Şimdi Ara

MSI GE620DX-801XTR, İSİM YAZDIRMAK İÇİN SON 2 GÜN. 'YENİ MODEL' TOPLU ALIM SAYFASI (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.879
Cevap
12
Favori
135.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toplu sünnet ya da toplu düğün felan da yaptırırız bi ara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocker35

arkdaşlar öncelikle sabırlı olmamız gerekir
    siz de tahmin edersiniz ki sayımız azımsanacak derecede az değil
    100 tane msi ge620dx i7 li modelden bahsediyoruz suan ıtıbarıyle Türkiye de hıc bır yerde (Distribütörler dahil) bu stok yok stok acmak ıcın gırısımlerımız gorusmelerımız devam edıyor.
    direk olarak penta bilgisayarla (bilmeyenler ıcın soyleyeyım bu msi bılgısayarını Türkiye'ye getiren resmi distribütör) irtibattayım. ondan dolayı kar marjı çok az olacak hiç olmayacak diyemem çünkü adamlar bedavaya bize bu sayıyı getirmek için özel proje açıp ugrasmazlar bi karları olacak elbette ama bizi kaçırmayacaklarını düşündüğümden sınırları zorluyorum fiyatı bi alalım netleştirelim gerisi çok kolay olucak
    ama tekrar soyluyorum bu stok yani 100 adet i7 li model suan da yok sipariş geçilcek ve gelicek gelmesi ne kadar sürer bilmiyorum bizim elimize ne zaman ulasır onu da bılmıyorum acıkcası suan onlarla ılgılenmıyorumda zaten sayımız yeterli ve suan tek dılegım verdiğim fiyatın kabul edılmesı eger kabul edılırse hıc kımse evıne elı bos donmucek hepimiz alıcaz bu bilgisayarı ben bütçesi i5 e yeten arkadaslara da i7 aldırmak ıstıyorum arada fevri davrandıgım ıcın herkesden ozur dılıyorum kımse kusuruma bakmasın sadece yetişemediğim zamanlarda daralıyorum ondan birine patlıyorum.
    artık daha çok dikkat edicem davranıslarıma.
    herkese iyi forumlar.
    Sabreden Derviş Muradına Ermiş...

Rocker35 in dediği gibi eğer firma sipariş geçecekse ve 100 adet gelecekse bu nereden baksanız tahmini 1 haftayı bulur diye düşünüyorum. Ama tamamen tahminen. Zaten bunun hiç önemi yok laptopu aldıktan sonra.
    Ben i5 almak isteyen arkadaşlara laptoplar gelene kadar bir şekilde eksiklerini tamamlayabilirlerse tamamlamalarını söylemek istiyorum. Çünkü gerçekten i5 yerine i7 aldığınızda sizde "iyi ki i7 almışım" diyeceksiniz.

• evet arkadaşlar işten döndüm ve şuanki izlenimim hala aynı yerdeyiz beklemeye devam, inşallah en kısa zamanda net bir fiyat ve net bir teslimat tarihi verilir.
  • Ben bu laptopun gt555 li versiyonunu kafama koymuştum. Fakat yazı bekleyecektim, hem yeni modelleri görürüm hem de bunun fiyatı düşer diyordum. Şimdi ise hem daha yeni bir model hem de daha ucuz fiyat oldu. Düşünüyorum ssd hariç bir laptopda aradığım tüm özellikler var; o yüzden ben de belki aranıza dahil olabilirim.

Tek handikaplarım msi laptopların teknik desteği ve ısınma ile fan konuları. Ben laptopu zaten mevcut olan Zalman NC1500 ile kullanacağım. O bakımdan en azından nette gezinir ve film izler halde iken, ısınma sorunu ve fan sesi sıkıntısı yaşamak istemem.

Şimdi sizden bu konuda bir fikir istesem laf kalabalığı gibi görüp beni ana başlığa yönlendirebilirsiniz fakat ben yine de bu konuda bir görüş almak isterim.

Mesala arkadaşımın hp notebooku, benim diğer sony vaio ve toshiba ile bu ses ve ısınma sorununu fazlasıyla yaşamıştım fakat şu an kullandığım samsung laptop ile bu tür bir sorunum soğutucunun da sayesinde yok denecek kadar az oluyor.

