Bildirim
Msi Ge620dx gelen tik tik sesi ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
fandan da geliyo olabilir düz bi zeminde değilse bende gelmiyo -
klik şeklinde bir sesmi boştayken mi oluyor özellikle,işlemci fanından gelir devrini otomatik ayarlarken çıkardığı bir ses.quote:
Orijinalden alıntı: aok1987
fandan da geliyo olabilir düz bi zeminde değilse bende gelmiyo -
klik seklinde gibi ama ben hdden geldiğini sandım eğer devir oluyorsa fandan olabilir belki anlamanın yolu varmı? -
boşta bekletim mesela forum sayfası açık kullnırken oluyormu birde 5dk boş bırakın kullanmayın bu ses geliyorsa fan devrini tasarruf moduna aldığındandır normal bir durum.Bazen bu çok az çıkar çıkmıyor demeyen arkadaşlar böyledir mesela ben imzamdaki makineyi kullnıyorum boşta bıraktığımda arada klik sesini veriyor.Hdd'den gelse ya kafa vurur ya cızırtı gelir kulağını dayayarakta anlayabilirsin işlemcinin bulunduğu bölüme kulağınızı dayayın.quote:
Orijinalden alıntı: GujoS
klik seklinde gibi ama ben hdden geldiğini sandım eğer devir oluyorsa fandan olabilir belki anlamanın yolu varmı? -
daha çok cıkır tik sesi geliyorquote:
Orijinalden alıntı: Cengaver53
boşta bekletim mesela forum sayfası açık kullnırken oluyormu birde 5dk boş bırakın kullanmayın bu ses geliyorsa fan devrini tasarruf moduna aldığındandır normal bir durum.Bazen bu çok az çıkar çıkmıyor demeyen arkadaşlar böyledir mesela ben imzamdaki makineyi kullnıyorum boşta bıraktığımda arada klik sesini veriyor.Hdd'den gelse ya kafa vurur ya cızırtı gelir kulağını dayayarakta anlayabilirsin işlemcinin bulunduğu bölüme kulağınızı dayayın.
Alıntıları Göster
-
devamlı durak cıkırt tik 5sn bir suan kullanımı artırayım bakalım ne olacakquote:
daha çok cıkır tik sesi geliyor
Alıntıları Göster -
Yok fandan gelmiyor bu ses hddden kesinlikle.Ama normalmi onu anlamadım.quote:
devamlı durak cıkırt tik 5sn bir suan kullanımı artırayım bakalım ne olacak
Alıntıları Göster -
Hd tune programını kurup bencmark testi yapıp resmini buraya atarmısın,performansı nasıl bakalım bu testi yaparken hiçbir program ve site açık olmasın hdd testle meşgul olsun sadece.quote:
Yok fandan gelmiyor bu ses hddden kesinlikle.Ama normalmi onu anlamadım.
Alıntıları Göster -
1) Eğer hdd den geliyorsa,quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver53
Hd tune programını kurup bencmark testi yapıp resmini buraya atarmısın,performansı nasıl bakalım bu testi yaparken hiçbir program ve site açık olmasın hdd testle meşgul olsun sadece.
Alıntıları Göster
2) Ses başladığı anda ritmik olarak (eşit aralıklarda) tıkırtı devam ediyorsa,
3) Sesle birlikte pc kitleniyorsa veya anormalleşiyorsa (bu durum ilerleyen zamanlarda oluşuyor),
4) Format atıldığı halde aynı sorun devam ediyorsa,
Senin hdd head crash yapıyor demektir yani halk arasında hdd in kafa atıyor. Yani ani elektrik kesintileri (powerdan parmakla kapatmada dahil), pc nin çalışır haldeyken sarsılması veya darbe alması durumlarında hdd nin içindeki optik okuyucunun kafası okuduğu diske çarpıyor (kafa ve disk arasındaki mesafe 0.2 mm dir) bu çarpmayla birlikte hdd nin bir sektörü fiziksel zarar görüyor (bad sektör oluşuyor). Eğer sen o zarar gören yerdeki veriyi işlemeye çalıştırırsan hdd oradaki veriyi okuyamıyor ve takılıyor bu takılmayla birlikte kafasına göre sağa sola doğru oynamaya başlıyor her sağa sola gidince tıkırdama sesi oluşuyor. Bu tarz bir durumla karşı karşıya kalırsanız hemen bilgileri yedekleyin çünkü her geçen