Şimdi Ara

MSI GE72 Apache 2QL-414XTR vs. Asus N551vw Cn007t (Hangisi Alınmalıdır?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba.Bu forumdaki ilk konum o yüzden acemiyim yanlış yere açtıysam özür dilerim baştan.
    Direk konuya gireyim;
    Laptop alacağım ama bu sefer sağlam bir şey olsun istiyorum.Genel olarak oyun için kullanacağım.3-4 Milyar limitim var.Ben araştırmalarım sonucunda bu iki laptop arasında kaldım.Eski laptoplarımdan çok çektim ısınma kasma elektrik süpürgesi gibi bağırma vs. o yüzden bu sefer beni rahat ettirecek GTA V , Fifa 16 vs. oynarken yüksek ayarlarda sırıtmadan oynamak istiyorum ondan limiti zorlayabildiğim kadar zorlayacağım.
    Gördüğüm farklar;
    +ASUS'un işlemcisi 1 nesil önde ( İ7 6700HQ - MSI'da 5700HQ)
    +ASUS'un RAM'i DDR4 ve 2333 Mhz(Hepsiburada'da DDR3 1666 Mhz diyor ama Ebrar Bilgisayarda DDR4 diyor).
    +ASUS'un Ekran kartı modeli 1 Model yüksek (Nvidia GeForce GTX960M - MSI'da Nvidia GeForce GTX950M)
    +MSI'ın HDD'si 1 TB 7200 Rpm.ASUS'ta 1 TB 5400 Rpm + 128 GB SSD Var.
    +ASUS'un Ekran kartı 4 GB - MSI'ın 2 GB.
    +ASUS Windows 10'la geliyor - MSI' FreeDos.
    +MSI'da Killer Gb LAN var MMO'lar için daha uygun diyorlar lag konusunda filan.
    +MSI'ın ekranı 17.3 inç ve FULL HD - ASUS'un 15.6 inç.
    +MSI'da çift fan soğutma var. - ASUS'ta tek fan.
    Baktığımızda ASUS biraz daha iş tarzı,MSI daha oyun tarzı gözüküyor Rpm olsun inç olsun çift fan olsun.Ama kararsızım acaba ASUS bu donanımla MSI'ı aratmaz belki diye.
    Görebildiğim farklar bu kadar.ASUS bir tık daha iyi gözüküyor donanım bakımından ama MSI'dan oyun için daha iyi performans mı alırım acaba diyorum.
    Kafam çok karışık.Yardımcı olursanız sevinirim eğer bu tipte başka laptop öneriniz varsa dinlerim.
    Tekrardan hatam olduysa affola.
    İki bilgisayarın karşılaştırma linki buradadır;

http://www.hepsiburada.com/kiyasla/BDN551VWCN007T,BD601864

"DÜZELTME : Ben konuyu açarken Hepsiburada'da ASUS'un 5400 Rpm yazarken şu an 7200 Rpm olarak değişmiştir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sameterdi -- 28 Ocak 2016; 19:00:19 >

• Bende asusun 4720HQ İşlemcilisi var memnunum asusun artıları teknik olarak çok daha iyi msi a göre.
    Çok oyun oynıcaksanız bence asus alın tabiki soğutucu alma şartıyla
    Ama ben arada oynarım dersen pek gerek yok soğutucuya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstersen Asus un da 7200 RPM olanını bulabilirsin var internette dert etme onu. Kesinlikle hiç kafanı karıştırmadan Asus u al geç hocam.
  • her dakika oyun oynayan biriyim hocam yani oyun oynamadan durmam alma sebebimde oyun için saten.100 lira civarı iyi bi fan almayı düşünüyorum yeterli olur heralde.
    bide hocam bi asus kullanıcısı olarak artıları eksileri neler hoşunuza giden gitmeyen birinci elden cevaplarsanız sevinirim.
  • hocam karşılaştırdığım asusun şu anda hepsiburada ilanı 5400 den 7200 e çıkarılmış ilanda.
    beynim asus al geç derken kalbim msi'ın havalı yapısına çift fanına takılı kaldı.kararsızlıktan öleceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sameterdi

hocam karşılaştırdığım asusun şu anda hepsiburada ilanı 5400 den 7200 e çıkarılmış ilanda.
    beynim asus al geç derken kalbim msi'ın havalı yapısına çift fanına takılı kaldı.kararsızlıktan öleceğim.

