Şimdi Ara

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
3
Favori
75.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bastoche

MSI E600 lerde bıos update için:
    Öncelikle MSI ın sitesindeki bu linkten bıos update dosyasını indirmeyin (bundan sonra BUP) ben indirdim nedense boot edilmiyor bi işe yaramadı yada ben o an yapamadım.
    MSI'ın sitesinde EX600 için son bios şuradahttp://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadfile&dno=6137&type=bios

lakenarr adlı arkadaşımız dosyaları cd imajı haline getirmiş ve bir linke aktarmış ona teşekkür ediyorum arkadaşımız linki
    ALINTIDIR!!!
    Kendime yaptığım cd image ı da upload ettim kullanmak isteyen olur belki; http://www.box.net/shared/cqqmv8otco
    code by lakenarr ©®

arkadaşımızın verdiği linkten dosyayı bilgisayarımıza indirip yazılıp silinebilen bir cdye yakıyoruz cd israfı etmeyin benim gibi zaten msı linkindeki dosyalar bir cdmi götürdü.

cdniz hazırsa 1. aşama bilgisayarı yeniden başlatıp bıosa girip cd den başlatmasını boot etmesini istiyoruz F11 ilede açılışta cd yi seçebiliriz.
    2 . aşama bilgisayar cd yi okuduktan sonra kendince ms dosta bir program başlatıyor ve yanlış hatırlamıyorsam bi tuşa basıp devam etmemizi istiyor.
    A: kök dizinine gelene kadar devam edin yapılan işlemler sonucunda BUP dosyaları R sürücüsü diye sanal bi sürücü oluşturmuş olucaklar
    siz A: kök sürcüsündeyken R: komutu verip R: sürücüsüne geçiyorsunuz.
    3. aşama R sürücünde flash yazıp arkanıza yaslanın (R:flash enter) hiç bişeye dokunmayan ilk başta
    dosya bıosu silecek ve flashıda silecek sonra her iki romuda yeni dosya ile update edecek bu işlem olurken en altta 100e kadar işlem tamamlanma sayacı siz ona bakarken coss diye bilgisayar kapanacak korkmayın 5 sn beklediktten sonra açma tuşuna sadece bir kere basın farkı göreceksiniz
    benim fark ettiğim konular sanki az da olsa performans artışı olmuş
    birde sanırım lcd ekrana daha fazla voltaj verilmiş gibi update sonrasında gözlemlediklerinizi yazarsanız sevinirim.
    sonuçta bıos update ciddi performanslar getirebilir.
    bu arada elektirik kesintisine karşın mutlaka pilin enerjisi yeterli düzeyde olsun zaten update toplam cd kayıt dahil 5 dk sürmüyor.
    sonrasında Düğme problemi ve Adaptör algılama problemi ortadan kalkıyor.

Kamerada problem yaşayan arkadaşlar bende ilk aldığımda problem yaşadım komşuda toshiba laptop var oda aynı sorunla gelmişti bana
    sanırım biraz nazlanıyorlar gibi sürücüleri yüklenmişse problem yok birde kameranın programı otomatik kurulmuyor manuel kurmanı gerekiyor.
    AVEO marka kameranın softunu cd içinde bulabilirsiniz driver cd içinde vista 32 klasörü yanlış hatırlamıyorsam aveomuydu cam miydi klasörü bulun programını yükleyin ayarları yaptıktan sonra ve ışık altındayasanız fena değil ama performansı çok iyi değil tabi toshibayıda söylüyeyim size en azından bizim kamera daha iyi toshibadaki kadar karıncalanma yok zaten 1.3 mp camden den bundan fazlasını beklemek doğru olmaz nokia 7610nun kamerasına eş değer bi görüntü ile karşılaşıyorsanız problem yok ama ışığın kuvettli olduğu ortamları seçin

bıosu mutlaka update edin sanırım ciddi bi problem bazen açmadığı bile oluyordu arkadaşlarınız yanında karizmanız çizilmesin.düğmeyi bozacam diye korkuyordum.
    Herkese saygılar....

