Şimdi Ara

MSI'DAN UZAK DURMANIZ İÇİN GEÇERLİ BİR SEBEP...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1990'lı yılların başında ilk bilgisayarına çok şükür sahip olabilmiş ve bu yılların ortalarından itibaren bilgisayar ekipmanlarını tanıyan, kendi bilgisayarını toplayan biriyim.

Bu günlerde dolar uçtuğu için fiyatları uçuk gözükse de hala piyasada dolar bazında makul sayılabilecek sistemler topluyorsak, bunun birinci sebebi bence AMD sonra da MSI'dır.

Ancak aradan yıllar geçip de son bilgisayarımı toplamaya karar verince MSI firmasından dehşet soğudum. Lütfen uzak durunuz kendilerinden.

25 Nisan tarihinde hepsiburadanın KDV kampanyası sebebiyle 6 parça sipariş ettim. Aşağıda dökümü mevcuttur;

1) MSI H110M PRO-D Anakart
    2) INtel G4560 işlemci
    3) Kingston HYPER X 16 GB ram - tek slot
    4) MSI GTX 1050 2GB Ekran Kartı
    5) Seagate 1 TB 7200 rpm harddisk
    6) Sandisk 120 GB SSD

Ürünler 2 gün içerisinde teslim edildi. Bir hevesle yaklaşık 5-6 yıl sonra tekrar toplamaya başladım. Hatta aradan biraz zaman geçti diye çok aşırı dikkatliydim. Yaklaşık 3-4 saat sonra kesinlikle monitöre görüntü gelmediğine ikna olmuş bir şekilde kalktım bizim buralarda bir bilgisayarcıya gittim. Adamda da 1151 pin işlemci olmadığı için sorunun ya işlemci ya da anakart olduğu noktaya kadar gelebildik.

O kadar safım ki, hepsiburadaya ürünlerin arızalı olduğunu söyleme gafletinde bulundum. Halbuki beğenmedim desem işim ertesi gün çözülecekti. işkence o andan sonra başladı... Yaklaşık olarak 1 ay kadar sonra anakarta kavuşabildim. Bana göre basit bir BIOS sorunuydu konu. Yine kurdum sistemi. Aynı şekilde hiçbir düzelme olmadan geri topladım. Bir kez daha bağır çağır ama nafile, bu sefer dediler ki MSI TÜrkiye'ye gönder. Meğer ilk sefer ARENA bilgisayara gitmiş ve hiç kontrol edilmeden geri tamir ettik diye yollamışlar. BIOS arızası giderildi diye de utanmadan yazmışlar.MSI'DAN UZAK DURMANIZ İÇİN GEÇERLİ BİR SEBEP... Bu sefer MSI Türkiye 3-5 gün sonra güç bela döndü, anakartın üretimsel pin hatası olduğunu ve pinleri düzelterek, test ederek göndereceklerini söylediler. Hatta bir sıkıntı olmasın diye işlemciyi takılı göndereceklerdi. Çok sevinmiştim...

Bugün ürünler geldi, büyük hevesle tekrar taktım, anaa yine görüntü yok!!! Bu sefer yalnız, gerçekten pinlerin bir tanesinde problem var ben bile görebiliyorum artık net olarak- Öncesinde çok dikkatli bakmıştım, böyle bir sıknıtı yoktu-. Bunun yanında bu sefer işlemcinin pinlere denk gelen kısmında çok hafif yanık gibi bir iz de mevcut.

Velhasıl, MSI TÜrkiye sizlere ömür, sağlam girenin ölüsü çıkar arkadaşlar. Hele ki hepsiburada ve MSI kombinasyonundan kesinlikle uzak durunuz. Hepsiburadadan paramı kurtarabilsem gidip 500TL'ye ASUS anakart alacağım. ASUS'un canını yiyeyim. Mediamarkt ve incehesap.com ile iyi bir kombinasyon olabilir.

Gerçek anlamda sinir hapları almaya başladım, 50-55 günlük bu çin işkencesinden nasıl kurutulacağım bilmiyorum. Sakın benim başıma gelmez demeyin, bir kez gelmesi yeterli olacaktır, emin olun.

• Anakartınız H110 çipesetli yani 6.Nesil skylake intel işlemciler için üretilmiş.İşlemciniz Kaby Lake yani 7.Nesil bir işlemci.

6.Nesil anakartlarda 7.Nesil işlemcileri çalıştırmak istiyorsanız, 6.Nesil bir işlemci takıp ardından Bios güncellemesi yapmalısınız.Bu işlemi yaptığınız zaman anakartınız bu işlemciyi destekleyecektir.

https://ark.intel.com/products/90590/Intel-H110-Chipset
    https://ark.intel.com/products/97143/Intel-Pentium-Processor-G4560-3M-Cache-3_50-GHz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bgrn7 -- 3 Haziran 2017; 17:47:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgilendirme için teşekkür ederim, ne var ki burada sıkıntı BIOS güncellemesinden daha fazlası gibi duruyor son durumda.

Aynı konuyu anakart kısmında da açmıştım ordan takip edebilirsiniz.

Saygılar,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.