Şimdi Ara

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
3
Favori
75.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tustakiminda sorun yok o alfabemizdeki fazla harflaerden yani zamanla alisiosunuz bizim harflaerimiz sikisiklia yol acio
    ewt grafik karti cok ii diil
    pil 3 saat gidio guc performansinda kullanmalisiniz
    vistada kasmio
    ekran gayet ii
    xp ile son derece ii olur haklisin
  • EX600'e 1GB RAM ilavesi ile aşağıdaki oyunlar sorunsuz oynanabiliyor:

FIFA2008, High Level, 1024x768
    Crysis, Low Level, 1024x768
    Call Of Duty 4, 1024x768
  • 2 ay kadar önce bu laptopu büyük bir araştırmadan sonra aldım
    2gb ram i
    256 mb dx10 destekleyen ekran kartlı
    T7250 2.00 Ghz santra rose yeni bir işlemci türüymüş logoda centrino duo diyo
    160 gb sata2 hdd li
    intel wireles kart çekim gücü çok iyi
    geniş klavye numerik
    kamera fena değil
    sesiz bir cep telefonu kadar cd takarken jet sesi çıkarıyor
    pil gayet iyi sürekli yüksek performansta kullanıyorum
    ekran contranstına toshiba.sony kadar önem verilmemiş ama iyi bir ayar sonrası gayet oldukça iyi
    touch padi bende kapatamadım ama vardır bi ayarı donanımdan kaldırmaya çalıştım kaldırılmıyor fareyi kaldırıyorum ama o kalkmıyor devre dışıdakalmıyor ama bunu çözen biri çıkar heralde elimle touch padin üzerine close bile yazdım gene kapanmadı parmağımı beş saniye o noktanın üzerinde tuttum nafile sı...cam touch pedine belki ozaman çalışmaz
    ses kartı çok iyi ve gelişmiş high difination pcı expres bi kart
    bu özellikte olup fiyatı bu fiyata olan bi laptop yok kapaktaki msı yazısı çalıştığında yanıyor çok şık

Gelelim performansına
    Öncelikle Masa üstü bir pc yi kesinlikle aratmıyor
    performans sattığım masa üstü pcden çok çok iyi
    açılış kapanış hızını şöyle söylüyeyim airties modemi ve laptopu aynı anda açıyorum laptop açılıyor şifreyi giriyorum
    masa üstü geliyor adsl ışığı daha yanmamış 5 sn kadar sonra adsl ışığıda yanıyor kapanışı anlatamam daha kısa
    yalnız kullanıpta benim açılış hızı senin dediğin kadar hızlı değil diyenlere söylüyeyim aynı problem bendede vardı
    bastıktan sonra yaklaşık 4 ile 6 dk kadar sonra açılıyordu bu korkunç bir süre
    windowstandır diye düşündüm XP kurdum yok aynı hatta daha kötü diyebiliriz bu arada Xp ile sorunsuz çalışıyor
    ama vistaya daha çok uyumlu hatta tam uyumlu
    ama sorunu buldum isteyen arkadaşa mail ile ulaşırım
    Ben pek oyun oynamam ama oyunları denedim oynadığım oyunlar
    Fifa 2007 gayet iyi animasyonlarda problemli gibi
    Fifa 2008 oyun açılış ve animasyonlar biraz yavaş gibi ama gayet iyi
    Call of duty problemsiz gayet iyi
    NFs underground2 problemsiz gayet iyi
    Nfs most wanted problemsiz gayet iyi
    Nfs Carbon problemsiz tam
    Terosit cont down problemsiz tam
    mafia problemsiz tam
    midtow madnes arabaların cantları gözükmüyordu bu problem masa üstü pcmdede vardı problemi araştırdım chip seti nvdia olan pclerde bu oluyormuş ee bunun çipsetide nvida ama sanırım bunuda çözeceğim yamasımı ne varmış
    fifa lara gelince sadece açılırken animasyonlar varya orda biraz yavaş gibi geldi bana ama sorunsuz oynadım

Aldıktan sonra hani insanın içi kötü olurya memnuniye filan gibi
    Ben oldukça memnunun hatta çok memnunum performansı bana çok iyi geldi
    Bu arada üst komşuya toshiba aldık o toshibadan çok pişman
    özellikleri birebir aynı sadece onun işlemcisi AMD 1.8 ve 180 milyonmu ne daha pahallıydı
    ve bçok özeliktede koyuyor ona ama işte sonuçta toshiba diyorsunuzda hiç te öyle değil

başka sorularınız varsa yazın cevaplarım
    şuan ben bu makinayı sıfır problem ile kullanıyorum touch pad hariç ama sanırım üzerine yapıcam gibi
    isteyene makinayı test ettirebilirim ama istanbul avrupa yakasına gelirseniz bide tabi çay ısmarlamalısınız
    msjda hangi oyunu kurmamı istiyorsanız söyleyen onu kurayıp getireyim

