Şimdi Ara

Msi 970a-g46 bios güncelleme sonrası işlemci sıcaklık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta belirttiğim anakartı 2 aydır kullanıyorum. Hiçbir bios güncellemesi yapmamıştım taki düne kadar. Güncellemeden önce işlemci boşta sıcaklığı 24 derece idi. Güncellemeden sonra 37-38 derecelerde boştayken.
    Yükte ise yine benzer sonuçlar. Güncelleme öncesi 36 dereceyi geçmeyen işlemci güncellemeden sonra 46 dan aşşağı inmiyor.
    İşlemcim fx 6300
    Soğutucum xigmatek kule tipi. (modelini hatırlamadım 60 liralık olan)
    Kasa Haf 912 advanced. (önce 20 üstte 20 yan kapakta 14 egzos 12 cm fan var)

Bu artışın sebebi ne olabilir. Benim eski değerlerim mi yanlıştı yoksa ? Bir fikri olan paylaşırsa sevinirim.
    Ayrıca eski biosa dönme şansım var mıdır nasıl yapılır ?

• ölçümü hangi programla yaptınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stalker83

ölçümü hangi programla yaptınız?
    aida64 extreme ve speed fan.
    güncellemeden önce ve sonra kullandığım programlar bunlar.
    hatta az önce termal macunu yeniledim sonuç değişmedi.
    benim işlemcim 10 derece birden nasıl ısınmaya başladı :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanirmak

aida64 extreme ve speed fan.
    güncellemeden önce ve sonra kullandığım programlar bunlar.
    hatta az önce termal macunu yeniledim sonuç değişmedi.
    benim işlemcim 10 derece birden nasıl ısınmaya başladı :S

Alıntıları Göster
    ya size şöyle söyleyeyim.

4-5 tane program vardı bi ara

hwmonitör, aida64, msı control center, amd overdrive (yanlış hatrılamıyosam) birde ismini unuttum

hepsi birbirinden farklı ve uçuk şeyler gösteriyor. biri birini yakın tutmuyor..

bende elimle kontol yaptım yani hiç sıcak değildi.

bende son güncelleme var ama bi fark oluşmadı yani.

yani hangi program %100 verir inanın bilmiyorum

herhalde daha prof bişiler lazım gerçek sıcaklık testi için donanım v.s

ama elle bi bakın yani az çok tahmin edersiniz yani belki bi program sizin tahmininize yakındır mutlaka

bende en iyi tahmini msı control center veriyor.

• quote:

hwmonitör, aida64, msı control center, amd overdrive (yanlış hatrılamıyosam) birde ismini unuttum

hepsi birbirinden farklı ve uçuk şeyler gösteriyor. biri birini yakın tutmuyor..

ama elle bi bakın yani az çok tahmin edersiniz yani belki bi program sizin tahmininize yakındır mutlaka

Alıntıları Göster
    bios tan , cool & quiet ve c1e nin açık mı kapalı mı olduğunu kontrol edin ; açıksa disabled yapıp save edin .

• quote:

bende bütün programlar aynı sonucu veriyordu. Control center da dahil.
    Az önce 2.4 olan biosu 2.3 e sonra 2.2 ye downgrade yaptım değişen birşey yok.
    1.11 sürümüne geri dönmek istiyorum ama o biraz meşakatli olduğu için uğraşmadım.

quote:

Orijinalden alıntı: cats.in.the.cradle

bios tan , cool & quiet ve c1e nin açık mı kapalı mı olduğunu kontrol edin ; açıksa disabled yapıp save edin .

hepsi disable :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanirmak -- 28 Mayıs 2013; 23:47:14 >

• quote:

bu dediğiniz tam olarak ne işe yarıyor? yani sıcaklık azaltma konusunda?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benzer sistemi olanlar boşta sıcaklık değerlerini verebilir mi acaba?
    mis 970a g46
    fx 6300
    haf 912 advanced kasa
    XIGMATEK GAIA işlemci soğutucu.

