Şimdi Ara

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
3
Favori
76.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Majeste12

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle bu kadar çok ex600 kullanıcısı olması gerçekten çok hoş. Ben de bir ex600 kullancısıyım, fakat tr88 mi 87 mi yoksa 86 mı bilemiyorum. Sistemim Core2 Duo 2.0 işlemcili olan ex600 modeli. 8400m geforce ekran kartı mevcut. Bu sistem bunlardan hangisine denk geliyor acaba?

İkinci ve esas konu da şu, daha önce de çok bahsedilmiş ve benimde şimdi başıma geldi. Fandan aşırı ses çıkıyor... Garantim devam ediyor ve acaba bunu servise götürsem ne kadar süre boyunca bilgisayarsız kalırım? Ayrıca İstanbul Üsküdar'da oturuyorum acaba garanti kapsamında ilgilenebilecek olan nereye götürebilirim?

Teşekkürler.

everest isimli program a bak istersen yada tam ayrıntılı özelliklerini söyle
    çünkü farklı modellerde farklı özellikler var

en azından kendiminkini bildiğim için yazayım 086tr
    işlemci t720 (2.0)
    ram: 2gb 667
    ekran kartı : 8400m (512mb +paylaşımlı)
    hdd: 160gb
    kalanı cart curt standart özellikler btooth kamera falan...

• forumda dolanıyordum bir üyenin ram takviyesi hakkında konusunu gördüm sizinle paylaşmak istedim
    ben arkasında garanti sticker(etiket) i olduğu için kapağını açmadım ama açan varmı yada everest ve cpu z gibi programlarda ram slotlarını farklı gören varmı?

http://forum.donanimhaber.com/m_30641766/mpage_1/key_//tm.htm#31245308
  • EX600 WEBCAM SORUNU ÇÖZÜMÜM

Merhaba arkadaşlar, daha önce bu problemi yazmıştım fakat uğraşmaya zamanım olmamıştı. Kimse de bu konuda herhangi bir şey yazmamış. MSN gerekli olunca bir bakayım dedim. Aslında problemi nasıl çözdüğümü tam olarak bilmiyorum ancak izlediğim yolları yazacağım, aynı problemi yaşayanlara faydası olur inşallah.

Problem : Aveocap web kamerası programını çalıştırdığımda “you have no video capture device” hatası alıyordum ve ne kadar cd deki driver’ı yüklediysem de web kamerasını çalıştıramamıştım.

Çözüm : İzlediğim yollar, sırasıyla :

1. Önce MSI’ın driver bölümüne bir daha bakayım dedim, belki güncellemişlerdir diye. Bir de ne göreyim, 2009-03-30 tarihli Webcam Drivers for EX600. Hemen indirdim. Kurmaya geçtim. Laptop’umda zaten kurulu olduğu için Repair’ı seçtim ve yükledim. Bilgisayarı yeniden başlat dedi. Tamam kardeş başlat dedim, pencereler kapanırken Windows Defender uyarı veriyorken bilg.yeniden başladı. AveoCap programını açtım, sonuç hüsran aynı hata devam ediyor. Acaba Windows Defender’dan mı kaynaklanıyor dedim ve yeniden kurdum bu sefer yeniden başlatmak için defender’in uyarısını bekledim, başlangıçta çalışacak dosyalar için uyarı verdi ne yapayım diye ben de izin ver dedim. Bilg. Yeniden başlattım. Sonuç yine aynı… Web cam çalışmıyor.

