.: FUJIFILM X-S10 [ANA KONU] :.
Herkese merhaba,
Bir Fujifilm X-S10 sahibi olarak bu konuyu X-S10 kullanıcıları için açtım. Birbirimizi tanıyıp, sohbet edip, fotoğraflarımızı paylaşabiliriz.
Aşağıda gösterdiğim formatta bilgilerinizi yazarsanız ana başlık altına isimleri ekleyebilirim. Aynı zamanda kimler hangi şehirden, hangi ekipmanları kullanıyor, hangi sosyal platformlarda fotoğraflarını sergiliyor görebiliriz.
Örnek Mesaj
Gövde: Fujifilm X-S10
Lens: Fujinon XC15-45 F3.5-5.6 OIS + Fujinon XF16-80 F4 R OIS WR
Filtre: Haida UV + Haida Polarize + Haida ND
Tripod: Arcury TP04
Çanta: Tamrac Tradewind 3.6
Diğer Aksesuarlar:
Sosyal Medya/Paylaşım Hesapları:
NOT: Lütfen fotoğraflarınızı paylaşırken kullandığınız gövde (XS-10) ve lensi, çekim yaptığınız odak mesafesini, diyafram, enstantane ve ISO değerini, ayrıca düzenlemeyi yaptığınız programı da belirtmeyi unutmayın. Örnek fotoğraf paylaşımı ikinci mesajımda mevcuttur.
İyi forumlar...
KULLANICILAR
1) @SoğukNefes
Lens: Fujinon XC15-45 F3.5-5.6 OIS + Fujinon XF16-80 F4 R OIS WR
Filtre: Haida UV + Haida Polarize + Haida ND + Haida Close-Up
Tripod: Arcury TP04
Çanta: Tamrac Tradewind 3.6
Sosyal Medya/Fotoğraf Paylaşım Hesapları:
2) @16Kırmızı
Lens: XC 35 mm f2
3) @goldweb
Lens: Fujinon XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS
Herkese merhabalar,
10 yılı aşkın fotoğraf makinesi isteğimin gerçekleşmesine hiç bu kadar yaklaşmamıştım sanırım. Uzun zamandır cep telefonu ile fotoğraf çekiyorum ve aslında keyif alıyorum. Birkaç fotoğrafımı burada yayınlamıştım: https://forum.donanimhaber.com/amator-fotograflarim--139847685
Birkaç ay önce XT-200 almak için konu açmıştım ama, XS-10 ısrarla tavsiye edildi. Sebeplerini de anlayabiliyorum ve makul buluyorum. Bu sebeple XS-10 üzerine yoğunlaştım. Fakat lens seçimi konusunda XC15-45 ve XF18-55 arasında kaldım.
Genel olarak manzara fotoğrafları çekmeyi çok seviyorum. Araba ile bir yere giderken, yürürken, motosiklet kullanırken, ne zaman güzel kare görsem çekmeye çalışıyorum. Sürekli hareket halindeyken, gezerken fotoğraf çekmeyi sevdiğim için lensin ve makinenin hafif olması, kolay taşınabilir olması önemli. Bu yüzden aynasız bir makine tercih etmek istiyorum ve XC15-45 boyut ve ağırlık olarak çok cezbediyor, bu çok önemli. İkincisi, geniş açı sevdiğim için, genelde manzara fotoğrafları almak istediğim için 15-45 yine cazip geliyor. Son olarak da, fiyat olarak ciddi bir fark var aralarında: 2 bin TL. Beni 18-55 konusunda düşündüren tek nokta XC15-45 in f3.5, XF18-55 f2.8 olması. f3.5 kabul edilebilir bir seviye mi? Şahsen fotoğraf konusunda profesyonel bir bilgim ve pratiğim olmadığı için aradaki farkı anlamam pek mümkün değil benim. Dolayısıyla aslında hem fiyatı, hem hafifliği, hem daha geniş açılı olması sebebiyle gönlüm 15-45'ten yana. Ancak sizin de fikrinizi almak istiyorum.
