Şimdi Ara

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
3
Favori
76.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım sen normal ısı değerinin ne olması gerektiğini biliyormusun ki malı bu kadar kötüleyip EX600 sahibi olan ve sorunsuz kullanan bizlerin moralini neden bozuyorsun.

Eğer normal ısı değerlerini biliyorduysan neden diğer açtığın konuda biz kullanıcılara soruyorsun, http://forum.donanimhaber.com/m_29844665/tm.htm amacın EX600'ü kötülemek mi? o kadar beğeniyorsan git diğer beğendiğini söylediğin markalardan al.

Isınıyor diyorsun, sanki duman mı çıkıyor. Bilgisayar bu ısı arttıkça fanın devir sayısıda artar ve ısıyı dengeler, diyelim ısı dahada arttı 80 derece oldu, 90 derece oldu, 100 derece oldu, o zamanda bilgisayar kendisini resetler.

Nasıl olsa malın garantili, hava deliklerinin kapanmamasına dikkat ederek zorlayabildiğin kadar zorla, korkma öyle, bozulursa nasıl olsa garantin var.

MSI-EX600 Core 2 Duo öyle hafife alma, ben aynı anda "VLC" ile bir filmi, Media playerle başka bir filmi, Nero ile başka bir filmi ve daha birçok uygulamayı birlikte çalıştırarak denedim, sende dene yanar diyemi korkuyorsun, korkma yanmaz, yukarıdada dediğim gibi bilgisayarın tötü sıkıştımı kendini resetler.

• Arkadaşım ben yaşadıklarımı yazıyorum buraya k.mızdan uydurmuyoruz herhalde diğer kullanıcıları bilgilendirmenin nesi kötü sen diyordunki yansın garantisi var servise götür ben neden bu kadar uğraşayımki söylermisin bana serviste beklemek istemiyorum belki.Hem araştır bakalım ex600 en çok hangi sorundan servise gidiyor birinci fan ses yapar tozlanır ve çok ısınır.Ben burada markayı kötülemek değil sadece paramın karşılığını tam alamadığımı iddia ediyorum o kadar.Sen de yardımcı olacaksan açtığım konuya yaz.Sıcaklık değerleri ile ilgili maaşallah kimse cevap vermemiş ne kadar güzel bir topic msi cilar
  • quote:

Orjinalden alıntı: sailor83

Arkadaşım ben yaşadıklarımı yazıyorum buraya k.mızdan uydurmuyoruz herhalde diğer kullanıcıları bilgilendirmenin nesi kötü sen diyordunki yansın garantisi var servise götür ben neden bu kadar uğraşayımki söylermisin bana serviste beklemek istemiyorum belki.Hem araştır bakalım ex600 en çok hangi sorundan servise gidiyor birinci fan ses yapar tozlanır ve çok ısınır.Ben burada markayı kötülemek değil sadece paramın karşılığını tam alamadığımı iddia ediyorum o kadar.Sen de yardımcı olacaksan açtığım konuya yaz.Sıcaklık değerleri ile ilgili maaşallah kimse cevap vermemiş ne kadar güzel bir topic msi cilar

Birincisi sen bizi bilgilendirmiyor, açtığın konuda bilgi istiyorsun.
    İkincisi bizde biliyoruz en çok fan problemi ile servise gittiğini ama senin iddia ettiğin, çok ısınma kaynaklı servise gittiğini pek fazla duymadım. belki 1-2 olmuş olabilir.

Ayrıca;
    Yazdığım mesajı iyi okusaydın yansın demediğimi, "yanar diyemi korkuyorsun, korkma yanmaz" ayrıca "Bilgisayar bu ısı arttıkça fanın devir sayısıda artar ve ısıyı dengeler, diyelim ısı dahada arttı 80 derece oldu, 90 derece oldu, 100 derece oldu, o zamanda bilgisayar kendisini resetler" dediğimi görürdün.

Sen konuyu 4 ayrı yere yazmış ve adres göstermişsin, birde kimse cevap vermemiş diye kızıyor ve topiği alaya alıyorsun. "ban" diyerek.

