındaki farkı çok yüksek göstermeyen TPU'dan alınmıştır. Yani aradaki farkın %80 olmasına şaşılacak bir şey yok. Asıl şaşılacak şey, burada bunun olmadığının iddia ediliyor olması. Ortada olan bir şeyden bahsediyoruz sonuçta.

Tekrar yukarıdaki şekliyle açıklıyorum:

HD 7950: 100x ise

HD 7970: 120x

HD 7970 GE: 130x

R9 290: 165x

R9 290X: 170x-175x

GTX 970: 180x

Eğer HD 7950'den kasıt, üzerinden iki defa OC geçmiş 280 ise, onu ayrıca konuşmak lazım. Ama düz HD 7950'den bahsediyorsak, sonuç budur. Yok ben inanmam derseniz, son 2,5 yıldaki incelemeleri bir gözden geçirin tekrar derim.

şimdi bu durumda benim size madalya takasım geldi.gösterdiğiniz tabloda biri 98 fps almış öteki 55 fps almış değil ki niye oranlıyorsunuz o tablo oran üzerine zaten 98 iken 55 ise 98-55=%43 fark var demektir matematiğinizi seveyim.

Bunu ciddi mi yazdın?

@M@U

7850 bizim 670'leri az tokatlamadıydı

ciddi mi derken adam %98 ile %55 arasında %80 fark var diyor bu durumda %100 ile %20 arasında yüzde kaç fark var bunun hesabına göre %100'den fazla.

Hacı abicim, orada bir rakamın %98'i ve %55'i olarak bakacaksın. 55 ile 98 arasında %78,1 fark var. Yani 55'in %78,1'i(43) kadar fark.

Nitekim, çizelgedeki uzunluklara da bakınca, 2 kata yakın fark görülebiliyor:

https://store.donanimhaber.com/55/3b/a3/553BA3525807CF154EE58DDDC8FC07BE.gif

1,781 katı. 1.43 değil.

%100----70 fps
    %50-----35 fps

neye %100 dediklerini bilmiyoruz ama diyelim 70 fps olsun.yukarıdaki tabloda bir yanlışlık var mı böyle yazmaları lazım değil mi?baktığın zaman 35 70 iki kat fark var biri sorsa deriz ki %100 fark var.bu yanlış aslında %200 fark var.ikisi arasında %100 fark var dersen tabloya birine %100 ötekine sıfır yazması lazım.bu durumda ikisinin arasında yüzde %50 fark var.lakin ben o teste itimat ediyorum demedim 2 sene önceki kartlarla 800 mhz ondan düşük dedim en başta.7950 oc edilirse %71 olan ki o da ne kadar doğrudur yine iki senelik sürücülerle ama 7970 ghz edition ayarına geliyor bunu da dedim.970 istediği kadar oc olsun bir yere gitmiyor.yani hangi yüzde hesabıyla bakarsak bakalım %100 fark yok 7950 ile 970 arasında yani sizin tabirle biri 35 alırken öteki 70 almıyor gerçekte hadi crysis hariç diyelim ama o tablodan gidersek senin %50'in bana göre %100 yapıyor dersin ona bir şey demem ama matematiği katletmeyin haklı çıkacaz diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: whodagang

Sayın Forum Üyeleri,

Hali Hazırda Kullandığım Sistem :

i5 4670k cpu
    Msi z87 GD 65 board
    Corsair 4x2 1800 Mhz Ram
    Msi 7950 gpu.

Bu parçalar içerisinden 7950 >> GTX 970 upgrade'i nasıl olur sizce ?
    Darboğaz konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.

W.O.D ek paketinde tekrar pve yapabilirim TBC'den bu yana :) Raidlerde Ultra grafikler açık olarak 60 fps altına düşmemek istiyorum. Malum W.O.W da uzun bir aradan sonra yeni grafikler vs geldi.