2. Tekrar nette driver aramaya koyuldum. “MSI EX600 YA Edition Notebook Chicony WebCam Driver 5.7.15.001 for Windows Vista 32/64bit” içinhttp://www.driversdown.com/Download.asp?ID=86755&Url=http://down3.driversdown.com/Notebook/Chicony_Camera_Vista32_NB.zip adresindeki driverı buldum. indirdim ve yükledim. Tekrar AveoCap’ı çalıştırdım. Sonuç yine hüsran… Çalışmıyor…

3. Umutlarım tükenmeye başlamıştı ki. Belki bir şeyler bulurum ümidiyle şu Aygıt yöneticisine bir bakayım dedim ve Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicisi’nin altında Simplo Webcam diye bir şey gördüm. Kıllandım, Kaldır dedim, kaldırıldı. Sonra donanım değişikliklerini tara dedim, arkadaş yeni donanımı buldu ve otomatik yükledi fakat Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicisinin altına değil. Görüntüleme aygıtları diye bir başlık açıldı, onun altına yine Simplo webcam adı altında driverı otomatik yükledi. Aveocap’ı çalıştırdım ve ÇALIŞTI… Sorun da bu şekilde çözülmüş oldu…

Sorunlu arkadaşlara inşallah faydası olur. Nasıl çözüldüğünü tam olarak anlasaydım daha iyi olurdu ama aslolan çözülmesi. Herkese sevgiler…

• arkadaşlar ram takviyesini ben kendim yaptım fakat şunu soyleyeyim garanti etiketini zaten servistekiler sökmüşler ve unutup yapıştırmamışlar ama yakınınızda servisler varise veya servis yapabilecek biri varsa garanti etiketi sorun olmuyor...

fan sesi genel bir sorun eger fanı degiştirmeleri 10 gün civarında sürüyor yani ben bodrumda yaşıyorum hiç bir sorunla karşılaşmadan aldım...

cor 2 duo
    geforce 8400 m g 256 mb ve t7250 ise 86-tr dir.

ayrıca ram takviyesinden sonra pek bir fark oldugunu gözle göremesekte cup ram vs kullanımından anlaya biliriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: nakres622

arkadaşlar ram takviyesini ben kendim yaptım fakat şunu soyleyeyim garanti etiketini zaten servistekiler sökmüşler ve unutup yapıştırmamışlar ama yakınınızda servisler varise veya servis yapabilecek biri varsa garanti etiketi sorun olmuyor...

fan sesi genel bir sorun eger fanı degiştirmeleri 10 gün civarında sürüyor yani ben bodrumda yaşıyorum hiç bir sorunla karşılaşmadan aldım...

cor 2 duo
    geforce 8400 m g 256 mb ve t7250 ise 86-tr dir.

ayrıca ram takviyesinden sonra pek bir fark oldugunu gözle göremesekte cup ram vs kullanımından anlaya biliriz

öncelikle h.o ram takviyesi için
    sormak istediğim soru şu kaç ram takma slotu var bu kafama takıldı eğer 2 var ise 1gb ik modul alacam yok ise 2gb lik modul almayı düşünüyorum, yakında dayanamayıp bende etiketi sökecem gibiyim xD

• quote:

Orjinalden alıntı: nihatpeker

EX600 WEBCAM SORUNU ÇÖZÜMÜM

Merhaba arkadaşlar, daha önce bu problemi yazmıştım fakat uğraşmaya zamanım olmamıştı. Kimse de bu konuda herhangi bir şey yazmamış. MSN gerekli olunca bir bakayım dedim. Aslında problemi nasıl çözdüğümü tam olarak bilmiyorum ancak izlediğim yolları yazacağım, aynı problemi yaşayanlara faydası olur inşallah.

Problem : Aveocap web kamerası programını çalıştırdığımda �you have no video capture device� hatası alıyordum ve ne kadar cd deki driver�ı yüklediysem de web kamerasını çalıştıramamıştım.

