Şimdi Ara

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
3
Favori
75.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya

SANTA ROSA İŞLEMCİ AİLESİ
    Intel’in dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı Santa Rosa kod adlı yeni donanım mimarisi piyasaya sürülüyor.Centrino Duo ve Centrino Pro olarak iki platform ile karşımıza çıkıyor.
    Core Duo/Core 2 Duo işlemcilerle kullanılan Centrino mimarisindeki 667MHz olan veriyolu hızı , Centrino Duo ve Pro platformlarinda 800Mhz veriyolu hızına ulaşıyor
    Santa Rosa, şimdilik beraberinde yeni işlemci getirmiyor. İşlemci olarak Merom kod adlı mobil Core 2 Duo işlemciler kullanılmaya devam edilecek. Yeni Merom işlemciler, 667 MHz yenine 800 Mhz FSB desteğiyle geliyor. Aşağıda mobil Core 2 Duo işlemci listesini görüyorsunuz. FSB'si 800 MHz olan mobil Core 2 Duo'lar Centrino Pro ile beraber gelecek.

DirectX 10 Destekli HDMI Çıkışlı Sadece 2.6Kg Ağırlığında
    Intel Centrino Duo Mobil Teknolojisine sahip olan EX600, Intel Core 2 Duo işlemcisi ve Intel 965GM Express Chipsetiyle yüksek performans, uzun pil ömrü ve gelişmiş kablosuz bağlantıyı bir arada sunuyor.
    Büyük Ekran, Düşük Ağırlık, DirectX 10 Destekli Harici Ekran Kartı: EX600

Intel Centrino Duo Mobil Teknolojisine sahip olan EX600, Intel Core 2 Duo işlemcisi ve Intel 965GM Express Chipsetiyle yüksek performans, uzun pil ömrü ve gelişmiş kablosuz bağlantıyı bir arada sunuyor.

MSI’ın yeni modeli EX600, 15.4” ekran boyutuna rağmen 2.6Kg ağırlığa sahip olmasıyla yüksek ergonomi sağlıyor. Klavyede yer alan ve özellikle oyunseverlerle nümerik giriş yapan mühendis, öğretmen, öğrenci, muhasebecilere kolaylık sağlayan nümerik tuş takımı ürünün ergonomisinin eksiksiz olmasını garantiye alıyor.

Güçlü Ses ve Görüntü Özelliklerine sahip olan EX600, yeni nesil harici DirectX 10 destekli Nvidia GeForce 8400M G grafik kartı ve Dolby Home Theatre Sertifikalı çevresel ses desteğiyle oyunlardan filmlere sunumlara kadar tüm uygulamalarda zengin bir deneyim sunuyor. 1.3 Mpiksel web kamera, USB 2.0 portları, Firewire portu, 4’ü 1 arada kart okuyucu ve Amazing Crystal Vision destekli mükemmel ekran kalitesiyle her türlü kullanıcının talebine karşılık verebiliyor.

Ultra-Hafif ve İnce, Alüminyum-Magnezyum Alaşımı Sağlam Kasa !

Pil dahil [6 hücreli] toplam 2.6Kg ağırlığıyla EX600 pazarda kendi sınıfındaki en hafif dizüstü bilgisayarlarından birisidir. EX600 ince, hafif ve sağlam kasasıyla zarif bir görüntüye sahip.

Yeni DirectX 10 Destekli Yüksek Performanslı Harici Grafik Kartı !

NVIDIA GeForce 8400G M DirectX 10 destekli harici grafik kartına sahip olan EX600, 3B oyun ve uygulamalarda Windows Vista altında yüksek performans sunuyor.

Dolby Home Theatre Sertifikalı Ses !
    Dolby Home Theatre sertifikalı çok kanallı çevresel (surround ) ses desteğiyle filmlerde ve oyunlarda etkileyici ses efektlerinin tamamını yakalayabileceksiniz.

