Şimdi Ara

MSİ GE62 6QD APACHE PRO HOPARLÖR CIZIRTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar msi ge62 6QD apache pro modeli kullanan arkadaşlar mesela baslı sarkılarda aleyna tilki cevapsız çınlama sarkısının ortalarında bas vurrurken sanki cızırtı geliyo garantiye versem anlarmı biraz zor anlaşılıyo yapıyo cızırtıyı servispoint garanti servisi nasıldır.

• up
  • xxsavasxx2 kullanıcısına yanıt
    Sarkidandir o aleynanin egosu hoparlöru bozmuştur çok yüksek sesten dolayı yapar equalizer ayarlarından halledebilirsin garantiye yollamadan cozulebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebalii

Sarkidandir o aleynanin egosu hoparlöru bozmuştur çok yüksek sesten dolayı yapar equalizer ayarlarından halledebilirsin garantiye yollamadan cozulebilir

Aleynada olay oldu zaten

Bakalım bi ara servise baktırcam

• Servise götürdünüz mü hocam?
  • Hocam konuyu yeni gördüm.Aynı cihazdan bende kullanıyorum. WİNDOWS 8.1 kullanırken aynı sorun bendede vardı.Hangi işletim sistemini kullanıyorsun bilmiyorum ama sorun yüzde 90 yazılımsal. MSI sitesinden güncel driverlerı indirip mevcut driverlarını güncelle bios ve FW updatelerde dahil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liveultraslan

Hocam konuyu yeni gördüm.Aynı cihazdan bende kullanıyorum. WİNDOWS 8.1 kullanırken aynı sorun bendede vardı.Hangi işletim sistemini kullanıyorsun bilmiyorum ama sorun yüzde 90 yazılımsal. MSI sitesinden güncel driverlerı indirip mevcut driverlarını güncelle bios ve FW updatelerde dahil.

Merhaba hocam yeni konu açıcaktım bende bios ve fw uptade yapmak istiyorum kafa msi sitesinde türkçe anlatım yok daha öncede yapmadım nasıl bios ile fw uptade yapabilirim
    İşletim sistemini ve şuanda yüklü bios ve FW sürümlerini yazarsan yardımcı olurum hocam.
  • quote:

İşletim sistemini ve şuanda yüklü bios ve FW sürümlerini yazarsan yardımcı olurum hocam.

Şaun windows 10 64bit en son güncelleştirmeye kadar yüklü uefi ile kurulum yaptım bios bilgilerim

BIOS u E16J5IMS.114 sürümüne yükseltelim yada E16J5IMS.117 son sürüme yükselt E16J5IMS.117 sürümü bende sorun çıkardı o yüzden bir önceki E16J5IMS.114 BIOS sürümünü kullanıyorum.

http://download.msi.com/bos_exe/nb/E16J5IMS.114.zip

BIOS update için yukarda vermiş olduğum bios sürümünü indir. İndirmiş olduğun BIOS u rardan çıkarıp E16J5IMS.114 dosyasını NTFS ile formatlanmış bir flash belleğin içine at. Flash belleğin içinde sadece E16J5IMS.114 dosyası olsun sade dosya rarlı değil. Daha sonra BIOS a girip sırasıyla vermiş olduğum resimlere bakarak Update yapabilirsin.

Yukarda vermiş olduğum resimdeki yönergeleri izleyerek BIOS update yapabilirsin.

BIOS update yaptıktan sonra Firmware EC update için yapman gerekenleri anlatacağım.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liveultraslan -- 21 Kasım 2016; 21:52:35 >

• quote:

BIOS u E16J5IMS.114 sürümüne yükseltelim yada E16J5IMS.117 son sürüme yükselt E16J5IMS.117 sürümü bende sorun çıkardı o yüzden bir önceki E16J5IMS.114 BIOS sürümünü kullanıyorum.

http://download.msi.com/bos_exe/nb/E16J5IMS.114.zip

BIOS update için yukarda vermiş olduğum bios sürümünü indir. İndirmiş olduğun BIOS u rardan çıkarıp E16J5IMS.114 dosyasını NTFS ile formatlanmış bir flash belleğin içine at. Flash belleğin içinde sadece E16J5IMS.114 dosyası olsun sade dosya rarlı değil.

