Şimdi Ara

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
3
Favori
76.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: salihli7

Arkadaşlar bende ex600 aldım hepsiburadadan finanskart kampanyasından yararlandım 1380 ytl 10 taksit + %10 puan verdiler.
    birde yanında CORSAIR 2GB NOTEBOOK MEMORY bunu verdiler fakat bunu ne yapacağım bilemiyorum aldığım ex600 e takabilirmiyim yoksa takılmaz mı ne yapacaz bi fikir ???...
    03/04/08
    Arkadaşlar almasına aldık da cd okuyucu çalışmıyor kafayı yiyeceğim hiçbir cd yi okumuyor. daha önce sorun yaşayanlar varmı bu konuda varsa ne yapmak lazım servşse mi gönderelim hemen yardım yardım...

Arkadaşım sorularını yanıtlıyorum ..:)

1- Hediye gelen 2 GB RAM tabiki işe yarar. ex 600 4GB 667 mhz RAM destekler fakat işletim sisteminin ya vista ya da XP 64 bit olması lazım. Eğer XP 32 bit ise 3GB görür sadece. Bana hediye olarak kablusus mouse geldiydi ama çalışmadı sen baya şanslısın. Yalnııııııııız bu makinenin altındaki garanti sticker olayı yüzünden bence aleti kendin açma.

2-CD okuyucunun çalışmaması kesinlikle bir yazılım sorunu olamaz anladığım kadarı ile biosla oynamışsın ben bu aleti vista ile kullandım halen XP ile kullanmaktayım. Biosla oynamasan iyi olurmuş ama neyse artık bence önce recover yap makinaya ondan sonra al doğruca sevise git. Çünkü CD olayı enteresan sana denk gelmiş fabrikasyon hatası olma olasılığı yüksek.

CD okuyucu çok sağlam değil zaten ben daha önce de yazdım EX 600 ün bence en dandik parçası CD okuyucusu(zaten o da sağlam olasa kusursuz olacakmış makine). Servisle olayı çözersin ama daha fazla kurcalamasan iyi olur...

Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: YaNasip

EX600'e yedek batarya almayı planlıyorum. Bilgi sahibi olan varmı? nereden temin edebilirim ve herhangi bir teknik arızaya neden olabilirmi?

Yanasip kardesh neden yedek pil alma ihtiyacı duydun acaba merak ettim ??
  • Tüm msi ex600 kullanıcılarına merhabalar;

Benim bilgisayara virüs programı yüklediğim zaman int e bağlanmıyor halbuki ekranın sağ köşesinde bilg int e bağlı görünüyor, virüs programını kapattığımda int e bağlanmaya devam ediyor ben bir kaç virüs program denedim hepsinde de aynı şeyi yaptı......... ........................................valla kafayı yicem acelee yadım lütfen!!!!!!!!!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: ıssı

Tüm msi ex600 kullanıcılarına merhabalar;

Benim bilgisayara virüs programı yüklediğim zaman int e bağlanmıyor halbuki ekranın sağ köşesinde bilg int e bağlı görünüyor, virüs programını kapattığımda int e bağlanmaya devam ediyor ben bir kaç virüs program denedim hepsinde de aynı şeyi yaptı......... ........................................valla kafayı yicem acelee yadım lütfen!!!!!!!!!!!

Arkadaşım sen de sanırım Vista kurbanı olmuşsun :)

1- Eğer windows defender kullanıyosan onun içinde bir ayar virüs programını ve interneti engelliyor olabilir ne alakası var deme bi dene. Eğer ayarlayamazsan Defender ' ı komple uçurabilirsin o zaman sorunun çözülür... Vista ne yazıkki henüz stabil bir program haline gelemedi.. böyle maymunluklar yapıyor arada bak hatta sana enteresan bir anı ben ex600 ü aldım evde datron kablosuz modem vardı ne yaparsam yapayım internete kablosuz giremedim sadece ethernet ile bağlandım ne zamanki makineyi XP ye geçirdim o zaman tüm sorunlarım kökten çözüldü.Şu anda aynı modeme canavar gibi bağlanıyorum...

Ama kesinlikle şuna eminim bu sorunda bilgisayarının bir suçu yok emin olabilirsin dediğimi bi yap olmazsa sonra yine yazarsın

Saygılar....