Nümerik Tuş Takımı !
    EX600’ün ergonomik kullanımına büyük katkıda bulunan ve ofis Yazılımlarından, oyunlara ve finans uygulamalarına kadar pek çok uygulamada kullanım kolaylığı sağlayan nümerik tuş takımı dizüstü bilgisayar kullanımındaki rahatlığı tam anlamıyla değiştirecek.

Entegre 1.3 Mpiksel Web Kamera !
    Yüksek kaliteli video kamera ile Skype, MSN Messenger gibi uygulamaları kullanıp görüntülü görüşme yapabilirsiniz.

Intel® Centrino® Duo Mobil Teknolojisi
    Intel® Core™ 2 Duo T7100 (1.8 GHz 2MB L2 Önbellek 800 MHZ FSB)
    Intel® 965PM Express Chipset
    Intel® PRO/Wireless 3945ABG 802.11a/b/g kablosuz ağ
    Orijinal Windows® Vista Home Premium
    Nvidia® GeForce 8400M G VGA
    15.4” MSI Amazing Crystal Vision [ACV] (1280x800) + Anti Glare kaplama
    1 GB RAM - 2 SO-DIMM DDR2 yuva ile maks. 2 GB bellek
    120GB 5400 rpm sabit disk
    Alüminyum – Magnezyum alaşımı hafif & dayanıklı siyah renkli kasa
    Realtek® Yüksek tanımlı ses
    1.3MP Web Kamera
    2 adet entegre hoparlör
    Gigabit Ethernet, Entegre 56k Modem
    802.11a/b/g WLAN, Bluetooth
    Super Multi DVD-Yazıcı
    4 x USB2.0, 1 x Firewire, 4’ü 1 arada kart okuyucu
    1 x Express Card, VGA görüntü çıkışı, S-Video TV Çıkışı
    358 (U) x 259(D) x 27-33(Y) mm / 2.6 Kg
    6 Hücreli Pil, MSI Targus Taşıma
    Çantası, Fare, Mikro-Fiber Ekran Temizleme Bezi

SOL TARAFTAKİ GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR

SAĞ TARAFTAKİ GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR

ÖN TARAFTAKİ GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR

Arkadaşlar bu ürün hakkındaki düşünceleriniz ve yorumlarınız nelerdir. Alan ve kullanan arkadaşlar artılarını ve eksi yönlerini burada paylaşabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kat -- 8 Haziran 2007; 18:52:43 >

• HDMI çıkışı yok, resimlerde göremiyorum, sitesinde de yazmıyor orjinal msi da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

HDMI çıkışı yok, resimlerde göremiyorum, sitesinde de yazmıyor orjinal msi da.
    bence alan çıkmaz.

Cok pahalı bu ekran kartına gore
  • quote:

HDMI çıkışı yok, resimlerde göremiyorum, sitesinde de yazmıyor orjinal msi da.
    Hiç dikkat etmemiştim HDMI çıkışına ama ürün açıklamasında da göremiyorum yoksa ben de mi bir anormallik var acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

bence alan çıkmaz.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: celalcaner2

bence alan çıkmaz.

Bu üründeki işlemci ve ekran kartına göre bence fiyatı oldukça iyi. Ses kalitesini söylemiyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kat

quote:

Orjinalden alıntı: celalcaner2

bence alan çıkmaz.

Bu üründeki işlemci ve ekran kartına göre bence fiyatı oldukça iyi. Ses kalitesini söylemiyorum bile.

Alıntıları Göster
    Bende düşünmüştüm ama ekran kartını detaylı araştırınca vazgeçtim çok vasat bir kart benim için sırf dx10 desteklicek diye de almak anlamsız çünkü o kartla dx10 destekli iyi oyunları zaten oynayamayız

Ayrıca 6cell pil olayı vs, santa rosa platformunun bir avantajı da yok o kadar fazla bu makinada.
    Aynı fiyata iyi ekran kartlı T7200 işlemcili güzel bir notebook daha tercih sebebi bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Negative

Bende düşünmüştüm ama ekran kartını detaylı araştırınca vazgeçtim çok vasat bir kart benim için sırf dx10 desteklicek diye de almak anlamsız çünkü o kartla dx10 destekli iyi oyunları zaten oynayamayız

Ayrıca 6cell pil olayı vs, santa rosa platformunun bir avantajı da yok o kadar fazla bu makinada.
    Aynı fiyata iyi ekran kartlı T7200 işlemcili güzel bir notebook daha tercih sebebi bence

Alıntıları Göster
    Bu ürünü alıpta kullananlar varsa, deneyimlerini bizlerle paylaşırsa MSI EX600'daki Santa Rosa Core duro 2 performansını daha iyi anlayabiliriz.