Buradaki cevap cevap değilmi, korkma diyoruz demekki değerler kullandığın uygulamalara göre değişiyor ve normal. daha ne istiyorsun.

Eğer kafaya takıyorsan 1 tane Zalman Notebook soğutucu alır kafaya takmazsın.

• Arkadaşlar ex600 sayfasını takip edenler benim problemleri biliyordur.
    kısaca özetleyelim
    ex600 ü servise yolladık herşey yolunda çok güzel geldi fakat bi baktım DVD multi yazıcı yerine combo yu kaktırmışlar göndermişler. görüştüm bizim hatamız dediler geri gönderdim.
    bugün 12. gün oluyor bu 12 gün zarfında belki 15 sefer telefon açmışımdır. Deseler bana dışarıdan parça bekliyoruz falan diye başım gözüm üstüne. bana dedikleri sıraya koyduk olacak edilecek filanda onda bunda derken 12 gün geçti kendi hatalarından dönen bilgisayarı sıraya koymuşlar. İnşallah yarın göndereceklermiş.
    Anko ya bu son olayda 5 üzerinden 1 kendimce resmen acaba comboyu yutarmı diye düşündüler diye geliyor. inşallah düşündüğüm gibi değildir.
    Siz siz olun alacağınız aletin özellikle laptopların öncelikleri satış sonrası hizmetlerini servislerini iyi araştırın ex600 fiyat performans olarak iyi ama malzeme kalitesi ve servis olarak benden hiçte iyi bi not almadı.00000

• quote:

Orjinalden alıntı: salihli7

Arkadaşlar ex600 sayfasını takip edenler benim problemleri biliyordur.
    kısaca özetleyelim
    ex600 ü servise yolladık herşey yolunda çok güzel geldi fakat bi baktım DVD multi yazıcı yerine combo yu kaktırmışlar göndermişler. görüştüm bizim hatamız dediler geri gönderdim.
    bugün 12. gün oluyor bu 12 gün zarfında belki 15 sefer telefon açmışımdır. Deseler bana dışarıdan parça bekliyoruz falan diye başım gözüm üstüne. bana dedikleri sıraya koyduk olacak edilecek filanda onda bunda derken 12 gün geçti kendi hatalarından dönen bilgisayarı sıraya koymuşlar. İnşallah yarın göndereceklermiş.
    Anko ya bu son olayda 5 üzerinden 1 kendimce resmen acaba comboyu yutarmı diye düşündüler diye geliyor. inşallah düşündüğüm gibi değildir.
    Siz siz olun alacağınız aletin özellikle laptopların öncelikleri satış sonrası hizmetlerini servislerini iyi araştırın ex600 fiyat performans olarak iyi ama malzeme kalitesi ve servis olarak benden hiçte iyi bi not almadı.00000

Arkadaşım, Benim yaşım 50, burada servis için yazdığım olumlu görüşleri para verseler yaptıramazlar.
    Başka bir mesajda da yazmıştım, Bu yaşıma kadar ne servisler gördüm, Arçelik, Beko, Bosch, Sony, Samsung, Auer vs. Kimisinin malı çok kaliteli servisin de iş yok, kimisinin servisi iyi ama mal kalitesiz, kimi servis ile yarım saat evvel yüz yüze görüştüğün aynı kişi, yarım saat sonra tekrar vardığın da buyurun neyiniz vardı diyor ve tekrar tekrar anlatıyorsun. telefonla olsa hadi anlarsın ilk telefonu açan başkası sonraki başkası olabilir.

Biz millet olarak yapı itibariyle çok aceleciyizdir, Pilavı pişene kadar bekler, soğuyana kadar bekleyemeyiz, hemen yemeye başlarız.

Bu arada, Sizin DVD sürücüsünü de bilerek Combo taktıklarını sanmıyorum, dikkatsizlik olmalı.