• quote:

Arkadaşlar benzer sistemi olanlar boşta sıcaklık değerlerini verebilir mi acaba?
    mis 970a g46
    fx 6300
    haf 912 advanced kasa

Alıntıları Göster
    Arkadaslar bu anakartdan bende var ondekı usb3 gırısı calısmıyor muhtemelen baglı degıl acaba bu anakartın on panel baglantısı nasıl yapılıyor yardımcı olabılır mısnız
  • Anakartta usb 3.0 19 pin baglantisi yok o yuzden takamazsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

işlemci boşta iken çarpanı ve voltajı düşürüyor,işlemci böylece düşük ısılarda çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

quote:

işlemci boşta iken çarpanı ve voltajı düşürüyor,işlemci böylece düşük ısılarda çalışıyor.

teşekkür ederim bende açık 2 side

acaba kapatsammı yoksa sıcaklık sorunu varsa mı yapılmalı?

bende masaüstünde 1400mhz de çalışıyor uygulamaya göre kademeli olarak artıyor

yani bu iyi değilmi?

• quote:

mis 970a g46
    fx 6300
    haf 912 advanced kasa

Aynı sorun bende de oldu.Yeni bios sürümünde açılışta yavaş boot etme sorunu çözüldü.oldukça hızlı boot ediyor.fakat bu sefer de sıcaklık yükseldi.

İşlemci fx8150
    Msi 970a-g46
    coolermaster rc-690
    Sunbem core contact freezer
    sapphire hd6870

1.11 bios sürümünde işlemci sıcaklığı 4.2ghz'de 38 dereceydi.sadece biosu 2.4 sürümüne güncelledim.win8 kurdum.sıcaklık aida 64 sürümünde 50 derece, msi control Center'da ise 56 derece boşta. tekrar win7 kurup öyle deneyecem ama değişen bir şey olmayacak muhtemelen.bir de daha önce aux sıcaklığını görebiliyordum aida 64'te.bios güncelledikten sonra kayboldu.

• orhanirmak kullanıcısına yanıt
    Acaba güncelleme sonrası varsayılan işlemci voltaj değeri artmış olabilir mi?

Eğer daha önceki voltaj değerlerini biliyorsanız bir karşılaştırma yapın. Eğer bilmiyorsanız voltajı biraz indirmeyi deneyebilirsiniz. Prime95 çalışırken işlemcinin voltaj değerini CPU-z programıyla okuyun. Garanti olması açısından aynı anda Aida 64'den de bakabilirsiniz. Daha sonra BIOS'a gidin ve işlemci voltajını (BIOS'da Overclock bölümünde CPU Voltage yazması lazım.) okuduğunuz değerin biraz altına çekin. 0,05 volt ve hatta 0,025 volt adımlarla aşağı doğru ilerleyin. Voltajı her düşürdüğünüzde sistemin kararlılığını test etmek için 15 dk ile 30 dk arasında bir süre Prime 95 çalıştırın. Eğer Prime 95 sonucunda mavi ekran alırsanız veya işlemcinin çekirdeklerinden biri veya birkaçı çalışmayı durdursa voltajı bir yukarı kademeye çekin. Yani hata olmadığı sürece yavaş yavaş aşağı doğru ineceksiniz. Hata olduğu zaman ise hatasız çalıştığı en düşük voltaja geri yükselteceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Acaba güncelleme sonrası varsayılan işlemci voltaj değeri artmış olabilir mi?

Eğer daha önceki voltaj değerlerini biliyorsanız bir karşılaştırma yapın. Eğer bilmiyorsanız voltajı biraz indirmeyi deneyebilirsiniz. Prime95 çalışırken işlemcinin voltaj değerini CPU-z programıyla okuyun. Garanti olması açısından aynı anda Aida 64'den de bakabilirsiniz. Daha sonra BIOS'a gidin ve işlemci voltajını (BIOS'da Overclock bölümünde CPU Voltage yazması lazım.) okuduğunuz değerin biraz altına çekin. 0,05 volt ve hatta 0,025 volt adımlarla aşağı doğru ilerleyin. Voltajı her düşürdüğünüzde sistemin kararlılığını test etmek için 15 dk ile 30 dk arasında bir süre Prime 95 çalıştırın. Eğer Prime 95 sonucunda mavi ekran alırsanız veya işlemcinin çekirdeklerinden biri veya birkaçı çalışmayı durdursa voltajı bir yukarı kademeye çekin. Yani hata olmadığı sürece yavaş yavaş aşağı doğru ineceksiniz. Hata olduğu zaman ise hatasız çalıştığı en düşük voltaja geri yükselteceksiniz.
    Fx6300 işlemci ve 970a-g46 anakart var ; stock fan sesinden rahatsız oldum dün gece değiştirdim cpu temp. diye program ile bakıyordum boşta 25-30 arası yükte 41-55 arası bir yerde idi stock fan ile.

