Arkadaşım 750W Cooler Master bronz PSU ve 5600X sistemle aylarca 6900XT kullanmıştı. Birçok oyun oynadı ve ekran kartını hep tam yükte kullandı sorun yaşamadı. Gene arkadaşım 5900X ve EVGA 3080 Ti FTW sistemle ASUS STRIX 850W PSU kullanıyor hiç sorun yaşamadı. Ben 5900X ve 3080 Ti sistemle Corsair RM1000 kullanıyorum sorun yaşamadım. Sistemimde chia miningden dolayı 25-30 adet harici hard disk bağlı fakat anakart üzerinden ne kadar çekiyorlar bilmiyorum belki gücün tamamını prizden alıyordur. Oyundayken resim çekmiştim bu 5900X işlemcinin çektiği watt genelde 100W civarında seyrediyor. Ben 4.4 GHz de 1.25W de kullanıyorum serbest bırakınca biraz daha fazla watt çekebilir. 6900XT 450W civarı çekime zıplasa dahi 850W PSU'da restart atmamalı. Ya güç kaynağında bir arıza var ya da sebep başka bir şey güç kaynağı yükte sorun yapıyor olabilir. Bunu netleştirmek için ekran kartının gücünü MSI Afterburner'dan kıssanız dahi yeter. 250W civarında bir yüke sabitleyip bir deneyin. |
MSI Gaming X Trio 6900 XT Restart Sorunu (2. sayfa)
-
-
Önerileriniz için teşekkürler, 750'lik varken tekrar 750'lik almayı düşünmüyorum. İleriyi düşünerek 1000W gibi birşey düşünüyorum.
-
Kesin konuşmak için uzun süre oynamak lazım o kadar oynamaya vaktim olmadı ama çekirdek saat hızını 2064, voltajı da 960 yaparak abartı düşürdüğümde 1 saat boyunca New World, Forza Horizon 4, PES 2021, Battlefield V, CS GO gibi oyunlarda gezdim. FPS değerleri bu kartın altında kalsa da restart gibi bir sorun olmadı. 9900K overclocksuz maksimum 150W, ortalama 60-80-90-100 oralarda gezindi, 6900XT de maksimum 150W ortalama da 120-130W arası kullandı bu kadar düşürünce.
PSU bendeki 850 watt değil 750 watt orayı yanlış görmüşsünüz sanırım.
Afterburner'da Watt sabitleme gözükmüyor bende, power limit ayarı var sadece o da en fazla % -6 yapılabiliyor.
Verdiğiniz örneklerde Nvidia kartlarda bu sorunlar pek yaşanmıyor zaten anladığım kadarıyla. Ama benim durumuma kıyasla Cooler Master 750W bronz PSU ile tam yük 6900 XT sıradışı olmuş cidden.
-
750w bronz psu aylarca sorun çıkartmasa bile belirli süre sonra çıkartacaktır. İyi model marka ekran kartları ile her daim iyi psu kullanmakta fayda var. Sizin psu belkide ani dalgaları tolere edemiyor. Bunu sadece psu sorunu olarak algılamamak lazim belkide şebekenizde temiz akim gelmiyor? Psu tolere edemiyor da olabilir. Ekran kartınızın üstünde 2. Bios tuşu vardır bir ona alıp deneyin derim daha az güç tüketebilir. P modu ve q modu oluyor genelde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yav o keyfi ürün iade edenlere bende ayar oluyorum birde ürünün poşeti açılmış kullanmam diyenler, yani iyi niyeti kötuye kullanmak bence şimdi örnek veriyorum adam rtx 3080 aliyor hiçbirsorun yok 14 gün kullanıp iade ediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ekran gidiyor pc nin rgb ışıkları yanmaya devam ediyor,voltajı yüzde 97 ye düşürünce düzeldi,sıcaklığı da azaldı,bu arada gpu yu dik kullanınc sıcaklık değeri baya düşüyor,hotspot özellikle
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X