sevgi ve saygılarımla

bu arada laptop almadan önce kesinlikle iyi araştırın

• Arkadaşlar bende kullanıyorum bu laptopı 2 aydır, bir arkadaş yazmış fandan sürtme sesi geliyor diye bende de aynı problem var. Ama ısınınca ses gidiyor. Servisi aradım ciddi ses gelmeye başlayınca gönderin bakalım dediler.fiyat performans olarak bakmak lazım bu işlere o paraya böylesi gayet iyi, bir arkadaş ytazmış ıcığına cıcığına bakarsanız 20.000 $ lık IBM alın diye doğru söylüyor. Uzun lafın kısası bu paraya en iyi laptoptı benim aldığım dönemde.Şimdi bilmiyorum tabi.

Mousepad fn tuşu ile birlikte yukarıda sağa yakın bir tuş ile kapatılabiliyor.

Şuan piyasa durumunu bilmiyorum ama ben tavsiye edebilirim.
  • bence 3 aydır kullanıyom

ısındıgında fan sesi geliyor fakat çok rahatsız etmedi beni...

donanıma bakarsanız hepsi kaliteli markalar dan alınmış

kısaca ben memnunum gerçi ex610 olsaydı aldıgımda onu alırdım

fiyat performansta daha iyi ex610 :)
  • Arkadaşlar şu lanet olası touch pad kapatmayı öğrendim aslında biraz körmüşüz F3 tuşuna bakın touch pad işareti var FN tuşu ile birlikte basın touch pad devre dışı açmak için tekrar FN+F3 bukadar basitmiş biz sadece tuşlara bakmamışız. bu arada bu fan sesini ben hiç duymadım
  • Herkese Merhaba Bende de EX 600 var memnunum. Bir sorum vardı paket içinden kaçtane ve hangi CD veya DVD ler çıkıyor söyleyebilirseniz çok memnun olur. bende çıkan cd dvd lerde eksik var gibi geliyor ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
  • Eğer senin paketin içindende 3 cd çıktıysa problem yok
    1- vista cd si üzerinde recovery yazıyor bildiğin vista ile aynı
    2- Driverların olduğu cd
    3- Ekstra program cd si özellikle neronun tahtını sallayabilecek power2go power dvd gibi programları içinde bulunduran cd

bende 3 cd ile geldi bu arada mericx bence yalınıyorsun performansta EX600 EX610 a çakıyor yani aradaki fark ex600 de intel işlemci var ex610da amd ben 200 ytl için amd gibi ilerde ne olacağı belirsiz bi işlemciyi tercih etmedim dünya intel diyor bizde mecbur intel aldık. iki bilgisayarın özellikleri tamamen aynı sadece işlemciler farklı
  • arkadaşlar bende çok kararsız kaldım inanın...EX600 üstatlarından çok acil olarak yardıma ihtiyacım var...
    Bulunduğum ilde 88 bilgisayar firması varmış ancak gezdiklerim içerisinde bir tane olsu MSI dizüstü göremedim ve bu nedenle inceleme olanağı bulamadım...

Arkadaşlar EX600 performans-Fiyat konusunda sizler tarafından aydınlatılmış ancak tasarımı,sağlamlığı ve diğer bu nevi özellikleri hakkında çok bir bilgi toplayamadım üstatlar yardım ederse çok memnun kalacağım...
    Şimdiden teşekkürler.
  • Bence oldukça sağlam bi kaç kez basit darbeler aldı bildiğin laptop işte ama bence sağlam bi makinaya benziyor toshiba ve hp kullanan arkadaşların çabuk çizilen laptop olduklarını duydum tasaramı önem vermek için parlak bi plastiğe sahip bilgisayarlar bence kolay çizileceğe benziyor ben ekranı bi kaç kez sildim gayet dayanıklı şuan 4 ay oldu zerre çizik yok ama tabi çok titiz kullanırsanız. Performansına ve fiyatına diyecek yok aynı özellikte tıpa tıp diyorum sony 2434 ytl gazetede görmüşsünüzdür ben 1600 ytl almıştım sanırım yaklaşık 800 ytl fazla veriririm ama sony alırım diyorsanız buyrun alın özellikler bire bir aynı hatta bikaç parçanın markası bile aynı
  • Fan sesi konusunda servise başvuran oldu mu acaba?
    Alet soğukken fandan sürtme sesi veya tıkırtı tarzı ses geliyor benim, bir süre sonra kesiliyor. Onun dışında gayet memnunum ama iztanbul a göndermek istemiyorum şu an ihtiyacım var çünkü.
    Garanti stickerı olmasa açacaktım aslında, fanı yağlamak falan sorunu giderebilir belki. Servise gönderen oldu mu? kaç günde hallediyorlar?
  • Arkadaşlar valla ben fan sesi yok diyecek kadar az duyuyorum ama geceleri hissedilir bi fan sesi var ara sıra uygulama geçişlerinde fanın hız aldığını hissediyorum bazen gürültü oluyor ama sıkıntı yaratacak bi ses duymadım ben daha çok cd romun sesinden şikayetçiyim özellikle dvdleri okurken zorlanıyorsa tırırrrrtttt diye bi ses çıkarıyor neden çıkardığını anlamadım ama cdyi okumak için yüksek devirlere çıktığı zaman cdyi elinden kaçırdığını tahmin edeiyorum tablaya oturmuş cdnin üzerine üstten oturan parça sanırım tam sıkı bi şekilde tutmuyor ama sanırım ciddi bi probleme benzemiyor. Şu ana kadar service götürmedim ama götürürsem tüm herkesin problemi varmış gibi davranacağım fan sesi, cd sesi, tuşa bikaç kez bastıktan sonra açılma (bu sorunu bi arkadaş halletmiş bıos update gerekiyormuş bende tahmin etmiştim ciddi bi problem değil) adaptörü algılamada tuaflık gibi bakalım service ne diyecek ama ben laptopumdan gayet memnunum.