Çözüm : İzlediğim yollar, sırasıyla :

1. Önce MSI�ın driver bölümüne bir daha bakayım dedim, belki güncellemişlerdir diye. Bir de ne göreyim, 2009-03-30 tarihli Webcam Drivers for EX600. Hemen indirdim. Kurmaya geçtim. Laptop�umda zaten kurulu olduğu için Repair�ı seçtim ve yükledim. Bilgisayarı yeniden başlat dedi. Tamam kardeş başlat dedim, pencereler kapanırken Windows Defender uyarı veriyorken bilg.yeniden başladı. AveoCap programını açtım, sonuç hüsran aynı hata devam ediyor. Acaba Windows Defender�dan mı kaynaklanıyor dedim ve yeniden kurdum bu sefer yeniden başlatmak için defender�in uyarısını bekledim, başlangıçta çalışacak dosyalar için uyarı verdi ne yapayım diye ben de izin ver dedim. Bilg. Yeniden başlattım. Sonuç yine aynı� Web cam çalışmıyor.

2. Tekrar nette driver aramaya koyuldum. �MSI EX600 YA Edition Notebook Chicony WebCam Driver 5.7.15.001 for Windows Vista 32/64bit� içinhttp://www.driversdown.com/Download.asp?ID=86755&Url=http://down3.driversdown.com/Notebook/Chicony_Camera_Vista32_NB.zip adresindeki driverı buldum. indirdim ve yükledim. Tekrar AveoCap�ı çalıştırdım. Sonuç yine hüsran� Çalışmıyor�

3. Umutlarım tükenmeye başlamıştı ki. Belki bir şeyler bulurum ümidiyle şu Aygıt yöneticisine bir bakayım dedim ve Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicisi�nin altında Simplo Webcam diye bir şey gördüm. Kıllandım, Kaldır dedim, kaldırıldı. Sonra donanım değişikliklerini tara dedim, arkadaş yeni donanımı buldu ve otomatik yükledi fakat Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicisinin altına değil. Görüntüleme aygıtları diye bir başlık açıldı, onun altına yine Simplo webcam adı altında driverı otomatik yükledi. Aveocap�ı çalıştırdım ve ÇALIŞTI� Sorun da bu şekilde çözülmüş oldu�

Sorunlu arkadaşlara inşallah faydası olur. Nasıl çözüldüğünü tam olarak anlasaydım daha iyi olurdu ama aslolan çözülmesi. Herkese sevgiler�

benzerini bende yaşamıştım eski pc deki tv kartını driver+uygulama kaç kere yüklememe rağmen bir türlü çalıştıramıyordum.
    Sanırım sorun webcam i düzgün çalıştırcak programlarda değil en baştaki driver tanıtımında eksik olan veya kaybolan bir veriden dolayı tam görememiş olabilir , dolayısıyla tanıtım yerine daha çok çalışması için gerekli uygulamayı tekrar tekrar yeni sürümleri kurulmasına rağmen çalışmamış olabilir.

Her neyse sorunun düzeldiğine sevindim

• msi de vistaya format attığımızda directx 10 u tekrar nasıl yüklüyoruz
  • msi xx600 kullanıyorum... C de 2,3 gb toplam kullandığım halde C sürücüsü 40 gb ın 27 gb ını dolu gosterıyor... her turlu temızleme ve gızlı dosyaları temızledım....

bu sorunu nasıl cozebılırım...
  • 2008 Temmuz ayında almıştım. 086TR'ydi galiba. Hiçbir sorun yaşamadım. Sadece 2 kere mavi ekran aldım o da virüsten dolayı. İş için felan kullanıyorum, photoshop felan. Counter Strike Source gibi oyunları güzelce oynuyabiliyorum. XP yükleyince performansı daha da iyileşti diyebilirim.
  • Ram değiştirmek isteyen arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

Ben ramlerimi kendim değiştirdim yaklaşık 8 ay önce büyük problemlerle birebir değişim yaptığım ex600 bu sefer sağlam çıktı hiçbir sorun yaratmadı allaha şükür.

Ram konusuna gelince 2 adet ram slotu var bilgisayarımızda 1+1 667 ram mevcut laptopun üstünde.

Ben hepsiburada dan 2+2 800 mhz ocz ram aldım. Bilgisayara taktım 4 gb ram alıpta 32 bit işletim sistemi kullanmanın mantıksız olduğunu düşündüğümden 64 bit vista ultimate e geçtim.