arkadaşım şimdi benimde ex600 üm var ve yukarıda yazan tuş ve adaptör sorunu bendede bulunmakta snin verdiğin likteki image i cd ye yazdım zaten beim boot cd rom daydı fakat cd yi okuyup windowsu yüklemeye başlıyor bilgisayar acaba benm ne yapmam lazım yani senin dediğin gibi setup başlamıyor yardım edersensevinirim

• fth_21 isimli kulanıcıya:
    Öncelikle dediğiniz problem bende de oldu bende şöyle oldu lakenar isimli arkadaşın verdiği msı ın kendi sitesindeki linkinden dosyayı indirdim sonra cdye yazdım boot denemelerini defalarca denememe rağmen cd boot etmeyip vista başlıyordu. Sonra arkadaşın mesajını tekrar okuyunca ikinci linki gördüm bu linkte kendi yaptığı cdnin imajını vermişti bi de onla cdye yazıp deneyim dedim cd kendiliğinden boot oldu burasını pek anlamış değilim MSI ın sitesinde verilen dosya 437kb boyutta ama arkadaşın verdiği dosya 2.37mb boyutta arada çok fark var orjinal sitede zipli dosyayı indirince 3 dosya çıkıyor ama diğer kalın punto verdiğim linkte iki klasör halinde çıkıyor. Sana tavsiyem silinip yazılan bi cd bide kalın punto linktekini dene başlatırkende F11 ile boot menüye girip özellikle cd yi seç gerisi önceki mesajda anlattığım gibi belki cd yazma programından kaynaklanıyordur. Ben cdyi yakarken nero 7.0 kullandım xp vista recorder kullandıysanda problem olabilir boot desteği yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: bastoche

fth_21 isimli kulanıcıya:
    Öncelikle dediğiniz problem bende de oldu bende şöyle oldu lakenar isimli arkadaşın verdiği msı ın kendi sitesindeki linkinden dosyayı indirdim sonra cdye yazdım boot denemelerini defalarca denememe rağmen cd boot etmeyip vista başlıyordu. Sonra arkadaşın mesajını tekrar okuyunca ikinci linki gördüm bu linkte kendi yaptığı cdnin imajını vermişti bi de onla cdye yazıp deneyim dedim cd kendiliğinden boot oldu burasını pek anlamış değilim MSI ın sitesinde verilen dosya 437kb boyutta ama arkadaşın verdiği dosya 2.37mb boyutta arada çok fark var orjinal sitede zipli dosyayı indirince 3 dosya çıkıyor ama diğer kalın punto verdiğim linkte iki klasör halinde çıkıyor. Sana tavsiyem silinip yazılan bi cd bide kalın punto linktekini dene başlatırkende F11 ile boot menüye girip özellikle cd yi seç gerisi önceki mesajda anlattığım gibi belki cd yazma programından kaynaklanıyordur. Ben cdyi yakarken nero 7.0 kullandım xp vista recorder kullandıysanda problem olabilir boot desteği yok.

dostum bende onu görünce şaşırdım yani msı ın sitesindeki update 437 kb arkadaşın verdiği 2.37 mb ben ikisini birden cd ye yazdım ama ikiside çalışmıyor boot ekranında acaba benim dvd rw da mı sorun var çünkü dvd yazarken yazdığı hiçbir cd çalışmıyor.Fakat cd yi yazdıktan sonra cd ye baktım windows ortamında cd çalışıyor ama boot edememe sorunum hala devam ediyor iki linkteki programları denememe rağmen.Ben yarın başka bir dvd rw deniycem cd yi yazmayı umarım olur olmazsa artık gene buraya dönerim fikirlerinizi alırım.