• bastoche Fan çalışırken arada hızlanması vs normal, hafif ses çıkarması sorun değil benimki resmen tıkırtı çıkarıyor :)
    tuş ve adaptör sorunu bios update ile çözülüyor ben son bios ı kurdum halloldu. (Yalnız windows üzerinden update edilmiyor, disket sürücü olmadığı için sistem disketi de yapılmıyor, bi bootable cd yapıp içine yazdım flash dosyalarını öyle update ettim ben)
  • Bu dosyaları nerden buldun bana linki yada maile atabilirmisin. umarım sorununu hallederiz ama linki versen daha iyi olur senin kotana işlemesin şimdiden tşkler
  • MSI'ın sitesinde EX600 için son bios şurada
    http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadfile&dno=6137&type=bios

Eğer daha önce yapmadıysanız, ne yaptığınızı bilmiyorsanız kesinlikle uğraşmayın. Verin servise başınız ağrımasın. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lakenarr -- 9 Şubat 2008; 5:49:18 >
  • bende de aynı tuş ve adaptör problemi var.ancak bios update çok riskli bir işlemdir ben cesaret edemedim.makina lazım olduğundan bu ara servise de gönderemiyorum.
    bios update dışında bu sorunu gidermek mümkünmü?yoksa pil bozulur böyle giderse!

bir de laptopun kapak klipsi çıkır çıkır oynuyor kırılmasından korkuyorum.

yardımlarınızı beklitorum arkadaşlar.

şimdiden teşekkürler:)
  • MSI EX600

İşlemci : Intel Core 2 Duo T7250
    İşlemci Hızı : 2,0 GHz 667 / 800 MHz
    Bellek : 2 GB
    Sabit Disk : 160 GB

ARKADAŞLAR MSI EX600 MODEL BİLGİSAYARI ALMAK İSTİYORUM.
    ÖZELLİKLERİNİ HEPİNİZ BİLİYOSUNUZ.
    BU ÜRÜNÜ TEKNOSADA 1500 YTL'YE SATIYOLAR.

NE DERSİNİZ? FİKRİ OLAN LÜTFEN ACİL PAYLAŞABİLİRMİ?

TEŞEKKÜRLER..
  • lakenarr isimli arkadaşa:

lakenarr çok teşekkürler aslında araştımra yapmadan seni yormuş oldum çok teşekkürler arkadaşım eğer sizinde bi probleminiz varsa çözmeye hazırım. update dosyasını indirdim ama daha denemedim 9 unda göndermişsiniz 2 gündür nete girmeye fırsat olmadı şimdi aldım denedikten sonra neler olup bittiğini yazacağım.
    Takip edemeyen arkadaşlara tekrar açıklıoyruz
    MSI laptoplarımızda güncel olmayan bıos yüzünden update yapıyoruz. update sonucunda ;
    Açma kapama düğmesinin daha duyarlı olması
    adaptörü algılama keyfiyeti son
    ve rutin çalışma hedeflenmektedir bu problemin aşılması için bıos update etmemiz gerekiyor.