Asus varken ben olsam düşünmem diğerini.
  • quote:

Arkadaşlar öncelikle merhaba.Bu forumdaki ilk konum o yüzden acemiyim yanlış yere açtıysam özür dilerim baştan.
    Direk konuya gireyim;
    Laptop alacağım ama bu sefer sağlam bir şey olsun istiyorum.Genel olarak oyun için kullanacağım.3-4 Milyar limitim var.Ben araştırmalarım sonucunda bu iki laptop arasında kaldım.Eski laptoplarımdan çok çektim ısınma kasma elektrik süpürgesi gibi bağırma vs. o yüzden bu sefer beni rahat ettirecek GTA V , Fifa 16 vs. oynarken yüksek ayarlarda sırıtmadan oynamak istiyorum ondan limiti zorlayabildiğim kadar zorlayacağım.
    Gördüğüm farklar;
    +ASUS'un işlemcisi 1 nesil önde ( İ7 6700HQ - MSI'da 5700HQ)
    +ASUS'un RAM'i DDR4 ve 2333 Mhz(Hepsiburada'da DDR3 1666 Mhz diyor ama Ebrar Bilgisayarda DDR4 diyor).
    +ASUS'un Ekran kartı modeli 1 Model yüksek (Nvidia GeForce GTX960M - MSI'da Nvidia GeForce GTX950M)
    +MSI'ın HDD'si 1 TB 7200 Rpm.ASUS'ta 1 TB 5400 Rpm + 128 GB SSD Var.
    +ASUS'un Ekran kartı 4 GB - MSI'ın 2 GB.
    +ASUS Windows 10'la geliyor - MSI' FreeDos.
    +MSI'da Killer Gb LAN var MMO'lar için daha uygun diyorlar lag konusunda filan.
    +MSI'ın ekranı 17.3 inç ve FULL HD - ASUS'un 15.6 inç.
    +MSI'da çift fan soğutma var. - ASUS'ta tek fan.
    Baktığımızda ASUS biraz daha iş tarzı,MSI daha oyun tarzı gözüküyor Rpm olsun inç olsun çift fan olsun.Ama kararsızım acaba ASUS bu donanımla MSI'ı aratmaz belki diye.
    Görebildiğim farklar bu kadar.ASUS bir tık daha iyi gözüküyor donanım bakımından ama MSI'dan oyun için daha iyi performans mı alırım acaba diyorum.
    Kafam çok karışık.Yardımcı olursanız sevinirim eğer bu tipte başka laptop öneriniz varsa dinlerim.
    Tekrardan hatam olduysa affola.
    İki bilgisayarın karşılaştırma linki buradadır;

http://www.hepsiburada.com/kiyasla/BDN551VWCN007T,BD601864

"DÜZELTME : Ben konuyu açarken Hepsiburada'da ASUS'un 5400 Rpm yazarken şu an 7200 Rpm olarak değişmiştir."

kesinlikle asusu al fakat şöyle ki kronik sorunu var oda pıt sesi ışık sızması gibi bu sorunlara rastlayan çok var ama bunlar bilgisayarı kullanmana etki etmeyecek şeyler bu arada asusu sadecenotebook.com dan alabilirsin daha ucuz orada

• Hocam öncelikle asusu al zaten ama başka siteden bak daha ucuzları var.
    Hdd 5400 rpm 128 ssd ile 5sn de açılıyor benim notebook.
    Şimdi kasası aynı sanırsam benimkiyle (n551jw-cn361t) ve aynı oldugunu varsayarak konuşuyorum;
    Kasa kalitesi çok güzel kapağı metal ve kapaktaki asus yazısı hafif ışıklı çok hoş bir görünümü var
    Klavyeleri kesinlikle dandik değil alttan aydınlatması falan da var.
    Altı plastik zaten yoksa 4kilo olurdu heralde.
    Klavyelerin oldugu kısım sağlam kaliteli malzemeden yapılmış hoparlörleri klavyenin sağ ve sol köşelerine güzel bir dizaynla yerleştirmişler kısacası tasarım olarak çok şık ve abartısız bir model.
    Ekran full hd ıps panel renkler çok canlı artık masaüstü bilgisayarıma bakasım gelmiyor cidden kaliteli ekranı var.
    Işık sızması diye bir olay var bazı modellerde çıkabiliyor bana çıkmadı şans meselesi biraz çıkarsa değiştirirsiniz.
    Bazen hdd den ses geliyor ben rahatsız olmuyorum.
    Oyunlarda zaten akıcı sorun yaşamazsınız ama ısınıyor ben daha soğutucu almadım alınırsa tadından yenmez.
    Pıt sesi var hoparlörden gelen çözümü forumda vardı yazılımsal bir şey donanımsal degil.
    Hoparlör kendini kapatıyo güç tasarrufu için sanırsam ordan geliyo ses.
    Eksileri bu kadar ama gözardı edilebilecek şeyler bence.
    Tekrar alacak olsam yine aynısını alırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• pesimist27 kullanıcısına yanıt
    sadecenotebook.com da 5400 rpm 9 taksitle 3749,
    hepsiburadada 7200 rpm 9 taksitle 3849.
    rpm farkı için 100 tl daha verilir gibi demi hocam
  • hocam birkaç sorum olacaktı.
    -ışık sızmasını nasıl anlarım değişim yaparlar demi?
    -ısınıyor demissiniz ısınması rahatsız edecek kadarmı? ( fan alacagım elbette ama fansız kullanımda rahatsız edermi acaba?)
    -bu pıt sesi ne kadar rahatsız ediyor genel olarak?
  • sameterdi S kullanıcısına yanıt
    ışık sızması için gece karanlık bir ortamda bilgisayarı açın ekrana siyah bir şeyler getirin film vs. ekran simsiyah olsun yani. Sonra ekranın çerçevesinin köşelerine bakın beyaz şekilde ışık gelıyorsa sızma vardır tabi bazılarında cok az oluyor rahatsız etmez bazıları aşırı oluyor değişim gerekebilir.
    Bildigim kadarıyla internetten alınca iade oluyor gelir gelmez kontrol edip gereğini yaparsınız.
    iki foto atıyorum biri şiddetli sızma diğeri normal sızma.
    aşırı olmadıkça çok sorun cıkarmaz herhalde size kalmış içinize sinerse kullanın ama aşırı cıkarsa iade edin.
    Isınma rahatsız etmiyor beni. Fandan ses de gelmıyor kesinlikle kaliteli ama fanın çıkışından baya sıcak hava geliyor (soğutucusuz kullanıyorum)
    pıt sesi çok rahatsız etmez çok sık gelmıyor zaten imkanınız varsa bi mağazada deneyin yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