Bilgisayarda aman aman bir değişiklik olmadı ama ben işimden ve okulumdan dolayı bilgisayarımda vmware ile 2 işletim sistemi kulalnıyoum aynı anda.
    Bu konuda bana byük faydalar sağladı işimi gördü diyebilirim.

Ram değiştirmek isteyen arkadaşlara tavsiyem. Rami oyun için değiştirmek istiyorsanız bence pek kalkışmayın böyle bir şeye zira 130 lira civarı bir bedeli var bu işin. Çokta fark ettirmiycek oyunlarda bu yaptığınız.

Tabi yinede karar sizin ben illa takıcam diyorsanız orası başka

• quote:

Orjinalden alıntı: fth_21

Ram değiştirmek isteyen arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

Ben ramlerimi kendim değiştirdim yaklaşık 8 ay önce büyük problemlerle birebir değişim yaptığım ex600 bu sefer sağlam çıktı hiçbir sorun yaratmadı allaha şükür.

Ram konusuna gelince 2 adet ram slotu var bilgisayarımızda 1+1 667 ram mevcut laptopun üstünde.

Ben hepsiburada dan 2+2 800 mhz ocz ram aldım. Bilgisayara taktım 4 gb ram alıpta 32 bit işletim sistemi kullanmanın mantıksız olduğunu düşündüğümden 64 bit vista ultimate e geçtim.

Bilgisayarda aman aman bir değişiklik olmadı ama ben işimden ve okulumdan dolayı bilgisayarımda vmware ile 2 işletim sistemi kulalnıyoum aynı anda.
    Bu konuda bana byük faydalar sağladı işimi gördü diyebilirim.

Ram değiştirmek isteyen arkadaşlara tavsiyem. Rami oyun için değiştirmek istiyorsanız bence pek kalkışmayın böyle bir şeye zira 130 lira civarı bir bedeli var bu işin. Çokta fark ettirmiycek oyunlarda bu yaptığınız.

Tabi yinede karar sizin ben illa takıcam diyorsanız orası başka

tşk.ler bilgilendirdiğin için ben hala düşünüyorum ram değiştirmeyi
    değiştirmek değilde dha çok takviye amaçlı nede olsa laptop u uzun süre kullanmayı düşünüyorum çünk cidden aldığım cihazdan çok memnunum mümkün olduğunda rahat ve performanslı kullanmayı herkes ister.
    Ram fiyatları ucuz 1gb 667 ram(oem) 25lira gibi bir fiyat , senin ocz ler 2si birden 130 a gelmiş gayet de mantıklı gibi geldi.Hdd +ram değiştirmek/yükseltmek kafamda var fakat garanti etiketinden tırsıyorum

Ayrıca geçenlerdeki bir çalışmamı sizinle paylaşmak istedim :D farkettiğini söyleyebilirim
    diğer konudan direk alıntı olarak kopyalıyorum:

quote:

Orjinalden alıntı: cnrtrn

Buyrunuz ayakkabı kutusundan yaptım bende
    gece gece otururken elime gelen tek malzeme oydu
    10 yıllık eski kasa psu sunun fanı nı içinden söküp onu kulladım

Ayrıca farkını şöyle anlatabilirim ; yüksek performans modunda sabah giriyorum pwp-ko ya arada bir çıkıp cs oynuyorum laptopun altı ısınma yok , hatta klavyesinin üstü bile laptop un altından daha sıcak :D Bariz farketti diyebilirim

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya

Not: başka bir arkadaşın konusunda gördüm benim fan usb den bağlı (kırmızı kablo usb kırmızısına, siyah kablo usb siyahına bağlandı sorunsuz çalışıyor) ve elektrik bandı bulamadım o saatte beyaz plastik gibi bir malzeme vardı babamın takım kutusunda onu kullandım ve normal saydam bant kullandım xD

