Şimdi Ara

MSI B450M PRO-VDH MAX - Hepsiburada - 759TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fiyat bana iyi geldi ama yanlış mı düşünüyorum bilemedim. B550 ile pek önemsenecek fark yok. AM4 platformunda sistem kuracak kişiler için iyi bir alternatif gibi gözüktü. B450M S2H'dan çok da pahalı değil.

Intel 12. nesil isteyip de tamamen özelliksiz H610M anakartlara 1600 ve üstü fiyatlar vermek yerine bu anakart ve Ryzen 5 5600 ideal bir ikili gibi.

VRM Tier List'de D kategorisinde yer alıyor ve oveclocklu 5800X için bile ideal olduğu belirtilmiş.

Motherboard VRM Tier List v2 (currently AMD only) - CPUs, Motherboards, and Memory - Linus Tech Tips

4 adet ram slotu, 4 ram slotu, 6 tane USB 3.2 Gen1 ve 4 tane USB 2.0 girişi gibi artıları var.

5000 serisi için güncel bios ile geliyormuş.

-----

MSI B450M PRO-VDH MAX AM4 DDR4 3866(OC) 4xDIMM DVI HDMI VGA Fiyatı (hepsiburada.com)

• İşte ben kendi bilgim dahilinde o kadar şey yazdım, B550'nin neredeyse hiç getirisi olmadığını söyledim.

Siz de bilginiz varsa biraz katkı sağlayıp neden B550 alınması gerektiğini yazsanız keşke. Bu paraya bulunabiliyor dediğiniz kart MSI'ın B550M-A anakartı.

Bu B550 anakart vrm listesinde daha aşağıda yer alıyor, sadece 2 ram slotu var, vga-usb gibi birkaç giriş eksiği de var ama onlar çok önemli değil.

B550'nin artıları 3090TI ve onu besleyebilen bir işlemci kullanırsanız %2-3 daha fazla performans almanız ve M.2 girişinin pci-e 4.0 olması. Bunlara ihtiyaç duyacak kişi anakart fiyatını önemsemez ve B550 de almaz X570 falan bakar zaten. Üst seviye sistem kurup 700 liralık anakart alacak kişi yoktur herhalde. Gerçi kursa da vrm olarak daha iyi olan B450M Pro-VDH Max çok daha mantıklı.

Geri kalan her şeyde B450 ve B550 aynı. B550'nin future-proof olma durumu da yok sonuçta çünkü AM4 için başka işlemci çıkmayacak.

• Umarim sizi dinleyip alan olmamistir bu paraya b450 alinmaz hocam bu paraya b550 var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • b450 tomahawk max 2 satıldı bu fiyatlara hocam, kötü anakart değil ama ucuz da değil haberiniz olsun

• CaptainTsubasa483 kullanıcısına yanıt

İşte ben kendi bilgim dahilinde o kadar şey yazdım, B550'nin neredeyse hiç getirisi olmadığını söyledim.

Siz de bilginiz varsa biraz katkı sağlayıp neden B550 alınması gerektiğini yazsanız keşke. Bu paraya bulunabiliyor dediğiniz kart MSI'ın B550M-A anakartı.

Bu B550 anakart vrm listesinde daha aşağıda yer alıyor, sadece 2 ram slotu var, vga-usb gibi birkaç giriş eksiği de var ama onlar çok önemli değil.

B550'nin artıları 3090TI ve onu besleyebilen bir işlemci kullanırsanız %2-3 daha fazla performans almanız ve M.2 girişinin pci-e 4.0 olması. Bunlara ihtiyaç duyacak kişi anakart fiyatını önemsemez ve B550 de almaz X570 falan bakar zaten. Üst seviye sistem kurup 700 liralık anakart alacak kişi yoktur herhalde. Gerçi kursa da vrm olarak daha iyi olan B450M Pro-VDH Max çok daha mantıklı.