Ben şunu biliyorum en azından bizim servise sorunu ilettiğimiz zaman, haklılığını kanıtlamaya çalışan cev cev cev eden bir servis değil, gönderin yapalım diyorlar.

Biz bu malı alırken Servisin İstanbul da olduğunu bilerek aldık, neden? onlara 30 günlük yasal sürelerini kullanmalarına müsaade etmiyoruz.

Bir, İki arkadaş var sorun yaşamış ve sorunları giderilmiş, buna rağmen servisi kötülemek için fırsat kolluyorlar, kendilerini ilgilendirmeyen bir konuyu bile fırsat bilerek, bir başkasının yakınmasına çare sunacakken niye aldınız bu markayı almayın deyip duruyorlar.

Aldık arkadaşım, güzel olduğu için aldık, performansına göre ucuz olduğu için aldık. varmı diyeceğiniz.....

• Belki bu tartışmaya bir çare olmaz ancak ben ex600 ü ekim 2007 de aldım ilk laptopum ve inanım crysis ile bile kastım makinayı benim emektar destoptan çok daha dayanıklı.. Kullandığım her geçen gün ne kadar iyi etmişim de almışım diyorum. Bu da benim görüşüm... ancak, bu tür problemler her markada oluyor. Malesef bu biraz da şans.. servis de tabi... Benimle aynı zamanda başka makinalar alan tanıdıklarım akrabalarım oldu...bunlar 5 kişi.. inanın bu süre zarfında hepsi çeşitli sebeplerden dolayı servise gittiler ben hariç... Ve bu şahıslar ben bu markayı bu modeli aldığım için benimle dalga bile geçti.. ama en son dalga geçen ben oldum... Bu kişilerin servis problemleri de haman hemen aynı... o yüzden kısmet deyip geçmeli servisten en iyi hizmeti almayı denemli derim... sağlıcakla...

• Sayın nashiila

Anlaşılan siz benim yazımı iyice okumamışsınız.
    Anladığım kadarıyla çok ani kararlar alıp ani yazılar yazıyorsunuz.

1- Servisin kanuni süresinden bahsetmişsiniz. iyi güzel de benim laptop um arızalı değilki daha önceki gönderimde arızaları güzelce yapıldı. kendilerinden kaynaklanan hatadan dolayı ben kanuni sürede beklemek zorunda değilim resmen yanlış parça taktılar 2+2=4, lamı cimi yok

2- Siz aynı durumda bir işletmeci olsanız hatalı bir ürün taksanız müşteri şikayetçi olmasın bizden memnun olsun diye hatayı hemen ivedi bir şekilde düzeltirsiniz. (hassasiyetinizden o anlaşılıyor) Şayet ben öyle yaparım ki kendi müşterilerime de yapıyorum iş ahlakı bunu gerektirir.

3- Ben servisi 15 kere aramam da 30 kere belirttim kardeşim ben bu pc yi iş için kullanıyorum muhasebe tutuyorum bana acele lazım diye 14. günde geldi. önceki yazımda da belirttiğim gibi deseler parça tedariğinde sıkıntı var parça yok onu beklemek zorundayız diye bende esnafım esnafın halinden anlarım. Ama dedikleri sıraya koyduk çok pc var falan filan... oyalama herşeyi açık konuşmak lazım.

4- Diyelim ki biz hata yaptık yanlış ürün aldık veya ürünümüzden memnun kalmadık ne yani onu burda yazmayalım mı peki nerde yazacaz Allah aşkına yazı yazdığımız konu başlığına bakın ve insafa gelin (MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya) tabiki burda memnuniyetlerimizi ve memnunuyetsizliğimizi yazacağız. Forum bunun için var...

Son olarak elbette kimse msi gözü kapalı almadı inceledi kıyasladı bütçesine baktı aldı o yüzden

Burda HERKESİN diyeceği birşey varki burda ve yazıyor.
    BU yazım forumu ve forum mantığını anla(ya)mayanlara....

