Şimdi Ara

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
3
Favori
76.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok fazla bilgim olmamakla beraber ciddi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bir kaç kez başıma geldi ama nadiren. o da geçti sayılır şu an öyle bi sıkıntım yok maşaallah. Allah herkese güle güle kullanmayı nasip etsin. teşekkürler arkadaşlar..

• Dün akşam bütün uğraşlara rağmen yapamayınca sabah cihazı kucağıma alıp pc deponun yolunu tuttum. Oradaki arkadaşlar sağolsun çok iyi ilgilendiler, sorunu hallettik, yaklaşık 2 saat boyunca muhabbet edip vistanın kurulumunu hallettik. Cihazı değiştirme veya garanti ile uğraşma durumu yaşanmadı. Çalışan arkadaşlar, ben istersem cihazı bırakabileceğimi, kendilerinin kurulumu yapacaklarını eğer donanımsal bir sorun var ise değişim yapıp, yeni gelen ürünün kurulumunu tamamlayıp akşama teslim edebileceklerini bile teklif etti. Ben bu cihazın yapılabileceğini düşündüğüm için orada kalmayı tercih ettim.

Soruna gelince,
    lisanslı vista olduğu için kurulum bir miktar yapılış ve yarım bırakılmış olarak satışa sunuluyor. Ben dün cihazı alınca orada denemek için cihazı açtım, kurulumla ilgli bir onay ekranındayken power tuşu ile kapadım, bu hareket ile kurulum tamamlanmamış oluyor ama kurtarma dvd si kurulu vista yu görüyordu.

Çözüm;
    dosya formatı ntfs nin bir üst çeşidi olduğu için windowsXP kurulum cd si ile HDD temizlenemiyordu, pc depodaki arkadaşlar kendilerindeki kurtarma boot cdleri ile hdd yi temizledi ve vista kurtarma dvd si ile kurulumu yaptık, kurulum esnasında sürücü cd si ile bütün sürücüleri de yükledi, biz kamerayı ve bluetooth u açmayı unuttuğumuz için bu cihazların sürücüleri daha sonra yüklendi.

PC depodaki bütün arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım, çok az firma 2 saatini bir müşteriye ayırır.

Tabi yeni cihaz yeni sorunlar demektir. Yıllardır XP kullanmış kurmuş biri olarak vista bana çok tuhaf geldi ama XP ye dönmeyi pek düşünmüyorum.

Vistada yeni olduğum için bir çok sorunun cevabını burada öğreneceğim, birkaç basit sorum olacak,

1. Kamera görüntüsünü nasıl görebilirim?
    2. Cihazın kurulumunda başlat menüsünü classic seçmiştik, bunu nasıl geniş, deyatlı yapabilirim,
    3. Yandaki saat çok güzel, ama ben altına tarih ve haftanın gününü de yazmak istiyorum bu imkanlı mı?
    4. Office 2007 im yok 2003 yüklesem sistem bana güler mi
    5. Biraz bedavacı olduğum için avg free versiyonu kullanıyorum, vista da bunu kullanabilir miyim?
    6. HDD yi tamemen temizlediğimiz halde vista diski bölmüş ve kendisine 30 GB yer ayırmış, şimdilik sadece 13GB sini kullanıyor, ileride bir sıkıntı veririr mi, sistemi silemden genişletebilir miyim?

Şimdlik aklıma bu kadar geliyor, geldikçe sormaya devam edeceğim, cahilliğime verin.

Saygılar

• Kaşif kardeş hayırlı olsun. Güle güle kullan inşallah. Başındaki sorunlarıda attığına göre bundan sonra çok memnun kalacağını düşünüyorum. MSI EX600 kullanım ve performans açısından iyi bi model bence.
    Sorularına da bildiğim kadarıyla ben cevap yazmak istiyorum ama bilmediklerim daha çok galiba. Diğer arkadaşlarda yardımcı olacaklardır eminim.

