Şimdi Ara

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
3
Favori
75.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1. aldıgım yerde özelliklerini yazmış ama bluetoothtan bahsetmemiş acaba varmı ?
    2. ekran kalitesi ?
    3. kamerası dahili fakat bilgisayarda olmayan dahili microfon varmı ?
    4. birde wifi olayı santarosa platforumu olduguna göre 811b\g var ama n oldugu yazmıyor n olması gerekmiyormu
    5. yine wi-fi için 3900serisi yazmış 4900 serisinden bi farkı varmı
    6. taşıma çantası gönderiyorlarmı hiçbir yerde bahsetmtmiş ?
    7.ekran karı 256 harici ama 128 128 olayı nedir? birçok kişi bundan yakınmış
    8.ekran için koruyucu flim nerden bulabilirim ?

arkadaşlar aklıma takılan sorular bunlar cevaplarsanız çok sevinirim

9. birde sitesinde Built-in 802.11n WLAN Card / Bluetooth Supported demiş ama wifi Intel® PRO/Wireless 3945ABG demiş benim bilgim n standardı 4900 serisinde yanlışmı biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAS207 -- 23 Mart 2008; 9:23:10 >
  • arkadaşlar ex600'ün mousepad yanındaki stickerı çıkartanınız oldumu hiç. bir iz kalıp kalmayacağını merak ediyorum da?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAS207

MSI ex600 için

1. aldıgım yerde özelliklerini yazmış ama bluetoothtan bahsetmemiş acaba varmı ?
    2. ekran kalitesi ?
    4. birde wifi olayı santarosa platforumu olduguna göre 811b\g var ama n oldugu yazmıyor n olması gerekmiyormu

9. birde sitesinde Built-in 802.11n WLAN Card / Bluetooth Supported demiş ama wifi Intel® PRO/Wireless 3945ABG demiş benim bilgim n standardı 4900 serisinde yanlışmı biliyorum

Arkadaş ben 7 ay önce aldım
    1- bluetooth var
    2- ekran kalitesi ben begendim bence gayet güzel
    3-sol hoparlörün yanında bir mikrofon mevcut
    4-5- ben de wi-fi n desteği var yani 4965. wi-fi 3945 olanlarda wireless-n desteği yok 4965 te var
    6-ben mavi bilgisayardan aldım kutu içerisinde taşıma cantası mevcuttu. Çanta msi logolu
    7-8400m G ekran kartlı olanlar 256mb bagımsız belleğe sahip.
    8- bu soruya cevap veremeyecem kusuruma bakma:)

• quote:

Orjinalden alıntı: hsnsln

quote:

MSI ex600 için

2. ekran kalitesi ?

Arkadaş ben 7 ay önce aldım
    1- bluetooth var
    2- ekran kalitesi ben begendim bence gayet güzel
    3-sol hoparlörün yanında bir mikrofon mevcut
    4-5- ben de wi-fi n desteği var yani 4965. wi-fi 3945 olanlarda wireless-n desteği yok 4965 te var
    6-ben mavi bilgisayardan aldım kutu içerisinde taşıma cantası mevcuttu. Çanta msi logolu
    7-8400m G ekran kartlı olanlar 256mb bagımsız belleğe sahip.
    8- bu soruya cevap veremeyecem kusuruma bakma:)

kardeş bilgilendirmek için çok saol ama malesefki sordugum yerler çanta yok diyor wi-fi olayı ise çok ilginç sende nasıl 4965 olmuş enteresan kendi sitesinde bile 3900 serisi var sizinki ex700 olmasın

• henüz 14 gün oldu elimize geçeli.kardeşim kullanıyor ve şöyle bi sorundan bahsediyor.oyun oynarken 15-20 dk sonra aşırı ısınma ve sonrasında kendiliğinden kapanma.pcdepo.com dan almıştım.yardımcı olacaklarını söylediler.sonucu sizlerle burada paylaşacağım.
  • MSI EX 600 Son Bios 103 tuşlular için (numerik tuşları olan)
    1.2c ve 5.09 kendim için hazırladığım CD imajını rapide yükledim.

