Şimdi Ara

MSI aldım ama aklım ASUS da kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar gıttım 900 ytl ye bir MSI aldım, fakat aldıktan sonra ASUS u gordum, ambalajını acmadım halen fakat sizlere soruyorum; ASUS 120 gb harddısk, ekranı 14.1, fiyatı 1.015,44 YTL....benım aldıgım MSI 160 gb harddısk, ekranı 15.4, fiyatı 899,22 YTL....dıger herseylerı aynı, şimdi kafamı karıstıran şu, ASUS bılındık bır marka, MSI ise ona göre daha az bılınen bır marka -ya da ben bılmıyorum- 100 ytl daha fazla vereyım daha dusuk ozellıklerde ASUS' u alayım mı, teşekkurler.........

• Asus'un ve MSI'ın hangi modelleri olduğunu yazarsan daha çok yardımcı olabiliriz.

• Kesinlikle iyi bir seçim.Ben P300D-10V alacam ama bütçem düşük olsaydı ilk vr601 düşünürdüm.

Ama bir sorun var.Neden fiyat araştırması yapmadan direkt 900 bayılıyorsun ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Labirent -- 20 Mayıs 2008; 1:12:03 >
  • Labirent dogru dıyorsun....olay şoyle oldu, annem ıle bılgısayar almak ıcın buyuk bır fırmaya gıttık, benım amacım arastırmaktı once notebooklara baktım, fırma yetkılısı 50 ytl hedıye cekı verıyoruz dedı, ben de "arastırmam lazım" dedım, sonra annem elektrık supurgesı bakıyordu, almaya karar verdı ben de suprız yapayım dedım o an karar verdım notebooku aldım, supurgeden 50 ytl dustuler, sonra eve geldım netten arastırdım, haklısın bılıncsızce davrandım...en azından kutuyu acmadım halen...degıstırme sansım var....cunku uzerınde stıcker yapıstırmıslar o stıckerı yırtmadıgın surece degıstırıyorlarmıs...
  • seninki daha iyi dostum boşver. asus ile msi arasında kalite farkı yok.
  • http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=314&pid=3610 (Burada taksitle 805 ytl,banka havalesi ile 765 ytl)

Senin ili bilmiyorum ama exa'nın merkezi İstanbul Çamlıca'da

Oraya gidip parayı tiko verirsen 750'ye de bağlama ihtimalin var ama bunu telefonla önceden sor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Labirent -- 20 Mayıs 2008; 0:58:50 >
  • Labirent arastırdıgın ıcın tesekkurler ben Ankara' da yasıyorum fakat İstanbul' a gelıp gıdıyordum, ben bilinçsiz bir şekilde hareket ettim, Teknosa' dan aldım, iade etme şansım artık yok fakat degıstırme sansım var, sanırım MSI yı kullanacagım, 100 ytl fazla para verıp daha dusuk sıstem almak mantıklı olmayabılır, gerçi arkasında ASUS var ama ne yapalım bu seferlık boyle olsun....
  • quote:

Orjinalden alıntı: fggdfgdgd

Labirent arastırdıgın ıcın tesekkurler ben Ankara' da yasıyorum fakat İstanbul' a gelıp gıdıyordum, ben bilinçsiz bir şekilde hareket ettim, Teknosa' dan aldım, iade etme şansım artık yok fakat degıstırme sansım var, sanırım MSI yı kullanacagım, 100 ytl fazla para verıp daha dusuk sıstem almak mantıklı olmayabılır, gerçi arkasında ASUS var ama ne yapalım bu seferlık boyle olsun....

Arkadaşim bence yazdığın model asustan daha iyi.Hem asusun ucuz pc leri hiçte o kadar kalıteli değil bence
  • Benim dusuncem Asus'un uygun fiyatli modellerinde kalite cok cok iyi degil,fiyat/performans orani dusuk ama ust modelleri hatta bazi ozel modelleri cok kaliteli uretiyor.
    MSI ise daha cok uygun fiyatli modellere yonelip, fiyat/performans orani yuksek olacak sekilde cihazlar uretiyor.

Linkteki cihazlara bakinca Asus'un sistem ozellikleri MSI'dan geri ama bunun disinda ne artisi var? Bildigim kadari ile servisleri cok farkli degil ikisininde.
    Bu yuzden ikisi arasinda MSI tavsiye ederim.
  • msi daha iyi senin aldigin
  • amacım aklını karıştırmak değil ama eğer iade edip 1082 ytl verebiliyorsan

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3258 modelini tavsiye ederim.
  • asusta aklınız kalmasın, msi notebook piyasasında yeni de olsa özellikle pc-anakart sektöründe asustan daha eski ve onun kadar köklü bir firmadır. her ikisi de taiwan firması. asus daha iyi reklam yaptığı ve daha büyük bir ürün yelpazesi olduğu için msidan fazla tanınıyor.

yukarıdaki linklerdeki pclerin performans ve kalite açısından kayda değer farkları olmadığı gibi msiın sabit disk, ekran boyutu (bu kişiye göre değişir) ve fiyat gibi avantajları da var.
  • Hepınıze tesekkur ederım, ben MSI' nın paketını actım, yardımlarınız ıcın defalarca tesekkur....
  • hayırlı olsun.
    ben de 2007 eylülden bu yana s262 modelini kullanıyorum. msi gerçekten ucuza ve güzel laptoplar üretiyor. özellikle laptopların magnezyum ve aliminyum alaşımlı olması çok iyi. kullanılan materyal ısı iletkenliği yüksek olduğundan belki diğer laptoplara nazaran daha çok ısınıyor ama sıcaklığı yaydığı için perdormansı düşürmüyor. 1 hafta açık kaldığını bilirim. harddiskin sıcaklığı kullandığım modelde rahatsız ediyordu fakat wd yerine seagate in 250gb satasını takınca sorun çözüldü.
    asus a gelince gerçekten iyi ürünleri var fakat linkini verdiğiniz model 14,1" monitörlü bir model için ağır. msi da eşdeğer bir laptop 2,35 kg. 100 gr lık fark içinde monitörün biraz daha küçük olması olmamış.
  • Arkadaşlar tamam herşeyi çok güzel de ben neden klavyeye alışamadım, tuşlar küçücük, daha önce IBM kullanıyordum, çok rahattım şimdi shift' e bile basamıyorum arıyorum her seferinde, sağ tarafa rakamları koymasalarmış klavye daha da uzarmış....bende mi acayiplik var, zamanla alışır mıyım, acaba...
  • vr600 (benim kullandığım model) giriş seviyesi bir notebook idi. genelde ilk defa pcden notebooka geçenlerin rahat kullanması için numerik tuş takımı da bulunuyor. mesela ben de şimdi pavilion kullanıyorum ve ne yalan söyleyeyim o numerik tuş takımını bayağı arıyorum. eğer normal pc klavyesi kullandıysanız elbet bir süre sonra alışacaksınız, ama hiç ihtiyacım olmaz diyorsanız da yapılacak birşey yok, alırken notebookların içine olduğu kadar dışına (ağırlığına, klavye ergonomisine vs) de dikkat etmek gerekiyor.
  • zamanla alısırsın

msi iyi bir secim

quote:

Orjinalden alıntı: fggdfgdgd

Arkadaşlar tamam herşeyi çok güzel de ben neden klavyeye alışamadım, tuşlar küçücük, daha önce IBM kullanıyordum, çok rahattım şimdi shift' e bile basamıyorum arıyorum her seferinde, sağ tarafa rakamları koymasalarmış klavye daha da uzarmış....bende mi acayiplik var, zamanla alışır mıyım, acaba...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.