MSI laptop da donanım olarak gerçekten çok üst düzey görünüyor fakat aldıktan sonra bu tür bir sıkıntı yaşarsam da o zaman pişman olurum gerçekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: maxi_rocker

Ben bu laptopun gt555 li versiyonunu kafama koymuştum. Fakat yazı bekleyecektim, hem yeni modelleri görürüm hem de bunun fiyatı düşer diyordum. Şimdi ise hem daha yeni bir model hem de daha ucuz fiyat oldu. Düşünüyorum ssd hariç bir laptopda aradığım tüm özellikler var; o yüzden ben de belki aranıza dahil olabilirim.

Tek handikaplarım msi laptopların teknik desteği ve ısınma ile fan konuları. Ben laptopu zaten mevcut olan Zalman NC1500 ile kullanacağım. O bakımdan en azından nette gezinir ve film izler halde iken, ısınma sorunu ve fan sesi sıkıntısı yaşamak istemem.

Şimdi sizden bu konuda bir fikir istesem laf kalabalığı gibi görüp beni ana başlığa yönlendirebilirsiniz fakat ben yine de bu konuda bir görüş almak isterim.

Mesala arkadaşımın hp notebooku, benim diğer sony vaio ve toshiba ile bu ses ve ısınma sorununu fazlasıyla yaşamıştım fakat şu an kullandığım samsung laptop ile bu tür bir sorunum soğutucunun da sayesinde yok denecek kadar az oluyor.

MSI laptop da donanım olarak gerçekten çok üst düzey görünüyor fakat aldıktan sonra bu tür bir sıkıntı yaşarsam da o zaman pişman olurum gerçekten.

10 yildir anakartini kullaniyorum 1 yamugunu gormedim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bugun belli olmıycakmı acaba yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXcLusive-TR

Anakart konusunda bir sıkıntı yaşatmadığı, notebook konusunda da garanti yönünden bir sıkıntı yaşanmayacağını gösterir mi?

Ayrıca fan sesi ve ısınma olayı ne durumdadır?
  • quote:

Ben bu laptopun gt555 li versiyonunu kafama koymuştum. Fakat yazı bekleyecektim, hem yeni modelleri görürüm hem de bunun fiyatı düşer diyordum. Şimdi ise hem daha yeni bir model hem de daha ucuz fiyat oldu. Düşünüyorum ssd hariç bir laptopda aradığım tüm özellikler var; o yüzden ben de belki aranıza dahil olabilirim.

Şimdi şöyle bir gerçek var ki yadsınamaz! Bu laptop oyun performansı için hazırlanmış. Dolayısıyla ısınma sorunu diğer normal laptoplardan fazla diye düşünüyorum. Açıkçası ben bizzat kullanmadım ama kullananların söyledikleri ve araştırmalarıma göre sağ elin bilek tarafında ısınma sorunu oluyormuş ama o da bir soğutucu ile giderilebilir elbette. İkinci durum i7 olması. Oyun bilgisayarlarında i5 tercih edilmelidir diye bir yerde okumuştum. i5 ile i7 arasında birkaç fps fark oluyormuş ve açıkçası o heyecanla oyun oynarken fark edilmez. Ama kendi düşüncem şu ki laptop masaüstü gibi bir şey değil :)

Kısa bir hesaplama yaparsak masaüstünde, monitörün ısısı+klavyeyi kullanırken ellerin verdiği ısı+ekran kartı ve cpu ısısını topladığınızda hepsini bir arada düşünürseniz normal bir masaüstü bilgisayarında aslında bir laptop kadar ısındığını fark edebiliriz.

zaten işlemciye ve ekran kartına hatta son zamanlarda hdd lere takılan fanların yanında bir tane laptop fanı yarışamaz bile :D

ses konusunda da sanırım uzun süre oyun performansında kullanınca şiddeti yükseliyormuş ama o konuda kullanmadan ne kadardır diyemem :)

laptoplarla ilgili olarak "nonpasaran" nın blog sitesini tavsiye ederim.

ama bu laptop kaçmaz bence

• Zaman kaybetmemek adına;
    Benzer özelliklerde başka marka ürün distrübitörleriyle de temasa geçmeli, rekabet ortamı avantajını lehimize çevirmelisiniz.