İmajı herhangi bir CD imaj yazdırma programı ile CD ye kaydedip, Cd takılı iken yeniden başlatın.
    CD BİOS güncellemesini otomatik yapacaktır. sonra bilgisayar kapanacak. daha sonra açıp (CD çıkart) biosdan default ayarları yaptıktan sonra sistemi başlatabilirsiniz.

ikiside ex 600 ben 5.09 kullanıyorum

http://rapi dshare.com/files/424190087/ex600-1.2c.iso

+ dolby digital
    http://rapi dshare.com/files/424190264/ex600-5.09.iso

Düzeltme : Linkler Yenilendi, 5.09 eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tan -- 10 Ekim 2010; 15:38:05 >

• arkadaşlar teknosanın verdigi ACER AS5520G-503G25MI modelinde bulunan 8400m-g (128mb) harici oldugu ve msi gibi 256 sını ramdan yemedigini söyledi çalışan doğrumu bu bu modelin msi ex600dan çok daha iyi oldugunu savundu benmi bilmiyorum yoksa bu satıcımı sallıyor !!!
  • nvida 8400m-g bir ekran kartı dır ve her iki makinada da aynıdır.

Bu ekran kartının dahili 128MB RAM ı vardır, ihtiyaç halinde ikinci bir 128MB yi RAM dan kullanır, buna kendisi karar verir. Bu ekran kartı takılan bütün dizüstülerde aynıdır. Daha teknik bilgiyi nvida nın internet adresinden bulabilirsiniz.

acer in bu modelinin özellikleri ile EX600 ün hangi modellerinin kıyaslandığına göre değişir, ex600 ün çok geniş bir yelpazede modelleri var.

Marka olarak her ikisi de iyi, Ben MSI EX600 kullanıyorum ama ablama ACER aldım, bizim yiğenler kullanacağı için daha dayanıklı bir cihaz olmalıydı, ayrıca acer in yeni tasarımı çok hoşuma gidiyor, ben geniş klavye için MSI aldım.

Son bir not: Gazete de teknosa nın access kartlara özel bir kampanya ile T7100 işlemcili geforge 8600 ekran kartlı 3GB RAM lı bir makinasını taksitli yaklaşık 1200 YTL ye veriyorlar, ne yalan söyleyeyim, özellik olarak bendeki MSI den daha iyi ve fiyatı daha ucuz. Şimdiki tavsiyelerimde tek geçeceğim bir model.

quote:

arkadaşlar teknosanın verdigi ACER AS5520G-503G25MI modelinde bulunan 8400m-g (128mb) harici oldugu ve msi gibi 256 sını ramdan yemedigini söyledi çalışan doğrumu bu bu modelin msi ex600dan çok daha iyi oldugunu savundu benmi bilmiyorum yoksa bu satıcımı sallıyor !!!

• Arkadaşlar ben ürünü alalı 3 ay kadar oldu "hepsiburada" aldım.
    bilgisayar ile müzik yapıyorum kullandığım programlar oldukça fazla işlemci gücü ve RAM gerektiriyor.
    çok fazla sayıda audio kanal üzerinde, 10larca plugin kullanarak, external m-audio ses kartıyla 24 bit 48khz
    kayıt yapıyorum.

Bu makineyi aldığımda vista ya herkes gibi ben de alışamadım 1,5 ay içinde XPye geçtim ve gördüm ki vista bu kadar güçlü bir makinenin bile performansını ciddi şekilde düşürüyor. İnanın Ferrari gibi oldu işlemcinin ve RAM in performansı ortaya çıktı . EX 600 kullanan ve XP ye geçmek isteyen tüm arkadaşlar sorunsuzca işletim sistemi değiştirebilir.Ben hiç sorun yaşamadım çünkü aletin yanında gelen driver CD sinin içinde hem 32 hem de 64 bit XP driverleri mevcut.

Hatta 1 ay önce makinenin içine 2 farklı XP sistem kurdum herşey mümkün... şimdi sistemden daha da memnunum çünkü bu şekilde bir sistem günlük işlerim için internete bağlı güncelleştirmeleri açık , diğerinde ise gereksiz tüm işlemlere kapalı ve sadece müzikle uğraşabiliyorum. Hatta size kendi yaptığım bir testle ilgili bilgi vereyim: normal XP yani internete bağlı ,virüs yazılımı olan , güncelleştirmeleri açık olan XP ilk açılışta 354MB RAM kullanırken diğer XP açılış işlemleri sırasında sadece 160 MB RAM kullanıyor.