• Kardeş üstteki mesajım da ben sizin şahsınıza bir şey demiyorum ki, sadece yaş ve tecrübeye dayalı yorum yapıyorum. millet olarak aceleciyiz ve yasal süre 30 gün diye, yoksa sizin görüşlerinize saygı duyarım.

Benim üst mesajdaki;

"Bir, İki arkadaş var sorun yaşamış ve sorunları giderilmiş, buna rağmen servisi kötülemek için fırsat kolluyorlar, kendilerini ilgilendirmeyen bir konuyu bile fırsat bilerek, bir başkasının yakınmasına çare sunacakken niye aldınız bu markayı almayın deyip duruyorlar.

Aldık arkadaşım, güzel olduğu için aldık, performansına göre ucuz olduğu için aldık. varmı diyeceğiniz..... "

yazıyı dikkatle okursan, bu kısım sana değildi zaten. her fırsat da MSI ürünü almayın diyenlere.
  • Merhaba Arkadaşlar,

Yaklaşık 1 yıldır EX600 kullanıyorum. Fan Sesinden dolayı 2-4 ay önce servise gönderdim, yağlayıp temizleyip gönderdiler. Şu anda genel olarak memnunum. Fakat 1-2 aydır, neden olduğunu bir türlü çözemediğim bir problem var. Web Kamerasını bir türlü çalıştıramıyorum. Kurulum CD si ile driver ını yüklüyorum fakat yine makine web kamerasını görmüyor. Sürücüsü ile birlikte kurulan AveoCap programını çalıştırdığım zaman, donanım sürücüsü bulunamadı(türkçe anlamı) hata mesajı veriyor. P1 ile de düzelmiyor. Defalarca sürücüsünü kaldırıp yükledim, bana mısın demedi.

İnternette yaptığım araştırmada bir Toshiba laptopta buna benzer bir sorun yaşanmış, Hatanın microsoft kaynaklı olduğu ortaya çıkmış ve bunun için de güncelleştirme driverları verilmiş... Sorunun tamamiyle Vista'dan kaynaklı olduğu, sorunu düzeltmek için müşterinin Microsoft'tan hotfix talep etmesi gerektiği belirtiliyor.

Ben de bu sorunun, yaptığım Windows güncelleştirmelerinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Benim yaşadığım sorunu yaşayıp da çözen arkadaş veya bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinim.

Bu arada makinede Vista Home Basic kullanıyorum...

• Aradaşım, aşağıdaki adresdeki sürücüyü indir kur, sorunun hallolur. kolay gelsin.

Driver'in adı: Chicony WebCam Driver

http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=135&prod_no=1200
  • İlgin için sağol arkadaşım,

Fakat o driver ı da denedim yine olmadı. Yüklediğim bir programın veya güncellemenin buna neden olduğunu düşünüyorum. Sistemi tekrar kurduğumda düzeleceğinden eminim fakat uzun uzun uğraşmak istemiyorum. Herşeyden önemlisi problemi çözmenin verdiği zevk herşeye bedel. Onun için biraz uğraşacağım. Web cam çok ama çok acele değil...

Saygılarımla...
  • Konuyu araştırıken ilginç bir web sayfasıyla karşılaştım arkadaşlar. Webcam sorununda, orjinal driver ı yüklerken cd den Aveocap diye bir program da yükleniyordu. Aşağıda AveoCap.exe ile ilgili ilginç bir bilgi var. İncelerseniz sevinirim. Yoksa bizim kurduğumuz program virüslü mü?

http://spywarefiles.prevx.com/RRFGJJ44070457/AVEOCAP.EXE.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihatpeker

İlgin için sağol arkadaşım,

Fakat o driver ı da denedim yine olmadı. Yüklediğim bir programın veya güncellemenin buna neden olduğunu düşünüyorum. Sistemi tekrar kurduğumda düzeleceğinden eminim fakat uzun uzun uğraşmak istemiyorum. Herşeyden önemlisi problemi çözmenin verdiği zevk herşeye bedel. Onun için biraz uğraşacağım. Web cam çok ama çok acele değil...

