Şimdi Ara

MSI GL62-6QD YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç gün önce aldığım cihaz öncelikle yavaş açılıyor. Kullandığım sistem win10 x64. Bios zamanı 7-9sn arası değişiyor. Açılıştaki siyah msi yazan ekranda çok bekliyor. Sitesinde verilen bios güncellemesini yaptım. fakat Vbios güncellemesini yapamıyorum. İndirdiğim güncellemede nvflash ı çalıştırdığımda "no nvidia display adapters found" hatası veriyor ve güncelleme kapanıyor. Sitesinde yazılanlara uygun yaptığımı düşünüyorum. Sadece geforce denetim masasında "dGpu" nun açık olduğundan emin olun yazıyor fakat öyle bir seçenek bulamadım. Ayrıca dragon gaming center - system monitor de dGpu:N/A yazıyor ve kullanımı %0 olarak gösteriyor. Crysis3 ultra performansta kasma yaşıyorum "ki 3 senelik eski bir oyun gtx950m de kasmaması gerekir". Acaba gtx ekran kartı ayarlarında mı bir sıkıntı var yoksa bu vbiosla ilgili bişey midir? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

MSI GL62 6QD-078TR
    i7 - 6700hq
    Geforce gtx950m
    8 gb DDR4-2133

MSI GL62-6QD YARDIM!!!
     MSI GL62-6QD YARDIM!!!
     MSI GL62-6QD YARDIM!!!

• İ5 li modelimi kullanıyorum bf3 de ultra fullhd kasmadan oynatıyordu. Bugün laptop kendi kendine kapanmaya başladı boştayken bios driverlar güncel sizdede oldumu bu problem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tasar07 kullanıcısına yanıt
    Evet boştayken kapanma yaşadım. İlk aldığım gün yaptı bir de dün 2 kez 2-3 dk arayla yaptı. İnternette biyerde kullandığı fareyi başka portta kullandığında sorunun çözüldüğünü yazmışlar. Ben de kullandığım kablolu fare yerine kablosuz faremi kullanıyorum kapanma yapmadı. Garip tarafı boşta yapması oyunlarda yapmıyor. Usb 2.0 farenin 3.0 a takılmasından kaynaklanabileceği ihtimalini düşünüyorum.
  • Ve evet şimdi de kapandı durduk yere :((
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuretdin

Ve evet şimdi de kapandı durduk yere :((

Laptopu açmaya korkuyorum dün 4 kere kapandı usb mouseyi çıkardıktan sonra yine kapandı. Ne yapılması lazım acaba sistem geri yüklesek virüsten falan mı kapanıyor ki. Birde güvenli modda açmayı deneyeceğim.

• Aynı durumdayız şu an ama ben açmak zorundayım projelerim var. Dün gece format attım (züğürt tesellisi) ama muhtemelen yine yapacak. 3 günlük laptop önümüzdeki günlerde servise göndermeyi düşünüyorum değişim isticem.
  • quote:

Aynı durumdayız şu an ama ben açmak zorundayım projelerim var. Dün gece format attım (züğürt tesellisi) ama muhtemelen yine yapacak. 3 günlük laptop önümüzdeki günlerde servise göndermeyi düşünüyorum değişim isticem.

Sistem geri yükledim driverları tekrar kurdum yine kapandı fakat birşey farkettim birkaç işlem yapınca sıcaklık 60a kadar gelince daha önce fanlar dönüyordu soğutup tekrar susuyordu. Şimdi ise 60a kadar geliyor fan kendi çalışmıyor ve tam çalışmaya başlarken kapanıyor yani sorun yazılımsal olabilir. Power düğmesinin yanındaki soğutma ile soğutuyorum şuan ve kapanmadı şimdilik. Fan firmware güncelmiydi sizin ben son sürümünü kurmadım o yüzden kapanıyor da olabilir.

• onuretdin O kullanıcısına yanıt
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-ge60-2qe-apache-pro-isinma-sorunu.233554/

Bu linkte bios güncellemesinin nasıl yapıldığı anlatılıyor videoyu izledınız mı daha once yükleme işlemlerini aynı şekilde mi yaptınız
  • tasar07 kullanıcısına yanıt
    Benim pc ye verdikleri fan firmware güncellemesi biraz sorunlu kuranlar pişman. 3000 küsür rpm in altına inmiyor fan boşta dahi olsa hiç kapanmadan çalışıyor. Dolayısıyka ben de eski fan sürümüne döndüm. Bugün msi dan mail geldi bütün bios günellemelerini yapmamı önerdiler. Vbios u da güncelledim şu an deneme aşamasındayım. Ayrıca şüphelendiğim usb 3.0 portlarını da kullanmıyorum şimdilik. Son olarak MSI global teknik servise mail attım bu sorunun cevabını bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuhuku

https://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-ge60-2qe-apache-pro-isinma-sorunu.233554/

Bu linkte bios güncellemesinin nasıl yapıldığı anlatılıyor videoyu izledınız mı daha once yükleme işlemlerini aynı şekilde mi yaptınız

Vbios güncellemesini yapamamıştım. MSI global den mail cevabı geldi. Aygıt yöneticisinden nvidia ekran kartını devre dışı bırakıp güncelleme yaptım sorun çözüldü.