• Kardeş dediğini denedim ama mağlesef işe yaramadı.ben sana şöyle diyeyim benim bilg de daha önced norton vardı bilindiği üzere norton kendi çalışırken başka virüs programına izin vermez ben bu programı kaldırmama rağmen bilg da denetim masasından güvenlik duvarı ayarlarına gittiğimde bilgisayar koruma bölümünde norton int securuty açık görünüyor(norton kaldırılmış olm. rağmen) acaba sorun burdan mı kaynaklanıyor ve nasıl çözebilirim bu işi........
  • MRB arkadaşlar ben bundan 7 ay önce aldım msi ex600 ümü benim sistem t7100 işlemci 1 gb ram wifi-n 4965 ve 120 gb ram vardı. benim sistemde kullanılan dvd-rw ın markası lg hiçbir problem yaşamadım. Aranızda 4 yada 3 gb ram kullanan var mı bazı sitelere max 2 gb ram yazıyor bazılarında da 4 gb ben 2gb ram takviyesiyle 3 gb yapmak istiyorum bilgisi olan cevap yazarsa çok sevinecem. teşekkürler
  • Orjinalden alıntı: salihli7

Arkadaşlar ya ben bi salaklık daha yaptım.
    Yanlışlıkla 103 tuş yükleyeceğime 87 tuşlu biosu yükledim.
    şimdi bilgisayar açılmıyor.
    cmos check bad yazıyor.
    diğer hataları giderecez derken temelli bozduk makinayı.
    Allah aşkına birileri yardım etsin kafayı yiyecem arkadaşlar...

doğru biosu nasıl yüklerim klavye uçtu resmen her tuşun yeri değişmiş bazı tuşlar çalışmıyor.
    bios da açılırken artık msi ex601 yazıyor arkadaşlar yokmu bu konuda uzman bi arkdaş biosu nasıl sıfırlarım veya doğru biosu nasıl yüklerim ne yapmamı tavsiye edersiniz.

• quote:

EX600'e yedek batarya almayı planlıyorum. Bilgi sahibi olan varmı? nereden temin edebilirim ve herhangi bir teknik arızaya neden olabilirmi?

http://www.e-turuncu.com/default.asp?git=9&urun=30983 orjinal batarya kullanırsanız herhangi bir arızaya neden olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: protools2008

quote:

ben de aynı soruyu sorayım.
    neden yedek pil almak istiyorsun?
    kendi üzerinde gelen pilinde ne gibi sorun var?
    yetersiz mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakupakin

quote:

quote:

ben de aynı soruyu sorayım.
    neden yedek pil almak istiyorsun?
    kendi üzerinde gelen pilinde ne gibi sorun var?
    yetersiz mi?

Arkadaşlar şükür MSI EX 600'de herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bu batarya içinde geçerli.
    Arkadaşım yedek batarya alınsa felan diye bahsettiği için merak ettim ve sormak ihtiyacı hissettim. Herhangi bir sorunum olduğu için değil yani.
    MSI'dan memnunum arkadaşlar. Hepimizin güle güle kullanması dileklerimle..

• quote:

Orjinalden alıntı: hsnsln

MRB arkadaşlar ben bundan 7 ay önce aldım msi ex600 ümü benim sistem t7100 işlemci 1 gb ram wifi-n 4965 ve 120 gb ram vardı. benim sistemde kullanılan dvd-rw ın markası lg hiçbir problem yaşamadım. Aranızda 4 yada 3 gb ram kullanan var mı bazı sitelere max 2 gb ram yazıyor bazılarında da 4 gb ben 2gb ram takviyesiyle 3 gb yapmak istiyorum bilgisi olan cevap yazarsa çok sevinecem. teşekkürler

Merak eden arkadaşlara selam olsun bu gün EX600 ün RAM'ini 3GB a çıkarttım daha önce içini görememiş arkadaşlar için bilgilendirme: (benim konfigürasyonumdaki EX 600ler için core2duo 2.0ghz 160GB HDD 2 GB RAM. vs.) aletin içinde 2 tane 1 GB RAM bulunmakta markası da TRANSCENT. Ben şahsen XP 32bit kullandığım için MAX. 3 GB RAM görebiliyorum sonuç olarak gidip İzmir bayraklı TEKMAR mağzasından 2GB 667mhz HI-LEVEL marka RAM satın aldım. Mağzadaki arkadaşlar oldukça güzel bir şekilde ilgilendiler 1GB RAM lerden birini çıkartıp yeni 2 GB RAM i içine taktık sonuç aslan gibi 3 GB gördü makine.