gün bu durum artarak devam edecek ve bi süre sonra hdd kullanılamaz duruma gelecektir. Low-level-format bu hatayı düzeltmede işe yarıyabiliyor birde hdd yi dondurucuya koyup 1 gün beklemekte sorunu çözebiliyor bir ihtimal çünkü hdd içinde herhangi biryerin sıcakla genleşmesiyle kafanın anormalleşmesi olabiliyor soğukla birlikte daralma oluyor ve eski haline geliyor ve ayrıca msdos chkdiskte bad sektörleri onarıyor. Benim pc yeni demeyin ben 1 yılda 3 tane yeni hdd yi head crash yaptırdığımı bilirim (şuan masaüstündeki hdd de head crash var son günlerde iyice arttı yakında iflas edicek gibi) En iyisi garantiye vermek. Youtube ye girip head crash yazıp head crashın nasıl bir ses oluşturduğunu dinleyebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 11 Ağustos 2012; 10:50:42 >
-
1 ve 2 . maddeler kesinlikle var ama ses bazen ritmik şekilde geliyor devam edip geçiyor sanırım o bölüme gelince oluyor.Hdtune ile test ettim sorun yok.Bide anormal derecede yavaşlama yaşadım.quote:
Orijinalden alıntı: AAT.BH
1) Eğer hdd den geliyorsa,
2) Ses başladığı anda ritmik olarak (eşit aralıklarda) tıkırtı devam ediyorsa,
3) Sesle birlikte pc kitleniyorsa veya anormalleşiyorsa (bu durum ilerleyen zamanlarda oluşuyor),
4) Format atıldığı halde aynı sorun devam ediyorsa,
Senin hdd head crash yapıyor demektir yani halk arasında hdd in kafa atıyor. Yani ani elektrik kesintileri (powerdan parmakla kapatmada dahil), pc nin çalışır haldeyken sarsılması veya darbe alması durumlarında hdd nin içindeki optik okuyucunun kafası okuduğu diske çarpıyor (kafa ve disk arasındaki mesafe 0.2 mm dir) bu çarpmayla birlikte hdd nin bir sektörü fiziksel zarar görüyor (bad sektör oluşuyor). Eğer sen o zarar gören yerdeki veriyi işlemeye çalıştırırsan hdd oradaki veriyi okuyamıyor ve takılıyor bu takılmayla birlikte kafasına göre sağa sola doğru oynamaya başlıyor her sağa sola gidince tıkırdama sesi oluşuyor. Bu tarz bir durumla karşı karşıya kalırsanız hemen bilgileri yedekleyin çünkü her geçen gün bu durum artarak devam edecek ve bi süre sonra hdd kullanılamaz duruma gelecektir. Low-level-format bu hatayı düzeltmede işe yarıyabiliyor birde hdd yi dondurucuya koyup 1 gün beklemekte sorunu çözebiliyor bir ihtimal çünkü hdd içinde herhangi biryerin sıcakla genleşmesiyle kafanın anormalleşmesi olabiliyor soğukla birlikte daralma oluyor ve eski haline geliyor ve ayrıca msdos chkdiskte bad sektörleri onarıyor. Benim pc yeni demeyin ben 1 yılda 3 tane yeni hdd yi head crash yaptırdığımı bilirim (şuan masaüstündeki hdd de head crash var son günlerde iyice arttı yakında iflas edicek gibi) En iyisi garantiye vermek. Youtube ye girip head crash yazıp head crashın nasıl bir ses oluşturduğunu dinleyebilirsin.
Alıntıları Göster
Msi servisi nerde var İstanbul-Avrupa Yakasında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GujoS -- 11 Ağustos 2012; 12:47:51 >
-
Full Format yapmadım hiç veya low lvl denemelimiyim sizce ?quote:
1 ve 2 . maddeler kesinlikle var ama ses bazen ritmik şekilde geliyor devam edip geçiyor sanırım o bölüme gelince oluyor.Hdtune ile test ettim sorun yok.Bide anormal derecede yavaşlama yaşadım.
Msi servisi nerde var İstanbul-Avrupa Yakasında.
Alıntıları Göster
Yoksa direk servismi? -
Hdtune sonuç sanırm hdd gidici gibi mi?quote:
Full Format yapmadım hiç veya low lvl denemelimiyim sizce ?
Yoksa direk servismi?
Alıntıları Göster
-
hdtune programı bile dayanmıyor kapanıyor:)quote:
Hdtune sonuç sanırm hdd gidici gibi mi?
Alıntıları Göster
-
eğer head crash varsa servis bedavaya hdd yi değiştirir. Yok ben uğraşamam dersen chkdisk var tüm sectorleri bios ekranında tarıyor ve çoğu bad sektörü onarıyor (aslında onarmıyor bad sektörleri tamamen kapatıyor oradaki verileri başka bir sağlam sektöre taşıyor yani bu programla birlikte ne kadar bad sektör varsa imha idiyor) bu bi kaç gün bile sürebiliyor herangi bir elektrik kesikliğinde veya programı durdurduğun anda o hdd tamamen bozulabiliyor bu işi profların yapması daha iyi sana tavsiyem durum iyice büyümeden (her geçen gün dahada durum vahimleşiyor) hemen servise götürmen.Zaten ilk iki madde oluyor demişsin 3. madde zaten belirttiğim gibi ilerde boy gösteriyor. Normalde hdd ler fabrikada fazladan sektörlerle donatılır eğer bir bad sektör oluşursa oradaki veriyi ek sektörlere taşınsın diye eğer o ek sektörlerde tükenirse artık hdd kafa atmaya başlarlar yani yıllar sonra hdd nin ömrü bitmeye başlar bazen fabrika hatası hdd lerde erken kafa atmalar olabiliyor.quote:
Full Format yapmadım hiç veya low lvl denemelimiyim sizce ?
Yoksa direk servismi?
Alıntıları Göster
Bu arada tekrar söyleyim pc çalışırken yerinden dahi kıpırdatmayın, power tuşuna pc yi başlatmak haricinde basmayın, reset tuşuda aynı çünkü ani elektrik kesintilerinde kafa hdd plakalara vuruyor. Her yanlış harekette unutmayın bir sektörünüz daha yok oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 11 Ağustos 2012; 15:18:18 >
-
2 günlük notebook değiştiririmquote:
Orijinalden alıntı: AAT.BH
eğer head crash varsa servis bedavaya hdd yi değiştirir. Yok ben uğraşamam dersen chkdisk var tüm sectorleri bios ekranında tarıyor ve çoğu bad sektörü onarıyor (aslında onarmıyor bad sektörleri tamamen kapatıyor oradaki verileri başka bir sağlam sektöre taşıyor yani bu programla birlikte ne kadar bad sektör varsa imha idiyor) bu bi kaç gün bile sürebiliyor herangi bir elektrik kesikliğinde veya programı durdurduğun anda o hdd tamamen bozulabiliyor bu işi profların yapması daha iyi sana tavsiyem durum iyice büyümeden (her geçen gün dahada durum vahimleşiyor) hemen servise götürmen.Zaten ilk iki madde oluyor demişsin 3. madde zaten belirttiğim gibi ilerde boy gösteriyor. Normalde hdd ler fabrikada fazladan sektörlerle donatılır eğer bir bad sektör oluşursa oradaki veriyi ek sektörlere taşınsın diye eğer o ek sektörlerde tükenirse artık hdd kafa atmaya başlarlar yani yıllar sonra hdd nin ömrü bitmeye başlar bazen fabrika hatası hdd lerde erken kafa atmalar olabiliyor.
Bu arada tekrar söyleyim pc çalışırken yerinden dahi kıpırdatmayın, power tuşuna pc yi başlatmak haricinde basmayın, reset tuşuda aynı çünkü ani elektrik kesintilerinde kafa hdd plakalara vuruyor. Her yanlış harekette unutmayın bir sektörünüz daha yok oluyor.
Alıntıları Göster
-
hdtune ile yine test ettim sorun yok program bozukmus sanırım -
bende MSI GE60 0NC-065XTR model var ısındığında tik tik diye çok azda olsa bi ses geliyor sanırım hdd den geliyor fan olması mümkün değil düz zeminde oluyor sogutunun üstünde tabi bu ses hep olmuyor oyun açtıgımda bazen oluyorquote:
hdtune ile yine test ettim sorun yok program bozukmus sanırım -
merhabalar bende msi 6e620dx var ben bunun harddiskini teknobiyotik.com dan aldığım team s3 ssd ile değiştirdim.ve bahsettiğiniz gibi tıkır tıkır sesler yapıyor ve her geçen gün artmakta.Bana ne önerirsinizquote:
Orijinalden alıntı: Red John
bende MSI GE60 0NC-065XTR model var ısındığında tik tik diye çok azda olsa bi ses geliyor sanırım hdd den geliyor fan olması mümkün değil düz zeminde oluyor sogutunun üstünde tabi bu ses hep olmuyor oyun açtıgımda bazen oluyor
Alıntıları Göster -
işlemci güç yönetimini değiştirmişmiydin daha önce ? ben %80 %80 yapmıştım tek etkim buydu tekrardan varsayılana döndürdüm bakalım bir katkısı olacak mı..quote:
Orijinalden alıntı: Berk Torku
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- msi klavye rengi değiştirme
- formula hub şube
- msi laptop alınır mı
- en iyi laptop markaları
- yazılım için laptop
- gigabyte bios tuşu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X