• Oldu fth kardeş dediklerini bi dene bizde düşünür sana döneriz
    bakalım geçmiş yıllarda boot edemediğimiz cdler oldu bazı fikirlerimizi aktarırız sana kolay gelsin.
    Sorunu halledersen dönersin buraya ben merak ediyorum ki bu sorunla karşılaşan baya bi kulanıcı olmuş bende olsaydı nasıl yaptığımı anlatırım gerekirse tekrar update etmeye çalışayım bakalım cdyi yazarken neler yapmışım.

saygılar...
  • tekrardan selmalar bastoche arkadaşım
    malesef bu son denemede de bot etmeyi bir türlü başaramadım arkadasşımın %100 çalışan dvd rw cd ye çektiğim 2.8mb lık 2 dosya halinde bulunan verileri nero yardımıyla yazmama rağmen gene aynı sorunla karşılaştım.Cd yi bilgisayarıma taktım gene başalrken f11 ile bott menüsüne girip dvd rw ımı seçtim ama sonuç gene hüsran
    ben şimdi ne yapmalıyım acaba yardımlarınızı bekliyorum
  • biraz önce msı ın sitesine girdim en son bios update i indirdim cd ye yazdım ve gene cd yi geçip windowsu açmaya başlıyor yahu bir türlü anlamadım neden böyle yapıyor lütfen bana yardımcı olun
  • arkadşlar.. Ex600 ümde vista war.. bu MSI ın sayfasındaki BIOS bölümnde olan 704 versiyonlu biosu nasıl flashlarım ?? tam olarak anlatacak biri warmı.. kapama açma tuşunu ve şarz etme sorununu ortadan kaldırmak istiyrum..??
  • ayrıca o koyu linkten yazdırdım nerayora boot etti R yede ulaştım fakat flash yazınca bi komut almıyor. yanlış gibi bişey diyor...
  • fth kardeş diyecek bişey bulamıyorum nerdeyse denenecek herşeyi denemişsin.
    ben gene de tam olarak ne yaptığımı anlatayım nero 7.o türkçe kullandım kullandığım cd yeniden yazılıp silinen philips cdydi sanırım cd memorexte olabilir bazen lanet olası cdler bile yapabiliyor ama sanırım dosyalarda boot edilebilecek bi dosya yok bide şöyle dene ben denemedim ama bi yap bakalım
    pc yi açarken f8 ile engelle
    güvenli modda msdos kipinde açtır makineyi
    ordan 2.7mb lık yazdığın cdye gir
    flash komutunu bide burdan ver muhtemelen olması gerekiyor
    gerekirse bende deneyeyim olursa oldu diye dönerim size
    bakalım boot etmeden flash yazabiliyormuyuz
    deneyen arkadaşlar benden önce davransın...
    saygılar...
  • yani dostum bende anlamadım bir türlü acaba benimki xp diyemi böyle yapıyorsöylediğini deniyimde tam olarak emin değilim acaba güvenli kipte açıp cd deki flash ı çalıştırdıktan sonra bilgisayarda bir sorun olmasıntam olarak emin değilim yani bir sorun olurmu o zaman eğer sorun çıkarsa bilgisayarı kurtarmak zor olacak
  • arkadşlar.. Ex600 ümde vista war.. bu MSI ın sayfasındaki BIOS bölümnde olan 704 versiyonlu biosu nasıl flashlarım ?? tam olarak anlatacak biri warmı.. kapama açma tuşunu ve şarz etme sorununu ortadan kaldırmak istiyrum..?? ,

ayrıca o koyu linkten yazdırdım nerayora boot etti R yede ulaştım fakat flash yazınca bi komut almıyor. yanlış gibi bişey diyor...
  • Pil ile ilgili merak ettiğim bir konu var. PC'yi her açışta yüzde 6 pilden yemesi normal mi? Tam şarj ettim, açtım yüzde 96.... Yüzde 90 kalana kadar kullandım, kapattım. Ertesi gün açtım yüzde 84 pil ömrü... Bu normal mi? Kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. . BBu arada pil ömrü yüzde 81 iken ve güç tasarrufunda 2 saat 45 dakika yazıyor, bilginize...
  • Arkadaşlar mrb.