Test aşamasına gelince ; öyle RAM takınca makinanın uçacağını sanmayın işlem hızı fazla değişmedi bunun sebebi taktığımız RAM inde 667mhz olması kanımca , eğer 800mhz takabilseydik ki bu imkansız çünkü alet desteklemiyor sonuç daha farklı olabilirdi..Ancak inanılmaz işlem kapasitesi kazandırdığı bir gerçek. öğlenden beri makineye işkence ediyorum şu anda size yazarken aynı anda yaptığım işlemler USB harici HDD içinden 4.5 GB RAR dosyasını masa üstüne açarken bir taraftan DVD yazdırıyorum , aynı zamanda MSN deyim ve medya player açık artık siz gerisini hesap edin.

Test sonucu eğer benim gibi makinenizi ırgat şeklinde çalıştırıyorsanız RAM yükseltmek işleri çok rahatlatıyor hiç düşünmeden değiştirebilirsiniz :)

Heskese saygılar selamlar.....

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hsnsln

MRB arkadaşlar ben bundan 7 ay önce aldım msi ex600 ümü benim sistem t7100 işlemci 1 gb ram wifi-n 4965 ve 120 gb ram vardı. benim sistemde kullanılan dvd-rw ın markası lg hiçbir problem yaşamadım. Aranızda 4 yada 3 gb ram kullanan var mı bazı sitelere max 2 gb ram yazıyor bazılarında da 4 gb ben 2gb ram takviyesiyle 3 gb yapmak istiyorum bilgisi olan cevap yazarsa çok sevinecem. teşekkürler

Merak eden arkadaşlara selam olsun bu gün EX600 ün RAM'ini 3GB a çıkarttım daha önce içini görememiş arkadaşlar için bilgilendirme: (benim konfigürasyonumdaki EX 600ler için core2duo 2.0ghz 160GB HDD 2 GB RAM. vs.) aletin içinde 2 tane 1 GB RAM bulunmakta markası da TRANSCENT. Ben şahsen XP 32bit kullandığım için MAX. 3 GB RAM görebiliyorum sonuç olarak gidip İzmir bayraklı TEKMAR mağzasından 2GB 667mhz HI-LEVEL marka RAM satın aldım. Mağzadaki arkadaşlar oldukça güzel bir şekilde ilgilendiler 1GB RAM lerden birini çıkartıp yeni 2 GB RAM i içine taktık sonuç aslan gibi 3 GB gördü makine.

Test aşamasına gelince ; öyle RAM takınca makinanın uçacağını sanmayın işlem hızı fazla değişmedi bunun sebebi taktığımız RAM inde 667mhz olması kanımca , eğer 800mhz takabilseydik ki bu imkansız çünkü alet desteklemiyor sonuç daha farklı olabilirdi..Ancak inanılmaz işlem kapasitesi kazandırdığı bir gerçek. öğlenden beri makineye işkence ediyorum şu anda size yazarken aynı anda yaptığım işlemler USB harici HDD içinden 4.5 GB RAR dosyasını masa üstüne açarken bir taraftan DVD yazdırıyorum , aynı zamanda MSN deyim ve medya player açık artık siz gerisini hesap edin.

Test sonucu eğer benim gibi makinenizi ırgat şeklinde çalıştırıyorsanız RAM yükseltmek işleri çok rahatlatıyor hiç düşünmeden değiştirebilirsiniz :)

Heskese saygılar selamlar.....

