Şimdi Ara

MSI GTX 1060 Gaming X 6G Kutu Açılımı - İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
3
Favori
5.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam donanım bende saplantı gibi bişi. şimdi cebimde 300 TL civarı bişi kaldı batıryor. M2 Soket ssd'mi alsam, ram'leri ddr3 8'den 16'ya mı çıkartsam diye kurtlanıyorum

İnşallah sizi böyle heveslendirecek bir donanım elde edersiniz
  • Hayır olsun kart çok iyi duruyor, cpu soğutusunu değiştiren hocam kasa ya şekil gelsin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kedi bedri kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle ramı 16ya çıkartın deneyeceğiniz çoğu oyunda sanal ram sıkıntısından gpu'nuz tam performans gösteremeyecek,ben iki haftadır darboğaz yaşıyorum sanıyordum işlemciyi değiştirdim yine aynı darboğazımsı takılmlar devam etti meğer sıkıntı 8gb ramın yeterli olmayışıymış,16 yapın işlemcinize binen yük gpu'ya gitsin rahatlayın
  • Cr10ns35 kullanıcısına yanıt
    msi gtx 1060 intel core i5 6400 ve msi h150m pro-vdh

İle uyumlu olurmu ?
  • eray015 E kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi i5 6500 yaparsan daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eray015

İle uyumlu olurmu ?

Arkadaşım bileşenlerimiz aynı.İlk topladığım bileşenler aynı senin gibiydi anakartına kadar.Ancak oyunlarda cpu kullanımı hep %100 oluyordu bende darboğaz tanısı ile 6500'e yükselttim.Ancak %100 cpu kullanımı devam ediyordu.Yani hem 6400 te hemde 6500te olan darboğaz değildi.Ramin 8 gb olmasın kesinlikle benim oyleydi.16gb yapınca sıkıntı çözüldü şuan yağ gibi akıyor her oyun ultra 1k'da.Tahminim 6400 ile 8gb ramın olduğu sürece olan sttutter ve droplar darboğaz gibi yansıyacak sana ancak 16gb ram ile kullanırsan 6400 ile sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum çünkü gtx1000 seri 16memory itiyor

• Hocam dümdüz bir cevap vermek istiyorum size. Durumunuza cidden üzüldüm.
    Donanım sevgim kaybolsun istemem kesinlikle. Sevip yitirenlere de üzülüyorum.
  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt
    H110i'ye çok pis bileniyorum ancak bütçemin üzerinde. Tek fanlı yüksek kullanıcı memnuniyetli bir ürün bulursam sıvı soğutmaya geçmeyi düşünüyorum zaten.
    Hoş intel stok fanı da sevmiyor değilim
    Teşekkürler
  • afkazankayaa kullanıcısına yanıt
    Şüphelendiğim bir oyun var zaten hocam. Bir çok oyunda Ultra ayarda 60+ fps alırken WoW'da 35+ fps'ye iniyor. Sadece CPU kaynaklı olduğunu da düşünmüyorum bu düşüşün zaten.
    Arkadaşımda 1600mhz 2x8gb kit var. Haftasonu onu alıp bi denicem. Sonuca göre elimdeki bütçeyi ya sıvı soğutmaya ya da ram'e yatırabilirim.
  • quote:

İle uyumlu olurmu ?

MSI GTX 1060 Gaming X 6G Kutu Açılımı - İnceleme

Ben 4590 kullanıyorum. Çok nadir 1-2 yerde işlemciyi darladığını gördüm. Sizin işlemciniz de bir tık altında kalıyor. 1070 deseydiniz ilerisi için ürkütücü olabilirdi ancak şuan için darlayacağını zannetmiyorum.
    Ha derseniz ki benim aklımda soru işareti kalmasın 6500 tercih edebilirsiniz.