Yukarda vermiş olduğum resimdeki yönergeleri izleyerek BIOS update yapabilirsin.

Hocam ntfs rufus programı ile yapsam sorun olmaz dimi normalde fat32 ayarlı fw uptadeyi nasıl yapıcam

Flashı pc ye tak bilgisayarıma gir flash a sağ tıkla biçimlendir diyip FAT32 yerine NTFS seçip biçimlendir, rufsla uğraşma hiç. Yada bildiğin gibi yap hocam kafan karışmasın hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liveultraslan -- 21 Kasım 2016; 21:51:56 >
  • quote:

Flashı pc ye tak bilgisayarıma gir flash a sağ tıkla biçimlendir diyip FAT32 yerine NTFS seçip biçimlendir, rufsla uğraşma hiç. Yada bildiğin gibi yap hocam kafan karışmasın hiç.

Anladım hocam teşekkür ettim fw uptade nasil oluyo odamı biostan yapılıyo

• BIOS update yaptıktan sonra sistem açılmaya bilir, eğer sistem açılmassa BIOS a girip resimdeki ayarı UEFI olarak değiştirip f10 basıp kaydetip çık, sistem normal olarak açılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liveultraslan -- 21 Kasım 2016; 21:56:16 >
  • quote:

BIOS update yaptıktan sonra sistem açılmaya bilir, eğer sistem açılmassa BIOS a girip resimdeki ayarı UEFI olarak değiştirip f10 basıp kaydetip çık, sistem normal olarak açılır.

Bios uptade yaptım hocam sayenizde sagolun fw uptade kaldı sadece sizede zahmet veriyorum kusura bakmayın

FW update i Windows modunda yada DOS modunda yapabilirsin. En zahmetsiz ve kolay olanı windows modunda yapmak yani masaüstünde yapmak.

http://download.msi.com/archive/frm_exe/nb/16J5EMS1.110.zip dosyasını indirip rardan çıkarın.

Çıkarmış olduğun dosyanın içindeki ‘winflash.exe’ yada ‘ecwin.bat’ dosyasını çalıştırıp FW update yapabilirsin. FW updaten sonra pcyi kapatıp. Bilgisayarın güç kaynağını prizden çek. Daha sonra laptopun alt kısmında ufak bir reset deiliği var tochpad in tam altına denk geliyor. Oraya iğne yada ataç gibi bişeyle bas 5 dakika bekleyip pc yi aç bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liveultraslan -- 21 Kasım 2016; 22:8:42 >

• quote:

FW update i Windows modunda yada DOS modunda yapabilirsin. En zahmetsiz ve kolay olanı windows modunda yapmak yani masaüstünde yapmak.

http://download.msi.com/archive/frm_exe/nb/16J5EMS1.110.zip dosyasını indirip rardan çıkarın.

Çıkarmış olduğun dosyanın içindeki ‘winflash.exe’ yada ‘ecwin.bat’ dosyasını çalıştırıp FW update yapabilirsin. FW updaten sonra pcyi kapatıp. Bilgisayarın güç kaynağını prizden çek. Daha sonra laptopun alt kısmında ufak bir reset deiliği var tochpad in tam altına denk geliyor. Oraya iğne yada ataç gibi bişeyle bas 5 dakika bekleyip pc yi aç bu kadar.

Çok teşekkür ederim hocam sayenizde yükledim bi sorun yaşamadım inşallah ilerde sorun çıkmaz

• Sorunsuz yaptığına sevindim hocam. Bu yüklediğimiz sürümleri uzun süredir kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Şayet sorun yaşarsan bios ve fw sürümlerini eski sürümlere döndürebilirsin. sırasıyla çıkmış bütün bios ve fw sürüm linklerini konuya yazıcam.

ben de 114 surumunu kullanıyorum uzun süredir, sorunsuz. 117 ye upgrade edeyim mi diye düşünürken sorun yaşadığınızı gördüm. nasıl bir sorun yaşadınız acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.