Bıos updateyi ilk öneren ve sorunun servis tarafından bıos update edimesini öğrenen probmatik kullanıcı isimli arkadaşa teşekkür ederim
    Lakenarr isimli arkadaşımız zahmet edip linki vermiş Msı kullanıcılıarı bence en kısa zamanda update edin
    http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadfile&dno=6137&type=bios lakenarr link için tekrar teşekkür.

isik_40 isimli kullanıcıya:

bıos update laptoplarda çok riskli bi işlem değildir bıos updatenin en riskli yönü bıos roma tam dosyayı yakarken elektrik kesilirse bıso rom yanar tekrar canlandırmak neredeyse imkansızdır. Ama laptoplarda elektirik kesintisi eğer piliniz bitmemişse veya azalmamışsa bıos update laptoplarda riski olmayan bi işlemdir. Bu problemde bıos update olmadan çözülmeyecek gibi gözüküyor. Bi kaç çeşit işletim sistemi denedik problem çözülmedi problem elektronik gözüküyor.

ikinci sorunuza

laptopun kapak klipsi derken nasıl benimde kapakta hafif oynama var ama bu neredeyse tüm laptoplarda var bu arada arkadaşlar laptopunuzun ekranını korumak için koruyucu bezi muhakkak koyun yoksa web camin camı ve ekran çizilebiliyormuş.Bu oynamayı bi problem olarak görmüyorum.
    kapak klipsi çıkır çıkır oynuyor konusunda umarım aydınlatıcı olmuşuzdur yoksa sizin problem daha farklı bişeymi? sizde kapakmı oynuyor yoksa klipsin içindeki yay yüzünden düğmeden tuaf çıkırtı seslerimi geliyor benim düğmeden ses gelmioyor.

yanasip isimli arkadaşa;

yanasip bey valla biz bu bilgisayarı aldık ve çok memnunuz gerçi msı yı insanlar tanımıyor bi çok kişi görünce msı da ne çin malımı diyor bu konuda canınızı sıkabilir ama bilmiyolarki elektronik devi taywan malı MSI dünyada anakart üreten sadece 3 markadan biri tabi ürettiği üst kalite ekran kartlarını anlatmamıza gerek yok heralde öncelikle bir masa üstü bilgisayardan daha performanslı ama oyunlarda 5 üzerinden 5 alacak bi laptop değil 5 üzerinden 4 veriyorum ben çünkü kurduğum oyunların nerdeyse tümünü oynadım ama bir iki oyunda küçük takılmalar oldu gerisini çok iyi bi şekilde oynadım söylenene göre RAM tekviyesi ile oyun performansı ciddi bi şekilde artıyor bunu deneyen arkadaş var örneğin usb belleği ram olarak kullanıp oyunu deneeyip aradaki farkı ciddi şekilde gören arkadaşlarımız olmuş çift slotlu 4gb ram i destekleyen bi anakartımız var belki ilerde ram takviyesi yapabilirim.
    ki üzerinde Dx10 256mb turbo cache li bi ekran kartı var gördüğüm kadarıyla 768 mb rami ekran kartı yiyotr yani laptopumuz 1gb ekran kartı ile çalışıyor geri kalan 1256mb ram vista için kalıyor buda ucu ucuna yetiyor bence ram takviyesi makinayı rahatlatır ve uçurur

benim tavsiyem rahatlıkla alabilirsin bi çok yönüyle memnunum bıos update nden sonra problemsiz kullanıyorum diyebileceğim doğruya doğru

• bu bilgisayarın amd tk60 2.0 işlemcili ati 2400 256mb ekran kartlı modeli var bayağı fiyat farkı var, hangisini tavsiye edersiniz?
  • Dediğiniz amd işlemcili olanı hiç incelemedim ama şunu bilin yeter
    1 ayıracak fazla bi bütçeniz yoksa tercih edebilirsiniz forumda bi arkdaş alırım demiş
    fiyat farkının ne kadar olduğunu bilmiyorum ama programlar öncelikle intel işlemcilere göre yazılıyor ayreten oyunlardada nvdia önde bana göre.
    bazı oyunlar nvdia chipsetli ekran kartlarında problemli çalışırken atilerde sorunsuz çalışıyor şimdilik nvdia daha çok satılan ekran kartı olduğu için oyun firmaları nvdiaya göre yazıyorlar oyunu ama atide çalışır şekilde bişeyler yapıyorlar ama bence piyasada en çok kullanılanı tercih etmek lazım amd yle problem yaşarmısınız bilmiyorum ama forumda sanırım amd kulllanan yok hepimizin işlemcisi intel en azından ben öyle sanıyorum bi çoğumuz problemsiz kulanıyoruz yinede bence problem yaşamazsınız gibi artık amd de işini bilir bi şekilde aşmış bi forumdan bekleyin bakalım amd işlemcili biri varmı?
    birde AMDye en iyi tam uyumlu ana kartı ve ekran kartı üreten ilk firmanın MSI olduğunu biz teknik sevisler biliyoruz. seçim senin ama problem yaşamazsın gibi ama iyi araştır alıpta problemi olan varmı benim daha önceki mesjlarımıda oku.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.