Saygılarımla...

m673 var bende de
    birkaç aydır defalarca format atmama farklı driverler denememe
    ve enson bu konuda gördüğüm P1 tuşuna basmama rğmen yüklenmiyor..

bilgisayara çok ihtiyacım olsa da sırf bu yüzden servise göndereceğim..ayın 7 sinde garanti bitiyor

• arkadaşlar slmlar öncelikle ben msi 600 tr68 sahibiyim yaklaşık olarak 1 sene oluyor 1 kere fana için gitti.. sorunsuz calışıyor ve servisleride baya bir başarılı 10 gün içerisinde fanı vs bakmı degişimi falan oldu geri geldi

1- bu laptopa intel extrem 2.4 478 pin işlemci takmak istiyorum faka buldugum tüm yerler çok pahalı bileniniz varmı veya istanbulda olupta soran biri varmı ?veya yazıcıoglu gibi yerlerden geçen biri bunu ögrenebilir.. eger ögrenip buraya yazarsanız cok sevinirim

2- bu ekran kartını degiştirebiliyorumuyuz bildigim kadarıyla onbord olmadıgı için ekran kartı degişiyor ama daha önce deneyen veya soran oldumu ? gittigidiyor gibi sitelerde 9300 gt falan buldum ama takılıp takılmayacagını bilmedigim için almadım :)

şimdiden teşekurler iyi günler
  • Merhaba,

1. soruna cevap veremeyeceğim ama 2. sorunun cevabı net .. bu makinada kullanılan ekrankartının paylaşımsız olması ile bir kartın onboard olması kabaca farklı durumlar.. Bu konuyu ilgili servise 6 ay önce sorduğumda EX600 lerin ekrankartının onboard olduğunu üzülerek öğrendim. Kaldı ki onboard olmayan ekrankartlarının laptoplarda değişimi yapılmak istendiğinde ciddi maliyetlerle karşılaşılıyor olduğunu duymuştum...
  • hazır konu açılmışken bende merak ettim cidden
    bu laptop un ekran kartını değiştirmeye çalıştığımızda ne gibi bir sorunlar karşılaşırız yada nereye ne kadar fiyata değiştirme imkanmız var ya da varmı böyle bir şey?

herşeyinden gayet memnunum , çok fazla oyun oynayan biriside değilim ama ekran kartı değişme olanağı var ise açıkçası düşünebilrim.

9hücreli pil konusunuda sormak istiyorum nerede satılır yada ne kadar fiyatı vardır?

ayrıca fan dan ses bendede geliyor arada bir geçenlerde xp kurmuştum tekrar vistaya çevirip servisine yollamayı düşünüyorum , çünkü bazı pc lerde işletim sistemi değişince garanti gidiyor gibi birşeyler oluyor (bana saçma geliyor)

yakında 1gb ram takviyesi+ hdd değiştirebilirim bunlar kolay ve ucuza mal edilebilir şeyler ,fakat ekran kartı değişimi meselesini merak ettim ,birde 9hücreli batarya alırsam harika olur.
    Ne düşünürüyorsunuz?

ayrıca vista bende şu an kuruu olmadığı için
    vista puanlarını verebilecek birisi varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 17 Nisan 2009; 15:07:38 >

• merhaba arkadaşlar. Bnm sorunda winload.exe ile ilgili. Laptobumda vista kurulu olarak gelmişti. Bende 2 dvdlik kurtarma dvdsi olusturmustum. Aradan epey zaman geçti ve ben 2 parça olan hdd yi 4 parcaya çıkardım ve bir parcasına xp kurdum. daha sonra biraz daha zaman geçti ve vistayı da kurmak istedim. Dvdlerle kurdum vistayı yeniden orjinal adresine(c:) ama bu defa da zannımca c' nin boyutu ve partition sayısı değiştiği için boot manager vistayı dogru bootlayamıyor. Şimdi bootmanager bana girişte iki secenek sunuyor, Xp ile devam edebiliyorum ama vista ile aşagıdaki hata meydana geliyor. Ayrıca yanlıs hatırlamıyorsam daha once bilgisayarım achi modunda çalısıyordu bense kurtarma dvdsini diğer modda kurdum(tam emin deilim yanlıs hatırlıyor olabilirm)
    hata da ;