Bilgilendirdiğin için çok teşekkürler arkadaş

• Öncelikle bütün arkadaşlara selamlarımı sunarım.Dün itibariyle bende bir EX600 kullanıcısı oldum,hemen klübe katılayım dedim.Özellikle dizüstüler hakkında fazla bir bilgim yok ama forumda okuduklarıma bakılırsa biraz kazık yedim gibime geliyor

Babamın bir arkadaşından aldık biz bu dizüstünü ve ne yazıkki hiç araştırma fırsatı bulamadım birdenbire oldu bitti yani.Dikkatimi en çok çeken nokta forumda hep 2,00 ghz gösterilmesine rağmen benim aldığım ex600'ün ghz'si 1,50 dediğim gibi ben fazla anlamam bu işten bana dezavantajı ne olur bunun birileri açıklayabilir mi?
    Faturada özellikleri şöyle yazıyor;
    MSİ EX600-088TR C2D 1,5GHZ/2GB/160GB/15,4" ne diyorsunuz
    Yanında çantasıyla birlikte birde mouse(isteğim üzerine) verdiler

Birde bu dizüstünü pahalıya aldığımı düşünüyorum.Peşin olarak 710YTL + 500$(1$=1,3YTL) verdim.Yani 1,310YTL ye aldım çok mu pahalıya aldık acaba yorumlarınızı bekliyorum.Yanlız çok kazık falan yemişsem incitmeden söyleyiverin bi zahmet

• quote:

Orjinalden alıntı: sondunya69

Öncelikle bütün arkadaşlara selamlarımı sunarım.Dün itibariyle bende bir EX600 kullanıcısı oldum,hemen klübe katılayım dedim.Özellikle dizüstüler hakkında fazla bir bilgim yok ama forumda okuduklarıma bakılırsa biraz kazık yedim gibime geliyor

Babamın bir arkadaşından aldık biz bu dizüstünü ve ne yazıkki hiç araştırma fırsatı bulamadım birdenbire oldu bitti yani.Dikkatimi en çok çeken nokta forumda hep 2,00 ghz gösterilmesine rağmen benim aldığım ex600'ün ghz'si 1,50 dediğim gibi ben fazla anlamam bu işten bana dezavantajı ne olur bunun birileri açıklayabilir mi?
    Faturada özellikleri şöyle yazıyor;
    MSİ EX600-088TR C2D 1,5GHZ/2GB/160GB/15,4" ne diyorsunuz
    Yanında çantasıyla birlikte birde mouse(isteğim üzerine) verdiler

Birde bu dizüstünü pahalıya aldığımı düşünüyorum.Peşin olarak 710YTL + 500$(1$=1,3YTL) verdim.Yani 1,310YTL ye aldım çok mu pahalıya aldık acaba yorumlarınızı bekliyorum.Yanlız çok kazık falan yemişsem incitmeden söyleyiverin bi zahmet

Öncelikle hayırlı olsun arkadaş fiyat hakkında fazla bi bilgim yok ama pekte kazık yedın sayılmaz aslında piyasada da aynı fiyat görünüyor. güle güle kullan

• Merhaba arkadaşlar...
    Birkaç hafta önce ben de msi ex600 sahibi oldum.Genel olarak notebooktan memnunum.Ancak ilginç bir sorunum var.Sol hoperlörün oradaki dahili mikrofonu bir türlü çalıştıramıyorum.Ses aarlarından açık ve sorunsuz olarak görünmesine rağmen ses kaydedicisiyle kayıt yapmayı denediğimde yapılan kayıtta çok az bir cızırtı dışında hiçbir ses alamıyorum.Bu bile belli belirsiz bir cızırtı.Vistanın tüm updatelerini yaptım.Msi sitesinden live update kısmında da herhangi bir update bulunmadığınını görüyorum.Yani sanırım herşey güncel bilgisayarda.Böyle bir dahili mikrofon problrmi yaşayan ya da konuyla ilgili bilgisi fikri olan arkadaşlardan ardım bekliyorum...
    Şimdiden teşekürler..
    Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: furkan316

İşlemci Tipi Intel Core 2 Duo Santa Rosa
    Chip Seti Intel 965PM Chipset
    İşlemci / Hızı Core 2 Duo T7250 2 Ghz 2MB 800MHz
    Ekran Özelliği 15.4" / 1280 x 800 / WXGA CrystalView
    Ekran Kartı Nvidia® GeForce 8400M DirectX 10
    Sistem Belleği 2048MB
    Sabit Disk Kapasitesi 160GB 5400RPM 8MB
    Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
    Klavye TR/Q
    Kablosuz İletişim Intel Pro Wireless 3945ABG 802.11a/b/g Entegre WLAN
    Bluetooth Özelliği Var
    USB (Adet) ? 4
    FireWire Var
    S-Video (TV-Out) Var
    Fax Modem Var
    10/100 Ethernet Var
    Pil Ömrü (Saat) 3
    Boyutlar 358 x 259 x 27-33 mm