1. Ben kamera görüntüsünü yalnızca Msn açıp görüntülü konuşma sırasında görüyorum. Bunun içinde kısa yol tuşlarında bulunan P1 tuşuna basarak kamerayı aktif hale getirmelisin. Beklemedeyken görüntü alabiliyorsak bilen arkadaşların paylaşmasını rica ediyorum.
    2. Başlat Menüsü için alt kısımda yer alan görev çubuğunu sağ tıkla ve özellikleri seç. özelliklerde Başlat menüsü sekmesini tıkladığın zaman klasik menünün seçili olduğunu görürsün. buradan "Başlat menüsünü" tıklayarak değiştirebilirsin.
    3. Kenar çubuğunda saat ve diğer araçların ayarları için en üst kısımda + işaretinin üzerine geldiğinde yanında "Araçlar" belirir ve tıkladığında takvim aracına ve diğerlerinede ulaşabilrisin. saat takvim vs. görünümlerini değiştirmek istersende saatin yanında bir anahtar işareti var tıklarsan daha çok görünüm seçeneğine ulaşabilrisin.
    4. Hiç bir zaman sisteme boyun eğme. herzaman o sana değil sen ona gül. yükle 2003 :)
    5. ve 6. sorular hakkında bilgim olmadığı için bişey yazamıyorum. Arkadaşların bu konularda ve benim yaptığım açıklamalarda yanlışlarım varsa düzeltmelerini ve doğru bilgiyi vermelerini rica ediyorum.

Hadi güle güle kullanalım cümleten inşallah.

• @YaNasip, teşekkür ederim.

Şimdilik performans testi yapacağım bir uygulama kullanmadım, açıkça söylemek gerekirse bu performansı sadece windows u rahat kullanabilmek için tercih ettim, 2 sene sonra yamalardan dolayı yavaşlamak istemiyorum, herneyse,
    1,2,3 tamam, 4 için bir iki hafta bekleyeceğim, acil lazım olursa zaten masaüstünde ve iş yerindeki laptopta dökümanlarımı hazırlayabiliyorum.
    5, soru için bir deneme yaptım ve tuttu, güvenlik merkezi de onayladı :)

6. soru şimdilik bir sorun teşkil etmese de ileride ne olur bilemem

Yeni soru

7. MS Explorer 7 sayesinde truetype denilen bir özellik ile tanıştık, bu özellik ekranlardaki görüntüyü yumuşatarak daha okunur bir hale gelmesini sağlıyor(!) ama bana göre değil. MS windows vista ile artık her yer truetype, ve ben bu özelliği istemiyorum, bu özellik nasıl kapatılabilir?

Saygılar
    Sevgiler

• arkadaşlar web cam görüntüsünü nasıl görebiliriz?
    msn de görüşme sırasında kullandım hep.
    beklemedeyken açıp görme şansımız varmı?
    yardımcı olurmusunuz??

• Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce PC!nin bataryası ile ilgili merak ettiğim bir konu olmuştu, sizlerden bir yanıt alamadım.

Bataryayı şarj ettim, tam dolu, yani yüzde100 dolu iken kapattım PC'yi. Aradan 3-4 gün geçti açtığımda bataryanın doluluk oranı yüzde 70 gösteriyor. Bu durum sanırım normal değil, ne yapmamı önerirsiniz?
  • arkadaşlar bnde msı ex 600 aldım aldım ama aldıgım gunden beri hiç yuzum gulmedi pc sanki motor gibi çalışıyor fanda cok fazla ses geliyor ve ayrıca pc de titreme oluyor bazen ses duruyor tıkır tıkır sesler geliyor pc den ya kafayı yicem vede ekranda bir tane olü pixsel buldum hiç memnun kalmadım msı dan bu ne ya ne yapmalıyım ben simdi kırıcamdan korkuyorum pc yi sizin pc nizde de hiç titreme veya fan da ses geliyor mu ilgininz için teşekkur ederim lutfen yardım ce olun ..... SAYGILAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: himmet28

arkadaşlar bnde msı ex 600 aldım aldım ama aldıgım gunden beri hiç yuzum gulmedi pc sanki motor gibi çalışıyor fanda cok fazla ses geliyor ve ayrıca pc de titreme oluyor bazen ses duruyor tıkır tıkır sesler geliyor pc den ya kafayı yicem vede ekranda bir tane olü pixsel buldum hiç memnun kalmadım msı dan bu ne ya ne yapmalıyım ben simdi kırıcamdan korkuyorum pc yi sizin pc nizde de hiç titreme veya fan da ses geliyor mu ilgininz için teşekkur ederim lutfen yardım ce olun ..... SAYGILAR

Arkadaş gerçekten üzüldüm senin adına ama böyle bi sorunla karşılaşmadım kendi adıma.
    ben senin yerine olsam, nereden aldığını bilmiyorum ama garanti kapsamında teknik servis kapsamında bi yerden aldıysan direk götür derim. bence kendin uğraşma. MSI dan kaynaklanmadığına eminim. elektronik alet ne de olsa. nereseinden ne çıkar bilinmez. sen uğraşma kafanıda bozma. götür bence sen onu.

