Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün
KONU SİLİNEBİLİR
-
Satışta: Bu ürün şu anda teklif verilmeye ve satın alınmaya uygun, satıcı ile iletişime geçebilirsiniz. Satın Al
-
İkinci el alacak kadar zengin değilseniz sıfır bakın çok daha uygun
-
Hocam biri bilg. müh diğeri big. teknik servis çalışanı 2 kişiye sordum onların verdiği fiyat.
Ben hiç anlamam ikinci el bilgisayar fiyatı nasıl belirlenir onların dediğini yazdım ama anladım ki bu soruyu sorduğunuza göre fiyat fazla.
Şimdi Sahibindene baktım aynı modelin klavyesi bozuk (1500 lira tamir ücreti var denilen) 8gb ram li ssd'si olmayanı 9500 TL
Yine aynı şekilde 8gb li başka bir tanesi 11750 istiyor
Benimkinde 32 gb ram biri m2 sata biri standart 2 ssd var.
Evet belki fazladır ama ben de sonuçta 30 bin TL yazmadım
Belki sahibindendeki rakamlarda fazladır bilmiyorum tabii
sizce ne kadar eder?
Örneğin 10 bin TL altı bir rakam ediyorsa hiç satmam kalsın daha iyi gayet hızlı ve yeterli günlük kullanım için
- İşlemci 6700, şu an 14. nesl intel işlemciler var. Yani ortalama 8 senelik bir işlemciden bahsediyoruz. Performans bir yana verimlilik anlamında da çağımızın oldukça gerisinde. Bu da yüksek güç tüketimi karşılığında aldığımız performansın düşük olacağını ifade ediyor.
- 8 senelik bilgisayar = ölü batarya. Batarya ölü olmasa bile bu işlemciyle maksimum 2 saat pil ömrü.
- 8 senelik bilgisayar = çağ dışı tasarım. Ekran çerçevelerine bakın. Hele şu çerçevenin üstü var ya, rtx 4090 olsa çekilmez öyle diyeyim. Hantal ve kalın. Evet günümüzde buna yakın kalınlıkta bilgisayarlar hala var, ama onlar 950m ekran kartı kullanmıyor.
- Ekran kartı şöye söylim herhalde şu anda ryzen 7 7840 işlemcinin onboard gpusu daha performanslıdır. Bu da şu demek; ben şu an gidip 15-20 bine ofis için bilgisayar alsam muhtemelen benzer performansı 14 inç kasada sıfır ve garantili, taşınabilir ve modern, verimli ve batarya ömrü de muhtelemen en az 6-8 saat arasında alabileceğim bir bilgisayarda yakalarım. Biraz abartıyor olabirim ama 5000 seri kartların yolda olduğu durumda 900 serisi karttan bahsediyoruz.
- RTX 4050li victus, acer nitro 5 ki bu bilgisayarlar giriş seviyesi, sıfırı doğru zamanda alırsan 23-24e buluyorsun. Aklına gelebilecek her açıdan kat be kat üstün. Teknik arkadaşlarınız piyasaya ne yazık ki hiç hakim değil. Bilgisayar fiyatı araştırılırken sadece aynı modelin kaç paraya satıldığına bakılmaz. Düzinelerce marka model varyasyon var.
-
Hocam öncelikle ilgi alakan ve uzunca yazma zahmetinden dolayı çok teşekkür ederim.
Evet anlaşılan beni yanlış yönlendirmişler.
Satmaktan vazgeçtim zaten
İyi günler