Daha ileride kaliteli malzemeden güzel birşey yapmayı düşünüyorum

ve şu an itibariyle elimi laptop un arkasındaki hava çıkışına götürdüm tozdan dolayı fan durmuş sanırım (soğutucudan önce oldu muhtemelen soğutucu tabanı kullanmadan önce koyduğum masa yüzeyine değiyordu ve temizliğine özen pek göstermemiştim), içeri doğru üfledim minik bir hırıltı gibi bir ses geldikten sonra o tanıdık toz kokusu burnuma sıcak bir hava ile çarptı :D . FAN ÇALIŞMAYA BAŞLADI ilk olarak yüzüme çarpan sıcak havanın ısısı biraz düştü . işlemci sıcakığı yüksek performans ta 70C den 55C e indi daha önce farketseydim keşke.

• Bende msi ex600 kullanıcısıyım şöyle bir soru yönelticektim size.Biliyorsunuz geforce 8400 ekran kartı var kimler güncelledi driverını bilmiyorum ama ben güncelleme yaptım.30 Nisan'da nvidia nın açıkladığı update i yükledim.Oyunlarda gerçekten farkettiğini söyleyebilirm.Ama şöyle bir sorun var.Nvida ondan sonra 3 update daha yayınladı ve bazı oyunlarda %46 lara varan performans artışı olduğunu sitede belirtmişler.Ama ben son 3 update i indirip kurmaya çalıştığım da uyumlu donanım bulamadı diyor acaba bu sorunu yaşayan kimse var mı aranızda.Çünkü ben çözmek istiyorum gerçekten bu updateler inanılmaz performans artışı sağlıyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: egee17

Bende msi ex600 kullanıcısıyım şöyle bir soru yönelticektim size.Biliyorsunuz geforce 8400 ekran kartı var kimler güncelledi driverını bilmiyorum ama ben güncelleme yaptım.30 Nisan'da nvidia nın açıkladığı update i yükledim.Oyunlarda gerçekten farkettiğini söyleyebilirm.Ama şöyle bir sorun var.Nvida ondan sonra 3 update daha yayınladı ve bazı oyunlarda %46 lara varan performans artışı olduğunu sitede belirtmişler.Ama ben son 3 update i indirip kurmaya çalıştığım da uyumlu donanım bulamadı diyor acaba bu sorunu yaşayan kimse var mı aranızda.Çünkü ben çözmek istiyorum gerçekten bu updateler inanılmaz performans artışı sağlıyorlar

ben uzun zaman önce güncellemişti sürekli oynadığım knight online ı aşırı derecede kasmaya başlamıştı sonra eski haline çevirdim gene rahatlamıştı.
    Yanlış güncelleme yaptığımı falan düşündüm.Sen en son hangi güncellemeyi sorunsuz yaptın?

• Ağırlık 2.54 KG

Bellek Yuvası 2

Bluetooth Özelliği Yok

Chipset Nvidia MCP77MV

Ekran Boyutu 16 - 17

Ekran Kartı NVIDIA GeForce 8200M Tümleşik GMA 128mb

Ekran Özelliği 16" WSXGA 16:9 (1366*768) LCD

Ethernet 10/100/1000 Gigabit Ethernet Lan

Fax Modem Yok

Fiyat Aralığı 1000 YTL- 1999 YTL

Firewire Yok

Garanti Süresi 2 Yıl

Sabit Disk Kapasitesi 320GB 5400 rpm s-ata

İşlemci Tipi Amd Athlon 64 X2

İşlemci / Hızı AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobile Technology QL-62 2.0 Ghz 1 MB Cache

İşlemci Hızı Aralığı 2 Ghz - 2.9 Ghz

İşletim Sistemi Freedos

Wireless WiFi 802.11b/g/n

Kamera Var

Klavye Türkçe Q Klavye

MARKA Msi

Optik Sürücü DVD Double Layer DVD+RW

Taşıma Çantası Yok

Pil Ömrü 6 Cell Li-ion 1 - 3 Saat Arası Kullanım Odaklı Değişim Süresi

S-video (TV-out) Yok

Ses Kartı Realtek Hd

Sistem Belleği 3072MB 667Mhz

Usb Sayısı 3 Adet

895 tl ye ne diyosunuz

• quote:

quote:

