Şimdi Ara

MSI GE73 Raider RGB 8RE Notebook Kullanan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık olarak 1 ay kadar önce bu arkadaşı aldım, fakat cihazla ilgili bazı sorunlarım var. Cihazda haliyle Windows 10 kurulu, kimi zaman hoparlörlerden cızırtı sesi alıyorum. Ancak cihazı yeniden başlattığım zaman bu soruna geçici olarak çözüm buluyorum. Cızırtı olduğu zaman cihazı kapatıp açmam gerekiyor, sesin düzelmesi için. Acaba windows 10 uyumsuzluğundan dolayı mı bunu yapıyor, bunu anlayamadım. Bir diğer sorunumda sıcaklık, cihazı turbo modda kullanıyorum. Dün akşam oyun içi sıcaklık değerlerine bakayım dedim, MSI AfterBurner yazılımını kurdum. GTA V ve CSGO oyunlarında işlemcinin 92 dereceye kadar ulaştığını gözlemledim. Ekran kartı maksimum 70 derece oluyor, daha da üstünü görmedim. Oyuna gireceğim zaman fanları yüksek devirde çalıştırıp giriyorum. 5393 rpm devrinde çalışıyor. Dragon Center'da bu şekilde yazıyor. Fanlar yüksek devirde çalışmasına rağmen cpu sıcaklığı bu seviyelere ulaştı. Aynı zamanda da merak edip aida64 extreme yazılımını cihaza kurdum. Sıcaklıkları o yazılımda da inceledim. Sistem kararlılık testinde, stres teste sokmadığım halde, CPU Throttling %1, Overheating Detected ibaresini gördüm. Daha sonrasında cihazı stres teste soktum. İlk başlarda yine aynı şekilde işlemci sıcaklığı 92 dereceye kadar yükseldi, daha sonrasında 70 derecede kendini sabitledi, daha da yukarı çıkmadı. 5 dk boyunca teste tabii tuttum. 70 dereceden yukarı çıkmadı. Cihazda bir sorun olabilir mi? Sıcaklıkla ilgili, MSI'yi arayıp cihazı garantiye göndermem gerekir mi? İncelemek isterseniz fotoğrafları aşağıya bırakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilguleryuz -- 30 Ağustos 2018; 23:23:48 >

• Hocam ses sorunu Windows 10 uyumluluğu ile ilgili değil, çünkü laptopun sayfasındaki driverları Win 10 uyumlu:

https://www.msi.com/Laptop/support/GE73-Raider-RGB-8RE#down-driver&Win10%2064

Her ihtimale karşı temiz bir Windows + güncel driver kurulumu ve BIOS + firmware güncellemesi öneririm.
  • Berkay Eren kullanıcısına yanıt
    Windows 10'a oldum olası hiç alışamadım zaten, msi'ın kendi yazılımı olan dragon center sürekli olarak driver güncellemesi yapıyor zaten. Bu ay içerisinde ses kartının güncellemesi geldi, onu da yaptım. Şuan için daha sesle ilgili bir sorun yaşamadım, cızırtı olayıyla ilgili. Aslında temiz kurulum yapmayı düşünüyorum, ama windows 8.1 uyumlu driver'ı var mıdır diye düşündüm durdum. Windows 10 da çok fazla bug var bu arada, windows 8.1 de utorrent kullanırken, windows 10 da kullanamadım. Şuanda utorrentin eski bir sürümü kurulu sorun yaşamıyorum. Yeni sürümde sürekli donmalar takılmalar meydana geldi. Windows 10 iyi güzel hoş, aynı zamanda hızlı da ama daha tam anlamıyla oturmuş değil. Bilmiyorum ilerleyen zamanlarda güncelleme ile bu sorunlar düzelir mi düzelmez mi? Yani şuanda tek derdim windows 8.1 e geçmek olacak.
  • Torrent konusunda sorun yaşıyorsan Windows 8.1'e geçiş yapabilirsin hocam. Yüklemen gereken 8.1 driverları aşağıda ve Windows otomatik olarak yükleyecektir.

LAN
    VGA
    Wireless LAN
    Intel Rapid Storage Technology
    Audio
    Intel Management Engine
    TouchPad
    Card Reader
    Radio Switch
    Chipset
    Bluetooth
  • Bugün bi msi yi arayayım, sorayım bakalım ne diyecekler. Steelseries klavye var, nahimic 3 var, dragon center falan var bunlar uyumlu mudur acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.