Kısaca ben bu makineyi hem vista hem xp ile yeterince denediğime inanıyorum(vista evet performans düşürüyo ama işlem hızı olarak normal bir kullanıcıya bu bilgisayar için çok farklı gelmez)
    iki işletim sistemi ile de EX 600 e her türlü işkenceyi uyguladım ve çok iyi performans aldım . Almak isteyen arkadaşlar rahatlıkla edinebilirler. Kullanılan malzeme ile ilgili şikayet eden arkadaşlara bunun her ne kadar taşınabilir olsa da bir bilgisayar olduğunu ve hassas davranılması gerektiğini hatırlatırım. Ayrıca MSI aslen bir anakart ve ekran kartı üreticisidir bilmeyen arkadaşlar için bir bilgi veriyim, taşınabilir bilgisayar alırken anakartını ve ekran kartını kendi üreten firmalar tercih edilmelidir çünkü bu şekilde daha az sorun yaşanır.Bu özelliğinden ötürü MSI çok bilinen bir marka olmasada diğer birçok iyi bilinen markadan daha iyi performans ve kalite sunmaktadır.

Kendi adıma bu alete ödediğim paraya hiç pişman olmadım ayrıca almak isteyen arkadaşlar aşağıdaki linke bakabilirler hepsiburada.com da şu sıra yine kampanya var üstelik 2GB RAM hediyeli ben yararlanamadım bari başkaları sebeplensin ....

herkese saygılar...

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71623

• Bu arada ısınma ile ilgili hiç sorun yaşamadım oyun oynarken dahil. (NFS most wanted oynadım) günde ortalama 15 ila 18 saat kadar açık tutuyorum hatta son 4 gündür bir download yüzünden günde yaklaşık 22 saat kadar açık durdu alet hala banamısın demedi. ben de ne zaman şişecek die merak ediyorum.

Bence EX 600 ün en kötü parçası DVD yazıcısı aslen 3 aydır hiç sorun yaşamadım.Ama okuma sırasında çok ses çıkarıyor ve en kaliteli DVD yi bile taksam okuma ve yazma hızı düşük. (tekrar söylüyorum okuyamadığı hiç CD veya DVD olmadı sadece hızı düşük) Markası Optiarc mış ben de ilk kez EX 600 ile duydum bu markayı)İlk fırsatta bi NEC ile değiştiricem.

Bu arada bazı arkadaşlar bi sesten bahsediyor. Bu sesi ben de arada sırada duyuyorum ama ben bu sesin kesinlikle fan sürtmesi olduğunu düşünmüyorum. Ses periyodik aralıklarla geliyor yani 10 yada 15 dakikada bir. ve fanın olduğu yerden değil DVD yazıcının olduğu yerden geliyor ve ben bunun bi arıza olduğunu da düşünmüyorum çünkü hiç bir hata uyarısı kilitlenme veya restart yaşamadım keşfedersem buradan sizinle paylaşırım

herkese saygılar...

• arkadaşlar bazı sorularım olacak cevaplarsanız sevinirim

1. ex610 vista puanı 4 iken ex600 neden 3 aynı ekran kartları olasına rağmen

2. ex610 neden şu anda piyasaya yok ex610 ex600 göre daha ucuz

3. santarosa denilem platformu kullanıyor sitesinde wi-fi nin N serisini
    destekledigini yazmış ama 3900 serilerinde bu yok

4.piyasada bulunan dizüstülerde ram değişimi için garanti etiketini yırtmamıza gerek yok ama ex600 malesefki garanti etiketini oraya koymuş ram değişimi için illa servismi gerekli

5. 667 mhz lik ramlaeri 800 mhz yapsak 2*2 taksak ferformansı artarmı

6.ex610 modellerinde harici wifi bağlantı yeri var neden ex600 lerde yok

teşekkürler
  • Selam mas207 ben yukarıda da yazdığım gibi sistemimi XP ye çevirdim ama vista kullandığım ilk 1.5 ay süresinde vista puğanlaması yaptığımda 3.8 vermişti. EX610 da 128 MB ATI - EX600 de NVDIA 256 MB ekran kartı var bildiğim kadarı ile.

Bu sorun kullandığın virüs programı ile ilgili olabilir norton yada kaspersky gibi bir programın varsa acilen kaldır...:) NOD 32, avast veya avira kullan.
    durumu baya bi düzeltir sanırım.Ayrıca vista görsellerinin de ciddi şekilde performansı eykilediğini düşünüyorum (ki bu görseller olmadan da vistanın görsel olarak XP den bir farkı kalmıyor)

610 ile 600 ün fiyat farkına gelince bu iki PC de çok farklı konfigürasyonlarla piyasaya sürülüyor mesela ex610 un 4-5 farklı HDD çeşidi var. EX610 AMD işlemci ile EX600 intel işlemci ile çalışıyor. Fiyat farkları da herhalde buradan çıkıyor. Sana aşağıda ikisinin de konfigürasyonlarının linklerini verdim sanırım
    yardımcı olucaktır.