• quote:

Bu ürünü alıpta kullananlar varsa, deneyimlerini bizlerle paylaşırsa MSI EX600'daki Santa Rosa Core duro 2 performansını daha iyi anlayabiliriz.

Alıntıları Göster
    Mavi bilgisayar bu urunun fiyatini havale ile 1750 çekti . Fiyat çok uygun degil mi?* ALANLAR YORUM YAZARSA COK IYI OLACAK? ben de almayı dusunuyorum bakalım nolcak...BİRDE NEDEN HEMEN INDIRMISLER BU KADAR?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    kolpadan santa rosa...turbo memory yok,hdmı çıkış yok(onu bırak dvı bile yok),n ağ desteği yok..ne anladım bunun santa rosa sından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trimaxsahinabi

kolpadan santa rosa...turbo memory yok,hdmı çıkış yok(onu bırak dvı bile yok),n ağ desteği yok..ne anladım bunun santa rosa sından.

Alıntıları Göster
    Laptopta n ağ desteği var. Ekran kartı da full HD decoding destekliyor, geforce 7 ve önceki seri ATI kartları bunu desteklemez, hatta ATI sorunlu bu konularda. Full HD decoding ile az CPU kullanımıyla HD filmler rahatlıkla izlenebilir. Zaten 15" laptopta ne oyun oynanıp ondan nasıl zevk alınacaksa...
    Zaten geforce 7600 ve ati x1700ler 6ay - 1 yıla kalmadan ne oyun çalıştıracağı şüpheli full ayarlarda. (ki full ayarda zaten oynatmıyor bile)
    Şu laptopun 17" i olsa direk alırım. Laptopta adam gibi oyun için önce 17" ekran, sonra da gf 8800 civarı GPU lazım bana sorarsanız, o yoksa da hiç olmasa da olur.

laptopun linki:
    http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodtmpspec&prod_no=1200&maincat_no=135&cat2_no=269&cat3_no=#menu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 12 Haziran 2007; 17:12:05 >

• quote:

Laptopta n ağ desteği var. Ekran kartı da full HD decoding destekliyor, geforce 7 ve önceki seri ATI kartları bunu desteklemez, hatta ATI sorunlu bu konularda. Full HD decoding ile az CPU kullanımıyla HD filmler rahatlıkla izlenebilir. Zaten 15" laptopta ne oyun oynanıp ondan nasıl zevk alınacaksa...
    Zaten geforce 7600 ve ati x1700ler 6ay - 1 yıla kalmadan ne oyun çalıştıracağı şüpheli full ayarlarda. (ki full ayarda zaten oynatmıyor bile)
    Şu laptopun 17" i olsa direk alırım. Laptopta adam gibi oyun için önce 17" ekran, sonra da gf 8800 civarı GPU lazım bana sorarsanız, o yoksa da hiç olmasa da olur.

laptopun linki:
    http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodtmpspec&prod_no=1200&maincat_no=135&cat2_no=269&cat3_no=#menu

Alıntıları Göster
    Ürünün kısa ve öz değerlendirmesi alttaki linkte bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_15062463/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kat -- 16 Haziran 2007; 16:01:48 >

• quote:

Ürünün kısa ve öz değerlendirmesi alttaki linkte bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_15062463/tm.htm

Alıntıları Göster
    MSI EX600 İLE MSN PR200'İ kıyasladığında MSI EX600'ün daha iyi olduğunu gördüm. Siz ne dersiniz.
  • quote:

MSI EX600 İLE MSN PR200'İ kıyasladığında MSI EX600'ün daha iyi olduğunu gördüm. Siz ne dersiniz.