özellikte bi notebook alıcam fiyet 1.600 ytl salı günü elime geçicek wirelles ta sorun yaşanıyormu ? wirelles çekim gücü yüksekmi nasıl yükseltebilirim hangi ürünleri kullanabilirim ilkkez notebook kullancam ? ürün sizce iyimi? bu paraya değermi? en çok kafamı karaştıran olay pil konusu ? sorularıma cewap verirseniz sevinirim

ilk önce hayırlı olmasını ve güle güle kullanmanı dilerim.

bende yaklaşık 3 aydır EX600 kullanıyorum. ttnet'in verdiği kablosuz modemi var ve hiç bir sorunla karşılaşmadım. çekim çok iyi bence. modemin olduğu yerin alt katında ve uzak bir mesafesinde kullandığımda bile çekim gücü çok iyi ve mükemmel olarak gösteriyor. dışarıdada denedim ve bir alışveriş merkezinde bulunan bir mağazanın bağlantısını görüyo ve çekim gücü orta ve iyi gösteriyor. ve mesafe aşağı yukarı 500 metre.
    pil ömrüne gelince yaklaşık 2,5 saat gidiyor. ama ben oyun felan oynamıyorum, rutin işlerimle uğraşırken yani. ama sabit bir yerdeyken mesela evde zaten batarya takmıyor ve direk arakabloyla kullanıyorum. arakablo takılı iken bataryanın çıkartılmasını uygun bulduklarını söyledi aldığım yerdeki teknik servis. bataryayı kabloya takmadan kullanıyor ve bitince tam doluncaya kadar pc de tutuyorum.
    umarım faydalı olmuştur.
    tekrar hayırlı olsun.

• hsnsln cevabın için teşekkür ederim diğer arkadaşlarda fikirleri varsa belirtebilirler mi üstte yazdığım konu hakkında
  • Forumu biraz daha didikledikten sonra hafiften bi kazık yediğimi hissettim.Bilmeyenler için tekrar yazayım.6 gün önce birdenbire bir msi ex 600 sahibi oldum.Dizüstünden pek fazla anlamam.
    Özellikler
    İNTEL CORE 2 DUO İŞLEMCİ
    T5250 1.5 GHZ
    2 GB RAM
    160 GB HARD-DİSK
    15.4" EKRAN
    WİNDOWS VİSTA HOME BASİC
    Bir an internetten daha ucuza alırdım diye düşündüm ama internete şimdilik o kadar güvenemem.Güvensem bile zaten yukarda belirttiğim gibi birdenbire MSİ sahibi oldum.Lafı uzatmayayım üstatların yorumlarını bekliyorum.İyi geceler
  • Arkadaşlar...
    Mikrofon ile ilgili problem yaşayan ya da bu konuda görüşü olan arkadaş yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ctuna

Arkadaşlar...
    Mikrofon ile ilgili problem yaşayan ya da bu konuda görüşü olan arkadaş yok mu?

arkadaşım mikrofonla ilgili nasıl bir problemin var bilmiyorum.

ben msn kullanırken yalnızca pc'nin önündeki kişinin sesini aldığı, biraz uzaktakilerin sesini yükseltmesi gerektiği ve mikrofon ve hoparlör yakın olduğu için ses yükseltilince yankı yaptığı için küçük bir laptop mikrofonu aldım.
    aşağıdaki resmi görünen mikrofonu size fikir vermek amacıyla ekledim.
    benim kullandığım aslında bu değil nette bunu buldum. ama çok zarif ve kibar mikrofonlar var.
    üç beş metre ileride dahi olsanız normal ses tonunda bile hiç sıkıntı çekmeden kullanabiliyorsunuz.
    çok memnun kaldım. sizde böyle bi yöntem denerseniz diye paylaşmak istedim.

herkese kolay gelsin

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.