• quote:

Benim pc ye verdikleri fan firmware güncellemesi biraz sorunlu kuranlar pişman. 3000 küsür rpm in altına inmiyor fan boşta dahi olsa hiç kapanmadan çalışıyor. Dolayısıyka ben de eski fan sürümüne döndüm. Bugün msi dan mail geldi bütün bios günellemelerini yapmamı önerdiler. Vbios u da güncelledim şu an deneme aşamasındayım. Ayrıca şüphelendiğim usb 3.0 portlarını da kullanmıyorum şimdilik. Son olarak MSI global teknik servise mail attım bu sorunun cevabını bekliyorum.

Şuan durum nasıl peki fan firmware güncelleyecekmisiniz vbiostan sonra farklılık oldumu. Ben silentoption programını kurup 3000rpmye ayarladım mecburen ve saat 5 ten beri kapanmadı sıcaklık 35-40 arası değişiyor. Bios güncel sadece fan işini programla yapayım dedim sorun çıkarsa firmware geri yüklemek falan zahmetli olur diye şuan sorun yok gibi fan sürekli çalışınca.

• quote:

Orijinalden alıntı: tasar07

quote:

Şuan durum nasıl peki fan firmware güncelleyecekmisiniz vbiostan sonra farklılık oldumu. Ben silentoption programını kurup 3000rpmye ayarladım mecburen ve saat 5 ten beri kapanmadı sıcaklık 35-40 arası değişiyor. Bios güncel sadece fan işini programla yapayım dedim sorun çıkarsa firmware geri yüklemek falan zahmetli olur diye şuan sorun yok gibi fan sürekli çalışınca.

Cpu temp: 58 civarında fan çalşıyor firmware güncellemeyi düşünmüyorum sessiz sakin hallediyor fan işini. Belki yeni güncelleme gelirse güncellerim. Cpu normal kullanımda 50 civarında çalışıyor. dGpu Temp: N/A yazıyor onu çözemedim. Gpu yu algılamıyor sanki sende durum nasıl? Vbios güncellemesinden sonra kapanmadı çok şükür ama bilemiyorum ne olur. Usb 3.0 portlarını hala kullanmıyorum test amaçlı. MSI GL62-6QD YARDIM!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuretdin -- 24 Mayıs 2016; 21:58:57 >

• quote:

quote:

quote:

Cpu temp: 58 civarında fan çalşıyor firmware güncellemeyi düşünmüyorum sessiz sakin hallediyor fan işini. Belki yeni güncelleme gelirse güncellerim. Cpu normal kullanımda 50 civarında çalışıyor. dGpu Temp: N/A yazıyor onu çözemedim. Gpu yu algılamıyor sanki sende durum nasıl? Vbios güncellemesinden sonra kapanmadı çok şükür ama bilemiyorum ne olur. Usb 3.0 portlarını hala kullanmıyorum test amaçlı. MSI GL62-6QD YARDIM!!!

Silent option programını kurmadan önce cpu ile dgpu aynı seviyede artıyordu cpu 58 ise dgpuda 58 gösteriyordu. boştayken ekran kartı neden ısınır ki yada yanlış gösteriyor olabilir. Bütün usb portlarını kullandım kapanma olmadı. yarın vbios güncellemesini deneyeceğim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Silent option programını kurmadan önce cpu ile dgpu aynı seviyede artıyordu cpu 58 ise dgpuda 58 gösteriyordu. boştayken ekran kartı neden ısınır ki yada yanlış gösteriyor olabilir. Bütün usb portlarını kullandım kapanma olmadı. yarın vbios güncellemesini deneyeceğim

O zaman fanın doğru zamanda devreye girmemesinden dolayı kapanıyor olabilir. Msi in verdiği fan firmware güncellemesinin fanı sürekli çalıştırmasının sebebi de bu olabilir.