MSI GE72 Apache  2QL-414XTR vs. Asus N551vw Cn007t (Hangisi Alınmalıdır?) MSI GE72 Apache  2QL-414XTR vs. Asus N551vw Cn007t (Hangisi Alınmalıdır?)

• hocam son bır sey takıldı aklıma;fandan gelen sıcak hava oyunlarda fılanmı oluyor yoksa nette fılan gezerkendemı ısınıp sıcak hava gelıyor pcden yoksa sadece oyunlardamı?
    Sadece oyunlarda oluyor su an bilgisayarımdan yazıyorum 2 saattir açık ve fanda ne ses var ne sıcaklık.
    Yukardaki yazdıgım her şey 4720HQ lu model içindi. Kasaları aynı sizin modelinizle büyük ihtimal ve serisi de aynı n serisi sadece işlemci ve ram değişik gözüküyor. Büyük ihtimal dediklerim çıkacaktır ama fark çıkma ihtimali için yine de mağazada inceleyebilirseniz sizin için daha iyi olur.
  • hocam fps dususu veya kasma yasadınızmı oyunlarda,hangı oyunları oynuyorsunuz hangı ayarlarda (kusura bakmayın parca parca aklıma gelıyor sorular )
    est. istediginizi sorun sonucta az para değil pişman olmayacagınız bir şey alın. öncelikle oyunların hepsini en yüksek ayarlarda açıyorum.
    Fps düşüşü yaşıyorum 2-3dk.da bir mesela cod black ops da her şey ultra da 80-90 fps alırken bi anda 30a düşüyor gpu kullanımı 99dan 30a düşüyor sonra 90 oluyo yine ısınmadan kaynaklı diyen var sürücü güncelle diyen var su an güncelleme yapıyorum bakalım ne olacak.
    Yine cod serilerinden modern wf 2 ve 3 oynuyorum aynı sorun onlarda da oluyor.
    Lol oynuyorum arada onda da oluyor 300 fps alırken bi anda 20 ye düşüyor birkaç sanıyelıgıne.
    Medal of honor warfighter da 60-70 fps alırken yine arada düşüyor.
    Aldıgımdan beri güncellememiştim ondan diyor herkes az sonra güncelleyince bilgilendırıcem sızı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 28 Ocak 2016; 22:15:27 >
  • quote:

sadecenotebook.com da 5400 rpm 9 taksitle 3749,
    hepsiburadada 7200 rpm 9 taksitle 3849.
    rpm farkı için 100 tl daha verilir gibi demi hocam

ben olsam o farkı kesinlikle vermezdim hatta üstüne 50 tl daha koyar bi 1tb harici hdd daha alır onuda yedekte kullanırdım
  • bu fps dusus olayı kafamı kurcaladı sımdı.merakla cevabınızı beklıyorum hocam.
    hocam suan 1 tb toshıba hdd ' m oldugu ıcın 7200 rpm lı almak daha mantıklı gelıyor :)
    Fazlasından zarar gelmez zaten suan yeni nesil oyunların boyutunu biliyorsun ayrıca arkadasta olan fps düşüşü güncelleme yüzünden olabilir n551vw kullananlarin hic biri böyle bir şikayette bulunmadi fakat pıt sesi ve ışık sızması yaşadılar. Bende bu n551vw yi takip ediyorum uygun bi zamanda alacağım birde acerin vn7 laptopunun yeni versiyonu çıktı birde ona bak istersen sicak firsatlarda gaming laptop bölümü var ordan bakabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    teşekkürler hocam öncelikle.youtubeden filan şu n551vw ' nin gaming incelemesini bulabilem harika olacakta tek bir inceleme bulamadım.Msi'ın var incelemeleri var nette şöyle söyleyeyim hocam GTA 5 te ultra ayarlarda 2380 mb ekran kartı istiyor mesela msi da 2048 mb ekran kartı var ama 2380 e dayadığı halde oyun kasmadan fps düşüşü yaşamadan hatta gayette akıcı biçimde devam ediyor.şu n551vw 'ı görsem densem içim rahatlayacak ama.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.