Şu anki konum anlaşıldığı üzere, ilgili arkadaş "100 kişiyiz, şu fiattan olursa, ... demiş, distrübitörler ise "şu mesele, bu durum, ... diye, hatta bu başlıktan genel havayı koklayıp, fiat konusunda "bu olur" diyeceklerdir. Distrübitörlerin dip fiat verebilmesi, ciddiye alınmamızla, çok firmayla görüşmesiyle, ... gerçekleşebilir. Sonrası oylamayla halledilebilir. Görüşmelere İ7 yanında İ5 seçeneğini de dahil etmek, firmaların stok sorununu çözebilir, hatta işlerine de gelir. İ7 bekleyen arkadaşlar, beklemek veya fiat avantajı nedeniyle İ5 tercih ederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anakhaa

quote:

Şimdi şöyle bir gerçek var ki yadsınamaz! Bu laptop oyun performansı için hazırlanmış. Dolayısıyla ısınma sorunu diğer normal laptoplardan fazla diye düşünüyorum. Açıkçası ben bizzat kullanmadım ama kullananların söyledikleri ve araştırmalarıma göre sağ elin bilek tarafında ısınma sorunu oluyormuş ama o da bir soğutucu ile giderilebilir elbette. İkinci durum i7 olması. Oyun bilgisayarlarında i5 tercih edilmelidir diye bir yerde okumuştum. i5 ile i7 arasında birkaç fps fark oluyormuş ve açıkçası o heyecanla oyun oynarken fark edilmez. Ama kendi düşüncem şu ki laptop masaüstü gibi bir şey değil :)

Kısa bir hesaplama yaparsak masaüstünde, monitörün ısısı+klavyeyi kullanırken ellerin verdiği ısı+ekran kartı ve cpu ısısını topladığınızda hepsini bir arada düşünürseniz normal bir masaüstü bilgisayarında aslında bir laptop kadar ısındığını fark edebiliriz.

zaten işlemciye ve ekran kartına hatta son zamanlarda hdd lere takılan fanların yanında bir tane laptop fanı yarışamaz bile :D

ses konusunda da sanırım uzun süre oyun performansında kullanınca şiddeti yükseliyormuş ama o konuda kullanmadan ne kadardır diyemem :)

laptoplarla ilgili olarak "nonpasaran" nın blog sitesini tavsiye ederim.

ama bu laptop kaçmaz bence

oyun notebooku oldugu icin belki daha iyi optimize edilmis olabilir onu bilemezsiniz her notebook isinir onun kontrolu sizde olmalidir ki yaz aylarinda kaliteli bir metal sogutucu isinizi gorur. Ses olayina gelince, ses olacagini sanmam steril bir ortamda kullanirsaniz fan her zaman stabil calisir isininca biraz yukselebilir ama, bu canavarla oynadiginiz oyunun sesinide acin artik biraz :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eXcLusive-TR

Anakart konusunda bir sıkıntı yaşatmadığı, notebook konusunda da garanti yönünden bir sıkıntı yaşanmayacağını gösterir mi?

Ayrıca fan sesi ve ısınma olayı ne durumdadır?

bir anakart uzerinde zibilyon tane overclock vs denemesi parca degisimi, kasa degisimi, islemci degisimi yapilmasina ragmen sapasaglam duruyorsa ve bunuda bizzat ben tecrube ettiysem, guvenirim hocam :) ama ornegin hp bir notebooku dunyanin en iyisi diyede onume koysan almam kalite kendini belli eder kardsm anlarsin...
  • Anakhaa ve eXcLusive-TR; ikinize de cevapları için çok teşekkür ederim. Başınızı ağrıtmak ve mesaj kirliliği gibi olmayacaksa benim için bir diğer önemli konu da ekran ve ses kalitesi olacaktır.

Ekranın full hd çözünürlükte olduğunu biliyorum, peki ekran kalitesi ne düzeydedir? 720 ve 1080p filmlerde çok iyi derecede bir kalite yakalamaya imkan var mıdır?

Ayrıca çözünürlüğün bu kadar yüksek olması nette dolaşacağım sitelerde herhangi bir problem yaratacak mıdır? Yine oyunları bu çözünürlükte oynatacağımdan ekran kartı iyi olmasına rağmen, bu durum oyunlarda bana sıkıntı yaratır mı??