• ARKADAŞLAR BENİMDE Bİ SORUM OLACAK. FIREFOX YÜKLEDİM PC YE.
    FLV PLAYER YÜKLEDİM VE BUNUN KULLANIMI İÇİN VİDEO İNDİRİRKEN DOSYAYI GEÇİCİ İNDİRMESİNİ VE KAYDETMEMESİNİ İSTEDİM. BUNU HER İNDİRME İŞLEMİNDE AÇILAN İNDİRME PENCEREDEN GERÇEKLEŞTİRDİM. AMA ŞUAN OZAMAN YAPTIĞIM AYAR KAYDEDİLMİŞ DURUMDA VE İNDİRME PENCERESİNDE SEÇENEKLER YOK. İNDİRDİĞİM VIDEOYU DİREK GEÇİCİ OLARAK İNDİRİYO ARTIK KAYDETMİYOR VE KAYDETME SENEKLERİDE ÇIKMIYOR..
    BUNUNLA İLGİLİ OLARAK İNDİRME AYARLARINI VE DEĞİŞİKLİKLERİNİ NEREDEN YAPABİLİRİM LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ??

• quote:

Orjinalden alıntı: YaNasip

quote:

arkadaşlar bnde msı ex 600 aldım aldım ama aldıgım gunden beri hiç yuzum gulmedi pc sanki motor gibi çalışıyor fanda cok fazla ses geliyor ve ayrıca pc de titreme oluyor bazen ses duruyor tıkır tıkır sesler geliyor pc den ya kafayı yicem vede ekranda bir tane olü pixsel buldum hiç memnun kalmadım msı dan bu ne ya ne yapmalıyım ben simdi kırıcamdan korkuyorum pc yi sizin pc nizde de hiç titreme veya fan da ses geliyor mu ilgininz için teşekkur ederim lutfen yardım ce olun ..... SAYGILAR

Arkadaş gerçekten üzüldüm senin adına ama böyle bi sorunla karşılaşmadım kendi adıma.
    ben senin yerine olsam, nereden aldığını bilmiyorum ama garanti kapsamında teknik servis kapsamında bi yerden aldıysan direk götür derim. bence kendin uğraşma. MSI dan kaynaklanmadığına eminim. elektronik alet ne de olsa. nereseinden ne çıkar bilinmez. sen uğraşma kafanıda bozma. götür bence sen onu.

usta yorumun için teşekkur ederim hepsiburada.com dan aldım pc yı ve bugun tuketici haklarına bas vurdum yenisi için bakalım inş degişir ya hiç yuzum gulmedi bu pc de yarın ikinci kez bilir kişiye gosterecegim inş en kısa zaman da degişir...... usta ya senin sorunun hakkında da hiç bilgim yok valla zaten kafam dagınık kusura bakma.... SAYGILAR

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: YaNasip

quote:

usta yorumun için teşekkur ederim hepsiburada.com dan aldım pc yı ve bugun tuketici haklarına bas vurdum yenisi için bakalım inş degişir ya hiç yuzum gulmedi bu pc de yarın ikinci kez bilir kişiye gosterecegim inş en kısa zaman da degişir...... usta ya senin sorunun hakkında da hiç bilgim yok valla zaten kafam dagınık kusura bakma.... SAYGILAR

yok estğ. birader. inşallah sanada yenisini gönderirler.
    takma kafana sağlık olsun. bundada vardır bir hayır.

ARKADAŞLAR ŞU BENİM SORUMA Bİ GÖZ ATARMISINIZ.