THERMALTAKE CONTAC30 ile boşta 13 - 17 arasına düştü yükte bakmadım fanın dönüş hızı fazla geldi ayarlamak icin biosa girdiğimde cpu ısısı 35 dereceleri gösteriyordu şaşırdım.

Fanın dönüş hızını %50 azalttım boşta 17-25 lere yükseldi yükte 35 lerde bios ta mı kullandığım programda mı bir sıkıntı var anlamadım. eve geçince bende bir kontrol edeceğim bir sıkıntı var ama ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B1RBaBaHiNDi -- 10 Haziran 2013; 13:13:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: B1RBaBaHiNDi

Fx6300 işlemci ve 970a-g46 anakart var ; stock fan sesinden rahatsız oldum dün gece değiştirdim cpu temp. diye program ile bakıyordum boşta 25-30 arası yükte 41-55 arası bir yerde idi stock fan ile.

THERMALTAKE CONTAC30 ile boşta 13 - 17 arasına düştü yükte bakmadım fanın dönüş hızı fazla geldi ayarlamak icin biosa girdiğimde cpu ısısı 35 dereceleri gösteriyordu şaşırdım.

Fanın dönüş hızını %50 azalttım boşta 17-25 lere yükseldi yükte 35 lerde bios ta mı kullandığım programda mı bir sıkıntı var anlamadım. eve geçince bende bir kontrol edeceğim bir sıkıntı var ama ne

bios ile aida64 birbirinden farklı sonuçlar gösteriyorlar.aralarında en az 8-10 derece bi fark oynuyor bende....

• quote:

Orijinalden alıntı: uzmanbiyolog

quote:

bios ile aida64 birbirinden farklı sonuçlar gösteriyorlar.aralarında en az 8-10 derece bi fark oynuyor bende....

peki hangi sonucu baz almak doğru ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uzmanbiyolog

quote:

peki hangi sonucu baz almak doğru ?

Alıntıları Göster
    bana kalırsa ikisi de yanlış.ör: şu anda 48 derece gösteriyor aida64.fakat daha önceki deneyimlerimden işlemcinin 30-35 gibi bi sıcaklık değerinde olması lazım.Soğutucuya elimle dokunduğumda fazla sıcak değil.algılayıcı yanlış değerler veriyor bence.Msi click bios ise 55 derece gösteriyor.

• msi 970a g46
    phenom II X 4 965be
    asus hd7750
    8gb corsair 4X4 ram 1600 mhz
    noctua NH-L12 soğutucu

boşta 27-33C yukde 55-58C

Ama benim kasa berbat bunuda belirteyim, CM RC360 elite küçük bir kasa hava sürkülasyonu çok iyi değil, noctua kalitesini gösterdi diyebilirim çünü 965 be cidden çok ısınan bir işlemci..

Sadece şöyle bir sorun tespit ettim BIOS a girdiğinizde beklediğiniz müddetçe işlemci sıcaklığı artıyor ve 62 C gösteriyor soğutucunuz ne olursa olsun fArketmiyor bunu çözemedim daha doğrusu çözmek için sebebini araştırmaya fırsat bulamadım ama hiç hoş değil bu olay...

Genel olarak anakart çok başarılı şimdiye kadar beni üzmedi performans olarak yani bugün olsa yine alırdım diyebiliyorum, şu bios daki sıcaklık olayını da bi netliğe kavuşturayım yeter bana

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

msi 970a g46
    phenom II X 4 965be
    asus hd7750
    8gb corsair 4X4 ram 1600 mhz
    noctua NH-L12 soğutucu

boşta 27-33C yukde 55-58C

Ama benim kasa berbat bunuda belirteyim, CM RC360 elite küçük bir kasa hava sürkülasyonu çok iyi değil, noctua kalitesini gösterdi diyebilirim çünü 965 be cidden çok ısınan bir işlemci..

Sadece şöyle bir sorun tespit ettim BIOS a girdiğinizde beklediğiniz müddetçe işlemci sıcaklığı artıyor ve 62 C gösteriyor soğutucunuz ne olursa olsun fArketmiyor bunu çözemedim daha doğrusu çözmek için sebebini araştırmaya fırsat bulamadım ama hiç hoş değil bu olay...

Genel olarak anakart çok başarılı şimdiye kadar beni üzmedi performans olarak yani bugün olsa yine alırdım diyebiliyorum, şu bios daki sıcaklık olayını da bi netliğe kavuşturayım yeter bana
    vrm soğutucusunun sıcaklığı ne alemde? elinle dokunduğun zaman çok ısınıyor mu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.