Geri kalan her şeyde B450 ve B550 aynı. B550'nin future-proof olma durumu da yok sonuçta çünkü AM4 için başka işlemci çıkmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhySoEvil -- 25 Nisan 2022; 17:38:37 >

• Hala idda ediyorsunuz hocam bunun max modeli vatanda 399 a satildi itopyada hala satiliyor olabilir. Pcie express 4.0 sizin icin cok kucuk bir gelisme olabilir ancak almisken 2 kat guclu ssd takabilecegi , satarken daha iyi fiyata satabilecegi biraz daha guncel donanimlar almak isteyebilir insanlar ve gayet mantiklidir bana gore. Kotu bir niyetle konuyu acmadiginizi biliyorum ama bu paralara ille b450 alinacaksa gaming gecesinde vs sik sik b450 tomahawk satiliyor, o alinabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • b550'nin hiçbir getirisi yok ne ya, millet pci exp 5.0'a geçti bu saaten sonra neden gidip pci exp 3 anakarta para versin. Ayrıca pci exp 4.0'a ihtiyac duyan biri neden b550 almasın x570 alsın onuda anlmadım bende hem pci exp 4 nvme, hemde vga var. Neden gidip ucuza 4.0 destekleyen b550 varken t b550'den hiçbir farkı olmayan ölü soket x570'e boşuna para vereyim.

Gidin bu fiyata B550M-A pro demiyorum ama daha 1 ay olmadı amazon MSI B550M PRO-VDH Wi-Fi'yi 1000 tl ye sattı.

Kısaca acelesi yoksa bu fiyatlara veya biraz daha koyarak daha iyi kampanyalar yakalayabilrisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Nisan 2022; 17:51:22 >
  • Bunun yerine 450 liraya b450m-s2h alır geçerim yani; bu anakart daha iyi olsa da aradaki fiyat farkına değmeyecek seviyede.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI B450M Pro Vdh Anakart
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CaptainTsubasa483 kullanıcısına yanıt

Hahahaha MSI B450M PRO-VDH MAX - Hepsiburada - 759TL 

• B450 kartlara bu paraları vermenin lüzumu yok. B450-S2H zaten 300-400 bandında yeterince uygun. Çoğu firma zaten elindeki b450 leri bitirmek için neredeyse bedavaya sattı.

Attığınız anakart düşük-orta sistem için alınır desek pahalı. Biraz orta-üst için alınır desek yine verilen parayı hakedecek kart değil. Daha iyileri alınabilir.

• 4x8 2x16 dan çok daha kötü, timingleri tutturmak daha zor üstüne ram kontrolcüsüne daha fazla yük bindiriyor.

32GB dual channel yapacak olan adamın direkt olarak 2x16GB alması gerekir.

@kunGFu (teşekkür)

https://forum.donanimhaber.com/ram-slot-kullanimina-gore-ram-mhz-leri-duser-mi--151331208

B serisi anakartlarda hatta %99.9 neredeyse tüm anakartlarda quad channel zaten yok (2-bank dual channel çoğunluğu).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 28 Nisan 2022; 15:42:5 >
  • HighDynamicRange kullanıcısına yanıt
    Aorus b450m var bende 8*4 crucial 3000mhz CL15 var

3783 mhz civari cl16 hepsi (eve geçince tam mhz bakarım.)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • daquied kullanıcısına yanıt

Az daha voltaj verip 4400 hatta 5 GHz bile yapılabilir o ramler (crucial ballistix büyük ihtimalle) 2 slot (dual channel) olsaydı. 4 slot(dual channel) da bu çok daha zor demek istediğim.

MSI B450M PRO-VDH MAX - Hepsiburada - 759TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 1 Haziran 2022; 12:0:33 >

• HighDynamicRange kullanıcısına yanıt
    Cl yükseldiği için yapmadım hocam. Denerim. 4400 5000 denemedim olmafı diyemem 3800 cl16 hedefimdi onu yaptım cl17 3933 dü sanırım öylede çalışıyordu ama cl değerini düşürdüm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.