• windows sürüm numaranızı öğrenebilir miyim? bende asus gtx 1060 strix modeli var o redstone'a geçmeden tanımadı
  • Thursy T kullanıcısına yanıt

Bilgileri yukarıda görebilirsiniz hocam.
    Hocam yine yabancı sitelerden edindiğim bilgiler dahilinde,eğerki tek rameden fazla ram kullanıyor iseniz diğer ramlarınız bire bir aynı olmazsa,önbelliek sorunu çıkartıyormuç blizzard
    6500 sizin cpu'ya denk mi oluyor ? yoksa 6400 ile 6500 arasında mı ?
  • Peki o zaman sistemim bu :

Msi gtx 1060 6g EKRAN KARTI

İntel core i5 6500 İŞLEMCİ

Msi B150M pro-VDH ANAKART

WD 3.5 1TB 7200 rpm 64 mb HDD

Corsair 120 GB Force LE sata 3.0 SSD

Kingston 8x2 hyperx fury black ddr4 RAM

Zalman Z3 Plus MidT atx KASA

Asus vn247h Monitör

CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 550W Güç Kaynağı

Ayın 16 s gibi vatan dan toplayacağım. İşlemci soğutucu gerek yok bence çünkü OC yapmıyacağım zaten bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eray015 -- 9 Ağustos 2016; 16:35:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: afkazankayaa

Hocam yine yabancı sitelerden edindiğim bilgiler dahilinde,eğerki tek rameden fazla ram kullanıyor iseniz diğer ramlarınız bire bir aynı olmazsa,önbelliek sorunu çıkartıyormuç blizzard

yok zaten kit set kullanıyorum ve yeni alırsam da kit olarak alacağımdan ram'ler arası fark olmayacaktır.

quote:

Orijinalden alıntı: afkazankayaa

6500 sizin cpu'ya denk mi oluyor ? yoksa 6400 ile 6500 arasında mı ?

Görsele göre 6500'ün de biraz üzerinde 4590.

• quote:

Peki o zaman sistemim bu :

Msi gtx 1060 6g EKRAN KARTI

İntel core i5 6500 İŞLEMCİ

Msi B150M pro-VDH ANAKART

WD 3.5 1TB 7200 rpm 64 mb HDD

Corsair 120 GB Force LE sata 3.0 SSD

Kingston 8x2 hyperx fury black ddr4 RAM

Zalman Z3 Plus MidT atx KASA

Asus vn247h Monitör

CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 550W Güç Kaynağı

Ayın 16 s gibi vatan dan toplayacağım. İşlemci soğutucu gerek yok bence çünkü OC yapmıyacağım zaten bilmiyorum.

sistem güzel ancak 1-2 önerim olacak.

1- SSD'yi maddi imkan varsa 256GB, yoksa en azından 128 yapın. İnanın 8 gb bile bazen çokça lazım olabiliyor.
    2- İşlemciniz zaten OC olmaz. Intel'de "K" ibaresi yoksa işlemci modelinin sonunda çarpan kilitli gelir ve OC edilemez.
    3- Zalman'da GPU için kalan boyutu bi ölçün. Bizim kart 277 x 140 x 39 mm ölçülerinde ve 27 cm boya her kasa uygun olmayabiliyor. (Zalman Z3'ü hiç kullanmadığım için uyarı amaçlıdır. Sığabilir de)

O Zaman işlemcinin stok soğutucusu yeter dimi ?
  • *ÖNEMLİ HATIRLATMA*

ALACAĞINIZ KARTIN,
    MSI GTX 1060 GAMING "X" 6G OLMASINA DİKKAT EDİN.
    MSI GTX 1060 GAMING 6G OLAN MODELİ DE VAR VE BOOST HIZLARI BİRAZ DAHA DÜŞÜK.
    KUTUNUN ÜZERİNDE BENİM GÖRSELLERİMDEKİ GİBİ "X" İBARESİNİN OLMASINA DİKKAT EDİN.

FARK:

X İBARELİ OLAN:

X İBARESİ OLMAYAN

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.