Alıntıları Göster
    MSI EX600 PR200den (kasasını görmedim) oldukça iyi, Wi-Fi kartının abg çıkması kötü, sitesinde n i destekler diyor ama Türkiyeye hep 2 sınıf özellikli cihazları getiriyorlar, santa rose nin en önemli özelliği wi-fi nin n olması ekran kartının 8400-8600 M olması(tabii nvidia ya göre yazıyorum),laptopun 2.5 kğ ağırlığa sahip olması video çıkışlarını yazmıyorum . ekran sony hariç diğer markalardan oldukça iyi ve parlak.ses kalitesi mükemmel, kasası zayıf ve nazik,klavye tuşları sert harici klavye ile rahat kullanım sağlar, 2gb ramle vista da xp performansı veriyor. gayet şık çantası recovery DVD leri kutusundan çıkıyor. siyah kapak üzerindeki MSI yazısı macbook gibi aydınlatmalı ve şık duruyor. kamera gündüz ışığında (oda ortamında) oldukça iyi, zengin driver xp 32-64 bit, vista 32-64 bit. 2.5 kilo ağırlığı ile 13,3 ekran laptop hafifliği.

VİSTADA ALDIĞI PUANLAR ( 2 GB RAM VE 160 GB 7200 DEVİR SEAGATE SATA DİSK)

İŞLEMCİ 4.8

RAM 4.8

GRAFİK 3.1

OYUN GRAFİKLERİ 4.1

SABİT DİSK 5.1

SANTA ROSE LILAR İÇİNDE EN SON ALINABİLECEK BİR CİHAZ , VESTELİN SANTA ROSE LILARINI İNCELEMEDEN TERCİH EDİLMEMELİ. HEM SANTA ROSE DİYECEKSİN HEMDE N- Wİ-Fİ VE HDMİ ÇIKIŞI OLMAYACAK , YUKARIDA ARKADAŞIN BELİRTTİĞİ GİBİ KOLPA DAN SANTA ROSE

NOT : BU DEĞERLENDİRME BANA AİT MSI EX-600 ÜZERİNDE TARAFIMDAN OBJEKTİF OLARAK YAPILMIŞTIR.

NOVA BİLGİSAYARDA Wİ-Fİ N YAZIYOR DÜZELTMESİNİ RİCA EDİYORUM. ÇÜNKÜ ALICIYI YANILTICI BİLGİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boncuk2004 -- 16 Haziran 2007; 19:55:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: boncuk2004

MSI EX600 PR200den (kasasını görmedim) oldukça iyi, Wi-Fi kartının abg çıkması kötü, sitesinde n i destekler diyor ama Türkiyeye hep 2 sınıf özellikli cihazları getiriyorlar, santa rose nin en önemli özelliği wi-fi nin n olması ekran kartının 8400-8600 M olması(tabii nvidia ya göre yazıyorum),laptopun 2.5 kğ ağırlığa sahip olması video çıkışlarını yazmıyorum . ekran sony hariç diğer markalardan oldukça iyi ve parlak.ses kalitesi mükemmel, kasası zayıf ve nazik,klavye tuşları sert harici klavye ile rahat kullanım sağlar, 2gb ramle vista da xp performansı veriyor. gayet şık çantası recovery DVD leri kutusundan çıkıyor. siyah kapak üzerindeki MSI yazısı macbook gibi aydınlatmalı ve şık duruyor. kamera gündüz ışığında (oda ortamında) oldukça iyi, zengin driver xp 32-64 bit, vista 32-64 bit. 2.5 kilo ağırlığı ile 13,3 ekran laptop hafifliği.