benim MSI bazı programlarda, bu bazen internet explorer da bazen media center da çalışmayı durdurdu deyip kapatıyor ve tekrar açıyor.

bu olay çok sık olmuyo arada sırada gerçekleşiyo ama yinede kafama takıldı. Önemli bir sorun olabilirmi?
    veya çözüm yolu varmıdır? Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
    Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: gkoylu2005

arkadşlar.. Ex600 ümde vista war.. bu MSI ın sayfasındaki BIOS bölümnde olan 704 versiyonlu biosu nasıl flashlarım ?? tam olarak anlatacak biri warmı.. kapama açma tuşunu ve şarz etme sorununu ortadan kaldırmak istiyrum..?? ,

ayrıca o koyu linkten yazdırdım nerayora boot etti R yede ulaştım fakat flash yazınca bi komut almıyor. yanlış gibi bişey diyor...

arkadaşlr bu bios flashlamaya bi yardım lürfenn???
  • neden kimse yok bu topic de yaw??
  • nie kimse şu topice bakmıo walla zor durumdayım bi de...
  • Arkadaşlar bu cihzdan aldım ama çalıştıramadım, eğer yardımınız dokunursa, halledersem yarın servislerde uğraşmaktan kurtarırım kendimi.

Cihazı aldığım yerde (pc depo) cihazın pilini taktık, cd takmadan açtık ve dil seçim menüsüne geldik sonra power tuşuna uzun süre basarak kapadık, evde yüklemeye devam ederim diye.

Evde cihazı açınca şu hatayı verdi,
    --------------------------------------------------------------------------------------------
    BOOTMGR is missing
    Press Ctrl+Alt+Del to restarñ
    ----------------------------------------------------------------------------------------------

Sonra kurtarma dvd sini taktım, kısa yükleme(2 dakika) yaptıktan sonra aşağıdaki hatayı verdi.
    --------------------------------------------------------------------------------------------
    Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the
    cuase. To fix the progrem:

1. Insert your Windows installation disc and restart your computer.
    2. Choose your language settings, and then click "Next."
    3. Click "Repair your computer."

If you do not have this disc, contact your system administrator or computer
    manufacturer for assistance.

File: \windows\system32\boot\winload.exe

Status: 0xc0000001

Info: The select entry could not be loaded because the application is
    missing or corrupt.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------

ne evdeki vista ultimate dvd si ile, ne kurtarma dvd si ile ne xp cd si ile cihazı kontrol altına alamadım, sadece knoppix ile cihazı açabildim ama bu linux de ntfs dosyaları sadece okuyacağını ve değişiklik yapmayacağını belirten bir mesaj verdi.

Şimdi cihazı yarın cihazı aldığım yere götürmelimiyim, yoksa çok basit bir şey ile düzeliyor mu, acil yardımlarınızı bekliyorum.

• 15 şubat tarihli mesajımda ayrıntılı bıos update etme anlatılmıştır.
    saygılarımla...
  • Yanasip dediğin problem bendede oluyor genelde klip açmaya çalıştığımda oluyor bize verilen vista cdsinden kaynaklanıyor ciddi bi problem değil.takma kafana ara sıra can sıksada önemli değil...
  • Dediğiniz probleme normal şartlarda karşılaşacağımız bi problem değil.Muhtemelen hdd hatası veriyor gibi.
    cihazın pilini çıkar 10 dk kadar bekle
    sonra tak ve biosa girip tarih saat ayarlarını güncelle
    cdden boot edilecek şekilde ayarlayıp bıostan çık
    vista recovery dvdni tak bu dvd msı için özel yapılmış bi dvd olup kendiliğinden otomatik vista kurucaktır.
    kurmamadı halinde ya sana verilen dvd cd arızalı olabilir yada ciddi bi problemle karşı karşıyasın çok fazla bi ihtimal yok temiz bi format atabilmiş olabilseydin hdd hakkında daha emin konuşabilirdik ama ihtimaller var işte.
    bıos update etmeyi de deneyebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.