FLV PLAYER YÜKLEDİM VE BUNUN KULLANIMI İÇİN VİDEO İNDİRİRKEN DOSYAYI GEÇİCİ İNDİRMESİNİ VE KAYDETMEMESİNİ İSTEDİM. BUNU HER İNDİRME İŞLEMİNDE AÇILAN İNDİRME PENCEREDEN GERÇEKLEŞTİRDİM. AMA ŞUAN OZAMAN YAPTIĞIM AYAR KAYDEDİLMİŞ DURUMDA VE İNDİRME PENCERESİNDE SEÇENEKLER YOK. İNDİRDİĞİM VIDEOYU DİREK GEÇİCİ OLARAK İNDİRİYO ARTIK KAYDETMİYOR VE KAYDETME SEÇENEKLERİDE ÇIKMIYOR..
    BUNUNLA İLGİLİ OLARAK İNDİRME AYARLARINI VE DEĞİŞİKLİKLERİNİ NEREDEN YAPABİLİRİM LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ??
    CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM LÜTFEN....

• arkadaşlar merhaba msi ex600 alalı iki hafta oldu tüm araştırmalarıma ve fiyat performans seçeneklerine göre bu modeli almayı tercih ettim. cihaz şu an için beklediğim gibi hızlı ve sorunsuz çalışıyor. daha çok multimedya programları kullanıyorum ve sevdiğim bir iki oyun var...bence bu fiyata alınacak en iyi notebook...umarım zaman beni yanıltmaz. şimdi ise size sorum olucak. vista yı kaldırdım xp kurdum çok da iyi. ancak bluetooth u bir türlü tanıtamadım tüm driver lar tamam ancak şu bluetooth u bir türlü yapamadım. lütfen bilgisi olan arkadaşlar detaylı bir şekilde yazabilirmi?

sitesinden indirdiğim tüm driverlar bluetooth harici sorunsuz çalışıyor ( XP )...saygılar
  • arkadaşlar denemelerim sonrası notebook bluetooth gördü. ancak dosya transferini yaparken notebook dan birşey yapmam mı gerekiyor. örnek tel den dosya gönderirken 0 da kalıo.notebook dan bir ayar mı yapmam lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetdervis

Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce PC!nin bataryası ile ilgili merak ettiğim bir konu olmuştu, sizlerden bir yanıt alamadım.

Bataryayı şarj ettim, tam dolu, yani yüzde100 dolu iken kapattım PC'yi. Aradan 3-4 gün geçti açtığımda bataryanın doluluk oranı yüzde 70 gösteriyor. Bu durum sanırım normal değil, ne yapmamı önerirsiniz?

Bu gün bende farkettim, gece tam makinayı kapatıyordumki pil durumunu %99 olarak görünce cihazın şarjını sökmeden kapattım. Sabah saat 7 de şarjı söktüm ama cihazı açmadım, akşam 19:00 da cihazı şarja takarak açtım ve pil durumunun %96 olduğunu gördüm, yani 12 saatte %4 lük bir kayıp var. İş yerindeki datron makinamda ise hiç bir azalma yok, bana tuhaf geldi. Eğer oran büyük olsaydı belki göndermeyi geri göndermeyi düşünebilirdim ama sorunun çözülemediğini okuduğum için kararsızım.

Diğer bir garip durum ise pil %96 da iken cihazın şarj olmaması, adaptörden aldığı güç ile çalışması, bu özellik cihazdan mı yoksa windows vistadan mı bilemiyorum. Bu özelliğin kasti konulduğu ve pili korumak amacı olduğu söyleniyor, güzel bir özellik ama kullanım kılavuzunda açıklayın, heyecan yapıyor insan.

EX610 almak isterdim ama EX600 ümden şimdilik memnunum, hem lisanslı bir vista sahibi de oldum.

• quote:

Orjinalden alıntı: kasif

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetdervis

Merhaba Arkadaşlar,

Bu gün bende farkettim, gece tam makinayı kapatıyordumki pil durumunu %99 olarak görünce cihazın şarjını sökmeden kapattım. Sabah saat 7 de şarjı söktüm ama cihazı açmadım, akşam 19:00 da cihazı şarja takarak açtım ve pil durumunun %96 olduğunu gördüm, yani 12 saatte %4 lük bir kayıp var. İş yerindeki datron makinamda ise hiç bir azalma yok, bana tuhaf geldi. Eğer oran büyük olsaydı belki göndermeyi geri göndermeyi düşünebilirdim ama sorunun çözülemediğini okuduğum için kararsızım.