The selected entry could not be loaded because the application is missing or corrupt.
    file \windows\system32\winload.exe
    Satus 0xc000000f şeklinde.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

• quote:

Orjinalden alıntı: cnrtrn

hazır konu açılmışken bende merak ettim cidden
    bu laptop un ekran kartını değiştirmeye çalıştığımızda ne gibi bir sorunlar karşılaşırız yada nereye ne kadar fiyata değiştirme imkanmız var ya da varmı böyle bir şey?

herşeyinden gayet memnunum , çok fazla oyun oynayan biriside değilim ama ekran kartı değişme olanağı var ise açıkçası düşünebilrim.

9hücreli pil konusunuda sormak istiyorum nerede satılır yada ne kadar fiyatı vardır?

ayrıca fan dan ses bendede geliyor arada bir geçenlerde xp kurmuştum tekrar vistaya çevirip servisine yollamayı düşünüyorum , çünkü bazı pc lerde işletim sistemi değişince garanti gidiyor gibi birşeyler oluyor (bana saçma geliyor)

yakında 1gb ram takviyesi+ hdd değiştirebilirim bunlar kolay ve ucuza mal edilebilir şeyler ,fakat ekran kartı değişimi meselesini merak ettim ,birde 9hücreli batarya alırsam harika olur.
    Ne düşünürüyorsunuz?

ekran kartında bende sordum ama cevap olumsuzmuş ama bazı makinalarda degişiyor nette bazı sayfalarda gördum ...
    ram taktım 4 gbı yaptım ama makinaya bi format atmam gerekiyor ondan saglıklı bir puanlama degil baya kasıyor şuan bile

• quote:

Orjinalden alıntı: nakres622

quote:

Orjinalden alıntı: cnrtrn

hazır konu açılmışken bende merak ettim cidden

Ne düşünürüyorsunuz?

ekran kartında bende sordum ama cevap olumsuzmuş ama bazı makinalarda degişiyor nette bazı sayfalarda gördum ...
    ram taktım 4 gbı yaptım ama makinaya bi format atmam gerekiyor ondan saglıklı bir puanlama degil baya kasıyor şuan bile

öncelikle teşekkür ederim sadece düşük puan gözüküyor ram-işlemc-kran kartı hepsinin gözüktüğü pencere iyi olurdu ama sizede tekrar zahmet çıkarmak itemem :D

özellikle ram takvyenizden sonra vista ram puanında ne kadar lık artış oldu? ram ucuz şuanda bile alıp takabilirim ama garanti sticker ından dolayı takamıyorum xD hdd-ram takviyesi kesin yapacam gibigözüküyor bende.
    birde bende 3 ram slotu var 2 si dolu 2x1gb şu anda ram ler dual mod da çalışıyor , 1 tane 1gb veya 2gb ram alsam tüm slotları doldursam gene dual çalışırmı? arkadaşımda 1gb+2gb dual çalışıyor (asus f3jp)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 19 Nisan 2009; 15:10:52 >

• Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle bu kadar çok ex600 kullanıcısı olması gerçekten çok hoş. Ben de bir ex600 kullancısıyım, fakat tr88 mi 87 mi yoksa 86 mı bilemiyorum. Sistemim Core2 Duo 2.0 işlemcili olan ex600 modeli. 8400m geforce ekran kartı mevcut. Bu sistem bunlardan hangisine denk geliyor acaba?

İkinci ve esas konu da şu, daha önce de çok bahsedilmiş ve benimde şimdi başıma geldi. Fandan aşırı ses çıkıyor... Garantim devam ediyor ve acaba bunu servise götürsem ne kadar süre boyunca bilgisayarsız kalırım? Ayrıca İstanbul Üsküdar'da oturuyorum acaba garanti kapsamında ilgilenebilecek olan nereye götürebilirim?

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.