Güncelleme:
Forum üyelerine de faydalı olabilmesi ihtimaliyle, uzun araştırma ve karar verme sürecimi kısaca özetlemek istiyorum.
Sonunda karara varıp Fujifilm X-S10 + XC 15-45 kitini sipariş ettim, Allah'a şükür. Umarım kendimi geliştirir, güzel fotoğraflar paylaşırım.
Neden XC 15-45 diye soracak olursanız:
- Boyutu ve Hafifliği: Bu benim için çok önemliydi. Zira makineyi aldıktan sonra herhangi bir sebeple taşımaktan çekinmek istemiyorum. Genelde manzara ve seyahat fotoğrafları çektiğim için sürekli hareket halinde olacağım. Dolayısıyla hafiflik ve boyut gerçekten önemli.
- Görüntü Kalitesi ve Açı: Asıl olarak manzara fotoğrafları çekeceğim için, geniş açının benim için faydalı olabileceğini düşündüm. Ayrıca çok fazla yorum ve örnek fotoğraf inceledim. Herkes imaj kalitesinden genel olarak memnun, özellikle keskinliğini takdir ediyorlar.
- Maliyet: XF 18-55 ve XF 16-80 seçenekleri arasında en uygun fiyatlı seçenek bu olduğu için, ayrıca işime geldi doğrusu. Zira yanında hafıza kartı, ekran koruyucu ve çanta gibi aksesuarlar da almak durumundaydım.
Sonuç: Ayırdığım bütçeye X-S10 alarak iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Lens konusunda XC 15-45, XF 18-55 ve XF 16-80 arasında çok kaldım, çok fazla araştırma yaptım. Hepsinin güçlü-zayıf olduğu yönler vardı. Ben kendi önceliklerime göre değerlendirip XC 15-45'i seçtim. Power zoom ve plastik yapısı bir eksi olarak görülmesine rağmen, pek sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Zira benim beklentilerimi karşılayacak özellikleri ve yüksek optik kalitesi sebebiyle tercih ettim. Tabi ki kullanmadan, tecrübe etmeden bilemem ama iyi olacağını düşünüyorum.
Selamlar...
Herkese merhaba,
Fotoğraf çekmeye çocukluğumdan beri ilgi duyarken, liseden itibaren içimde güzel bir makine alma isteği vardı. Fotoğrafçılığa olan ilgim de artınca, liseden beri bu forumu takip etmeye başlamıştım. Tabi uzun bir ara verdim, kimse tanımaz muhtemelen ama çok güzel insanlardan harika şeyler öğrendim, güzel muhabbetlerimiz oldu, hepsine ayrıca selamlarımı iletiyorum. O zamanlar Nikon D5100 yeni çıkmıştı, hayalimdeki makineydi ancak alamadım. Üniversitede alırım dedim, yine alamadım Artık iş hayatına atılınca daha da geciktirmeden, fiyatlar da daha da artmadan bir makine edinmek istiyorum. Artık tabi DSLR değil ama aynasız bir makine olmasını istiyorum taşıma kolaylığı ve video çekim kalitesi bakımından. Olympus E-M10 Mark III ile Fujifilm XT-200 arasında kalmıştım. Her ne kadar Olympus'un tasarımı daha çok hoşuma gitse de Fujifilm XT-200'ün daha iyi bir makine olduğu kanaatine ulaştım. Baktığım zaman vlogger kit olarak satılıyor, linki bıraktım aşağıya. Sizce nasıl bir seçim olur? Fujifilm XT-200 benim gibi başlangıç seviyesinde, öğrenmek isteyen bir kişi için iyi bir seçim midir? Cep telefonu ile çektiğim fotoğrafları paylaştığım konunun linkini de paylaşıyorum.
Teşekkürler.
https://forum.donanimhaber.com/amator-fotograflarim--139847685
1500 TL Civarı Telefon Tvasiyesi
|
Amatör Fotoğraflarım
|
|
İzmir'de (Buca) Windows 10 bulabileceğim bir yer?
|
Öğrenci için Ordu nasıl bir şehirdir?
|
|
|
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 815
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 30.390 (Bu ay: 380)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 76 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic