Şimdi Ara

Msi G41m-p33/(775 soket) Anakart Tabanlı Sisteme Upgrade Tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar ilk bilgisayarım olan sistemi yeniden hayata geçirmek istiyorum download sistemi olarak. Ne yapılabilir bu sisteme? Xeon 54xx serisini direk takabilir miyim? Birde herhangi bir DDR3 4gb tek slot 1333mhz ram alsam sistem 1066mhz'de çalıştırır mı? 1333mhz'de çalıştırmasına gerek yok zaten o.c ile çalıştırıyormuş. Xeon 54xx serisi 1066 1333mhz hızında ki ramlerde sorun yaşatır mı? Q9xxx serileri pahalı olduğu için aynı güce sahip xeon 54xx tercih etmeyi planlıyorum. Lütfen teorik bilgilere sahip arkadaşlar yorum yapmasın, deneme yanılma yaparak kurmak istemiyorum sistemi. Teşekkür ederim herkese...

• Güncel.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • download sistemi olucagı için q serisi en ucuz buldugun işlemci yi tak sadece çok kapasiteli hdd gerekli okadar sonuçta oyun oynanmıcak

xenon için anakarta mod bios atılıp modlu xenon alman gerek

q6600 bul
  • Q serisi bir işlemci al,sağlam olması yeterli 9 serisi olmasa da olur. 775pin işlemciler ddr2 destekliyor diye biliyorum,yine de siz bi araştırın. 2.el forumundan ddr2 ram bulabilirsiniz oldukça uygun fiyata. 4 gb ram taksaniz yeter 2x2 den. Sadece download değil internet işlerimi vs. halledicem diyorsanız 120 gb bir ssd ile bilgisayara oldukça hız katabilirsiniz,sadece download içinse harddisk alıp devam etmeniz yeterli olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada 1333mhz rami takarsaniz,desteklenen max mhz degerinde çalışır. İşlemci anakart max kaç mhz destekliyorsa onda çalışır sorun olmaz. Örneğin 1600de taksanız desteklenen 800 ise o ram 800de çalışır. Önemli olan anakart ve işlemcinin rami desteklemesi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında download ve film günlük kullanım amaçlı kurulacak sistem 2. sistem olacak oyun sistemim imzamda ki gibi. Q serisi xeon serisine bakarak bir tık daha yavaş kalıyor işlemciyi modlamak basitte anakarta yeni bios atma olayına tam hakim değilim. g41 serisi sadece cpu mb modlayarak 5420-5450 arası kullanabiliyormuş 5460 ve 62 serisi sadece p5 anakartlar da stabil kullanılabilmekteymiş. Hdd sorun değil elimde mevcut.

Benim anakartım 8gb'a kadar 1066mhz ddr3'te destekliyor 4 slot var 2'si ddr2 2'si ddr3. DDR3 tek slot 4gb 1333mhz ram alsam acaba çalışır mı? Çoğu yerde çalışıyor yazıyor ama anakartın kendi sitesinde oem destek bölümünde sadece kingstonun bir modeli desteklediği söyleniyor bu da işi kafamı bayağı bir karıştırıyor. Yapmak istediğim tek modül 4gb 1066mhzde sorunsuz şekilde pc'yi çalıştırmak işlemcide 9500+ üstü veya xeon 5430 üstü işlemciyle birlikte çalıştırmak. Sizce bu düşüncemi destekleyebilecek oem parçalar mevcut mu yoksa chipset g41 olduğu için biraz hayal mi? Teşekkür ederim arkadaşlar.

• Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Hocam riske atılacak bir mevzu değil bence,çalışmadığı takdirde yeni aldığınız parçalar elinizde kalır,bir daha 2.elden satmak için uğraşırsınız. Bence olabilitesi yüksek durumlara yoğunlaşsanız daha iyi olur. Ram konusunda bir şey diyemeyeceğim,şimdi ddr3 çalışır desem çalışmazsa yalancı çıkarız tam kumar,üretici de sitesinde tek model yazmış diyorsunuz tam sıkıntı
    Açıkçası ne önereceğimi şaşırdım,en iyisi kendi kararınızı vermeniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    775 pin ddr3 anakart önerisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 16 çip 1.5V DDR3 ramler çalışacaktır.