http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodtmpspec&prod_no=1316&maincat_no=135&cat2_no=269&cat3_no=#menu (ex610)

http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodtmpspec&prod_no=1200&maincat_no=135&cat2_no=269&cat3_no=#menu (ex600)

RAM konusuna gelince bildiğim kadarı ile ex 600 800mhz RAM desteklemiyor ancak 667mhz 4GB'a kadar RAM kullanabilirsin. (ex610 max. 2GB ram kullanabiliyor al sana bi fiyat farkı daha :) )

Sticker meselesi enteresan benim makinada bu garanti sticker'i HDD kapağına yapışık o yüzden şahsen RAM yükseltirken servise göndermiycem.
    Performansı ne derece etkiler yaşayarak görücez ama benim de önce XP yi 64 bit yapmam lazım.

Wİ-fi sorunu cevaplayamayacağım çünkü ben bu olaya hiç bu kadar takılmadım yani 49 olmuş 39 olmuş ülkemizde wi-fi sistemi daha doğru düzgün oturmamışken bu olaya bu kadar takılmak bana açıkçası çok gerekli gelmiyor. Yani benim makina wi-fi 3900 serisi olduğu için bağlantı sorunu veya ağ problemi , download hızında düşüklük gibi sorunlar yaşamadım kimsenin de yaşadığını zannetmiyorum ama nedense birçok arkadaş çok takılıyor bu olaya.

Neyse işallah yardımcı olmuşumdur...

Saygılar..

• arkadaşım bilgin için teşekkür ederim eline sağlık
  • EX600'e yedek batarya almayı planlıyorum. Bilgi sahibi olan varmı? nereden temin edebilirim ve herhangi bir teknik arızaya neden olabilirmi?
  • Arkadaşlar bende ex600 aldım hepsiburadadan finanskart kampanyasından yararlandım 1380 ytl 10 taksit + %10 puan verdiler.
    birde yanında CORSAIR 2GB NOTEBOOK MEMORY bunu verdiler fakat bunu ne yapacağım bilemiyorum aldığım ex600 e takabilirmiyim yoksa takılmaz mı ne yapacaz bi fikir ???...
    03/04/08
    Arkadaşlar almasına aldık da cd okuyucu çalışmıyor kafayı yiyeceğim hiçbir cd yi okumuyor. daha önce sorun yaşayanlar varmı bu konuda varsa ne yapmak lazım servşse mi gönderelim hemen yardım yardım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salihli7 -- 3 Nisan 2008; 9:37:06 >
  • Arkadaşlar neredesin kaç gündür kimse yokmu burda ya bi cevap bakıyorum yok yok ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: salihli7

Arkadaşlar neredesin kaç gündür kimse yokmu burda ya bi cevap bakıyorum yok yok ...

arkadaşım EX600'ün hayırlı olsun.
    ama sorunun cevabı hakkında fikrim yok olsa yazardım.
    ama milletin nerede olduğuna bi cevap vermeye çalışabilrim.

EX600 kullananlar pek foruma takılmazlar. çünkü pek hatayla arızayla karşılaşan olmuyo.
    Arada sırada bi selam veriyolar. sende bu sorundan başka bi problemle inşallah yazmayacaksın.

arkadaşım hayırlı olsun. dediklerim ümit ettiklerimdir.
    inşallah güle güle kazasız belasız iyi günlerde kullan bilgisayarını.
    bütün MSI sahipleri ile birlikte inşallah.

• Arkadaşlar ya ben bi salaklık daha yaptım.
    Yanlışlıkla 103 tuş yükleyeceğime 87 tuşlu biosu yükledim.
    şimdi bilgisayar açılmıyor.
    cmos check bad yazıyor.
    diğer hataları giderecez derken temelli bozduk makinayı.
    Allah aşkına birileri yardım etsin kafayı yiyecem arkadaşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: salihli7

Arkadaşlar bende ex600 aldım hepsiburadadan finanskart kampanyasından yararlandım 1380 ytl 10 taksit + %10 puan verdiler.
    birde yanında CORSAIR 2GB NOTEBOOK MEMORY bunu verdiler fakat bunu ne yapacağım bilemiyorum aldığım ex600 e takabilirmiyim yoksa takılmaz mı ne yapacaz bi fikir ???...
    03/04/08
    Arkadaşlar almasına aldık da cd okuyucu çalışmıyor kafayı yiyeceğim hiçbir cd yi okumuyor. daha önce sorun yaşayanlar varmı bu konuda varsa ne yapmak lazım servşse mi gönderelim hemen yardım yardım...
  • kimse yokmu ex600 de arkadaşlar öldüm bittim ben ya
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.