Şimdi Ara

MSI GT730 mu? Sapphire R7 250 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Pc pek yeni sayılmaz, çoğunlukta windows masaüstü fps, chrome ve kullandığım birkaç gpu kullanan program için elimde ki
    MSI GeForce 8600 GTS kartı değiştirmek istiyorum, evet tarih oldu bu kartlar siz söylemeden ben yazdım:)

200-300(Max) arası bir kart bakıyordum daha doğrusu Nvidia çipsetli kartlara bakıyordum GT730 gördüm ASUS'un sonra
    donanım haberde test videosunda MSI tanıtılmış MSI de olabilir, ama G7 250 daha iyi diyorlar.

Karar veremedim, benim istediklerim şunlar.
    1-Windows Masaüstü fps(daha akıcı masaüstü)
    2-Ara da sırada belki bir iki oyun oynarım BF4 gibi Euro Truck veya en fazla NFS olabilir, bunlarda minimum sorun çıkarsın.
    3-Mümkünse fan sesi de minimum olsun, şuan ki maşallah odam da sanki Jumbo jet var CPU ile işbirliği yapınca bir de apartman konseri veriyorlar.
    4-GPU kullanan diğer uygulamalarda da fps akıcı olsun, mesela Chrome veya Visual Studio kullanıyorum o da akıcı olsun.

Üstte ki listeye göre MSI/ASUS GT730 mu bana gider yoksa Sapphire G7 250 mi?

CPU-Z den foto koyabilirsem cpu anakart ve ram bilgilerini ss aldım.

CPU

Anakart

Ram

MSI GT730 mu? Sapphire R7 250 mi? MSI GT730 mu? Sapphire R7 250 mi? MSI GT730 mu? Sapphire R7 250 mi?

• 1-Windows Masaüstü fps(daha akıcı masaüstü)
    2-Ara da sırada belki bir iki oyun oynarım BF4 gibi Euro Truck veya en fazla NFS olabilir, bunlarda minimum sorun çıkarsın.
    3-Mümkünse fan sesi de minimum olsun, şuan ki maşallah odam da sanki Jumbo jet var CPU ile işbirliği yapınca bir de apartman konseri veriyorlar.
    4-GPU kullanan diğer uygulamalarda da fps akıcı olsun, mesela Chrome veya Visual Studio kullanıyorum o da akıcı olsun.

daha akıcı masaüstü ram işlemci hdd ile alakalıdır.
    oyunlarda min fps işlemci ile alakalıdır.
    sessiz ekran kartları var ama pahalı.
    dediğin programların fazla gpu ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.

işlemcin yavaş bu yüzden r7 250 olmaz.nvidia istiyorsan gt730 alabilirsin.
  • Teşekkür ederim @Tuoni GPU herşeyi çözmüyor yani herşeyin başı CPU.

İşlemci olarak i7 alamam şuan i5 hangi modeli alırsam işimi görür? f/p açısından.
    HDD Fena değil ama gerekirse SSD alabilirim.
  • bu sisteme yatirim yapmayin bence.775 sokette i5 yok.anakart ram islemcinin degismesi lazim.islemciyi q8400 gibi bir seyle degistirsen karti alsan bile ddr2 ile bu is olmaz.o kadar eski anakarta ssd takarsan faydasini goremezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

bu sisteme yatirim yapmayin bence.775 sokette i5 yok.anakart ram islemcinin degismesi lazim.islemciyi q8400 gibi bir seyle degistirsen karti alsan bile ddr2 ile bu is olmaz.o kadar eski anakarta ssd takarsan faydasini goremezsin.

Teşekkür ederim cevap için, şimdi pc toplama sitelerinden baktım i5 bir makine 1.500 civarı ediyor işimi görür heralde.

i5 4460 1150 soket işlemci yanına asus H81M-plus anakart 4gb ram ve asus gt730 2gb böyle bir sistem yaptım, iş görür mü acaba.

Veya o sisteme g7 250 mi daha iyi gider.