Ram listesinde KVR1333D2N9/4G ram uyumlu gözüküyor. Piyasada rahatlıkla bulabilirsiniz.
    https://tr.msi.com/file/test_report/TR10_1914.pdf

https://tr.msi.com/Motherboard/support/G41M-P33#support-test

Q9xxx serileri pahalıya (özellikle Q9550 ve Q9650) satılıyor. İnternet vs. için kullanacaksanız Q6600 de yeterli gelecektir. 60-70 TL max. fiyata bulabilirsiniz. Bu fiyata yakın bulabilirseniz Q9300/9400/8400 de bakabilirsiniz. Q9550/9650 fiyatları uçabiliyor. Xeonlar için bios mod gerekecektir. Forumda konusu mevcut inceleyebilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/771-xeon-server-islemcilerini-775-anakarta-uygulayabilenler--114437498

• Kasap1910 hocam teşekkür ederim haklısın deneme yanılmayla çözmem gerek yada sitesinde ki tek model olan ddr3 rami bulmam gerek.

a-f-h hocam 16 çip olduğuna ramlerin tam olarak nereden bakabiliriz kendi sitelerinde yazar mı? Bios modun çok zor bir şey olduğunu düşünmüyorum, xeon'a değer sanırım şimdi verdiğin konuyu inceleyeceğim çok teşekkür ederim değerli bilgiler için. Peki xeon serisinde 1333mhz 16çipli ddr3 ramler çalışır mı? Stabil bir şekilde yada 1066mhz hızda ddr3 ramler?

• Ramin 2 yüzünde de çip olması lazım. Mesela, bu kingston ramin isminde 1Rx8 ibaresi var ve 2. sayfadaki resimlerde tek yüzü boş. Ki MSI forumdaki konuda bu ram ile çalıştıramamışlar.

Bu ramin isminde 2Rx8 ibaresi var. Resimlerinde 2 yüzü de dolu. Gskill veya Corsair ramlerin kendi sitesinde 8-16 çip ayrımı/belirttiğini görmedim. Ramin kendi resmi varsa fiziksel olarak belli olur.

Siz yine anakartın test raporuna bağlı kalınız. Corsair veya Gskill DDR3 1333 ramler ile de çalışabilir ama denemeden bir şey demek zor. Yabancı forumlarda çalıştıran vardır belki.

1066 MHz DDR3 ram bulmak zor, 1333 alırsanız 1066'da çalışacaktır. Anakart destekledikten sonra Xeonlar rami dert etmeyecektir.

Hazır modlu bios dosyalarına buradan ulaşabilirsiniz. Anakart modeline ve revizyonuna(varsa) göre dosyayı indirip usb belleğe atıp bios güncellemesi yapıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

Ramin 2 yüzünde de çip olması lazım. Mesela, bu kingston ramin isminde 1Rx8 ibaresi var ve 2. sayfadaki resimlerde tek yüzü boş. Ki MSI forumdaki konuda bu ram ile çalıştıramamışlar.

Bu ramin isminde 2Rx8 ibaresi var. Resimlerinde 2 yüzü de dolu. Gskill veya Corsair ramlerin kendi sitesinde 8-16 çip ayrımı/belirttiğini görmedim. Ramin kendi resmi varsa fiziksel olarak belli olur.

Siz yine anakartın test raporuna bağlı kalınız. Corsair veya Gskill DDR3 1333 ramler ile de çalışabilir ama denemeden bir şey demek zor. Yabancı forumlarda çalıştıran vardır belki.

1066 MHz DDR3 ram bulmak zor, 1333 alırsanız 1066'da çalışacaktır. Anakart destekledikten sonra Xeonlar rami dert etmeyecektir.

Hazır modlu bios dosyalarına buradan ulaşabilirsiniz. Anakart modeline ve revizyonuna(varsa) göre dosyayı indirip usb belleğe atıp bios güncellemesi yapıyorsunuz.

Bu forumun fazlasıyla sana ihtiyacı var hocam çok teşekkür ederim bu kadar bilgi aktardığın için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.