Şimdi Ara

MSI anakart kopan SMD parça sorun oluşturur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartın en sol kısmında, ses yongasinin çevresi oluyor sanırım. Fotoğrafta işaretledigim küçük 1 tane smd kopmuş. Anakartı en son servise verdiğimde çalışıyor diyerek geri gönderdiler bütün testleri yapmışlar. Sorun şu ki bu parça olmadan da sistem sorunsuz çalışmaya devam eder mi? İlerde bir sorun oluşturur mu ve parçanın oradaki görevi nedir?

MSI anakart kopan SMD parça sorun oluşturur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnternetten aynı markanın ana kartının resmine bak bakalım onuda elektronikçi birisine göster o sana o parçanın ne kadar önemli olup olmadığını söyler zaten

• Rez. Merak ettim.

• smd nın + ve - kutuplarını kaplıyacak sekılde 0.9 kalem ucu koyun. tam ortasından 1 damla japon zamkı ıle sabıtleyın.

• Anakart çalıştı bu arada sıkıntı yok ancak çok kritik bir parça ise bir şekilde taktirabilirim

• Kopan komponent bir sinyalin gnd'ye bağlanan kısmında olsaydı çok sorun olmayabilir derdim. Ancak orada kopan (muhtemelen ferrit bead) komponent ilgili entregrenin çıkışına seri bağlı. Bu durumda bir şeyler mutlaka etkilenmiş olmalı. Sadece siz bu fonksiyonu henüz kullanmadığınız için farkında olmamış olabilirsiniz.

• Ses kısmının orada olduğu için ben belki ses ile ilgili bir parçadır diye sesi falan her şeyi denedim bir sorun olmadı ama ileride ne olur bilemem tabi. Teşekkürler. Bu arada yukarıdaki arkadaşın dediği kalem ucu olayı tam olarak nasıl oluyor detaylı anlatma şansınız var mı? Olacaksa öyle yapayım bari.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.