Yardımlarınız ve yorumlarını rica eder,

bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

amd fx8350 +7950 sonra amd fx8350 +7970 sonra amd fx8350 +msı 280x

şimdi intel i7 4790k + gtx970 ama yaklaşık 3 aydır denemediğim model kalmadı gtx970 sıkıntı var

şimdi evde ekran kartsız oturuyorum

msı 280x her oyunu ultrada açıyordu

sen bilirsin kardeşim

• O hesabı nasıl yaptın cok merak ediyorum descartes mezarında ters döndü yeminle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: prototype1903

O hesabı nasıl yaptın cok merak ediyorum descartes mezarında ters döndü yeminle

doğrusunu yap da biz de öğrenelim.o sitedeki hesap gösterdiğim şekilde farklı nasıl yapacaksın merak ettim.
  • vay arkadaş, merak edip konuya girdim, ne heyecanlı tartışıyorsunuz öyle :D
  • Şimdi bende bf4 en son ayarlarda 1080p çözünürlükte 40 - 60 fps oluyor(hd7870). Multiplayer oynayabilseydim kaç fps alırdı sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Şimdi bende bf4 en son ayarlarda 1080p çözünürlükte 40 - 60 fps oluyor(hd7870). Multiplayer oynayabilseydim kaç fps alırdı sizce?

oncelikle matematiginizden de yuzdenizden de baslayacam dalacam bundan sonra bu olayi uzatanlara soylemis olayim.

simdi hocam bf3 gibi degil bf4 yani bf3'te single'da ultra dayayip oynuyordun aa ne guzel bir de multi oynanayayim diyince cakilip kaliyordu kart ama bf4'te single zaten zorluyor multiye girince bf3 etkisi yapmiyor.girdigin haritaya gore degisir 64 kisilik haritalar normal surumde pek yok ozel haritalarda var onlar da premium istiyor ve pek dolu olmuyor bf3 gibi.32 kiside oynadigini dusunursek ping mevzusu var ama yine de cok abarti bir kaybin olmaz ve multide genelde insanlar ayar kisar 4xaa acayim mi diye chatta sordum delirdi millet hayir acma filan diye.o yuzden multide takilmadan oynadiktan sonra ayar cok onemli degil biraz kisarsin en kotu yine oynanabilir ama dx11'de duzgun oynaniyor mantle giciklik yapiyor oyundan atiyor ve windows 7 ile 8.1 arasinda gpu kullanimi arasinda cok fark var 8.1'de %97-98 oluyor win7'de mumkun degil bu kadar olmuyor.

• gtx 970 şuan için 7950 den yaklaşık %30 daha hızlı ve yeni jenerasyon bir kart sürücü optimizasyonlarıyla fark %35 civarı olur ha değer mi dersen 1080p için gereksiz bir upgrade.
  • Peki arkadaşlar 660 ti dan geçmeye degermi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir_74

Peki arkadaşlar 660 ti dan geçmeye degermi

imzandaki işlemciyi kullanıyorsan tabii ki değer 970 güzel kart şu coil whine sorunu da olmasa alınmayacak kart değil.sorduğun elindeki kartın sana yetip yetmediği ile alakalı bir durum.kimi der ki fazla oyun oynamam kimi der her oyunu son ayar oynarım ama genel olarak değer fark görürsün.
  • quote:

quote:

imzandaki işlemciyi kullanıyorsan tabii ki değer 970 güzel kart şu coil whine sorunu da olmasa alınmayacak kart değil.sorduğun elindeki kartın sana yetip yetmediği ile alakalı bir durum.kimi der ki fazla oyun oynamam kimi der her oyunu son ayar oynarım ama genel olarak değer fark görürsün.

Evet imzadaki işlemciyi kullanıyorum. aslında biraz daha bekleyecem en azından gta v kadar.
  • quote:

quote:

quote:

Evet imzadaki işlemciyi kullanıyorum. aslında biraz daha bekleyecem en azından gta v kadar.

27 ocakta çıkacak diye biliyorum.amd'nin şubatta çıkacak kartını da bekle madem öyle bakarsın güzel mi diye ama nvidia alacağım dersen belki yeni revizyon yapabilirler şu ses mevzusunu duymuşsundur ya da amd'ye cevap olarak indirim yapabilirler yani karlı çıkarsın şubat sonu gibi beklersen ama oyunu alıp bir ay kart mı bekleyecem dersen bence elindeki kart oynatır o oyunu bu sefer çok özürlü bir oyun çıkmasını beklemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

27 ocakta çıkacak diye biliyorum.amd'nin şubatta çıkacak kartını da bekle madem öyle bakarsın güzel mi diye ama nvidia alacağım dersen belki yeni revizyon yapabilirler şu ses mevzusunu duymuşsundur ya da amd'ye cevap olarak indirim yapabilirler yani karlı çıkarsın şubat sonu gibi beklersen ama oyunu alıp bir ay kart mı bekleyecem dersen bence elindeki kart oynatır o oyunu bu sefer çok özürlü bir oyun çıkmasını beklemiyorum.