Bir de şu an kullandığım Samsung laptopdaki hoparlörler, gerçekten çoğu zaman bu konuda sıkıntı yaşattı bana. MSI bu konuda nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi_rocker -- 29 Şubat 2012; 19:08:38 >
  • hala bir fiyat belirlenmemesi garip değil mi?.Siz tedarik sürecinden bahsedip duruyorsunuz fiyat belirlimi ki ve alındı mı laptoplar ki tedarik sürecine geçiyorsunuz önce alınsın sonra.Ama daha fiyat belli değil dün 1500 deniniliyordu bugün 1600 yarında 1700 olur ve biz zaten kendi fiyatına almış oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realove19 -- 29 Şubat 2012; 19:07:47 >
  • yarın 1800 :)
  • Şu fiyat bir an önce belirlense
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiKaaN

yarın 1800 :)

sana 2000 tl bu saatten sonra işine gelıyosa kardesım benım :D
  • quote:

Anakhaa ve eXcLusive-TR; ikinize de cevapları için çok teşekkür ederim. Başınızı ağrıtmak ve mesaj kirliliği gibi olmayacaksa benim için bir diğer önemli konu da ekran ve ses kalitesi olacaktır.

Ekranın full hd çözünürlükte olduğunu biliyorum, peki ekran kalitesi ne düzeydedir? 720 ve 1080p filmlerde çok iyi derecede bir kalite yakalamaya imkan var mıdır?

Ayrıca çözünürlüğün bu kadar yüksek olması nette dolaşacağım sitelerde herhangi bir problem yaratacak mıdır? Yine oyunları bu çözünürlükte oynatacağımdan ekran kartı iyi olmasına rağmen, bu durum oyunlarda bana sıkıntı yaratır mı??

Bir de şu an kullandığım Samsung laptopdaki hoparlörler, gerçekten çoğu zaman bu konuda sıkıntı yaşattı bana. MSI bu konuda nasıldır?

Bende yeni alacagim ama sana soyle fikir verebilirim
    nvidia ile intel gayet stabil calisiyor zaten bu makina normalin cok ustunde kac tane laptopta harici 2gb ekran bellegi var suan, sadece ekran bile degil 8 gb ram (1333 cabasi) ve i7 demek uctun demek. O yuzden oyunlari kiciyla 1080p oynatir diye dusunuyorum :) zaten gaming serisi bunun icin optimize edilmis. film konusuna gelince full hd led ekran var, sesi thx pro destekli bilgisayar. Lokum yani, 1500e alirsak dahada lokum :) bilgisayarda tek hosuma gitmeyen nokta tasariminin cok sade olmasi. Bunun disinda cok iyi makina msida kalitelidir. FreeDos olmasida 1 avantaj bence, gelir gelmez ultimate sp1 x64 u yapistiricam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: rocker35

quote:

Orijinalden alıntı: MessiKaaN

yarın 1800 :)

sana 2000 tl bu saatten sonra işine gelıyosa kardesım benım :D

hocam teklif vermediler mi bugün bizi bi bilgilendirir misn
  • beklıyoruz arkadaslar bugun bıkac kere penta bılgısayarla gorustum projenın var oldugunu ve onaylanması ıcın beklendıgını teyıd ettım farklı kısılerden de.
    suanda yapacagımız tek sey beklemek eger fıyat onaylanırsa sonra da teslımatı beklıcez bu surec ıcınde bekleyemeyecek olanlar varsa sımdıden adını lısteden sıldırsınler bıze kesın ve cıddı alıcılar lazım bunda darılcak kırılcak bi durum söz konusu değil. suan tahmınımce 30 kısı mart sonunu beklemeye ve 1500-1600 tl gıbı bı fıyattan almaya razı, ki mart sonuna kadar bız sayımızı tekrar cıddı ve bekleyecek olan alıcılarla 100 kısının ustune rahaaattt raahhaaatt cıkarız.
    hepımız ıcın hayırlısı olsun arkadaslar.
  • harika haberler gelmiş açıkcası rocker bilgilerimi yolladım bende ekleyebilirsin listeye :) bu arada penta çanta hediye ediyor değilmi?
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.