• Son durum: 2 gündür kapanma olmadı vbios güncelledikten sonra. Az önce usb 3.0 portuna telefonu taktım birkaç dk içinde fan hızlı bir şekilde dönmeye başladı ve pc kapandı. usb 3.0 portlarıyla ilgili bir sıkıntı olabilir mi sizce? Bu arada silent option programı GL62 ile uyumlu değilmiş çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuretdin -- 25 Mayıs 2016; 23:12:35 >
  • quote:

Son durum: 2 gündür kapanma olmadı vbios güncelledikten sonra. Az önce usb 3.0 portuna telefonu taktım birkaç dk içinde fan hızlı bir şekilde dönmeye başladı ve pc kapandı. usb 3.0 portlarıyla ilgili bir sıkıntı olabilir mi sizce? Bu arada silent option programı GL62 ile uyumlu değilmiş çalışmıyor.

Bendede 2 gündür kapanma olmadı bütün usb portlarını kullandım klavye ve mouse takılı sürekli olarak çalışıyor öteki usbyede 2tb hdd taktım sorun yok. Vbios ve fan firmware güncellemedim. Kapanma sorunu varken laptopta ısı değerleri sürekli artıyordu 58i geçince fan devreye giriyor dönmeye başlarken kapanıyordu. Ben sorunu silent option ile çözdüm technopattaki konuda biri linkini vermiş ordan indirmiştim. Fan ayarını 3000rpmye sabitledim sürekli olarak çalışıyor biraz sesli fakat sorun çıkmadı şimdiye kadar. Silent option programı sürekli açık arka planda ve her laptop açılışında kullanınca kapanmıyor.
    Sizde fan firmware güncelleyin yada silent option programını kullanın bu serideki sorun sıcaklık artışına karşı fanın devreye girmemesi bence o yüzden son firmwarede sürekli çalışıyor.

• quote:

quote:

Son durum: 2 gündür kapanma olmadı vbios güncelledikten sonra. Az önce usb 3.0 portuna telefonu taktım birkaç dk içinde fan hızlı bir şekilde dönmeye başladı ve pc kapandı. usb 3.0 portlarıyla ilgili bir sıkıntı olabilir mi sizce? Bu arada silent option programı GL62 ile uyumlu değilmiş çalışmıyor.

Bendede 2 gündür kapanma olmadı bütün usb portlarını kullandım klavye ve mouse takılı sürekli olarak çalışıyor öteki usbyede 2tb hdd taktım sorun yok. Vbios ve fan firmware güncellemedim. Kapanma sorunu varken laptopta ısı değerleri sürekli artıyordu 58i geçince fan devreye giriyor dönmeye başlarken kapanıyordu. Ben sorunu silent option ile çözdüm technopattaki konuda biri linkini vermiş ordan indirmiştim. Fan ayarını 3000rpmye sabitledim sürekli olarak çalışıyor biraz sesli fakat sorun çıkmadı şimdiye kadar. Silent option programı sürekli açık arka planda ve her laptop açılışında kullanınca kapanmıyor.
    Sizde fan firmware güncelleyin yada silent option programını kullanın bu serideki sorun sıcaklık artışına karşı fanın devreye girmemesi bence o yüzden son firmwarede sürekli çalışıyor.

Dün akşam servis point e mail attım. Sabah geri dönüş yaptılar. Cihazın donanımsal sorununun olmadığını fakat eski bios sürümü olan cihazlarda %5 ihtimalle karşılaşılan bir sorun olduğunu yazmışlar. Bugün teknik servisi aradım. Sorunun kesinlikle EC ile olduğunu söylediler. Güncel ec firmware sürümünün (....105) rahatsız edici olduğunu söyledim bana farklı bir versiyon gönderdiler (....104). Güncellemeyi yaptım. Fan gerektiği zaman devreye giriyor. Umarım artık sorun çözülmüştür.

• Arkadaşlar GL serisi pclerinizden memnun musunuz ? Ben de şuhttp://www.sanalmarketim.com/msi-gl72-6qf641xtr-core-i76700hq-16gb-128gb-ssd1tb-gtx960m-4gb-173-full-hd-freedos/p_64163/ modeli almayı planlıyorum.Sizlerin yorumları benim için çok önemli.
  • gokhan99747 kullanıcısına yanıt
    Ben bugun gl62 q6d modelini aldim simdilik problem yok.windows kurup bios ve suruculeri guncelledim. Durduk yere kapanma problemi yasamadim. Sanirim artik ec surumu direk son surum geliyor biostan baktim .105 surumu yuklu. Fan hep calisiyor ama sesi az rahatsiz edici degil. Memnunum simdilik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar laptoptan memnun musunuz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.