Bende msi ex600 kullanıcısıyım şöyle bir soru yönelticektim size.Biliyorsunuz geforce 8400 ekran kartı var kimler güncelledi driverını bilmiyorum ama ben güncelleme yaptım.30 Nisan'da nvidia nın açıkladığı update i yükledim.Oyunlarda gerçekten farkettiğini söyleyebilirm.Ama şöyle bir sorun var.Nvida ondan sonra 3 update daha yayınladı ve bazı oyunlarda %46 lara varan performans artışı olduğunu sitede belirtmişler.Ama ben son 3 update i indirip kurmaya çalıştığım da uyumlu donanım bulamadı diyor acaba bu sorunu yaşayan kimse var mı aranızda.Çünkü ben çözmek istiyorum gerçekten bu updateler inanılmaz performans artışı sağlıyorlar

ben uzun zaman önce güncellemişti sürekli oynadığım knight online ı aşırı derecede kasmaya başlamıştı sonra eski haline çevirdim gene rahatlamıştı.
    Yanlış güncelleme yaptığımı falan düşündüm.Sen en son hangi güncellemeyi sorunsuz yaptın?

şu anda bende güncelleme yapmak için indirdim bendede aynı hatayı veriyor
    indirdiğim driver: 186.03_notebook_winvista_32bit_international_whql
    sana özel değil, ayrıca sorunsuz son driver yüklemen hangisiydi bende onu kurayım varmı elinizde (sorunsuz olanı)

• Son olarak 185.81 i kurabildim ben hocam ondan sonra 2 tane daha güncelleme çıktı özellikle sitede belirttikleri 186.03 ile büyük oranda performans artışı sunuyorlardı okuduğum kadarı ile oyundan oıyuna değişiyor mesela ben kendi oynadığım oyunlardan birine göre söyliyeyim Mirror's Edge adlı oyunda %43 performans artışı vermişler.İngilizcem yüksek düzeyde olmadığı için sadece bazı yerleri biraz okuyabiliyorum o kadar eğer bilsem sorunu anlatıp bi bilgi mesajı yazmak geçiyor içimden nvidia'ya düşünsenize elinizde ekran kartınızın performansını arttırma şansı var ama olmuyor.Keşke aramızdan biri ingilizce metin yazıp sorunu nvidia'ya bildirebilse sonra bakalım geri döndüklerinde nasıl bir açıklamaları olacak
  • quote:

Son olarak 185.81 i kurabildim ben hocam ondan sonra 2 tane daha güncelleme çıktı özellikle sitede belirttikleri 186.03 ile büyük oranda performans artışı sunuyorlardı okuduğum kadarı ile oyundan oıyuna değişiyor mesela ben kendi oynadığım oyunlardan birine göre söyliyeyim Mirror's Edge adlı oyunda %43 performans artışı vermişler.İngilizcem yüksek düzeyde olmadığı için sadece bazı yerleri biraz okuyabiliyorum o kadar eğer bilsem sorunu anlatıp bi bilgi mesajı yazmak geçiyor içimden nvidia'ya düşünsenize elinizde ekran kartınızın performansını arttırma şansı var ama olmuyor.Keşke aramızdan biri ingilizce metin yazıp sorunu nvidia'ya bildirebilse sonra bakalım geri döndüklerinde nasıl bir açıklamaları olacak

keşke bende ingilizce bilsem , bu arada senin 185.81 i aradım bulamadım laptop için olanı yok GT-gtx modeller bile var fakat M harfi göremedim bende indirmedim, 186.13 ü buldum şuan indiriyorum sonuca bakalım :D

ekleme: 185.81 senin dediğin driver buldum onuda kuramadım aynı hata ile karşılaştım hocam :D
    bende sürüm baya eski snırım 150.xx lerde olmalı bununla idare edecem bir süre sanırım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 15 Temmuz 2009; 20:25:21 >

• braz araştırdım ve buldum
    forumlarda genelde böyle olan lar var bu sorunu yaşayanlar
    çözümü ise şu
    laptop2video diye bir forum veya site var orada bu dirver ların modifiyeli hallerini yaynlıyorlar
    Biz setup ı çalıştırdığımızda paket açıyor C de bir klasöre sonra yüklemeye başlıyor. İşte burada işbize düşüyor , laptop2video sitesinden gerekli inf dosyası indirip o açtığı dizindeki inf dosyası ile değiştirmemiz gerekiyormuş
    Ben yapamadım çünkü site bakımda veya şu an kapalı Açıldığı zaman tekrar bu konuya yazacağım gcellemeyide yapacağım.

Fakat yineden en güncel driver ı yüklemek isteyen varsa msi in sitesinden ex700 model laptop ile aynı ekran kartını kulanıyoruz. Onun verilen driver ı ile bizimki aynı tam sürüm numaralarına bakmadım fakat yayınlandığı tarihlerde neredeyse 1 yıl gibi bir zaman aralık var , şu an onu yükledim ve azda olsa farklılık var performansta fakat nvidia nın sitesinde 2 driver a da aynı sürüm 156.xx diye isimlendiriyor buna bir anlam veremedim.

• quote:

braz araştırdım ve buldum
    forumlarda genelde böyle olan lar var bu sorunu yaşayanlar
    çözümü ise şu
    laptop2video diye bir forum veya site var orada bu dirver ların modifiyeli hallerini yaynlıyorlar
    Biz setup ı çalıştırdığımızda paket açıyor C de bir klasöre sonra yüklemeye başlıyor. İşte burada işbize düşüyor , laptop2video sitesinden gerekli inf dosyası indirip o açtığı dizindeki inf dosyası ile değiştirmemiz gerekiyormuş
    Ben yapamadım çünkü site bakımda veya şu an kapalı Açıldığı zaman tekrar bu konuya yazacağım gcellemeyide yapacağım.

Fakat yineden en güncel driver ı yüklemek isteyen varsa msi in sitesinden ex700 model laptop ile aynı ekran kartını kulanıyoruz. Onun verilen driver ı ile bizimki aynı tam sürüm numaralarına bakmadım fakat yayınlandığı tarihlerde neredeyse 1 yıl gibi bir zaman aralık var , şu an onu yükledim ve azda olsa farklılık var performansta fakat nvidia nın sitesinde 2 driver a da aynı sürüm 156.xx diye isimlendiriyor buna bir anlam veremedim.

Hocam benim söylediğim sürümde bir problem yok çalışıyor kaç kere kurdum.Eğer istersen sanada bulup link atabilirim

• Evet nvidia nın yayınladığı sürümler 8400m g biçin bile olsa MSI da çalışmıyor... Bununla ilgili MSI teknikleri ile yazışmıştım bu yazışma bu konunun altında bir yerlerde var, (güncelleme yapmayı düşünmediklerine dair bişeyler söylemişti adam) isteyen bakabilir. Ancak Nvidia nın yayınladığı en son sürümü modify edip, kullanabiliyorsunuz. ama öyle yazıldığı gibi %40- 45- 50 gibi performans artışları beklemek çok da mantıklı değil... sonuçta ekrankartı işlemcisinin veri yolu belli... Bu arada sakın laptop ekran kartını overclock yapmayı düşünmeyin derim... Oyunculara da söyle bişey söyleyeyim.: yeni nesil oyunlar belki oynanamıyor ama COD5 WaW'ı mod lu driver ile ortalama seviyede oynuyrum. Son 7 aydır yeni çıkan driverları modlayıp deneme imkanın olmadı ama muhtemelen az da olsa perf. artışı olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.