Beklenir bence hemde ekran kartın fiyatı da düşüşe geçer

• quote:

quote:

doğrusunu yap da biz de öğrenelim.o sitedeki hesap gösterdiğim şekilde farklı nasıl yapacaksın merak ettim.

100%---->35
    x -------->70

Ters orantıdan x=7000/35 x=200 çıkar yanı HD 7950=%100 kabul edersen GTX 970=%200 olur aradaki fark %100 olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prototype1903 -- 25 Kasım 2014; 19:16:39 >
  • Bu coil whine sorunu önceleri sadece sapphire ve powercolor da vardı şimdilerde nerdeyse tüm markalarda rastlanır oldu hayra alamet değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 26 Kasım 2014; 9:59:06 >
  • quote:

quote:

quote:

100%---->35
    x -------->70

Ters orantıdan x=7000/35 x=200 çıkar yanı HD 7950=%100 kabul edersen GTX 970=%200 olur aradaki fark %100 olur.

genc araya giriyorum kusura bakma ama ters yapiyorsun.

%200 70
    %100 35

970 70 fps almis tamam mi 7950 de 35 almis 70'in %'de kaci? yani %100 70 ise %50 35 olur 35'i 100 alirsan tabi senin yaptigin gibi olur ama o sitedeki grafik 970 baz alinarak(100) yapilmis guya.35'i yuz almayacaksin %100 denen fps'nin ya da ortalama midir artik kac oldugu belli degil o site salak tamam?hic uzatmayin bosuna ikiniz de varsayimdan gidiyorsunuz.

hem benim %50 anlayisim biri 50 aliyorsa oteki 75 alir yani delinin biri atti tasi ortaya %100 diye 40 kisi ugrasip da cikaramadiniz ya helal olsun.

• Bak birader kaba tabirle anlatayım işin matematiğini anlamadınız.Şimdi hd 7950 35 fps veriyor varsayıyoruz.2 Tane hd 7950 70 fps veriyor varsayalım.1 Tane gtx 970 te 70 fps veriyor olsun yani bu hesaba göre 2 tane hd 7950 bir tane gtx 970 eder.bu işin matematiğide yüzde hesaplamalarda 100 baz alınır senin dediğine göre 50 yi baz almam gerekicekti.
    Tersten gideyim senin hesabına göre %100 gtx 970 olsun hd 7950 %50 olur.Yani 2 katı olur gene ama 2 si arasındaki fark %50 değil %100 olur.Zaten söylemişin sonundada %50 olması için 50 fps veya biraz daha az alması gerekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prototype1903 -- 25 Kasım 2014; 22:08:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

gtx 970 şuan için 7950 den yaklaşık %30 daha hızlı ve yeni jenerasyon bir kart sürücü optimizasyonlarıyla fark %35 civarı olur...

• quote:

quote:

quote:

100%---->35
    x -------->70

mesaj okumadan muhaha çekeceğine bir zahmet oku ne demişim?o değerleri salladım kafadan farkındasın değil mi?

neye %100 dediklerini bilmiyoruz ama diyelim 70 fps olsun.yukarıdaki tabloda bir yanlışlık var mı böyle yazmaları lazım değil mi?baktığın zaman 35 70 iki kat fark var biri sorsa deriz ki %100 fark var.bu yanlış aslında %200 fark var.ikisi arasında %100 fark var dersen tabloya birine %100 ötekine sıfır yazması lazım.bu durumda ikisinin arasında yüzde %50 fark var.lakin ben o teste itimat ediyorum demedim 2 sene önceki kartlarla 800 mhz ondan düşük dedim en başta.7950 oc edilirse %71 olan ki o da ne kadar doğrudur yine iki senelik sürücülerle ama 7970 ghz edition ayarına geliyor bunu da dedim.970 istediği kadar oc olsun bir yere gitmiyor.yani hangi yüzde hesabıyla bakarsak bakalım %100 fark yok 7950 ile 970 arasında yani sizin tabirle biri 35 alırken öteki 70 almıyor gerçekte hadi crysis hariç diyelim ama o tablodan gidersek senin %50'in bana göre %100 yapıyor dersin ona bir şey demem ama matematiği katletmeyin haklı çıkacaz diye.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.