1500 bütçe ayırdım yeni pc için şartlar çok zorlarsa 2000 olur en fazla, o bütçeye seçtğim donanım kötü mü acaba?
  • i5 4460 taktiktan sonra ne kart istersen takabilirsin.730 yavas kalir 250 alsan daha iyi olur bence.h81 ucuz anakart takabilirsin o islemciye rami de ilerde 8gb yapabilirsin hatta ne kadar cabuk olursa o kadar iyi olur.butceyi yukseltebilme sansin varsa bence direkt 8gb ram yap.ozetle 4460+h81+8gb+r7 250 bi bak bakalim butceni asiyor mu?ilerde ssd de takarsin.guc kaynagi durumlari nedir dersen su anda kullandigin kart 75w cekiyormus r7 250 65w ceker yani guc kaynaginla bir sure idare edebilirsin onu da yine ilerde alinabilir listesine yazabilirsin uzun suredir kullaniyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 18 Nisan 2016; 12:16:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

i5 4460 taktiktan sonra ne kart istersen takabilirsin.730 yavas kalir 250 alsan daha iyi olur bence.h81 ucuz anakart takabilirsin o islemciye rami de ilerde 8gb yapabilirsin hatta ne kadar cabuk olursa o kadar iyi olur.butceyi yukseltebilme sansin varsa bence direkt 8gb ram yap.ozetle 4460+h81+8gb+r7 250 bi bak bakalim butceni asiyor mu?ilerde ssd de takarsin.guc kaynagi durumlari nedir dersen su anda kullandigin kart 75w cekiyormus r7 250 65w ceker yani guc kaynaginla bir sure idare edebilirsin onu da yine ilerde alinabilir listesine yazabilirsin uzun suredir kullaniyorsan.

Dediğin gibi yapınca pek aşmıyor bütçemi, HDD fena sayılmaz SSD ilerde alabilirim şuan ekstraya girer benim için.

Ram konusunda tek 8lik mi almalıyım 2x4 mü?

Son hali şöyle yaptım
    i5 4460 1150 3.2ghz
    Asus H81M-D
    Kingston 2x4=8GB Ram
    R7 250

Power ve kasa koymadım elimdekileri kullanırım, son hali için önerin var mıdır? idare eder mi bu sistem.
    Bu arada teşekkür ederim cevaplar için.

• tek 8gb al bence anakart 16gb ram desteklidir ilerde yukseltme sansin olsun iki slot cunku h81 anakartlar.

psu durumunu bilmiyorum yeter yetmez deneyeceksin artik reset vs atarsa yenisini alirsin.sistemde problem yok butceni de asmiyormus alinabilir.
  • Netten bakıyorum toplama sitelerine oradan tahmini fiyat buluyorum, bu haliyle 1.500'ü anca buluyor.

Ürün Tipi Ürün İsmi Adet Birim Fiyatı
    İşlemci Intel Core i7­4790 8M 3.6 GHz 1150 1 316,05 USD + KDV
    Anakart Asus H81M­D R2.0 D3 1600Mhz uATX 1150 1 52,34 USD + KDV
    Bellek Corsair 8GB DDR3 1600Mhz CL10 (CMZ8GX3M1A1600C10) 1 34,65 USD + KDV
    Ekran Kartı Asus R7250­OC­2GD3 2GB GDDR3 128Bit (R7250­OC­2GD3) 1 82,95 USD + KDV

Ara Toplam : 1.389,79 TL
    KDV Toplamı : 250,16 TL
    Genel Toplam : 1.639,95 TL

birde böyle birşey buldum, almışken çok fark yok i7 mi alsam. kurcaladıkça değişiyor sürekli bu işlerden anlamayınca karar vermek zor oluyor.
    ilerde upgrade yapabileceğim birşey olsun istiyorum.

benim söylediğim i5 4460 ile yukarıda ki arasında çok performans farkı var mıdır acaba? değer mi yaklaşık 300tl lik farka?.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.