VİSTADA ALDIĞI PUANLAR ( 2 GB RAM VE 160 GB 7200 DEVİR SEAGATE SATA DİSK)

İŞLEMCİ 4.8

RAM 4.8

GRAFİK 3.1

OYUN GRAFİKLERİ 4.1

SABİT DİSK 5.1

SANTA ROSE LILAR İÇİNDE EN SON ALINABİLECEK BİR CİHAZ , VESTELİN SANTA ROSE LILARINI İNCELEMEDEN TERCİH EDİLMEMELİ. HEM SANTA ROSE DİYECEKSİN HEMDE N- Wİ-Fİ VE HDMİ ÇIKIŞI OLMAYACAK , YUKARIDA ARKADAŞIN BELİRTTİĞİ GİBİ KOLPA DAN SANTA ROSE

NOT : BU DEĞERLENDİRME BANA AİT MSI EX-600 ÜZERİNDE TARAFIMDAN OBJEKTİF OLARAK YAPILMIŞTIR.

NOVA BİLGİSAYARDA Wİ-Fİ N YAZIYOR DÜZELTMESİNİ RİCA EDİYORUM. ÇÜNKÜ ALICIYI YANILTICI BİLGİ

Alıntıları Göster
    ısınma problemi hemen hemen yok gibi.

• quote:

ısınma problemi hemen hemen yok gibi.

Alıntıları Göster
    malkafa nickli kardeş evet yorum bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boncuk2004 -- 16 Haziran 2007; 19:44:12 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    N - Wİ-Fİ VE HDMİ çıkışlarının olmaması gerçekten can sıkıcı bir durum santa rosa açısından. Diğer yönlerden ve performans açısından iyi bir laptop olmakla birlikte santa rosadaki bu eksiklerle birlikte biraz değerini yitiriyor.Sana aynen katılıyorum boncuk2004 arkadaşım.
  • quote:

N - Wİ-Fİ VE HDMİ çıkışlarının olmaması gerçekten can sıkıcı bir durum santa rosa açısından. Diğer yönlerden ve performans açısından iyi bir laptop olmakla birlikte santa rosadaki bu eksiklerle birlikte biraz değerini yitiriyor.Sana aynen katılıyorum boncuk2004 arkadaşım.

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim. hep bu ülkeye ikinci sınıf malzemeli laptopları getiriyorlar.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: boncuk2004

Eh madem ısrar ediyorsun

Daha önce de açılmıştı bu ürün ile ilgili bir topic. Orada da söylemiştim. Santa rosa ve 8400 hiç olmamış. Madem oyun oynayamayacağız, DX10 destekli bir kart neden gerekli olsun, neden fazladan para verelim? Yine oyun oynamayacaksak, hızlı ve yeni nesil bir işlemci kullanmanın bize getireceği +lar neler de bu kadar para verelim (görünen +, sadece güç yönetimi var). Mesela ofis uygulamalarını 3sn yerine 5sn de açsa bize ne kaybettirir. Arada vereceğimiz 300-500 usdlik fark, bize sadece bu 2sn'yi kazandırıyorsa, verdiğimiz paraya değer mi?

Ayrıca klavyesi çok kötü duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkafa -- 17 Haziran 2007; 20:02:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: malkafa

quote:

Orjinalden alıntı: boncuk2004

Eh madem ısrar ediyorsun

Daha önce de açılmıştı bu ürün ile ilgili bir topic. Orada da söylemiştim. Santa rosa ve 8400 hiç olmamış. Madem oyun oynayamayacağız, DX10 destekli bir kart neden gerekli olsun, neden fazladan para verelim? Yine oyun oynamayacaksak, hızlı ve yeni nesil bir işlemci kullanmanın bize getireceği +lar neler de bu kadar para verelim (görünen +, sadece güç yönetimi var). Mesela ofis uygulamalarını 3sn yerine 5sn de açsa bize ne kaybettirir. Arada vereceğimiz 300-500 usdlik fark, bize sadece bu 2sn'yi kazandırıyorsa, verdiğimiz paraya değer mi?

Ayrıca klavyesi çok kötü duruyor

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hiç mi yok bu aleti kullanan.

• quote:

Arkadaşlar hiç mi yok bu aleti kullanan.

Alıntıları Göster
    EX600 alıp test eden arkadaşlar. sonuç ve yorumlarınızı bekliyoruz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.