Diğer bir garip durum ise pil %96 da iken cihazın şarj olmaması, adaptörden aldığı güç ile çalışması, bu özellik cihazdan mı yoksa windows vistadan mı bilemiyorum. Bu özelliğin kasti konulduğu ve pili korumak amacı olduğu söyleniyor, güzel bir özellik ama kullanım kılavuzunda açıklayın, heyecan yapıyor insan.

EX610 almak isterdim ama EX600 ümden şimdilik memnunum, hem lisanslı bir vista sahibi de oldum.

Dün akşam 23:30 gibi bilgisayarı kapattım ve bu gün 18:50 de açtım, Yaklaşık 19 saat fakat pil %96 dan %93 e düşmüş, yani pil %100 den azaldıkça birimzamandaki kayıp artıyor, tahminim bios pili kendini korumak için cihazın içindeki pilden yemeyi yercih ediyor, bu benim için çok büyyük bir problem değil.

Biraz oyun oynamayı denemek için GTA SA kurdum, grafikleri çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim, belki ekran kartından belki de LCD ekrandan dolayıdır. Hala pişman olmadığımı söyleyebilirim.

• Merhabalar arkadaşlar....

EX600 kullanıcısı olarak benim sorumda şu olacak (topicteki toplam 3 sayfada yazılan tüm mesajları okumama rağmen göremediğim için soruyorum), makinanın üzerinde bulunan kamerayı P1 tuşuyla açıp CD'nin içindeki kamera programını yükledim. Kamerayı MSN veya Skype programlarında denedim. MSN'de denediğimde karşı tarafa kameralı görüşme isteğinde bulunur bulunmaz bir hata iletisi alıyorum. Bir hata oluştu, iki çözüm var birisi programı kapatmak birisi de çözüm aramak. İlk seçeneği geçip çözüm ara dediğimde görüşme talebinde bulunduğumkişinin MSN penceresi kapanıyor, saatin ordaki MSN simgesi duruyor, mouse'u simgenin üzerine götürdüğümde ise o simge de kayboluyor. MSN 7.0 dahil son çıkan 9.0'ı bile kurdum ama hepsinde aynı problem devam etti. Bu sefer Skype'de denemeye karar verdim ama orada Skype'nin kamera ve ses sihirbazını çalıştırdığımda program kamerayı hiç görmeyip "bilgisayarınıza bağlı bir kamera bulunamadı" uyarısı verdi". Anlayacağınız kamera bu programlarla çalışmadı. Bende kamera görüntüsünü bu programlar dışında alabileceğimi öğrendiğim, CD'deki kurduğum programı çalıştırdım ve oradan da alamadım görüntüyü. MSI'ın sitesine girip kamera driverini tekrar yüklediğimde bu sefer kamera programıyla ön izleme aldım, sevindirik bir vaziyette tekrar MSN ve Skype denemelerinde aynı problemleri alınca suratım asıldı. CD'deki programla arada bir restartlardan sonra ön izleme alabiliyorum fakat MSN ve Skype'yle maalesef.

Biraz uzuncana yazdım kusura bakmayın ama yardımcı olursanız sevineceğim, şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kompetan -- 6 Mart 2008; 10:28:27 >

• Millet hala uyuyor muuu???
  • msi ex 600 ile LG E 500 ün fan sesini karşılaştırısanız aradaki fark nasıl msi lerde genel olarak fan biraz sesli mi çalışıyor yoksa bilgisayar kaynaklı bir sorun olabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıssı -- 9 Mart 2008; 17:27:59 >
  • msi ex600 ün fan sesi ile datron aero tw3 fan sesini söyle kıyaslayayım.
    Biri ikarus otobüslerinin sesi, diğeri mercedes otobüslerinin sesi. Ama şunu da söyleyeyim, ben datronumuda seviyorum msi ımıda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atakan_e

arkadaşlar denemelerim sonrası notebook bluetooth gördü. ancak dosya transferini yaparken notebook dan birşey yapmam mı gerekiyor. örnek tel den dosya gönderirken 0 da kalıo.notebook dan bir ayar mı yapmam lazım

Arkadaş bluetooth ta aynı sorunu bende yaşıyorum ama dosyayı gönderemediğimde hdd deki yerini değiştirdiğimde dosya yı gönderebiliyorum yani dosya D: de ise C: ye taşıdığımda sorun çözülüyor. sebebini bende anlayamadım ama belki bios güncellemesiyle hallolur.Başka bir çözümü olan varsa yazarsa bende çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.